Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wsadź jeszcze różnicowoprądowy (z większym prądem upływu?)koszt niewielki, a licho nie śpi.

Skomentuj

Zamieszczone przez szastal Zobacz posta
      Ze starymi można jeszcze kombinować. Te nowe jak nam pozwolily zakładać a było to 10 lat temu to już nam koleś mówił że nie da się i że licznik zapisuje sobie każde grzebanie przy nim jak kiedyś np zamianę faz i inne okladania magnesami. Później przy odczycie zdalnym wysyła ładnie podsumowanie a kara później ładnie leci. Stare choć duże miały swoje plusy
      kazde grzebanie w nowym jest rejestrowane, takze lepiej zostawic go w spokoju :) wracajac do starych i magnesu - niekiedy bylo tak, ze po zdjeciu jego licznik szybciej nabijal, takze rowniez nie polecam zabaw :)
      http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Marios on ruszyl z 2tyg temu lekko :)
        http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

U Pawła to będzie podlicznik do rozliczeń z właścicielka
          Zakład energetyczny nic do tego nie ma byle zgodnie ze sztuką wykonać instalacje

Skomentuj

Zamieszczone przez czekin1 Zobacz posta
            Wsadź jeszcze różnicowoprądowy (z większym prądem upływu?)koszt niewielki, a licho nie śpi.
            no wlasnioe nie takie tanie. doloze z czasem bo i tak juz nie malo kasy poszlo...
            a przyda sie jedynie do tych urzadzen, ktore sa juz w garazu. stara pilarka niewiadomego pochodzenia.

Skomentuj

Jeśli to podlicznik to rozliczeń z właścicielką a nie Zakładem energetycznym, to można było kupić coś takiego
              F&F LE-01d http://www.elektrotop.pl/produkt-651...01D.html?ceneo
              I byłoby w jednym esie w rozdzielnicy a nie taka kolumbryna :)
              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Tylko ze to licznik 1 fazowy a Paweł ma tam siłę

Skomentuj

Nie na temat...
                  Są takie miejsca, gdzie ZE dalej montuje takie - jakości prądu w sieci nie wytrzymują nowoczesne :biggrin:

Skomentuj

Zamieszczone przez ejanek Zobacz posta
                    Tylko ze to licznik 1 fazowy a Paweł ma tam siłę
                    To akurat nie jest problem, tyle, że nie będzie w obudowie 1S.:
                    http://www.elektrotop.pl/produkt-651...02D.html?ceneo
                    lub http://www.elektrotop.pl/produkt-652...03D.html?ceneo
                    I tak lepiej niż taka stalowa pucha :)
                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Fajnie wyglądają te nowe liczniki tylko że trochę droższe są

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                        no wlasnioe nie takie tanie. doloze z czasem bo i tak juz nie malo kasy poszlo...
                        Życie wyceniasz na 100zł? Czekin dobrze mówi, z prądem nie ma żartów, zwłaszcza przy takim starym sprzęcie. Mi kiedyś różnicówka życie uratowała (właśnie przy remoncie). I tak robisz, najwyżej poczekaj miesiąc czasu, za jakiś czas nie będzie Ci się chciało

Skomentuj

Nie na temat...
                          Panowie nie macie wrażenia, że z "Budowanie na ekranie" robię się trochę śmietnik z dyskusjami na milion tematów?

Skomentuj

Tylko ciekawe czy nie będzie z nimi teraz problemów. Jak ktoś będzie coś kupować, to niech wrzuci info o realizacji zamówienia. Przyda się innym pewnie :)

Skomentuj

Nie na temat...
                              Hm nie wydaje mi się, komentowane są bieżące prace które są wklejane, ale to moja opinia

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                                Nie na temat...
                                Hm nie wydaje mi się, komentowane są bieżące prace które są wklejane, ale to moja opinia
                                Też tak myślę, chociaż w sumie przygotowanie warsztatu mogło by być w oddzielnym temacie "w trakcie budowy".

Więcej osób by skorzystało, tutaj zaraz zniknie :)

Skomentuj

Nie na temat...
                                  Akurat nie chodzi mi tylko o temat warsztatu. To trwa od dłuższego czasu. Kiedyś dyskusje szybciej były ucinane i przenoszone do osobnych wątków.

Skomentuj

Nie na temat...
                                    Rozumiem że to aluzja do moderatorów :)

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                                      Dlatego dyskusję o licznikach energii elektrycznej przeniosłem właśnie tutaj..

Skomentuj

Jak są tu szpece od elektryki to może warto założyć osobny temat. Pawle Administratorze :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                                          Rozumiem że to aluzja do moderatorów
                                          Nie, to nie jest żadna personalna aluzja. Po prostu chciałem zwrócić uwagę, że kiedyś i moderka szybciej robiła porządek i sami użytkownicy mniej dyskutowali, bo szybko przenosili się w dedykowane wątki :)
                                          Ostatnio ktoś tam się pytał o krzywe paczki i jak to zlikwidować. Była dyskusja na stronę albo i więcej, a w moim odczuciu nadawało się do Tool box - spam post, a może nawet, aby założyć tam osobny temat. Zostałoby na przyszłość jakby komuś wyszło krzywe. A tak to utonie i już się tego nie znajdzie, bo forumowa szukajka nie nalezy do najlepszych :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X