Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Masz możliwość sprawdzenia czy po optyku działa?
    Kiedyś od Tomka porzyczyłem takiego małego DAC-a, no i po optyku nie chciał działać.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
      Kiedyś od Tomka porzyczyłem takiego małego DAC-a, no i po optyku nie chciał działać.
      Musi działać. Coś źle skręciłeś i tyle.

SPDIF to taki sam protokół na RCA jak i przez TOSLINK. Tylko trzeba pamiętać, że po RCA leci 1Vpp (czyli amplituda +- 0,5V). W przypadku optyka napięcie zależy od odbiornika i generalnie jest to poziom (LV)TTL.

Skomentuj

Ale ja z tv mam tylko optyka i działa

Skomentuj

Sporo czasu upłynęło od kiedy ostatni raz bawiłem się podłączaniem audio po światłowodzie ale z tego co pamiętam należało ustawić jednakowe protokoły transmisji RAW/PCM/LPCM i częstotliwość próbkowania w DVD i amplitunerze KD. Albo załatwić wszystko jednym, magicznym przyciskiem AUTO. Dopiero wtedy zagrało. Nie wiem jak jest w przypadku CD i telewizorów. Może tu tkwi problem Mariana - urządzenia się nie dogadały.

Skomentuj

jest jeszcze kwestia kabla, niby świeci a nie działa już kilka takich zwykłych miałem

Skomentuj

No właśnie nie wiem co było.
              Ogólnie tam nie było wejścia na zasilacz, tylko napięcie brane było z USB.

Jak podłaczyłem kablem USB do kompa i optykiem do CD, to dźwięk był tylko z kompa (przez ten kabel USB).
              Tomek powiedział że mogę podłaczyć ten kabel pod zasilacz od telefonu... podłaczyłem, dioda się świeciła, ale dźwięku z optyka nie było (kabel sprawny, bo amplituner odbiera).

Skomentuj

pierwsza partia zakupow
                jeszcze tylko lampy

Skomentuj

Mam drugi taki ale to właśnie konwerter usb na spdif i optyka oraz dodatkowo mu wstawiłem piny i2s i ten nie ma dodatkowych zasilaczy

Skomentuj

Jakie zabezpieczenia bedziesz miał ?

Skomentuj

Paweł - ten licznik to masz do celów rozliczeniowych?
                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

A to jeszcze taki demobil montują?

Skomentuj

Stary licznik to będzie mniejszy rachunek

Skomentuj

Podklei się magnes i będzie wolniej kręcił

Skomentuj

Taaak, polecam takie eksperymenty. Niech inkasent zobaczy, że się świeci dioda awaria a zakład energetyczny policzy za wszystkie braki z okolicy. Jeden znajomy się o tym przekonał i wierz mi nie był zachwycony załatwiając kredyt na spłatę naliczonego zadłużenia rok do tyłu. Nie wiem jak w mieście ale tak to się załatwia na wsi. Licznik ma być zabezpieczony przed dostępem osób niepowołanych. Nie ma tłumaczenia: Panie, to nie ja zrobiłem...

Skomentuj

Wie ktoś gdzie można kupić w Poznaniu maty filcowe ?? Albo w jakim sklepie czegoś takiego szukać.

Skomentuj

Allegro
                                  http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5761642352

Skomentuj

awaria się zapala przy braku fazy a nie awarii jako takiej licznika

kiedyś kolega dzwoni
                                    ratuj urwała się klisza co zawsze kółko blokował w liczniku
                                    leży w liczniku i widać ją
                                    kazałem wsiąść największy młotek jaki ma w domu i przy.........dolić z całej siły w licznik
                                    potem zgłosił do ZE że niósł szafę i się ręka omskła
                                    zapłacił tylko za wymianę licznika

Skomentuj

Ze starymi można jeszcze kombinować. Te nowe jak nam pozwolily zakładać a było to 10 lat temu to już nam koleś mówił że nie da się i że licznik zapisuje sobie każde grzebanie przy nim jak kiedyś np zamianę faz i inne okladania magnesami. Później przy odczycie zdalnym wysyła ładnie podsumowanie a kara później ładnie leci. Stare choć duże miały swoje plusy

Skomentuj

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
                                        Jakie zabezpieczenia bedziesz miał ?
                                        c25a na 3 fazy i po 16a na 1 faze
                                        nie chcialo mi sie czekac na oswietlenie zeby dobierac optymalny bezpiecznik

glowne zabezpieczenie na zasilaniu to c32A

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                        Paweł - ten licznik to masz do celów rozliczeniowych?
                                        tak. to garaz w domku

nie mam zamiaru nic przy nim grzebac! :p
                                        babka bardzo sympatyczna i nie mam zamiaru jej naciagac. wystarczy ze za dobra cene wynajmuje mi garaz z narzedziami jej swietej pamieci meza (jakas pila, kompresor, wiertarka pionowa, ukosnica, szlifierka stacjonarna, kilka wiertarek celmy i spoooro narzedzi recznych )

Skomentuj

Ruszył ten sklep znowu..? http://audiotransducers.com/pl/

Skomentuj

Czaruję...
                                          X