Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Panowie, to są te słynne missiony?

http://allegro.pl/glosnik-wysokotono...o&bi_c=Product (Głosnik wysokotonowy Mission Audax 40mm 70W Hiend)

One kiedyś były tańsze czy mi się tylko wydaje?
    Jakieś inne dobre wysokotonówki w przystępnej cenie dostanę? (montowane pod szybą)

Skomentuj

Tak, gościu cały zapas wykupił kilka lat temu i teraz handluje tym w cenie 5 razy wyższej. Był czas że za 10zł od sztuki się brało :)

Skomentuj

Był czas, że się brało po 4 zł/szt :)
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
          One kiedyś były tańsze czy mi się tylko wydaje?
          jakieś 2-3lata temu kupiłem takie na allegro w takiej cenie ale za 2szt :)
          Podmieniałem wtedy uszkodzone wysokotonowe w kolumnach PSB Image 1b zamiast oryginalnych aluminiowych kopułek bez żadnych modyfikacji w zwrotnicy. Zagrało to przyjemnie ale mało detalicznie zupełnie jak zza kotary...

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
            Jakieś inne dobre wysokotonówki w przystępnej cenie dostanę?
            To nie są dobre wysokotonowki. Kopiłem na allegro za chyba 12zl. Graja fatalnie. Jedna rozebrałem i okazało się, ze nie ma żadnego wygłuszenia za membrana. Jak tylko znajdę to mogę podarować.

A co do montażu na podszybiu to mam dobre doświadczenie z Carpower DT 284. Daja rade od 2,1kHz. Nie brzmią agresywnie i maja dość dużą membranę.

Skomentuj

Zamieszczone przez slawek213 Zobacz posta
              A co do montażu na podszybiu to mam dobre doświadczenie z Carpower DT 284. Daja rade od 2,1kHz. Nie brzmią agresywnie i maja dość dużą membranę.
              No, ale jaka cena :)

Ja szukam czegoś taniego, bo i samochód mały i tani.

Skomentuj

Mogę Ci sprzedać parkę tych Audaxów, które mi zostały z forumowego zamówienia po tamtej cenie + wysyłka, jak pasuje to pisz na PW. :)

Skomentuj

Pytanko do posiadaczy głośnika 14SCX STX-a:

Jaką średnicę ma magnes?

Skomentuj

poprzednia generacja fi 90
                    nie wiem jak obecnie produkowane

Skomentuj

Ale wybor, haha: http://store3.sure-electronics.com/audio

Skomentuj

Nie ma ciągnąć tematu bo zaraz przerodzi się to w dyskusję i walkę polityczną a to nie forum do tego. Przykre i tyle.

Skomentuj

Miało nie byc tematów religijnych i politycznych
                          One zawsze prowadzą do kłótni
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Panowie, mam parę krótkich pytań, jestem w trakcie kompletowania reszty seta:
                            1) Jak sie ma 13 satori do 12mu SS ?
                            2) Jaki optymalny litraż jako midrange dla obu przetworników warto zastosować?

Towarzystwo to : 18WU + szpilka SS3004

??

Skomentuj

hej,
                              Mam pytanie jest ktoś z Gdańska i okolic, kto może wykonać mi frezy i otwory pod głośniki? Mam płytę MDF i głośniki jak coś :)

EDIT: Oczywiście odwdzięczę się dobrym piwkiem, albo czymś innym, wedle gustu :)
                              Last edited by pawel11120; 28.09.2016, 10:13.

Skomentuj

Zamieszczone przez aeron Zobacz posta
                                1) Jak sie ma 13 satori do 12mu SS ?
                                Na AudioStereo o nich było głosno :)
                                Nie pamiętam w którym temacie, nie chce mi się szukać, ale możesz przeczytać np. ten temat: http://www.audiostereo.pl/projekty-k...l/page__st__30 od postu nr. 34.

Skomentuj

Panowie, szybkie pytanko w sprawie wzmacniacza.

Potrzebny wzmacniacz, używany, cena do 200zł (im mniej tym lepiej), do słuchania muzyki metalowej, nie wyglądający jak by był wyklepany w garażu.
                                  Musi mieć selektor wyjść A + B oraz być przystosowany do współpracy z kolumnami o impedancji 4 ohm.
                                  Głośniki jakie ma napędzać to małe monitorki pokroju tyłów od kina.

Tylko nie piszcie że w tej cenie to mam brać obojętnie co :) wzmacniacz nie ma być dla mnie i dlatego wolał bym polecić coś co faktycznie gra.

Skomentuj

Jakieś Onkyo Integra w tej kasie może się trafi :)

Skomentuj

Szukam gotowych monitorków w niedużym budżecie, na razie myślałem o Dali Concept albo Canton Fonum 301, miał ktoś?

Skomentuj

Ktoś, coś na temat tych H/K? Wymontowane z Mercedesa. Mogę je kupić za 50zł szt. brać? Czy lepiej kupić missiona lub 'zwykłego' H/K?
                                        Zależy mi na ciepłym graniu.

Cięcia będą aktywnie, radyjko to alpine 9853r, wzmacniacz jeszcze nie znany.
                                        Drzwi gotowe, AMY 160 już grają pod fabrycznym radiem :cool:
                                        Last edited by Trol.; 02.10.2016, 19:44.

Skomentuj

drogo
                                          ja bym wolal dolozyc pare zl i kupic normalny glosnik
                                          jak ma byc tanio to kup alu h/k i zapytaj lukasza o zwrotnice

Skomentuj

Czaruję...
                                          X