Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
    a pytales w fanarze? wiem ze pewnie nie sprzedaja detalicznie, ale moze nakieruja na dobry sklep

ostatio testowalismy sporo wiertel 11,5mm w twardej stali 30hrc
    i najlepiej w stosunku ceny do jakosci wypadly wlasnie fanar
    Kiedyś RUKO było ok, a teraz nie wiem czy warte uwagi.
    Zapytam ale cena pewnie będzie gorsza lub taka jak w sklepie gdzie sprzedają fanara.

Skomentuj

Zamieszczone przez nik156 Zobacz posta
      https://www.audiophonics.fr/en/diy-d...s-p-12509.html - ktoś z obecnych tutaj miał może takiego DAC do raspberry PI? Chciałbym zapytać o opinie. Aktualnie jadę na AK4490,ale mam też ten dac. Tylko nie wiem co ta kostka potrafi.
      Skoro go masz to go podłącz :p ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Dawid-SS Zobacz posta
        Kiedyś RUKO było ok, a teraz nie wiem czy warte uwagi.
        Zapytam ale cena pewnie będzie gorsza lub taka jak w sklepie gdzie sprzedają fanara.
        ja sobie kupilem niedawno "zestaw" wierteł irwin. kosztowało to nie tak malo a jakos wiertel gorsza niz wiertla jakie mamy z marcopolu. ale tam sprzedaja tylko po 5-10-20szt :/

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
          ja sobie kupilem niedawno "zestaw" wierteł irwin. kosztowało to nie tak malo a jakos wiertel gorsza niz wiertla jakie mamy z marcopolu. ale tam sprzedaja tylko po 5-10-20szt :/
          Kupiłem przed chwilą kobalty terrax by ruko, zobaczę co to warte. Drobnych średnic mam po kilka a reszta powyżej 5 po sztuce.
          Jak pracowałem w firmie gdzie sporo gwintowało się to lepszymi wiertłami i gwintownikami były RUKO jak Fanar, ale to było prawie 8lat temu.
          Mam nadzieję że posłużą mi długo. Teraz szukam do drewna jakiś zestaw z połówkami bo jednak nauczyło mnie wiercenie wkrętarka w MDFie jednego, że jak ostre wiertło jest to prędzej pęknie z nadmiaru nie odprowadzonego urobku jak się stepi na twardym metalu. Wiertła do drewna są innego skoku co jednak lepiej radzi sobie z gęstymi wiórami drewna.

Skomentuj

z lepszych wiertel to uzywam obecnie WNT z niemiec za 3-4E/szt za rozmiar 3,3-4,5mm. sa genialne!
            bardzo zywotne, nawet jak sie mocno stępki to nie rozbija otworu, podwyzszone predkosci skrawania
            ale to idzie na maszynach a nie z reki
            no i wieksze rozmiary kosztuja juz duzo wiecej :/
            13mm kosztowalo chyba 60E
            a to wciaz HSS!

Skomentuj

Może ktoś chciałby wziąć udział w konferencji 21czerwca w Warszawie, na które dostałem zaproszenie, a na której nie będę mógł być.
              Jak będą się pytać przy zgłoszeniu o firmę, to chyba każdy ma kogoś znajomego pracującego w branży architektoniczno-budowlanej by za jego zgodą podać nazwę.

"Serdecznie zapraszamy 21 czerwca 2018 r. o godzinie 13.30 do Hotelu Lord, Al. Krakowska 218 w Warszawie na spotkanie z cyklu “Akustyka przy kawie”.

Na zakończenie zapraszamy na kawę i deser, przy których można będzie przedyskutować zaprezentowane zagadnienia, dopytać o szczegóły i podzielić się wrażeniami.

Udział w konferencji jest bezpłatny.

Serdecznie zapraszamy!

Zainteresowanych prosimy o potwierdzenie telefoniczne na numer 12 292 64 84, 694 488 035 lub mailem zaproszenie@meetingfactory.pl

--------------------------------------------------------
              Meeting Factory Sp. z o.o.
              ul. Urzędnicza 39/8
              30-048 Kraków
              tel. 694 488 035

Skomentuj

Ja z kolegą :)

Skomentuj

Może ktoś poratuje.. ma ktoś dostępną lutownicę - gorące powietrze? upadł mi kluczyk od samochodu - są tam dwa scalaki bga.. podgrzał bym je nieco... może się uda im pomóc... najlepiej Warszawa.. ewentualnie będę w przyszłym tygodniu w Krakowie - też mógłbym gdzieś podjechać...

ewentualnie jak ktoś ma do polecenia osobę która zajmuje się kluczykami..

Skomentuj

https://www.youtube.com/watch?v=ljOoGyCso8s
                    Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

28 lat pracy w temperaturach ponad 60 stopni a kondensatory (nominalnie 40.000uF 100VDC) maja pojemności 45-48mF ESR 5mOhm i upływnośc na poziomie 0,5%
                      To sprzet który gra muzyke i w dodatku napędzi absolutnie wszystko co do niego podłączymy
                      Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Czy miał ktoś styczność z takim terminalem?
                        Jak rozumiem, płyta budki wchodzi pomiędzy dwa białe/czerwone pierścienie?
                        Od wewnątrz przewód jest trzymany tylko poprzez lutowanie?
                        Z zewnatrz plastikowa bezbarwna osłonka - znajduje zastosowanie tylko przy podłączeniu gołych kabli?
                        Widełki tego samego producenta się nie mieszczą w szczeliny w nich przygotowane.

Skomentuj

Zamieszczone przez głuchy Zobacz posta
                          Czy miał ktoś styczność z takim terminalem?
                          Ja miałem :)

Jak rozumiem, płyta budki wchodzi pomiędzy dwa białe/czerwone pierścienie?
                          Tak.

Od wewnątrz przewód jest trzymany tylko poprzez lutowanie?
                          Tak.

Z zewnatrz plastikowa bezbarwna osłonka - znajduje zastosowanie tylko przy podłączeniu gołych kabli?
                          Widełki tego samego producenta się nie mieszczą w szczeliny w nich przygotowane.
                          Raczej tak.
                          Gniazdo na banan jest od przodu, musisz tylko ściągnąć osłonki.
                          Last edited by marian; 21.06.2018, 15:01.

Skomentuj

Jeszcze 3...

1. A przelotowy otworek wewnątrznym na końcu terminala jest miejscówką na lutowanie, czy lepiej to zrobić wewnątrz gwintowanej tulejki?
                            2. Czy usuwałeś ząbek/wypust na mniejszej średnicy grubszego z kolorowych pierścieni? Ja to ładuję w budki ze sklejki.
                            3. Pod co dobierałeś średnicę otworu w budce (pod zewnętrzna mniejszą średnicę kolorowego pierścienia)?

6 pytań odnośnie czegoś tak prostego to chyba przesada... :/
                            Last edited by głuchy; 21.06.2018, 16:01.

Skomentuj

1. A przelotowy otworek wewnątrznym na końcu terminala jest miejscówką na lutowanie, czy lepiej to zrobić wewnątrz gwintowanej tulejki?
                              Bez różnicy.

2. Czy usuwałeś ząbek/wypust na mniejszej średnicy grubszego z kolorowych pierścieni?
                              Ten z grubszego wchodzi w korpus, nie usuwaj go.
                              Ten z mniejszego możesz usunąć.

3. Pod co dobierałeś średnicę otworu w budce (pod zewnętrzna mniejszą średnicę kolorowego pierścienia)?
                              Ja te terminale miałem w ręce ale ich nie montowałem.
                              Otwór dajesz taki jaki jest trzpień, natomiast od strony zewnętrznej kolumny robisz lekkie podfrezowanie większym wiertłem, aby ta mniejsza średnica białego pierścienia (po ówczesnym odcięciu wypustu) w ten frezik weszła.

Skomentuj

https://arturjablonski.com/efekt-krugera-dunninga/

jakie piekne odwzorowanie wiedzy i zachowania poczatkujacych forumowiczow

Skomentuj

https://arturjablonski.com/efekt-ikea/

A tu 'dowod' że każde DIY jest lepsze od półkowego produktu.😋

Jest gdzieś na forum porównanie połączeń gołych kabli, bananów i widełek?
                                  Czy to temat o wyższości świąt bożego narodzenia nad Wielkanocą?

Skomentuj

Znacie jakiś dostępny program do symulacji przepływu w którym można by wymodelować optymalny kształt rurki bass-reflex?

Skomentuj

Jest gdzieś na forum porównanie połączeń gołych kabli, bananów i widełek?
                                      Czy to temat o wyższości świąt bożego narodzenia nad Wielkanocą?
                                      takich glupot szukaj raczej na audiostereo :p
                                      u nas co najwyzej mozna uzasadnic jakosc polaczenia a nie brzmienie

Zamieszczone przez Echo1 Zobacz posta
                                      Znacie jakiś dostępny program do symulacji przepływu w którym można by wymodelować optymalny kształt rurki bass-reflex?
                                      ANSYS flotran :lol:

Skomentuj

I króciutki opis Ansys wraz z wpływem kształtu
                                        https://www.google.pl/url?sa=t&sourc...oEJhmyzoCUIJ0g
                                        Last edited by Artmag; 23.06.2018, 17:36.

Skomentuj

a smieje sie bo to strasznie drogi program
                                          a ten projekt musialem zrobic na zaliczenie tego przedmiotu

Skomentuj

Czaruję...
                                          X