Pracowałem trochę na najnowszym i pewne rzeczy mogą na początku irytować, ale ogólnie - super! Naprawdę jest dużo usprawnień, chociażby to że na ścieżkach wyświetla sie nazwa sygnału i wiele innych.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spam Post :)
Collapse
X
-
Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz postaOd okolo 00:23 DJ sie pojawia ;-)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaNooo, i nawet postawił "suba" w pionie aby grał lepiej... :sleep:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz postaSzkoda ze ten gdn najczęściej tak kończy swój żywot.
Skomentuj
-
Panowie, macie jakiś patent na wytłumienie drzwi pokojowych, tak aby za bardzo nie ingerować w ich stan wizualny?
Będę zakładał nowe drzwi do pokoju, ale niestety nie mogę znaleźć takich drzwi aby w całości były wykonane z grubego materiału.
Zazwyczaj rama to gruby MDF, ale środek to już jest cienizna, chyba 10mm ma takie ustrojstwo:
Aktualnie mam pełne drzwi, własnoręcznie przerabiane, pod względem akustycznym są OK, ale wizualnie już tak kolorowo nie jest.
Teraz chciał bym założyć nowe, z zewnątrz mają być w nienaruszonym stanie, jedyna modyfikacja może być od strony pokoju, ale taka aby to jakoś wyglądało.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaniestety te drzwi to listewki drewniane pokryte HDFem
marian - a może samemu takie drzwi sobie zmontujesz, to nie jest jakieś science fiction? Wtedy możesz zrobić co chcesz. Frezarkę masz, powinno się udać :)Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postamarian, jedyne wyjscie to rozebrac i wsadzic w srodek watoliny czy welny mineralnej
Myślałem aby od strony pokoju przykleić na tą ozdobę grubszą płytę, po prostu usztywnić ten środek, tylko potem jest kwestia wykończenia tego tak aby to ładnie wyglądało, najlepiej w oryginalnym kolorze drzwi.
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postamarian - a może samemu takie drzwi sobie zmontujesz, to nie jest jakieś science fiction? Wtedy możesz zrobić co chcesz. Frezarkę masz, powinno się udać
Niestety to zbyt duży element, mam za mały warsztat.
Po za tym te drzwi z zewnątrz muszą wyglądać jak normalne drzwi, ponieważ identyczne drzwi będą w pokoju obok.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
;D
Gdyby dobrać skórę w kolorze drzwi i mebli (bo kolor drzwi ma być taki sam jak meble), to mogło by to nawet fajnie wyglądać.
Wtedy w środek można włożyć co tylko dusza zapragnie, bo wszystko zakryje skóra.
Skomentuj
-
Już chyba coś wykombinowałem.
Myślę o "nakładce", czyli ramka z MDF-u, załóżmy 10-12mm, którą będzie się mocowało za pomocą zagiętych płaskowników na przylgę, a od dołu np. na magnesy.
Ów ramka będzie zawierała materiał tłumiący, ogólnie wszystko to co będzie potrzebne aby choć trochę wytłumić dźwięki z pokoju.
Czyli, będzie wyglądać jak by było obite skórą, ale będzie zdejmowane.
Skomentuj
-
To co nałożymy na drzwi ma drugorzędne znaczenie, lepiej się skupić na szczelności (odpowiednie uszczelki montowane w wyfrezowany kanał w przymyku i oczywiście próg) i masie samych drzwi.
Ciężka wełna mineralna wewnątrz jest również pożądana oraz jak największa możliwa grubość grubość skrzydła ~ 6 cm.Last edited by KAPRINT; 28.10.2018, 22:24.
Skomentuj
-
Ja bym kupił jakąś fornirowaną/okleinowaną cienką płytę od spodu, zamocował ją od środka na dystansie, a między oryginalne drzwi a tę płytę wygłuszenie samochodowe. Najpierw nakleić butyl na same drzwi, a później piankę/filc czy coś tam i skryć ta płytą ozdobną.
Musisz też zadbać o szczelność, więc drzwi z prostym ramiakiem dającym jedną płaszczyznę, a na dół zobacz coś takiego https://www.youtube.com/watch?v=LCilkMHBY8I
https://simteq.pl/do/item/006512_1/U...MAT#sub-006517 Trzeba by coś dobrać do twoich drzwi, wyfrezować rowek i założyć.
Skomentuj
-
Panowie, ja pytam tylko o wykończenie, pod względem akustycznym mam już ogarnięte.
Zamieszczone przez Micwoj Zobacz postaMusisz też zadbać o szczelność, więc drzwi z prostym ramiakiem dającym jedną płaszczyznę, a na dół zobacz coś takiego https://www.youtube.com/watch?v=LCilkMHBY8I
Teraz mam wstawiony niski próg z uszczelką. Zdaje egzamin ale wizualnie i praktycznie jest już gorzej.
To jest fajne, pomyślę :)Last edited by marian; 29.10.2018, 16:19.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaPanowie, ja pytam tylko o wykończenie, pod względem akustycznym mam już ogarnięte.
Hmmm, fajny patent.
Teraz mam wstawiony niski próg z uszczelką. Zdaje egzamin ale wizualnie i praktycznie jest już gorzej.
To jest fajne, pomyślę :)
Skomentuj
Skomentuj