Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
    Widocznie zyję w innym świecie niz ty i mam innych znajomych niż ty. Moi znajomi mieszkajacy za granicą nie są złodziejami, kombinatorami, nikt im żadych łatek nie przypina. Wg twojego sposobu rozumowania to można powiedziec, że każdy ruski to pijak, kazdy niemiec to gość chlejący piwsko, jedzący golonke i pierdzący przy stole, takżdy amerykanin to skończony idiota, kazdy włoch to oszust leń i kombinator, kazdy anglik to zadufany w sobie ślamazarny bufon itd . I co zgodzisz się z tymi łatkami? I ciekawe skąd one się wzięły co? Są tyle warte co łatka o nas.
    To nie sa moi znajomi, tylko ludzie, ktorych spotykam w roznych miejscach, w roznych sytuacjach. I tak, wiekszosc z tego co wymieniles jest prawda, nie wszyscy ale wiekszosc. Dam Ci zagadke taka prosta. Pytanie brzmi: Jaki silnik posiada auto, ktorego wlascicielem jest zawodowy kierowca ciezarowki? Jakbys sie dlugo zastanawial to Ci podpowiem -to jest silnik diesla, a wiesz dlaczego? pewnie wiesz. Jesli nie wierzysz w to, to sam sprawdz dlaczego jezdza dizlami...

Takich przykladow moge Ci podac na peczki.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
      Jaki silnik posiada auto, ktorego wlascicielem jest zawodowy kierowca ciezarowki? Jakbys sie dlugo zastanawial to Ci podpowiem -to jest silnik diesla, a wiesz dlaczego? pewnie wiesz. Jesli nie wierzysz w to, to sam sprawdz dlaczego jezdza dizlami...
      Ojj Pogromco, owszem, jakiś procent, myślę że trochę większa połowa polaków kombinuje jak może, ale dzieję się to z prostej przyczyny, bo nie maja za co żyć, i mają świadomość jak jest za granicą i ile tam się zarabia. Ale polaką zawsze "mało"

Co do porównania, mój ojciec jest zawodowym kierowcą tira, do pracy ma ok 10km. Niestety zawsze jeździ benzyną - zaczynał od skody 105, fiata dużego, malucha, poloneza, jetta I 1.6 benzyna, opel astra f 1.4 benz i teraz seicento 900 benzyna Jakoś nie widzę tego żeby miał do czego podkradać ropę :)

Obecnie i tak, czujniki na wlewie, połączone przez GPS z bazą, czy samo monitorowanie GPS już jest w miarę zapobiegawcze jeżeli o to chodzi.

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
        owszem, jakiś procent, myślę że trochę większa połowa
        To chyba masz na myśli półlitrową flaszkę wódki, bo tutaj owszem, jedna może być innej wielkości, niż druga .

Skomentuj

Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz posta
          To chyba masz na myśli półlitrową flaszkę wódki, bo tutaj owszem, jedna może być innej wielkości, niż druga .
          Masz rację, połowy są dwie i równe. Ale lepiej skrobnął byś coś w temacie o spotkaniu Krakowiaków :)

Skomentuj

Taaa, pewnie. Takiego Dabla zapraszałem nie wiem ile razy już do siebie, bo jęczał na forum, że nie wiadomo co to u mnie gra i chciałby wiedzieć, a jak przyszło co do czego, to czasu nie ma, zarobiony jest, śnieg pada, kryzys, rząd Donalda Tuska, itd . Teraz za to przez jeszcze jakiś czas u mnie warunków nie będzie.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
              Zrobiłem kilka tematów typu sklep... :)
              Przykleiłbym te tematy
              marcinsywala.pl
              Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Na razie nie ma co. Zobaczymy z czasem jak się cały dział przyjmie i jak będzie potrzeba to założy się kilka podgrup czy cuś...

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                  Co do porównania, mój ojciec jest zawodowym kierowcą tira, do pracy ma ok 10km. Niestety zawsze jeździ benzyną - zaczynał od skody 105, fiata dużego, malucha, poloneza, jetta I 1.6 benzyna, opel astra f 1.4 benz i teraz seicento 900 benzyna Jakoś nie widzę tego żeby miał do czego podkradać ropę
                  No i git, wyjatek potwierdza regule :)

Skomentuj

Jak jesteśmy już przy telewizji która "uczy" to można obejrzeć dosyć archiwalny program "usterki"...
                    http://www.youtube.com/watch?v=w6rnjPch5eg
                    Swoją drogą oni zagrażają bezpieczeństwu samych "fachowców", jak i samych siebie...

Skomentuj

Dolphin, może mała sugestia z mojej strony: czy nie lepiej byłoby dopisać jeszcze kryterium ceny w tematach ze sklepami? Jak zbierze się dajmy na to 20 sklepów z elektroniką, to ktoś zaglądający w ten temat i tak wybierze pierwszy z brzegu, bo po co ma przeglądać następne. Może każdy, kto ma rozeznanie i porównywał ceny w kilku sklepach opisałby owe ceny np: Niskie, Przeciętne, Wysokie, albo sjakiś dopisek np: Tanie kondensatory, Duży wybór radiatorów, Rezystory metalizowane i precyzyjne itp
                      W końcu wiadomo, że każdy raczej kupuje tam, gdzie najtaniej.

Skomentuj

No tak, polacy chcieliby miec wszystko za darmo. Telewizje bez abonamentu, bez reklam ale same super nowosci kinowe i tysiac kanalow tematycznych, kazdy w super HD. Wiec skoro mamy neta to sciagamy za darmoszke filmy, nie trzeba za nic placic i wszystko jest gitara I w radio tez powinny byc same swietne stacje bez reklam, z dobra muzyka, dla kazdego cos milego. Oczywiscie za darmo!
                        Ja tylko nie chcę chodzić do kina, płacić 50-60 zeta za 2 bilety i oglądać 30 minut reklam ( z zegarkiem w ręku tyle ostatnio mnie spotkało)

Skomentuj

Nie na temat...

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                          Ja tylko nie chcę chodzić do kina, płacić 50-60 zeta za 2 bilety i oglądać 30 minut reklam ( z zegarkiem w ręku tyle ostatnio mnie spotkało)
                          To bierz drugą połówkę i idź do kina na maraton filmowy: http://enemef.pl/repertuar.php?idM=2&idR=1166

Skomentuj

Zamieszczone przez bawolek Zobacz posta
                            na wielu witrynach jest ten NC skandal drążony ...
                            sam mam C+ i ...raczej zrezygnuję z ich usług...
                            No cóż, przy przedłużaniu umowy chcieli mnie walnąć na 10 programów HD .. marketingowa sztuka niedopowiedzeń podczas omawiania pakietu.
                            Pamiętałem aby wpleść w rozmowę w odpowiednie miejsce pojedyncze słowa. Jak kanały wyłączyli złożyłem reklamację, odsłuchali rozmową i musieli uwzględnić i tak ma 11 zeta co miesiąc na miesięcznik "Audio" :-)

A wracając do tematu.. czekam, czekam niewielka zmiana i krętactwo marketingowe i wylecą za okno. Tak konieczność wysyłania wypowiedzenia umowy pocztą i listem poleconym też zrobiona jest po to aby to utrudnić.. ach szkoda gadać.

Skomentuj

Dosc czesto chodze do kina w jak jestem w Niemczech. Powiem Ci, ze tam bilety sa sporo drozsze niz w Polsce i reklam jest jeszcze wiecej. Zawsze jestem zaskoczony po kinie w kraju, ze tak malo reklam przed filmem :) Co ciekawe reklamy w niemieckich kinach maja raczej charakter regionalny, czyli reklamuja sie firmy z danego miasta, w ktorym jest kino.

Skomentuj

Marios:
                                Koszty działania kina, gdyby pokrywać je wyłącznie z biletów, mogłyby doprowadzić do absurdalnego wzrostu cen tychże biletów. Nie znam byznesowych kalkulacji właścicieli kin, ale sądzę, że działają dla zysku, nie z podłości. Jeżeli widzą zasadność ekonomiczną przedłużania seansów o powiedzmy, 1/4, to z wynikającej z tego redukcji liczby tych seansów dziennie (a nie o każdej porze dnia seans jest dla publiczności atrakcyjny), z każdych czterech utargów ubywa im co najmniej jeden. A pułap kosztów własnych kina jest stały i pewno nie tak niski, jak się zdaje.
                                Czyli bez reklam, średnia cena biletu z rozsądnym zarobkiem firmy wynosiłaby kilkadziesiąt procent więcej i zapewne rzadziej chodziłbyś do kina z jeszcze większą irytacją.
                                Wybierz większy ból.
                                Myślę, że problemem jest tu nie sama cena, a zdolność nabywcza Kowalskiego-kinomaniaka i panująca struktura cen i kosztów :).
                                No i nie wiem, czemu to przedłużenie seansu aż tak boli i w czym szkodzi, skoro coraz mniej chodzi się do kina na film... a częściej do kina, mam na myśli - z kimś. Czyli być dłużej w kinie bywa celowiej i korzystniej i jeszcze można porozmawiać o tych głupich, wstrętnych reklamach...

PM:
                                Niewątpliwie krzepiłaby świadomość, że inni mają jeszcze gorzej, gdyby nie podejrzenie, że stawki wynagrodzenia i poziom życia ogółu w rzeczonym kraju pozostają dla nas egzotycznie wysokie. Nasze ceny, stawki i zarobki mogą stanowić równie jaskrawą fantastykę w oczach jeszcze uboższego społeczeństwa. Tak, istnieją kraje, gdzie większości jest mierzalnie gorzej niż nam. Wysokość i struktura cen wynikają ze zdolności nabywczej danego społeczeństwa, a ta z kolei z itp. itd. Szybkie porównywanie zjawisk wyrwanych z kontekstu jest uroczo szybkie, lecz poznawczo puste i złudne.

Skomentuj

Marios a dzwoniles na infolinie N-ki?
                                  Czekanie na połączenie trwa 30-45 minut a po połączeniu okazuje sie, ze oni nic nie wiedza
                                  Twierdza, ze to infolinia cyfry+ i jeszcze nowa oferta nie weszła i nie umieją nic powiedziec.
                                  Przecież to jest ewidentny WAŁEK!
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Powiem Ci, ze tam bilety są sporo droższe niż w Polsce i reklam jest jeszcze więcej
                                    Ach, tylko że ja zarabiam tyle w złociszach co oni w ojro ale to już inny temat.
                                    Wolę nabyć film i obejrzeć w domu.

---------- Post dodany o 11:57 ---------- Poprzedni post o 11:54 ----------

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                    Czekanie na połączenie trwa 30-45 minut a po połączeniu okazuje sie, ze oni nic nie wiedza
                                    Twierdza, ze to infolinia cyfry+ i jeszcze nowa oferta nie weszła i nie umieją nic powiedziec.
                                    Przecież to jest ewidentny WAŁEK!
                                    Wiem wiem, w cyfrze to samo. Ja robiłem ich w balona tak że, dzwoniłem jako nowy klient, odbierają po 1-2 minutach.

Jeśli na początku wybierzesz opcję "jeśli jesteś naszym abonentem wybierz... " to czekanie pewne. Jeśli wybierzesz jako nowy odbierają szybko, na wstępie gość chce Cię spuścić w kanał i mówi że on się tym nie zajmuje, ale jak go przyciśniesz to może zrobić wszystko

Skomentuj

Cholera, faktycznie, dopiero teraz zauwazylem, ze niemcy zarabiaja wiecej od polakow... oj ja glupi glupi. Dzieki panowie za edukacje :)

Skomentuj

Ja robiłem ich w balona
                                        I tak trzymać

Skomentuj

Nie na temat...
                                          Dzieki panowie za edukacje

Nie ma za co, a jakbyś wcześniej nie udawał, że o tym nie wiesz, to byś teraz nie musiał defensywnie ironizować :).

Skomentuj

Czaruję...
                                          X