Zamieszczone przez marian
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spam Post :)
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaktos ja slysal na zywo?
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postami sie wydaje ze to wina jaosci nagrania a nie samej wokalistki
Paweł, włącz sobie jakiś wywiad z Nią na YouTube, jakiś w dobrej jakości, albo posłuchaj płyty "z pamięci" (między utworami mówi do publiczności). Uwierz mi, Ona po prostu tak ma, sypie sybilantami aż miło :)
Jeśli chodzi o płyty, to może lekko były dopieszczane (tam się starają aby było jak najlepiej), ale przy wywiadach wszystko wychodzi z wora.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaNiestety gdy grała w Bydzi musiałem być w robocie
a ja nawet nie wiedzialem co za muzyke ona gra :/
jedna plyta przesluchana
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Comandante W Zobacz postaktoś się nie nadaje.
Muniek Staszczyk ma wadę wymowy i jakoś jest dobry w tym co robi, a i fanów ma sporo.
Moim zdaniem AMJ nie ma wady wymowy, ma po prostu delikatny wysoki głos, co sprawia że "szeleści"... zresztą wystarczy jej posłuchać jak mówi a nie śpiewa, a ma taki głos od samego początku kariery (i w tym momencie realizator przestaje być winny).
Niektórzy konferansjerzy mają niski donośny głos, czy to jest wada wymowy?
---------- Post dodany o 13:28 ---------- Poprzedni post o 13:26 ----------
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postajedna plyta przesluchana
Skomentuj
-
Przesadzamy Panowie. Jopkowa to jedna z ciekawszych polskich wokalistek. Dobrze, że jest i śpiewa a potrafi. Płyta z Patem Metheny świetna!. Byłem raz czy dwa na jej koncercie i na szczególną uwagę zasługują muzycy którzy z nią grają. Co ciekawe Kydryński w swoich trójkowych audycjach proponuje całkowicie inną muzę :) Chyba ma dość codziennych "świstów" żonySynek udziela się w metalowej kapeli czego Pan Marcin nie potrafi zaakceptować.
Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0
Skomentuj
-
Marian, nie chodzi o konkretnego wokalistę, ale o ogólną zasadę. Można mieć dobry technicznie głos, barwę i intonację, ale artykulacja z drażniącymi sybilantami stanowi w pewnych zawodach raczej przeciwwskazanie zawodowe. Jeśli trafia się ktoś z wadą, funkcjonuje w danym zawodzie nie dzięki tej wadzie, a pomimo niej. I zgoda, że się tak zdarza, ale nie można twierdzić, że niezrozumiałość mowy jest w ogóle obojętna. Może być co najwyżej pomijalna i wybaczalna wobec nadzwyczajnych innych posiadanych przez artystę cech. Lepiej, by wady nie miał, bo to go ogranicza.
Aktualnym przykładem może być aktor odtwarzający rolę Tyriona Lannistera w Grze o tron: jest genialny nie dlatego, że jest karłem. Dostał tylko z tego powodu tę rolę, a dobry okazał się całkowicie niezależnie od wzrostu: jednak czy tego chce, czy nie, pozostanie aktorem wprawdzie dobrym, lecz charakterystycznym.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz postaod 15 lat wszystko śpiewa w ten sam jękliwy sposób i na dodatek jeszcze "świszczy"
Pierwsza jak i druga płyta git, za to ostatniej nie mogę słuchać, każdą wręcz linijkę tekstu kończy wibrato.
Na wcześniejszych płytach było to delikatne i tylko niekiedy, teraz jednak przesadziła... aż do orzygu.
Kilka lat temu byłem na jej koncercie i już wtedy zajeżdżała przesadzonym wibrato, ale nie wiedziałem że zrobi tak samo na płycie.
Jak ktoś się nie zmienia źle, jak ktoś się zmieni za dużo też źle... nie wyczujesz :) Najważniejsze że AMJ się nie skomercjalizowała, za to wielki szacun dla Niej.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaJak ktoś się nie zmienia źle, jak ktoś się zmieni za dużo też źle... nie wyczujesz :) Najważniejsze że AMJ się nie skomercjalizowała, za to wielki szacun dla Niej.
Skomentuj
-
Na żywca można sprawdzić jak z jej śpiewaniem jest obecnie.. :)
http://www.ticketteam.com.pl/pl/bile...ongresowa?ct=1
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaA kto to ta Jopek ? :???:
Krzysiek Jopek rok temu mu na flaszkę pożyczłem i do dziś nie oddał.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaNa żywca można sprawdzić jak z jej śpiewaniem jest obecnie..
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dan124 Zobacz postaSłuchałem na żywca i szeleści mniej jak na płycie.Last edited by marian; 10.06.2013, 18:50.
Skomentuj
Skomentuj