Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
    To u kogo mogę posłuchać "nieszeleszczącej" AMJ?
    a mi sie wydaje ze to wina jaosci nagrania a nie samej wokalistki. ktos ja slysal na zywo?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
      ktos ja slysal na zywo?
      Niestety gdy grała w Bydzi musiałem być w robocie :mad:

mi sie wydaje ze to wina jaosci nagrania a nie samej wokalistki
      Mając jej wszystkie płyty i wiedząc co nieco o nagłaśnianiu imprez oraz o sprzęcie estradowym, np. dobór mikrofonu, stwierdzam że to nie wina gościa który nagrywał i miksował wokal, a samej AMJ :)
      Paweł, włącz sobie jakiś wywiad z Nią na YouTube, jakiś w dobrej jakości, albo posłuchaj płyty "z pamięci" (między utworami mówi do publiczności). Uwierz mi, Ona po prostu tak ma, sypie sybilantami aż miło :)

Jeśli chodzi o płyty, to może lekko były dopieszczane (tam się starają aby było jak najlepiej), ale przy wywiadach wszystko wychodzi z wora.

Skomentuj

W zakresie 3-4khz ludzki sluch ma najwieksza czulosc, wiec moze dlatego czasami wydaje sie, ze cos "szczelesci", a nie powinno.

Skomentuj

Szeleści jej bardziej czy mniej, ma nie szeleścić w ogóle: wada wymowy dyskwalifikuje wokalistę, jak nie toleruje się nietrzymania stolca u kelnera. Czy to wina jej czy głuchawego realizatora, ktoś się nie nadaje.

Skomentuj

Niestety gdy grała w Bydzi musiałem być w robocie
            dziewczyna mi powiedziala ze tez grali niedawno w koszalinie
            a ja nawet nie wiedzialem co za muzyke ona gra :/

jedna plyta przesluchana

Skomentuj

Zamieszczone przez Comandante W Zobacz posta
              ktoś się nie nadaje.
              Nie nadaje się do czego? AMJ do śpiewania?
              Muniek Staszczyk ma wadę wymowy i jakoś jest dobry w tym co robi, a i fanów ma sporo.
              Moim zdaniem AMJ nie ma wady wymowy, ma po prostu delikatny wysoki głos, co sprawia że "szeleści"... zresztą wystarczy jej posłuchać jak mówi a nie śpiewa, a ma taki głos od samego początku kariery (i w tym momencie realizator przestaje być winny).
              Niektórzy konferansjerzy mają niski donośny głos, czy to jest wada wymowy?

---------- Post dodany o 13:28 ---------- Poprzedni post o 13:26 ----------

jedna plyta przesluchana
              To przesłuchaj teraz "nienasycenie" (jeśli jeszcze nie słuchałeś), jest to płyta na której jest "najwięcej basu".

Skomentuj

polecam lekturke http://www.megafileupload.com/en/fil...usiak-pdf.html

Skomentuj

Przesadzamy Panowie. Jopkowa to jedna z ciekawszych polskich wokalistek. Dobrze, że jest i śpiewa a potrafi. Płyta z Patem Metheny świetna!. Byłem raz czy dwa na jej koncercie i na szczególną uwagę zasługują muzycy którzy z nią grają. Co ciekawe Kydryński w swoich trójkowych audycjach proponuje całkowicie inną muzę :) Chyba ma dość codziennych "świstów" żony Synek udziela się w metalowej kapeli czego Pan Marcin nie potrafi zaakceptować.
                  Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

gdzie mission ma + ?

Dzień dobry
                    Tak jak w temacie , mianowicie nie wiem gdzie podłączyć + pod missiona , czy plus mam podłączyć tam gdzie jest zaznaczone zieloną farbą przez producenta?

Skomentuj

Marian, nie chodzi o konkretnego wokalistę, ale o ogólną zasadę. Można mieć dobry technicznie głos, barwę i intonację, ale artykulacja z drażniącymi sybilantami stanowi w pewnych zawodach raczej przeciwwskazanie zawodowe. Jeśli trafia się ktoś z wadą, funkcjonuje w danym zawodzie nie dzięki tej wadzie, a pomimo niej. I zgoda, że się tak zdarza, ale nie można twierdzić, że niezrozumiałość mowy jest w ogóle obojętna. Może być co najwyżej pomijalna i wybaczalna wobec nadzwyczajnych innych posiadanych przez artystę cech. Lepiej, by wady nie miał, bo to go ogranicza.
                      Aktualnym przykładem może być aktor odtwarzający rolę Tyriona Lannistera w Grze o tron: jest genialny nie dlatego, że jest karłem. Dostał tylko z tego powodu tę rolę, a dobry okazał się całkowicie niezależnie od wzrostu: jednak czy tego chce, czy nie, pozostanie aktorem wprawdzie dobrym, lecz charakterystycznym.

Skomentuj

Przecież ta kobitka nie ma zupełnie temperamentu, od 15 lat wszystko śpiewa w ten sam jękliwy sposób i na dodatek jeszcze "świszczy" Maniera wykonawcza jak dla mnie strasznie irytująca.

Skomentuj

A kto to ta Jopek ? :???:

Skomentuj

Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz posta
                            od 15 lat wszystko śpiewa w ten sam jękliwy sposób i na dodatek jeszcze "świszczy"
                            A słyszałeś jak Katie Melua zmieniła swój "głos"?
                            Pierwsza jak i druga płyta git, za to ostatniej nie mogę słuchać, każdą wręcz linijkę tekstu kończy wibrato.
                            Na wcześniejszych płytach było to delikatne i tylko niekiedy, teraz jednak przesadziła... aż do orzygu.
                            Kilka lat temu byłem na jej koncercie i już wtedy zajeżdżała przesadzonym wibrato, ale nie wiedziałem że zrobi tak samo na płycie.
                            Jak ktoś się nie zmienia źle, jak ktoś się zmieni za dużo też źle... nie wyczujesz :) Najważniejsze że AMJ się nie skomercjalizowała, za to wielki szacun dla Niej.

Skomentuj

Jak ktoś się nie zmienia źle, jak ktoś się zmieni za dużo też źle... nie wyczujesz :) Najważniejsze że AMJ się nie skomercjalizowała, za to wielki szacun dla Niej.
                              Znalazła po prostu swoją niszę i nie musi (nie che) się zmieniać, póki ludzie chcą słuchać i kupować płyty. A obecnej Katie Melua rzeczywiście nie da się słuchać. :(

Skomentuj

Na żywca można sprawdzić jak z jej śpiewaniem jest obecnie.. :)

http://www.ticketteam.com.pl/pl/bile...ongresowa?ct=1

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                                  A kto to ta Jopek ? :???:
                                  Ja wiem
                                  Krzysiek Jopek rok temu mu na flaszkę pożyczłem i do dziś nie oddał.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                                    Na żywca można sprawdzić jak z jej śpiewaniem jest obecnie..
                                    Ktoś piknie na tym łapę położył, nawet ludzie z polskiego forum KM nie jadą... tylko Ci najwięksi fani którzy mają jobla na jej punkcie, i wydadzą wszystkie pieniądze żeby tam być (a Oni nie wybierają najdalszych siedzeń, tylko loże).

Skomentuj

Ok dzięki, to wolną chwilą trzeba będzie się brać za budowę :) Panowie jeszcze jedno pytanko gdzie tanio kupić płytę wiórową z cięciem bo jak w jednej firmie wyliczyli mi płytę razem z cięciem to mi oko zbielało :blink:

Skomentuj

Słuchałem na żywca i szeleści mniej jak na płycie.

Siwy mogę zaakceptować wstępnie tego vavecora

Skomentuj

Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
                                          Słuchałem na żywca i szeleści mniej jak na płycie.
                                          I tu też kwestia nagłośnienia jakie tam było, tak samo jak wysokotonówek SS,Morela czy Ushera, jak i zastosowanych mikrofonów.
                                          Last edited by marian; 10.06.2013, 18:50.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X