Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

No to jedziemy na targi :)

http://www.targimuzyczne.pl/pl/

Skomentuj

Ancient Audio pokazal nowy mini monitorek http://www.ancient.com.pl/e_master.htm ktos poznaje szerokopasmowca? :]

Skomentuj

Ja niewiem
        Ale podejrzewam, ze bayma :)
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Cena w wykończeniu standardowym wyniesie 4.999 złotych.

Skomentuj

Jak patrzę na panel tylni tego monitora to nie wiem czy się śmiać czy płakać... i to kosztuje 1200eu ?

Skomentuj

Te ba Daytonie RS100 fajnie grają, ale cena faktycznie przegięcie.

---------- Post dodany 29.10.2013 o 10:48 ---------- Poprzedni post 28.10.2013 o 10:26 ----------

Panowie, sprawa jest, trzeba puścić kable głośnikowe w ścianie remontowanego pokoju.
              Kable nie mogą być drogie, ale też nie złom z allegro.

Pytanie: czy trzeba puścić je w rurce (np. karbowanej), czy można bezpośrednio dać na nie tynk, gładź, gips czy co tam będzie.
              Czy zwykłe kable (czyli w przeźroczystej izolacji) będzie spoko czy lepiej brać kabel w podwójnej izolacji?

Skomentuj

Ja bym się bał o efekt wizualny. Jak położysz na to tylko gładź czy gips to 90% Ci to pęknie w tym miejscu. Z tynkiem być może nie pęknie ale musiałaby być sporawa warstwa. Dobrym rozwiązaniem byłoby położenie kabla na nim flizelina na jakimś kleju w miarę elastycznym i na to tynk gips czy co Cię tam interesuje. Od strony elektrycznej się nie wypowiadam bo nie mam doświadczenia :)

Skomentuj

Co do "tynku" to nie wiem co to będzie, remont robią jacyś "fachowcy".
                  Zostałem zapytany przez znajomą, bo chce puścić kable w ścianie.
                  Ja na temat puszczania kabli audio w ścianie nic nie wiem, kładłem tylko prądowe (ale te wiadomo że można bez problemu).

Skomentuj

Halloween! Diy to diy! Jeszcze dopracować!

DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
                      Halloween! Diy to diy! Jeszcze dopracować!
                      Dzisiaj wpadła do mnie banda poprzebieranych dzieciaków żądając cukierków. Oczywiście wygoniłem. Czy na prawdę trzeba małpować zachodnie zwyczaje? Mało to swoich świąt mamy?

Skomentuj

A co za problem masz? Może komuś "nasze" święta nie pasują?

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                          Może komuś "nasze" święta nie pasują?
                          To niech mi przysłowiowej dupy nie zawraca. Ja tam jednak wole "swoje" święta i mam do tego prawo

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
                            Mało to swoich świąt mamy?
                            ale czy jedno drugie wyklucza...:???:
                            DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

To niech mi przysłowiowej dupy nie zawraca. Ja tam jednak wole "swoje" święta i mam do tego prawo
                              Pewnie, że masz ale nie oczekuj od tamtych osób wyrozumienia skoro nie szanujesz innych - z tego co do tej pory widziałem to większość typowych katolików nie szanuje innych świąt ale oczekują by to właśnie ich święta były najważniejsze i jako jedyne szanowane przez innych.

Skomentuj

Pewnie, że masz ale nie oczekuj od tamtych osób wyrozumienia skoro nie szanujesz innych
                                Jak masz coś mi do zarzucenia to udowodnij a nie oszczerstwami rzucasz. Po prostu nie życzę sobie by nachodziły mnie bandy dzieciaków nie wiadomo po co. Niech przyjdą w Boże Narodzenie, chętnie wtedy poczęstuję

Skomentuj

Po co się od razu denerwujesz? Napisałem ogólnie i z własnego doświadczenia jak to u mnie wygląda.

Rozumiem, że nie życzysz sobie nachodzenia przez bandy dzieciaków i ja mam dokładnie to samo ale właśnie gdy mi bękale przychodzą kolędy śpiewać i oczekują za ich talent pieniędzy - nie moje święto, nie interesuje mnie to.

Skomentuj

Ale po pierwsze Halloween to nie jest święto tylko zwyczaj związany z Dniem Zmarłych, który jest świętem chrześcijańskim (ogólnie mówiąc). Więc mówienie, że większość katolików nie szanuje innych świąt jest tutaj nie na miejscu, ponieważ to właśnie ta wiara jest powodem tego zwyczaju.
                                    Po drugie, to jak już pisałem jest to zwyczaj, część kultury...dlaczego my Polacy chcemy naśladować innych ? Nie mamy swojej kultury ? To jest kolejny dowód na to, że my jesteśmy wpatrzeni w zachód jak w obraz. Co przyjdzie z zachodu musi być super, bo jest z zachodu. Smutne jest, że młode pokolenie lepiej zna kulturę amerykanów, niż swoją własną.
                                    Takie podejście i brak postawy patriotycznej przekłada się na każdą dziedzinę życia. Amerykanin mając do wyboru produkt made in USA i made in Europe (bo przecież dla nich to jest kraj) wybierze ten pierwszy bez zastanowienia, a my ? Na to sobie już odpowiedzmy sami...

Skomentuj

Po co się od razu denerwujesz? Napisałem ogólnie i z własnego doświadczenia jak to u mnie wygląda.
                                      Nie wiem jakie masz doświadczenia ale nie mierz wszystkich równą miarą.

Skomentuj

z tego co do tej pory widziałem to większość typowych katolików nie szanuje innych świąt ale oczekują by to właśnie ich święta były najważniejsze i jako jedyne szanowane przez innych.
                                        Dokładnie.

Ja tam jednak wole "swoje" święta i mam do tego prawo
                                        Nie żebym się czepiał, ale "Twoje" święto to mogą być np. Twoje urodziny, rocznica ślubu itp. a nie święto kościelne, narodowe czy imieniny, czyli święto narzucone przez kogoś (imieniny), przez państwo lub z racji przynależności do danej wiary.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                          Nie żebym się czepiał, ale "Twoje" święto to mogą być np. Twoje urodziny, rocznica ślubu itp. a nie święto kościelne, narodowe czy imieniny, czyli święto narzucone przez kogoś (imieniny), przez państwo lub z racji przynależności do danej wiary.
                                          A co jeśli uznaję że np Święto Niepodległości jest moim świętem? Kwestia "wczucia" się

Skomentuj

Czaruję...
                                          X