Już dawno nauczyłem się, żeby nie dziadować za bardzo :) Myślałem o Osram, Philips, Ledlumen. Jutro podjadę do jakiegoś marketu, pooglądam co jak świeci. Przy okazji kupię płyty do obudów
Trzeba trafić na te do których chińczyk się przyłożył, jeśli już masz zamiar kupować to bierz z diodami smd więcej można zmieścić i bardziej rozproszone światło.
działa od około 8miesięcy, codziennie przez około 3-4h, bezproblemowo :) po wyłączeniu po chwili jest zimna, ten radiator jednak działa, samo szkło jest chłodne i można spokojnie dotknąć
Trzeba trafić na te do których chińczyk się przyłożył, jeśli już masz zamiar kupować to bierz z diodami smd więcej można zmieścić i bardziej rozproszone światło.
Więcej nie znaczy lepiej :)
marcinsywala.pl Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS
Z tego co ostatnio zauważyłem to chyba obie strony gadały o czym innym wtedy, PM pisał o niższym zejściu basu przy użyciu większej ilości przetworników (co jest logiczne) i mniejszych zniekształceniach wynikających z pracy na mniejszej mocy (?) a reszta o jakości tego basu wynikającej z użytych low-end Tonsilów (osobiście dla mnie też lipnie grają).
Z tego co ostatnio zauważyłem to chyba obie strony gadały o czym innym wtedy, PM pisał o niższym zejściu basu przy użyciu większej ilości przetworników (co jest logiczne) i mniejszych zniekształceniach wynikających z pracy na mniejszej mocy (?) a reszta o jakości tego basu wynikającej z użytych low-end Tonsilów (osobiście dla mnie też lipnie grają).
Przynajmniej tak mi się teraz wydaje.
No tak mniej wiecej o to chodzilo :) Niestety koledzy wierza w jakies ponadnaturalne wlasciwosci glosnikow za 800zl, a przy generowaniu spl na basie liczy sie po prostu ilosc przepompowanego powietrza. Dlatego 8 slabych glosnikow Tonsila, da mniejsze znieksztalcenia na basie i wiekszy spl niz dwa revelatory tej samej wielkosci. Dziwie sie, ze ten temat wywolal takie poruszenie, bo to powinny byc sprawy raczej oczywiste, szczegolnie badz co badz dla doswiadczonych userow :)
Oczywiście, lecz gdy bierzemy też (lub tylko) aspekt jakościowy, to już inna sprawa i raczej porównywać Tonsila z głośnikami za 800zł nie można.
Marian, jakich parametrow uzylbys do scharakteryzowania dobrej jakosci basu? Jakie paramtery glosnika decyduja o dobrym basie, dobrej jakosci. Zalozmy, ze 4 glosniki roznych marki, daja w tej samej obudowie zamknietej, taka same pasmo. Np qtc 0,7 i f3 50hz.
Kierujac sie tylko pomiarami i danymi, ktory moglbys wskazac za najlepszy? Bez odsluchu.
Skomentuj