Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Już dawno nauczyłem się, żeby nie dziadować za bardzo :) Myślałem o Osram, Philips, Ledlumen. Jutro podjadę do jakiegoś marketu, pooglądam co jak świeci. Przy okazji kupię płyty do obudów

Skomentuj

Trzeba trafić na te do których chińczyk się przyłożył, jeśli już masz zamiar kupować to bierz z diodami smd więcej można zmieścić i bardziej rozproszone światło.
      DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Ja mam w pokoju 3 sztuki Kanluxa, każda po 3W. O TAKIE. Widno jak cholera ;p Gwarancji 2 lata jeśli się dobrze orientuję. Płaciłem jakoś po 22zł.

Skomentuj

Nie polecam kupować w marketach
          Maja ceny x3 w porównaniu do sklepów internetowych

Co ważne to, żeby świeciły światłem ciepłym białym
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ja przy laptopie (taka stojąco lampa przy łóżku) mam coś takiego
            http://allegro.pl/zarowka-led-kula-d...734147175.html

działa od około 8miesięcy, codziennie przez około 3-4h, bezproblemowo :) po wyłączeniu po chwili jest zimna, ten radiator jednak działa, samo szkło jest chłodne i można spokojnie dotknąć
            Last edited by wrotekpoz; 18.12.2013, 22:19.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
              Trzeba trafić na te do których chińczyk się przyłożył, jeśli już masz zamiar kupować to bierz z diodami smd więcej można zmieścić i bardziej rozproszone światło.
              Więcej nie znaczy lepiej :)
              marcinsywala.pl
              Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
                Więcej nie znaczy lepiej
                No jak nie, przecież było to przerabiane w temacie Tonsila :biggrin:

Skomentuj

bo otworze temat
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Eee tam, dobry tekst był :P

Skomentuj

Nie na temat...
                      lepiej nie ale humor mi sie odrazu poprawił :)
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                        bo otworze temat
                        Otworz, to podyskutujemy dalej. O ile ktos nie zacznie grozic banami :)

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                          No jak nie, przecież było to przerabiane w temacie Tonsila
                          Sytuacja zasadniczo inna... :)
                          marcinsywala.pl
                          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Z tego co ostatnio zauważyłem to chyba obie strony gadały o czym innym wtedy, PM pisał o niższym zejściu basu przy użyciu większej ilości przetworników (co jest logiczne) i mniejszych zniekształceniach wynikających z pracy na mniejszej mocy (?) a reszta o jakości tego basu wynikającej z użytych low-end Tonsilów (osobiście dla mnie też lipnie grają).

Przynajmniej tak mi się teraz wydaje.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                              Z tego co ostatnio zauważyłem to chyba obie strony gadały o czym innym wtedy, PM pisał o niższym zejściu basu przy użyciu większej ilości przetworników (co jest logiczne) i mniejszych zniekształceniach wynikających z pracy na mniejszej mocy (?) a reszta o jakości tego basu wynikającej z użytych low-end Tonsilów (osobiście dla mnie też lipnie grają).

Przynajmniej tak mi się teraz wydaje.
                              No tak mniej wiecej o to chodzilo :) Niestety koledzy wierza w jakies ponadnaturalne wlasciwosci glosnikow za 800zl, a przy generowaniu spl na basie liczy sie po prostu ilosc przepompowanego powietrza. Dlatego 8 slabych glosnikow Tonsila, da mniejsze znieksztalcenia na basie i wiekszy spl niz dwa revelatory tej samej wielkosci. Dziwie sie, ze ten temat wywolal takie poruszenie, bo to powinny byc sprawy raczej oczywiste, szczegolnie badz co badz dla doswiadczonych userow :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                przy generowaniu spl na basie liczy sie po prostu ilosc przepompowanego powietrza
                                Oczywiście, lecz gdy bierzemy też (lub tylko) aspekt jakościowy, to już inna sprawa i raczej porównywać Tonsila z głośnikami za 800zł nie można.

No jak nie, przecież było to przerabiane w temacie Tonsila
                                Jak widać, uderz w stół a nożyce się odezwą...

Skomentuj

Oczywiście, lecz gdy bierzemy też (lub tylko) aspekt jakościowy, to już inna sprawa i raczej porównywać Tonsila z głośnikami za 800zł nie można.
                                  Marian, jakich parametrow uzylbys do scharakteryzowania dobrej jakosci basu? Jakie paramtery glosnika decyduja o dobrym basie, dobrej jakosci. Zalozmy, ze 4 glosniki roznych marki, daja w tej samej obudowie zamknietej, taka same pasmo. Np qtc 0,7 i f3 50hz.

Kierujac sie tylko pomiarami i danymi, ktory moglbys wskazac za najlepszy? Bez odsluchu.

Skomentuj

Bez odsluchu.
                                    A kolumn się słucha czy ogląda wykresy?

Skomentuj

A kolumn się słucha czy ogląda wykresy?
                                      A do kolumny przetworniki dobiera sie na "pałę"?

---------- Post dodany o 00:34 ---------- Poprzedni post o 00:30 ----------

Jakie paramtery glosnika decyduja o dobrym basie, dobrej jakosci.
                                      Marianie, czytamy ze zrozumieniem
                                      marcinsywala.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
                                        A do kolumny przetworniki dobiera sie na "pałę"?
                                        Nie zrozumiałeś, nie mamy o czym dyskutować.

Skomentuj

Szkoda, myslalem, ze sobie pogadamy.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X