Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tak zwany Loudness war?
    Nie wydaje mi się jednak, żeby jakikolwiek sklep miał na to wpływ. Nowe wydania płyt, "remasterowane", w rzeczywistości więcej tracą niż zyskują, przez właśnie takie kastrowanie płyty, by była głośniejsza. A sklep sprzedaje to co dostanie.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
      No tu bym się nie zgodził
      Możesz uargumentować?

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
        Możesz uargumentować?
        Obcięte wierzchołki dają frajdę ze słuchania?

Skomentuj

Nie zrozumieliśmy się a myślimy o tym samym, wychodzi to z całego zdania a nie kontekstu.

Skomentuj

Marian chodziło o to, ze ucięli wierzchołki ktore dawały radość ze słuchania

Było tego dośc sporo. Wiadomo, ze Empik sprzedaje to co dostaje ale to co dostaje to jedna wielka lipa.
            Kupiłem tam w ciagu ostatniego roku ze 20 płyt cały czas łudząc sie, ze moze cos poprawili i nic :(

- - - - - aktualizacja - - - - -

Moze loudness war to nie najlepsze słowo ale tak to mniej wiecej wyglada
            Bas wyjebany a gora podbita
            Mam kilka płyt z chilizet i tak to wlasnie wyglada
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

https://www.youtube.com/watch?v=ydg-ajN1u9o&feature=kp

Skomentuj

Teraz rozumiem, źle zinterpretowałem wypowiedź

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                Kupiłem tam w ciagu ostatniego roku ze 20 płyt cały czas łudząc sie, ze moze cos poprawili i nic
                A masz/miałeś płyty Mikromusic?

Skomentuj

A masz/miałeś płyty Mikromusic?
                  nie
                  a co z nimi?
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Marian, mogę Ci przesłać coś Toto ripowane przeze mnie do Flaczka do odsłuchu.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                      a co z nimi?
                      Moim zdaniem dobrze nagrane płyty :)

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                      Marian, mogę Ci przesłać coś Toto ripowane przeze mnie do Flaczka do odsłuchu.
                      Ok, to może coś z płyty "Tambu", bo tą mam.

Skomentuj

ooo i tu sie zgodzę. Czułem to tylko nie wiedziałem jak to nazwać. Moja płyta Dire Straits jest znacznie cichsza od innych ale brzmi świetnie-wydanie 85 rok. Ostatnia remaster coś tam Michael Jackson 2011 i pierwsze co mi do głowy przyszło to hałas i przy okazji zgubiony bas... płasko itd.

Marian - Micromusic szczerze to mi też nie gra chociaż brzmi znacznie lepiej od wielu.
                        Ps. Zamówiłem kilka starych wydań. Wpadniesz to porównamy
                        <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

Zamieszczone przez gokar83 Zobacz posta
                          Marian - Micromusic szczerze to mi też nie gra chociaż brzmi znacznie lepiej od wielu.
                          No tu zależy, czy "gra" muzycznie czy brzmieniowo
                          Dla mnie po ich koncercie w Bydzi, gra to i to, choć większy "wygar" (i tego bym nie powiedział przed koncertem, puki sam nie usłyszałem), mają na występach live, i utwór "jesień" słuchałem z otwartą paszczą

Skomentuj

Bydzia :)

Skomentuj

W Warszawie to samo widziałem :)

Skomentuj

Jest i w Warszawie
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A do czego wam płyta osb?

Skomentuj

Wszedzie ja maja, tylko chyba trzeba kupic cala plyte i dopiero docinaja za doplata. Tak bylo u mnie w Legnicy. Plyta oczywiscie wiorowka mfp

Skomentuj

To nie osb
                                      To MFP
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                        tylko chyba trzeba kupic cala plyte i dopiero docinaja za doplata.
                                        Kupić całą tak, ale nie płaci się za cięcie.
                                        Każda płyta zakupiona w Castoramie jest docinana gratis, deski (pułki) na dziale drzewnym, a nawet drzwi pokojowe.
                                        Kupujesz deskę/drzwi, wracasz na dział cięcia z paragonem, pokazujesz gdzie ma ciąć i gość tnie.
                                        Last edited by marian; 10.07.2014, 15:06.

Skomentuj

Kupić całą tak, ale nie płaci się za cięcie.
                                          Każda płyta zakupiona w Castoramie jest docinana gratis, deski (pułki) na dziale drzewnym, a nawet drzwi pokojowe.
                                          Kupujesz deskę/drzwi, wracasz na dział cięcia z paragonem, pokazujesz gdzie ma ciąć i gość tnie.
                                          Wlasnie nie.

Kupowalem cala plyte 22mm na kolumny i zaplacilem dodatkowo za pociecie. Nie placi sie za ciecie np plyty wiorowej laminowanej. Pytalem o to kilka razy. Byc moze zalezy to od materialu, ktory sie kupuje i sklepu.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X