Ja kupiłem Atu+ po Złombolu, kolega z pracy ma startować Żukiem ze Straży.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spam Post :)
Collapse
X
-
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaPrzecież nikt nie powie że: nie
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Branża Zobacz postaChcecie ciekawostkę co się dzieje z charkami FR po pochyleniu kolumny zaprojektowanej dla prostej ścianki a co się dzieje po wyprostowaniu kolumny z filtrami zaprojektowanymi do pochylonej kolumny ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dan124 Zobacz postaPoszukaj RF-a z papierową membraną.
Skomentuj
-
Dzisiaj dalej pracowałem nad zgraniem ET338 i ER18RNX i tak przy okazji zrobiłem Wam małe porównanie:
Żeby było jasne proszę nie uogólniać przypadku bo z różnymi głośnikami i różnymi sposobami filtracji może być inaczej
1. pomiary projektu roboczego są wykonane dla ścianki pochylonej o 7stopni układ to 12/12 z tłumikiem i jedną pułapka.
Wszystkie pomiary niebramkowane i niewygładzane w pełnym pasmie
projekt dla ścianki pochylonej
różnica FR po wyprostowaniu frontu
całość po wyprostowaniu frontu dla zwrotnicy wykonanej dla ścianki pochylonej
Skomentuj
-
projektując kolumny poleciałem po całości i wykonałem projekt dla ścianki pochylonej i prostej
2. pomiary projektu roboczego są wykonane dla frontu prostego układ to 12/6. Kopułka filtrowana 1 rzędem elektrycznie. dodatkowo 2 pułapki i tłumik
Wszystkie pomiary niebramkowane i niewygładzane w pełnym pasmie
projekt dla ścianki prostej
różnica FR po pochyleniu ścianki o 7stopni
całość po pochyleniu frontu o 7stopni dla zwrotnicy wykonanej dla ścianki prostej
Proszę :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaAdam zdecydowanie pobaw sie I rzedem dla tej kopulki przy pochylonej ściance
Podejrzewam że ten głośnik się po prostu średnio gryzie z ER18 stką w pochylonej obudowie.
Może jakby pochylenie było mniejsze a głośniki bliżej coś by z tego wyszło a tak głośniki nie chciały się totalnie zgrać ze sobą z 1 rzędem na kopułce. Za to na prostej ściance bez problemu i to tylko z jedną pułapka.
Stąd taki rebus że dla pochylonej jest 2 rząd a dla prostej 1 rząd :).
Nawet jak coś wychodziło ze sporym osłabieniem na średnicy to odsłuch dyskwalifikował było słychać "brudy".
Poza tym byłem ograniczony zaleceniami klienta miał być podział w okolicach 2,7 i miała być nieco wycofana średnica.
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaWyższy rząd sie dla tego glosnika u mnie nie sprawdził
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaPodział w okolicach 1,9-2,1kHzLast edited by Zap Projekt; 23.01.2015, 00:09.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz posta
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Branża Zobacz posta- No własnie się bawiłem tydzień czasu i lipton
Podejrzewam że ten głośnik się po prostu średnio gryzie z ER18 stką w pochylonej obudowie.
Spróbuj małego rewelatora jak masz pod rękaJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
Skomentuj