Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ja kupiłem Atu+ po Złombolu, kolega z pracy ma startować Żukiem ze Straży.

Skomentuj

Właśnie tak myślałem że poldek na złombol. Też mi to po głowie chodzi, bo znajomi żukiem jadą drugi raz.

Skomentuj

Chcecie ciekawostkę co się dzieje z charkami FR po pochyleniu kolumny zaprojektowanej dla prostej ścianki a co się dzieje po wyprostowaniu kolumny z filtrami zaprojektowanymi do pochylonej kolumny ?

Skomentuj

No dawaj

Skomentuj

Jak myślicie audiosystem M 80.4 udźwignie P2D2-10 ?
            Lub coś innego 10" zamiast tego rockforda w tej cenie tj 300zł ?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Adam skończ już z tymi pytaniami retorycznymi Przecież nikt nie powie że: nie

Skomentuj

Poszukaj RF-a z papierową membraną.

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                Przecież nikt nie powie że: nie
                - Ja bym się nie zdziwił :)

Skomentuj

Ja nie wiem, dawaj Adas :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Branża Zobacz posta
                    Chcecie ciekawostkę co się dzieje z charkami FR po pochyleniu kolumny zaprojektowanej dla prostej ścianki a co się dzieje po wyprostowaniu kolumny z filtrami zaprojektowanymi do pochylonej kolumny ?
                    zwrotka ushera z filtrami 1 rzedu jest najlepsyzm tego przykladem :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                      Ja nie wiem, dawaj Adas
                      - nie żartuj sobie :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
                        Poszukaj RF-a z papierową membraną.
                        Nie rozumiem, P2D2 nie jest papierowy? tylko ze ma 300rms :/ powinienem się tym martwić w przypadku M 80.4 ?

Skomentuj

Dzisiaj dalej pracowałem nad zgraniem ET338 i ER18RNX i tak przy okazji zrobiłem Wam małe porównanie:
                          Żeby było jasne proszę nie uogólniać przypadku bo z różnymi głośnikami i różnymi sposobami filtracji może być inaczej

1. pomiary projektu roboczego są wykonane dla ścianki pochylonej o 7stopni układ to 12/12 z tłumikiem i jedną pułapka.

Wszystkie pomiary niebramkowane i niewygładzane w pełnym pasmie

projekt dla ścianki pochylonej

różnica FR po wyprostowaniu frontu

całość po wyprostowaniu frontu dla zwrotnicy wykonanej dla ścianki pochylonej

Skomentuj

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2973483.html

Skomentuj

nihil novi

pokazywałem wielokrotnie a nawet zostałem za to zjechany bo przecież nie słychać 2cm różnicy

Skomentuj

projektując kolumny poleciałem po całości i wykonałem projekt dla ścianki pochylonej i prostej

2. pomiary projektu roboczego są wykonane dla frontu prostego układ to 12/6. Kopułka filtrowana 1 rzędem elektrycznie. dodatkowo 2 pułapki i tłumik

Wszystkie pomiary niebramkowane i niewygładzane w pełnym pasmie

projekt dla ścianki prostej

różnica FR po pochyleniu ścianki o 7stopni

całość po pochyleniu frontu o 7stopni dla zwrotnicy wykonanej dla ścianki prostej

Proszę :)

Skomentuj

Adam zdecydowanie pobaw sie I rzedem dla tej kopulki przy pochylonej ściance
                                  Wyższy rzad sie dla tego glosnika u mnie nie sprawdził
                                  Podział w okolicach 1,9-2,1kHz
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                    Adam zdecydowanie pobaw sie I rzedem dla tej kopulki przy pochylonej ściance
                                    - No własnie się bawiłem tydzień czasu i lipton
                                    Podejrzewam że ten głośnik się po prostu średnio gryzie z ER18 stką w pochylonej obudowie.

Może jakby pochylenie było mniejsze a głośniki bliżej coś by z tego wyszło a tak głośniki nie chciały się totalnie zgrać ze sobą z 1 rzędem na kopułce. Za to na prostej ściance bez problemu i to tylko z jedną pułapka.
                                    Stąd taki rebus że dla pochylonej jest 2 rząd a dla prostej 1 rząd :).

Nawet jak coś wychodziło ze sporym osłabieniem na średnicy to odsłuch dyskwalifikował było słychać "brudy".

Poza tym byłem ograniczony zaleceniami klienta miał być podział w okolicach 2,7 i miała być nieco wycofana średnica.

Wyższy rząd sie dla tego glosnika u mnie nie sprawdził
                                    - U mnie nie chciał "grać" na 3 rzędzie

Podział w okolicach 1,9-2,1kHz
                                    - chce go połaczyć jeszcze z H1224 - sprawdzę sugestie :cool:
                                    Last edited by Zap Projekt; 23.01.2015, 00:09.

Skomentuj

Konstrukcja powstawała w oparciu o DESIGN słynnych kolumn B&W Grande Utopia II.

Skomentuj

Zamieszczone przez Branża Zobacz posta
                                        - No własnie się bawiłem tydzień czasu i lipton
                                        Podejrzewam że ten głośnik się po prostu średnio gryzie z ER18 stką w pochylonej obudowie.
                                        Bardzo możliwe, ze sie nie zgraly
                                        Spróbuj małego rewelatora jak masz pod ręka
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Według Ciebie ten sub to papier?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X