W sumie ta obudowa to taka membrana bierna, zwłaszcza jak by z tyłu była zamknięta ^^
Ten zapach gumy w pokoju.
Jakiegoś coaxa jak by tak zapakować, to by mogło to "zagrać" jakoś może znośnie, do jakiegoś baru, czy innej meliny, mogło by fajnie klimat robić.
Tylko nie wiem jak wyziewy takiej gumy oddziałują na zawieszenie i kleje głośnika.
Ktoś może słuchał takiego wzmaka i może coś o nim powiedzieć ? http://subwoofery.pl/pa300.html Niby układ na bipolarach 2SA1943 2SC5200. Albo jakąś inną konstrukcje gotową nie za drogą żeby to z 250rmsu miało ?
Zainstalowałem tego nowego VirtuixCada żeby go w końcu wypróbować i prawdę mówiąc jestem bardzo zawiedziony tym programem. On mi po prostu nie działa poprawnie. Wyeksportowałem sobie ch-ki frd i zma i o ile z impedancjami nie ma problemu to ch-ki częstotliwości raz widzi raz nie, częściej ich nie widać. Generalnie przy wgrywaniu pliku frd stęka coś o jakiś referencyjny kąt horyzontalnie, że niby plik go nie zawiera. Nie wiem o co chodzi ale z wersja 1.1 działa z tymi pomiarami bez problemu.
Musisz zmienic nazwy plikow, jesli zawiera liczby, to bedzie je probowal rozpoznawac jako wartosci pomiarow pod katem. Inne wyjscie, to sprawdz jak zaladowal pliki, czasami w zakladce drivers Hor i Ver wpisuje automatycznie liczby z nazwy pliku. Wpisz tam 0 i powinno dzialac, albo zmien nazwy plikow na takie, ktore nie zawieraja liczb.
Wcale nie idiotyczny, tylko ułatwia import całej serii pomiarów kątowych.
Yoshi, widzę że masz jakiś opór przed nowościami....
Uwierz mi, że jak załapiesz "filozofię" Vituixa, to nie będziesz mógł patrzeć na SW.
"Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170
Ja muszę zacząć obczajać inny program niż SW, bo kupiłem laptop z Windowsem 10.
SW działa, ale nie wiem jak się zachowa przy pomiarach... Luszti pisał że po aktualizacjach nie da rady korzystać z SW na Win 10.
Ja muszę zacząć obczajać inny program niż SW, bo kupiłem laptop z Windowsem 10.
SW działa, ale nie wiem jak się zachowa przy pomiarach... Luszti pisał że po aktualizacjach nie da rady korzystać z SW na Win 10.
Jak zaczynałem pomiary niedawno to właśnie SW + Lexicon Alpha + WIN10. Ch-ki jakieś takie poszarpane i dziwne wychodziły. Myślałem, że mnie to przerasta a tutaj zonk. Jak się zapiąłem słuchawkami pod kartę to podczas kalibracji poziomów zamiast ciągłego dźwięku 1kHz miałem taki poszatkowany z przerwami.
Stare lenovo z Win7 + reszta to samo - ciągły dźwięk i ch-ki jakieś takie bardziej gładkie i program o wiele częściej wyznaczał parametry głośnika (umiał te minimum i maksimum znaleźć na ch-ce).
Wcale nie idiotyczny, tylko ułatwia import całej serii pomiarów kątowych.
Yoshi, widzę że masz jakiś opór przed nowościami....
Uwierz mi, że jak załapiesz "filozofię" Vituixa, to nie będziesz mógł patrzeć na SW.
Virtuix juz mi sie podoba chociażby na symulator dyfakcji. Problem w tym, że ja mam uczulenie na wszelkie współczesne "ułatwiacze życia" ktore czesto nie są dość jasne i intuicyjne. Straciłem wczoraj pol godziny i sie tylko wkurwiłem a to dlatego ze ktoś wpadł na pomysł iż w nazwie pliku mogą zawierać sie rowniez dane. Dla mnie nazwa to nazwa, dane to dane, logika prosta jak budowa cepa. Trudno mi wpasc na to iz nazwa musi byc w gruncie rzeczy odpwiednia aby program działał. Mysle ze lepszy komunikat błedu ktory informowałby o prawdopodonie złej nazwie pliku załatwiłby sprawe i bym sie skapnął ;-)
No trochę jest to pokręcone, też miałem raz taki problem, na starszych wersjach programu. Jak masz konto na Diyaudio.com to w temacie Vituixa autor chętnie przyjmuje propozycje zmian w programie, dzięki czemu tak dynamicznie się ten ciekawy progs zmienia :)
Kimmo propozycje przyjmuje też mailem. Np. robienie snapshotów i zaczytywanie overlayów w oknie SPL, a także ich możliwość przesuwania o offset, to wniosek mój i Kondraxa.
Natomiast przesuwanie tego overlaya kółkiem od myszy to już wymyślił autor. :)
"Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170
Twórco Mitów, co Ty wiesz o kablach??? :flapper:
Ja poczytałem ostatnio forum audiostereo i wiem już wszystko! To o czym się pisze tu, na diyaudio, to są jakieś wierutne bzdury.
Słuch zweryfikuje wszystko!
Skomentuj