Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mają ludzie pomysły ^^

Skomentuj

Zamieszczone przez Marcin V Zobacz posta
      Mają ludzie pomysły ^^
      Palić gumę nabrało nowego znaczenia. Tylko te przekładki zima, lato...

Skomentuj

Zamieszczone przez hi-fi Zobacz posta
        Palić gumę nabrało nowego znaczenia. Tylko te przekładki zima, lato...
        Jak lubisz "miekkie" brzmienie to polecam zimówki;p

Skomentuj

W sumie ta obudowa to taka membrana bierna, zwłaszcza jak by z tyłu była zamknięta ^^
          Ten zapach gumy w pokoju.

Jakiegoś coaxa jak by tak zapakować, to by mogło to "zagrać" jakoś może znośnie, do jakiegoś baru, czy innej meliny, mogło by fajnie klimat robić.
          Tylko nie wiem jak wyziewy takiej gumy oddziałują na zawieszenie i kleje głośnika.

Skomentuj

Wszystkiego dobrego w Nowym 2019 Roku!!!

Skomentuj

Dłonie całe? :)

Skomentuj

Tam dłonie, uszy są ważniejsze [emoji12]

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Dłonie, uszy zdrowe, trochę suszy jednak ^^

Skomentuj

Ktoś może słuchał takiego wzmaka i może coś o nim powiedzieć ? http://subwoofery.pl/pa300.html Niby układ na bipolarach 2SA1943 2SC5200. Albo jakąś inną konstrukcje gotową nie za drogą żeby to z 250rmsu miało ?

Skomentuj

Zainstalowałem tego nowego VirtuixCada żeby go w końcu wypróbować i prawdę mówiąc jestem bardzo zawiedziony tym programem. On mi po prostu nie działa poprawnie. Wyeksportowałem sobie ch-ki frd i zma i o ile z impedancjami nie ma problemu to ch-ki częstotliwości raz widzi raz nie, częściej ich nie widać. Generalnie przy wgrywaniu pliku frd stęka coś o jakiś referencyjny kąt horyzontalnie, że niby plik go nie zawiera. Nie wiem o co chodzi ale z wersja 1.1 działa z tymi pomiarami bez problemu.

Skomentuj

Musisz zmienic nazwy plikow, jesli zawiera liczby, to bedzie je probowal rozpoznawac jako wartosci pomiarow pod katem. Inne wyjscie, to sprawdz jak zaladowal pliki, czasami w zakladce drivers Hor i Ver wpisuje automatycznie liczby z nazwy pliku. Wpisz tam 0 i powinno dzialac, albo zmien nazwy plikow na takie, ktore nie zawieraja liczb.

Skomentuj

Dzieki, to moze być to bo w każdym pliku miałem w nazwie jakieś cyfry. Wiczorem sprawdzę. Swoją drogą idiotyczny problem.

Skomentuj

Wcale nie idiotyczny, tylko ułatwia import całej serii pomiarów kątowych.
                            Yoshi, widzę że masz jakiś opór przed nowościami....
                            Uwierz mi, że jak załapiesz "filozofię" Vituixa, to nie będziesz mógł patrzeć na SW.
                            "Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
                            JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170

Skomentuj

Ja muszę zacząć obczajać inny program niż SW, bo kupiłem laptop z Windowsem 10.
                              SW działa, ale nie wiem jak się zachowa przy pomiarach... Luszti pisał że po aktualizacjach nie da rady korzystać z SW na Win 10.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                Ja muszę zacząć obczajać inny program niż SW, bo kupiłem laptop z Windowsem 10.
                                SW działa, ale nie wiem jak się zachowa przy pomiarach... Luszti pisał że po aktualizacjach nie da rady korzystać z SW na Win 10.
                                Jak zaczynałem pomiary niedawno to właśnie SW + Lexicon Alpha + WIN10. Ch-ki jakieś takie poszarpane i dziwne wychodziły. Myślałem, że mnie to przerasta a tutaj zonk. Jak się zapiąłem słuchawkami pod kartę to podczas kalibracji poziomów zamiast ciągłego dźwięku 1kHz miałem taki poszatkowany z przerwami.

Stare lenovo z Win7 + reszta to samo - ciągły dźwięk i ch-ki jakieś takie bardziej gładkie i program o wiele częściej wyznaczał parametry głośnika (umiał te minimum i maksimum znaleźć na ch-ce).

Skomentuj

Zamieszczone przez pawel_luk1 Zobacz posta
                                  Wcale nie idiotyczny, tylko ułatwia import całej serii pomiarów kątowych.
                                  Yoshi, widzę że masz jakiś opór przed nowościami....
                                  Uwierz mi, że jak załapiesz "filozofię" Vituixa, to nie będziesz mógł patrzeć na SW.
                                  Virtuix juz mi sie podoba chociażby na symulator dyfakcji. Problem w tym, że ja mam uczulenie na wszelkie współczesne "ułatwiacze życia" ktore czesto nie są dość jasne i intuicyjne. Straciłem wczoraj pol godziny i sie tylko wkurwiłem a to dlatego ze ktoś wpadł na pomysł iż w nazwie pliku mogą zawierać sie rowniez dane. Dla mnie nazwa to nazwa, dane to dane, logika prosta jak budowa cepa. Trudno mi wpasc na to iz nazwa musi byc w gruncie rzeczy odpwiednia aby program działał. Mysle ze lepszy komunikat błedu ktory informowałby o prawdopodonie złej nazwie pliku załatwiłby sprawe i bym sie skapnął ;-)

Skomentuj

No trochę jest to pokręcone, też miałem raz taki problem, na starszych wersjach programu. Jak masz konto na Diyaudio.com to w temacie Vituixa autor chętnie przyjmuje propozycje zmian w programie, dzięki czemu tak dynamicznie się ten ciekawy progs zmienia :)

Skomentuj

Kimmo propozycje przyjmuje też mailem. Np. robienie snapshotów i zaczytywanie overlayów w oknie SPL, a także ich możliwość przesuwania o offset, to wniosek mój i Kondraxa.
                                      Natomiast przesuwanie tego overlaya kółkiem od myszy to już wymyślił autor. :)
                                      "Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
                                      JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170

Skomentuj

W sumie szkoda wrzucac do spamu ale co tam :

www.youtube.com/watch?v=ZyWt3kANA3Q

Paliwo rakietowe to tematu audiokablarstwa.
                                        Last edited by Pogromca mitow; 09.01.2019, 10:33.

Skomentuj

Twórco Mitów, co Ty wiesz o kablach??? :flapper:
                                          Ja poczytałem ostatnio forum audiostereo i wiem już wszystko! To o czym się pisze tu, na diyaudio, to są jakieś wierutne bzdury.
                                          Słuch zweryfikuje wszystko!

Skomentuj

Czaruję...
                                          X