Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta
    Jeśli chodzi o Sansui to zaryzykuje stwierdzenie, że są nieśmiertelne, bardzo niskie napięcia pracy a kondensatory na 63-100V, wzmacniacz praktycznie nie wydziela ciepla, tranzystory pracuja z prądem spoczynkowym chyba 20mA na ogromnym radiatorze, to wszystko sprzyja długowiecznosc

Swoją drogą, droga przez męke to jest ustawienie tego wzmacniacza, zajęło ok 6 godzin, każdy kanał ustawiasz w 5 punktach i każde ustawienie wpływa na pozostałe

Odnośnie dźwięku po latach, miałem Accuphase E-305 kóry całe życie przeleżał w pudle i wydaje mi sie ze grał identycznie jak egzemplarz ktory kiedys miałem i mial pewnie z 5 cyfrowa liczbe godzin na koncie.
    siedziesz mocno w naprawach sprzętu, czy posiadasz może serwisówkę do Copland CTA405 albo wiesz może gdzie szukać? Ten na lampach KT88.

Skomentuj

Cześć, niestety nie posiadam serwisówk gdyz nigdy tego modelu nie serwisowalem
      Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Spotkanie audio wintydz cos tam

www.youtube.com/watch?v=BzPGG_cPP0o

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta

ten materiał jest skopiowany z tej strony https://www.youtube.com/watch?v=arZVQOH3ssc

warto także zobaczyć to https://www.youtube.com/watch?v=9vjkC9Nas9M

Skomentuj

Pamiętacie magiczny filtr za 1100€?

https://m.facebook.com/story.php?sto...09773856385730
            DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

zgadzacie się z stwierdzeniem że producenci wciskają wszystkim że membrany z celulozy jest be i lepsze są inne materiały bo nie potrafią zrobić z celulozy ?

Skomentuj

Jeśli chodzi o mnie, to nie mam na tyle wiedzy aby móc się na ten temat wypowiedzieć.
                Czytałem że radial to był najlepszy materiał na membrany, ale skład mieszanki wynalazca zabrał do grobu.

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
                  zgadzacie się z stwierdzeniem że producenci wciskają wszystkim że membrany z celulozy jest be i lepsze są inne materiały bo nie potrafią zrobić z celulozy ?
                  przeciez 90% tanich glosnikow ma membrany z celulozy!
                  dlatego pewnie inni poszli w "promowanie" innych materialow, zeby sie jakos odznaczyc

Skomentuj

Na necie jest cały filmik wykładu ludzi z Tonsila. Warto posłuchać.

Skomentuj

Na necie jest cały filmik wykładu ludzi z Tonsila. Warto posłuchać.
                      A czy to nie do tych filmów właśnie tyczy się pytanie Dragona?

Skomentuj

Chodzi o to że Panowie z Tonsila wyraźnie na nagraniu zaznaczali że inni producenci promują inne materiały niż celuloza na membrany bo nie potrafią ją wytworzyć.

Inni producenci np. sbacoustic i seria NRX i PFC też są podobno z celulozy, a może mają tylko domieszkę celulozy a resztę materiału stanowi co innego i o to Tonsilowi chodzi że oni robią w pełni membrany z celulozy??

Bo jeśli inni też potrafią produkować takie membrany a Tonsil sobie przypisuje jedynie słuszną technologię to trochę słabo to wygląda.

Skomentuj

Chodzi o to że Panowie z Tonsila wyraźnie na nagraniu zaznaczali że inni producenci promują inne materiały niż celuloza na membrany bo nie potrafią ją wytworzyć.
                          Też tak to odebrałem.

Skomentuj

Tak mówią jakby ta ich celuloza byłaby jakimś mega wypasem. Scanspeak zamawia u nich membrany do Wilson Audio

Skomentuj

O, już 15 lat portalu :)

Skomentuj

Inni producenci np. sbacoustic i seria NRX i PFC też są podobno z celulozy, a może mają tylko domieszkę celulozy a resztę materiału stanowi co innego i o to Tonsilowi chodzi że oni robią w pełni membrany z celulozy??

Bo jeśli inni też potrafią produkować takie membrany a Tonsil sobie przypisuje jedynie słuszną technologię to trochę słabo to wygląda.
                                tak jak pisalem wyzej - 90% najtanszych glosnikow ma membrany papierowe!!! :p
                                czyli tu nie chodzi wcale o trudnosc w produkcji

Skomentuj

Sansui CD-Alpha 917XR
                                  Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Szukam kogoś kto może wycinać, giąć i malować proszkowe blache.
                                    Ktoś coś?
                                    marcinsywala.pl
                                    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Robiłem tu pare rzeczy i w zasadzie Ok.
                                      Między innymi kształtki do chłodzenia w iamp

http://www.altron.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
                                        Szukam kogoś kto może wycinać, giąć i malować proszkowe blache.
                                        Ktoś coś?
                                        mam kontakt z typem co pali i gnie. nie wiem czy maluje

ale polecam na FB grupy "cnc praca / zlecenia" i podobne
                                        szybko znajdziesz kogos chetnego i mozesz porownac ceny
                                        przykladowo jak szukalem wyceny na jedna robote to rozrzut cenowy byl 300%!!! :o

Skomentuj

piekne uzasadnienie dlaczego nie kupuje sie tego szajsu :p

https://www.facebook.com/permalink.p...167&__tn__=K-R

Skomentuj

Czaruję...
                                          X