Jeszcze trochę do świąt a moja mini paczka z listopada w końcu do mnie dotarła..
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spam Post :)
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postapare dni temu z tego sie smialem...
a dzisiaj sam szarpalem sie z paczka! :(
tylko ze ja mialem naklejke gabaryt B a wcisnieta w najmniejsza przegrode :/
chyba robia tak bo paczkomat przepelniony
Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Skomentuj
-
Raz też tak wysłałem, niby delikatny towar (karta graficzna) ale poszedł w pudle wielkości piekarnika do zabudowy ^^
Przy okazji cała zbędna tektura i gazety od innych allegrowiczów, prawdę mówiąc trochę nią miałem paczki odpowiednich rozmiarów, a nie chciało mi się kroić i kleić tej.
Tyle że nigdy nie wysyłałem do paczkomatu, nie lubię ani z tego odbierać, ani do tego wysyłać, 15zł i niech DPD się martwi.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marcin V Zobacz posta15zł i niech DPD się martwi.https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postasmieci sie pozbyli?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marcin V Zobacz postaTyle że nigdy nie wysyłałem do paczkomatu, nie lubię ani z tego odbierać, ani do tego wysyłać, 15zł i niech DPD się martwi.
niestety teraz mieszkam na zadupiu pod warszawa... mieszkam sam, sasiedzi odgrodzeni wysokimi plotami i kazdy musi liczyc tylko na siebie.
tak wiec kuriera nie mam jak odebrac, poczta bardzo krotko otwarta... wiec paczkomat to najlepsze wyjscie bo odbieram/wysylam nawet o polnocy
Skomentuj
-
Inpost to nie tylko paczkomaty ale tez kurierzy. Obecnie większość paczek wysyłam Inpost Kurier jak do tej pory żadnego problemu. Z innych kurierów najmniej problemów miałem z DPD DHL UPS.
Nie wiem czy wiecie ale jest też opcja UPS na stacji Orlen. Odbieracie paczkę na stacji benzynowej. Pocztex też jest raczej niezawodny ale drogi bo dopłaca się za wszystko włącznie z naklejką ostrożnie szkło. A kto miał ode mnie paczkę wie że cała paczka jest zaklejona takimi napisami. Nie polecam K-Ex, Opek, Siódemka kiedyś próbowałem ale wieczne problemy z terminami. Obecnie K-ex zamienił się chyba na GEIS i Siódemkę wchłonął DPD. Ostatnio zrezygnowałem z usług Fedex tak niekompetentnych i gburowatych kierowców nie ma chyba nikt.
Jest jeszcze paczka w ruchu ( w sensie że odbieracie w kiosku ruchu), ale nie próbowałem bo to chyba tez trzeba nadać w kiosku.
Jeśli chodzi o kurierów to zasada weryfikacji jest bardzo prosta - Należy znać kierowców i mieć do nich kontakty. Kierowca który odbiera i dowozi ma największy wpływ na to w jakim stanie będzie paczka i jak szybko dojedzie. Zawsze może trafić się taki bez powołania do swojej pracy. Są tej rejony w Polsce gdzie po prostu nie ma kierowcy z firmy X i dojeżdża tam z sąsiedniej miejscowości raz na 2-3 dni.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Branża Zobacz postaNie wiem czy wiecie ale jest też opcja UPS na stacji Orlen
obok mnie jest punkt gdzie nadaje paczki ups. wygodne bo przed praca zdaze paczke nadac. odebrac juz nie odbiore :/
a orlen czynny cala dobe przeciez
Skomentuj
-
Jestem ciekaw czy mój nowo zakupiony wzmacniacz (Onkyo 9511) dojedzie w całości.
Jeszcze nie wiem jakim kurierem będzie wysyłany, sprzedawca ma się dopiero zorientować.
Trochę się boję ten wysyłki, niestety samemu autem 500km nie pojadę po wzmacniacz warty 400zł.
Ceny nie negocjowałem, a była taka możliwość, w zamian za to poprosiłem o dokładne zapakowanie.
No zobaczymy.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postawyglada z zewnatrz ok a w srodku zniszczone
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaZamieszczone przez Arturos Zobacz postaOcieplam poddasze i dwa słupy drewniane wychodzą mi w szafach i pomyślałem, że można je okleić białym HDF-em (cieńszy niż płyta GK i nie będzie brudził ubrań).
Jakiego kleju użyć do przyklejenia HDF do drewna?
Jak połączyć HDF pod kątem 90 stopni?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Arturos Zobacz postaCzy brać pierwszy lepszy Vikol czy może jakiś konkretny?
Rodzaj? raczej szybkoschnący skoro masz pionową powierzchnię do oklejenia (jest ciut gęstszy, wolniej będzie spływał).
Zamieszczone przez Arturos Zobacz postaJak połączyć HDF pod kątem 90 stopni?
Nakładasz klei i ściskasz taśmą.
Nadmiar kleju niestety będziesz musiał najpierw usunąć mokrą szmatą, bo jak wyschną babole to ciężko będzie się ich pozbyć.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaNa taśmę papierową.
Nakładasz klei i ściskasz taśmą.
A jak zrobić żeby nie wystawał surowy HDF na łączeniach? Da się go przyciąć pod kątem 45 stopni? Czy też robi się to jakoś inaczej?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Arturos Zobacz postaZnaczy obkładam z 4 stron HDFem i owijam taśmą?
A jak zrobić żeby nie wystawał surowy HDF na łączeniach? Da się go przyciąć pod kątem 45 stopni? Czy też robi się to jakoś inaczej?