Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jeszcze trochę do świąt a moja mini paczka z listopada w końcu do mnie dotarła..

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
      pare dni temu z tego sie smialem...
      a dzisiaj sam szarpalem sie z paczka! :(
      tylko ze ja mialem naklejke gabaryt B a wcisnieta w najmniejsza przegrode :/
      chyba robia tak bo paczkomat przepelniony
      Dokładnie, ost żona mi podesłała czy jej odbiorę, ok a małe , niby tak to przy okazji odbiorę. Wklepuje kod a tam największe drzwi [emoji24] noż cholera ale patrzę do środka a tam paczka większości dwóch paczek fajek [emoji41]

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Jedna z najlepszych paczek jakie dostałem...

półmetrowa paczka a w środku :)...

Skomentuj

smieci sie pozbyli?

Skomentuj

Raz też tak wysłałem, niby delikatny towar (karta graficzna) ale poszedł w pudle wielkości piekarnika do zabudowy ^^
            Przy okazji cała zbędna tektura i gazety od innych allegrowiczów, prawdę mówiąc trochę nią miałem paczki odpowiednich rozmiarów, a nie chciało mi się kroić i kleić tej.

Tyle że nigdy nie wysyłałem do paczkomatu, nie lubię ani z tego odbierać, ani do tego wysyłać, 15zł i niech DPD się martwi.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marcin V Zobacz posta
              15zł i niech DPD się martwi.
              Tak samo się martwią jak InPost :biggrin:
              https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

smieci sie pozbyli?
                To 2% spinek do otulin i 98% powietrza. Prawie jak z paczką chipsów. Na szczescie za dostawe nie placilem ekstra

Skomentuj

Zamieszczone przez Marcin V Zobacz posta
                  Tyle że nigdy nie wysyłałem do paczkomatu, nie lubię ani z tego odbierać, ani do tego wysyłać, 15zł i niech DPD się martwi.
                  jak mieszkalem jeszcze w koszalinie to tez bralem tylko kurierow. mialem numery tel do kazdego co obslugiwal moj rejon

niestety teraz mieszkam na zadupiu pod warszawa... mieszkam sam, sasiedzi odgrodzeni wysokimi plotami i kazdy musi liczyc tylko na siebie.
                  tak wiec kuriera nie mam jak odebrac, poczta bardzo krotko otwarta... wiec paczkomat to najlepsze wyjscie bo odbieram/wysylam nawet o polnocy

Skomentuj

Inpost to nie tylko paczkomaty ale tez kurierzy. Obecnie większość paczek wysyłam Inpost Kurier jak do tej pory żadnego problemu. Z innych kurierów najmniej problemów miałem z DPD DHL UPS.
                    Nie wiem czy wiecie ale jest też opcja UPS na stacji Orlen. Odbieracie paczkę na stacji benzynowej. Pocztex też jest raczej niezawodny ale drogi bo dopłaca się za wszystko włącznie z naklejką ostrożnie szkło. A kto miał ode mnie paczkę wie że cała paczka jest zaklejona takimi napisami. Nie polecam K-Ex, Opek, Siódemka kiedyś próbowałem ale wieczne problemy z terminami. Obecnie K-ex zamienił się chyba na GEIS i Siódemkę wchłonął DPD. Ostatnio zrezygnowałem z usług Fedex tak niekompetentnych i gburowatych kierowców nie ma chyba nikt.
                    Jest jeszcze paczka w ruchu ( w sensie że odbieracie w kiosku ruchu), ale nie próbowałem bo to chyba tez trzeba nadać w kiosku.

Jeśli chodzi o kurierów to zasada weryfikacji jest bardzo prosta - Należy znać kierowców i mieć do nich kontakty. Kierowca który odbiera i dowozi ma największy wpływ na to w jakim stanie będzie paczka i jak szybko dojedzie. Zawsze może trafić się taki bez powołania do swojej pracy. Są tej rejony w Polsce gdzie po prostu nie ma kierowcy z firmy X i dojeżdża tam z sąsiedniej miejscowości raz na 2-3 dni.

Skomentuj

Zamieszczone przez Branża Zobacz posta
                      Nie wiem czy wiecie ale jest też opcja UPS na stacji Orlen
                      tego nie wiedzialem.
                      obok mnie jest punkt gdzie nadaje paczki ups. wygodne bo przed praca zdaze paczke nadac. odebrac juz nie odbiore :/

a orlen czynny cala dobe przeciez

Skomentuj

Jestem ciekaw czy mój nowo zakupiony wzmacniacz (Onkyo 9511) dojedzie w całości.
                        Jeszcze nie wiem jakim kurierem będzie wysyłany, sprzedawca ma się dopiero zorientować.

Trochę się boję ten wysyłki, niestety samemu autem 500km nie pojadę po wzmacniacz warty 400zł.

Ceny nie negocjowałem, a była taka możliwość, w zamian za to poprosiłem o dokładne zapakowanie.
                        No zobaczymy.

Skomentuj

Oby tak nie wyglądała przesyłka

Skomentuj

jak tak paczka wyglada to nie jest problem - nawet nie otwieramy paczki a spisujemy protokol szkody
                            gorzej jak paczka wyglada z zewnatrz ok a w srodku zniszczone

Skomentuj

wyglada z zewnatrz ok a w srodku zniszczone
                              Zdarzyło mi się tak trzy razy. Raz z jakimś opiekaczem, a drugi raz z telewizorem i trzeci z kieliszkami :( Ale na szczęście na ludzkich sprzedawców trafiłem i dostałem nowy sprzęt. Tak, telewizor też :)

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                Zamieszczone przez Arturos Zobacz posta
                                Ocieplam poddasze i dwa słupy drewniane wychodzą mi w szafach i pomyślałem, że można je okleić białym HDF-em (cieńszy niż płyta GK i nie będzie brudził ubrań).
                                Jakiego kleju użyć do przyklejenia HDF do drewna?
                                Vikolu.
                                Czy brać pierwszy lepszy Vikol czy może jakiś konkretny?

Jak połączyć HDF pod kątem 90 stopni?

Skomentuj

Czy brać pierwszy lepszy Vikol czy może jakiś konkretny?
                                  Soudal i Patex to w sumie najlepsze w miarę tanie kleje, ale to też zależy ile tego kleju potrzebujesz.

Rodzaj? raczej szybkoschnący skoro masz pionową powierzchnię do oklejenia (jest ciut gęstszy, wolniej będzie spływał).

Jak połączyć HDF pod kątem 90 stopni?
                                  Na taśmę papierową.
                                  Nakładasz klei i ściskasz taśmą.
                                  Nadmiar kleju niestety będziesz musiał najpierw usunąć mokrą szmatą, bo jak wyschną babole to ciężko będzie się ich pozbyć.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                    Na taśmę papierową.
                                    Nakładasz klei i ściskasz taśmą.
                                    Znaczy obkładam z 4 stron HDFem i owijam taśmą?

A jak zrobić żeby nie wystawał surowy HDF na łączeniach? Da się go przyciąć pod kątem 45 stopni? Czy też robi się to jakoś inaczej?

Skomentuj

Znaczy obkładam z 4 stron HDFem i owijam taśmą?

A jak zrobić żeby nie wystawał surowy HDF na łączeniach? Da się go przyciąć pod kątem 45 stopni? Czy też robi się to jakoś inaczej?
                                      A masz słup idealnie równy w pionie i krawędzie do 90st.?