Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
    Virtuix juz mi sie podoba chociażby na symulator dyfakcji. Problem w tym, że ja mam uczulenie na wszelkie współczesne "ułatwiacze życia" ktore czesto nie są dość jasne i intuicyjne. Straciłem wczoraj pol godziny i sie tylko wkurwiłem a to dlatego ze ktoś wpadł na pomysł iż w nazwie pliku mogą zawierać sie rowniez dane. Dla mnie nazwa to nazwa, dane to dane, logika prosta jak budowa cepa. Trudno mi wpasc na to iz nazwa musi byc w gruncie rzeczy odpwiednia aby program działał. Mysle ze lepszy komunikat błedu ktory informowałby o prawdopodonie złej nazwie pliku załatwiłby sprawe i bym sie skapnął ;-)
    Myślę, że trzeba czytać instrukcję od programu.

P.s. też miałem ten problem bo nie czytałem jej dokładnie [emoji23]
    Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
    Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

W końcu po prawie 1.5 roku poszukiwania udało się kupić.

Last edited by Bumpalump; 09.01.2019, 23:01.
      Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

A więc zmieniasz barwy...
        Sony ES już jest beeee?

Musiałeś w nim coś grzebać, wymieniać, regulować?
        "Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
        JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170

Skomentuj

Zamieszczone przez pawel_luk1 Zobacz posta
          Sony ES już jest beeee?
          Nie, Sony to nadal swietny sprzet w swojej cenie :)

Zamieszczone przez pawel_luk1 Zobacz posta
          Musiałeś w nim coś grzebać, wymieniać, regulować?
          W tym konkretnym egzemplarzu nie, kupilem od kolegi ktoremu juz kiedys serwis robilem, ale ogolnie jesli kupuje sie taki sprzet wypada zrobic regulacje, jest tutaj 5 punktów regulacyjnych na strone: bias gorącej połowy końcówki, bias zimnej połowy końcówki, offset pomiedzy końcówkami, offset pomiędzy gorącą stroną a masą i offset preampu. konstrukcja jest dość ciekawa i zaawansowana.

Elementy pracuja tutaj z takim zapasem ze nie ma obaw, napiecia zasilania +/-32V a kondensdatory główne są na 85V, mniejsze elektrolity na napięcia od 63 do 100V, bardzo wazne oczywiscie aby kupic oryginalny egzemplarz bo są tutaj specjalne niemagnetyczne tranzystory sankena LAPT-2

Skomentuj

Testował ktos SB Acoustics SB13PFC25-4 5" ? podobno ciekawy wofer .

Skomentuj

Zasłyszane z radia przed chwilą.
              https://wrzesnia.info.pl/artykul/wyp...ly-do-szpitala

Skomentuj

Właśnie słyszałem....

Skomentuj

Gratuluję jeszcze raz - to ja pisałem Ci na FB :)

Ceny tych klocków nie biorą się z nikąd - kosa kosa kosa a im lepsze kolumny, tym więcej odsłaniają ...

Ciekawy jaki jest przeskok między 607-kami a 907-kami ...

Skomentuj

Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta
                    Nie, Sony to nadal swietny sprzet w swojej cenie :)

W tym konkretnym egzemplarzu nie, kupilem od kolegi ktoremu juz kiedys serwis robilem, ale ogolnie jesli kupuje sie taki sprzet wypada zrobic regulacje, jest tutaj 5 punktów regulacyjnych na strone: bias gorącej połowy końcówki, bias zimnej połowy końcówki, offset pomiedzy końcówkami, offset pomiędzy gorącą stroną a masą i offset preampu. konstrukcja jest dość ciekawa i zaawansowana.

Elementy pracuja tutaj z takim zapasem ze nie ma obaw, napiecia zasilania +/-32V a kondensdatory główne są na 85V, mniejsze elektrolity na napięcia od 63 do 100V, bardzo wazne oczywiscie aby kupic oryginalny egzemplarz bo są tutaj specjalne niemagnetyczne tranzystory sankena LAPT-2
                    Jak długo trzymają parametry elektrolity w tych klockach, zawsze mnie to zastanawia przy starszych wzmakach czy to ten sam dźwięk jest nadal, czy może z upływem lat dźwięk nabiera "patyny"

Skomentuj

ktos ma pomysl do czego mogli uzywac tego kwasu?

- - - - - aktualizacja - - - - -

https://pl.wikipedia.org/wiki/Kwas_chromowy
                      Jest także używany w motoryzacji oraz lotnictwie przy procesach specjalnych takich jak anodowanie w kwasie chromowym, które zabezpieczają detale przeciwko korozji oraz przygotowują powierzchnie detalu do malowania.
                      czyzby mycie metali przed malowaniem?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                        ktos ma pomysl do czego mogli uzywac tego kwasu?

Tutaj jak i w radiu mówili o membranach.

Skomentuj

Z czego te membrany trawią?

Skomentuj

no wlasnie tez nie mam pojecia do czego to moze sluzyc :/

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                              no wlasnie tez nie mam pojecia do czego to moze sluzyc :/
                              Kosze głośników ok ale membrany to nie pasuje nijak. Może jakaś nowa technologia.

Skomentuj

Nie wiem czy robią aluminiowe membrany, Jeśli tak to do mogą używać do anodowania

Skomentuj

Jestem ślepy czy mi się wydaje, od kiedy jest dział komercyjnie ?

Skomentuj

Uuu, nie czytasz forum?

https://diyaudio.pl/showthread.php/2...710#post525710

Skomentuj

Nie ukrywam, że nie popieram takiego rozwoju spraw z wielu powodów i mam nadzieje że diyaudio nie skończy jak forum "estradowca".

Skomentuj

Takie luzne pytanie:
                                        Co sądzicie o tym projekcie w kontekscie 2,5 drogi czy nawet 3 drog z tweeterem Satorii szmatka lub berylem pkus ewebtulanie MR13?

17m2, jsko naped to i tranzystor i slaba lampa typu 2a3 lub 6s33s?

Jakies sugestie czy doswiadczenia z protoplastami, vifami?

https://akustyk.com.pl/p/40/203/scan-speak-18w8522a01

Skomentuj

Zamieszczone przez thomas Zobacz posta
                                          ak długo trzymają parametry elektrolity w tych klockach, zawsze mnie to zastanawia przy starszych wzmakach czy to ten sam dźwięk jest nadal, czy może z upływem lat dźwięk nabiera "patyny"
                                          Jeśli chodzi o Sansui to zaryzykuje stwierdzenie, że są nieśmiertelne, bardzo niskie napięcia pracy a kondensatory na 63-100V, wzmacniacz praktycznie nie wydziela ciepla, tranzystory pracuja z prądem spoczynkowym chyba 20mA na ogromnym radiatorze, to wszystko sprzyja długowiecznosc

Swoją drogą, droga przez męke to jest ustawienie tego wzmacniacza, zajęło ok 6 godzin, każdy kanał ustawiasz w 5 punktach i każde ustawienie wpływa na pozostałe

Odnośnie dźwięku po latach, miałem Accuphase E-305 kóry całe życie przeleżał w pudle i wydaje mi sie ze grał identycznie jak egzemplarz ktory kiedys miałem i mial pewnie z 5 cyfrowa liczbe godzin na koncie.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X