Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wybiera się ktoś może do Płocka na http://audioriver.pl?

Skomentuj

Hej.
      Raczej domowymi sposobami nie da się wyczyścić szczeliny? Stwierdziłem, że dam rade i doprowadzę te 2 GDNy 25/60 do stanu używalności....
      Poprzedni właściciel zostawił cewki i dolne resory przykleił plastikowe membrany za wysoko, więc jak wklejał gumowe zawieszenie to wbił cewkę niżej w szczelinie i dodatkowo poprawił blachowkrętem(!!!) przez zawieszenie do obudowy ale i tak nie grało.
      Wymieniłem na gotowe sklejone zestawy od Tonsila by na końcu się okazało, że jakieś paprochy zostały (pod lupą wyglądało że czysto) i cewka trze... Rozklejenie bez uszczerbku raczej też niewykonalne...

Skomentuj

Czy ktoś może kojarzy co to może być za twór?
        Kosz alu, średnica zewnętrzna 18cm

Skomentuj

A gdzie to siedziało ?

Skomentuj

Dostałem to od kolegi. Sam też nie wie z czego to pochodzi

Skomentuj

Wygląda jak głośnik samochodowy , tylko ten szeroki kosz jakoś tak nie pasuje do montażu w drzwiach itp. kij wie trza mierzyć .

Skomentuj

KEF sie lubuje w takich glosnikach (coax, membrana PP) ale robia to duzo ladniej (ten plastik na magnesie)

Skomentuj

Mam pytanie to dych co bawią się z SMD. Potrzebuje zamiennika dla Diody
                  MURA120T3G DIODE ULTRA FAST 1A 200V

Myślałem że US1M może się nada, ale raczej nie bardzo.
                  Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

https://allegro.pl/oferta/cube-audio...jna-8242253195 nie wiem czyje, ale gdyby ktoś nadal nie wiedział czym jest efekt klawiszowania, to tutaj ładnie widać :)

Skomentuj

Za dużo nie widać (i pewnie o to chodziło), ale widać.
                      Cena i opis w porównaniu do efektu końcowego lekko przesadzona.

Skomentuj

Ten głośnik to po prostu stx awx z tubką czy coś więcej zmienili? Da się jeszcze taki głośnik kupić gdzieś?

Skomentuj

Mam takie pytanie trochę OFFTOPIC.

Zamawiając z mouser i wybierając "Przelew bankowy / faktura proforma" dodane dane do przelewu na Polskie konto?

Jakoś nie jestem fanem dodawania kart.
                          Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
                            Ten głośnik to po prostu stx awx z tubką czy coś więcej zmienili?
                            oj one roznia sie znaszcznie od GDNow ze sklepu stxa
                            nie rozbieralem ich wiec niewiem jak wygladaja w srodku. ale membrana jest mega tlumiona od spodu. specjalnie uksztaltowana pianka jest podklejona na calej membranie

te glosniki byly produkowane dla cubeaudio jakies 10 lat temu. nie wiem czemu ale zaprzestali ich produkcji
                            byly tez jeszcze F180, ktorych nie mialem okazji sluchac

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                              te glosniki byly produkowane dla cubeaudio
                              "Kwadratowcy" robią teraz znacznie ciekawsze rzeczy choć uważam że STX powinien mieć w ofercie taki głośnik fullrange do zastosowań domowych, bo na pewno byłby chętnie kupowany.

Paweł, może nawiń temat panu T. bo moje sugestie co do produktów tej marki wiesz jak się zwykle kończą
                              Last edited by Pogromca mitow; 28.07.2019, 20:18.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                Kadratowcy
                                ??

Skomentuj

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
                                  ??
                                  cube = szescian

to dla cubeaudio stx robil te glosniki

Skomentuj

Ja rozumiem po prostu była literówka i nie skumałem .

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                    choć uważam że STX powinien mieć w ofercie taki głośnik fullrange do zastosowań domowych, bo na pewno byłby chętnie kupowany.
                                    Ja też uważam że taka oferta szerokopasmówek była by na plus. Fajnych szerokopasmówek nie ma znowu na rynku aż tak wiele w mniejszej cenie.

Skomentuj

Nijaki polski producent elektroniki Go Clever ogłasza upadłość.

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
                                        Go Clever ogłasza upadłość
                                        No i dobrze, importowali chłam jakich mało.

Skomentuj

Ciekawe kiedy Krugery i inne chinopole

Skomentuj

Czaruję...
                                          X