Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Panowie, gdzie najlepiej kupić perfumy w dobrej cenie?
    Chodzi mi o pewność że są oryginalne.

Skomentuj

Ja kupowalem pół roku temu na maniaperfum czytając właśnie opinie co do oryginałów bo na allegro i nnych sklepach podróbek jest pełno, czy to leżaki magazynowe, przelewki albo testery ( najlepiej też po wyborze konkretnego poszukać ma polskich i zagranicznych forach czym różni się oryginał od podróbek). Jedyny problem to było to, że prezent zamówiony tydzień przed rocznicą przyszedł po miesięcznym spóźnieniu.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
        zna sie ktos na glosnikach przenosnych?

chrzesniak wymarzyl sobie przenosnego w moro
        https://www.mediaexpert.pl/glosniki-...1iI9_6tGqDHIUc
        ale to troche drogie :/

znajdzie sie cos dobrego za rozsadniejsza cene?
        Paweł niestety nie w moro ale mocno polecam Tronsmart T6. Kosztuje połowę JBLa a gra o niebo lepiej. Tylko na full mocy jednak obudowa drga i rezonansuje z racji, że głośnik jest za lekki co do ilości najniższych tonów. Jakość bardzo fajna w tej cenie poczytaj testy i opinie.

Skomentuj

Tylko że na dzielni liczy się tylko JBL Jak masz coś innego to już taki fajny nie jesteś Kupując JBL kupujesz nie tylko głośnik ale tez i prestiż a to już jest bezcenne

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
            Livigno :flapper:

Skomentuj

Do Włoch po perfum nie pojadę :p

Skomentuj

Przed świętami pełno tego. Po taniości możesz zawsze kupić takie ładne Pleinboy, Peco Rebenne, Doi

Skomentuj

https://www.notino.pl/
                  marcinsywala.pl
                  Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

https://tech.wp.pl/biedronka-od-jutr...4502478821505a

Jutro w Biedronce rzucą roboty sprzątające za 399zł.
                    Gratuluje nowym właścicielom "udanego zakupu"

Skomentuj

Do Włoch po perfum nie pojadę :p
                      Możesz połączyć z nartami. A litr wyskacza 8 eu :thumbsup: A tak na poważnie to jeśli chodzi o zakupy w necie to raczej celuj w sklepy, które mają również sprzedaż tradycyjną.
                      Pozdrawiam.

Skomentuj

Znalezione w sieci..

Wysłane z mojego telefonu

Skomentuj

Siemanko jaką byście polecili urzywaną lustrzankę na początek dla amatora ?
                          Mam na oku Nikona D3300 + obiektyw 18-55 m AF-P z niskim przebiegiem 6K co sądzicie o tym aparacie ?
                          Potrzebuje do okazjonalnego foto przyrody i zwierząt + nagrywanie filmów w makro
                          Last edited by kokoelloko; 09.12.2019, 01:00.

Skomentuj

Weź jakiegoś bezlusterkowca z matrycą APS-C lepiej. Lżejsze od lustrzanki i bardziej poręczne. Co do systemu to żaden nie ma jakiś specjalnych zalet nad innym raczej. Najważniejsze jest po prostu to że potem będziesz z takim system "uwiązany". Bardzo fajne bezlusterkowce z matrycami APS-C robią np. sony i fuji. Co do filmów...filmowanie dla żadnego aparatu z tego co wiem nie jest zdrowe tak samo jak live view (nagrzewanie matrycy).
                            Last edited by Oskar29; 09.12.2019, 01:25.

Skomentuj

Co do aspektu nagrywania wideo i żywotności matrycy to całkowicie mam to gdzieś bo po
                              1.Nie będę nagrywał setek godzin materiału .
                              2.Skoro szkodzi to po co istnieje funkcja nagrywania wideo w takim sprzęcie ?
                              Budżet to 700 - 1000 zł wraz z obiektywem widziałem możliwości leciwego d3300 na żywo i całkiem ciekawy to sprzęcik .
                              Oskar cykasz jakieś zdjęcia ? Filmy ? Masz jakieś modele na myśli ? Może jakieś testowałeś albo już używasz jakiegoś i możesz coś polecić ?

Skomentuj

E.. spokojnie mozna krecic filmy aparatami... wiele osob.. nawet na niezłym technicznie poziomie tak robi....

Ja mialem justrzanke z systemu 4/3 troche niedoceniane sprzety... i przeskoczylem na m4/3. Mam Olympusa em1 i ten do filmów raczej tak średnio się nadaje.. albo przynajmniej ja walcze troche z ustawieniami ostrości... ale na moje potrzeby z dodatkowym wypasnym mikrofonem wychodzi to i tak bardzo dobrze..

Słyszałem, że Panasonic jest w tym całkiem dobry... ewentualnie następca mojego czyli om-d em1 mk2 też z video stoi lepiej.. ale to juz cena wysoka..

Popatrz na dpreview.com tam są fajne testy i porównania.

Wysłane z mojego telefonu

Skomentuj

E.. spokojnie mozna krecic filmy aparatami... wiele osob.. nawet na niezłym technicznie poziomie tak robi....
                                  No i wszystko się wyjaśniło :)
                                  Widziałem na YT filmy kręcone tym nikonem i wyszło całkiem spoko jak na ponad 5 letni sprzęt , poza tym zdjęcia makro , time lapsy , drogi mlecznej czy księżyca wychodzą też całkiem ok .
                                  Głownie chodzi mi o okazjonalne cykanie fotek dla fun na spacerach czy wycieczkach z rodziną + robienie zdjęć i filmów w makro ptaszników .
                                  Czytałem recenzję tego nikona D3300 i wychodziło na to że był to sprzęt skierowany dla amatorów chcących zacząć przygodę z foto , wolałem spytać na forum bo może jest coś lepszego (sweet spot) w cenie używanego D3300 ale raczej na pewno wybiorę własnie ten model :)
                                  Dzięki za pomoc .

Skomentuj

Ja mam pentaxa więc jestem trochę odmieńcem od wszystkich innych osób :) . Co do tego że takie zdjęcia z tego body też wychodzą...kwestia szkła tylko i wyłącznie. Obojętnie czy lustro czy bezlusterkowiec szkło to większość sukcesu.

Skomentuj

Jedyny minus nikonów serii 3000 i 5000 to to ,że nie mają silnika w puszce i żeby automatyka działała potrzebne są obiektywy z silnikiem.

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                                        żeby automatyka działała potrzebne są obiektywy z silnikiem
                                        No ale wszystkie obiektywy AF pod nikona są z silnikiem. Więc gdzie problem? Ja widzę tylko jeden, ale ogólnie dla wszystkich szkieł z silnikami, czyli kwestia kalibracji FF/BF. Bo jeśli korpus sobie kręci, to problem nie występuje. Za to występują różne inne :)

Np. antynobel należy sie sigmie 70-300 makro (tej taniej), bo zanim body przejedzie cały zakres autofokusa, to da się zrobić kawę i ją wypić. A na dokładkę przez to mielą się w niej gwinty wewnętrzne i naprawa nie jest zbyt różowa. Fajne to szkło, ale jak masz aparat na statywie i bardzo cierpliwego modela :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
                                          Obojętnie czy lustro czy bezlusterkowiec szkło to większość sukcesu
                                          Święta prawda o której przekonałem się jak kupiłem pierwszą L-kę w miejsce kitowego szkiełka które było dołączone do mojego Canona.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X