Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Frezarka z allegro

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Frezarka z allegro

Czy taka low-end'owa frezarka poradzi sobie w podstawowych czynnościach przy kolumnie?

http://www.tinyurl.pl?t8r4ebbJ

Lekko Ja używam frezarki za 50zł z wysyłką

Skomentuj

jak dobrze poszukasz to kupisz taka sama (moze sie roznic kolorem i nazwa) w cenie jaka podal csbiczek

Skomentuj

Zamieszczone przez damiani Zobacz posta
        jak dobrze poszukasz to kupisz taka sama (moze sie roznic kolorem i nazwa) w cenie jaka podal csbiczek
        ja mam taką, była kiedyś okazja w leklerku, z przesyłką mnie wtedy kosztowała ok 40 zl :)

jak masz możliwość poszukaj po marketach, tych frezarek jest masa, różnią się tylko kolorek obudowy i "marką"

Skomentuj

Kurna no szukam i szukam, ale widać nie ma ich teraz za bardzo. Może ktoś był ostatnio w jakimś onszonie, czy innym kierfurze i zauważył górnowrzecionówkę?

Skomentuj

Mam tą samą frezarkę - z 2,5 roku temu kupiłem ją chyba za 99 zł. Przefrezowała już dobre... dwieście (?) metrów bieżących płyt wiórowych i litego drewna i póki co działa bez zarzutu. Jeśli chodzi o sprzęt z niższej półki (czyli w przypadku frezarek jest to powiedzmy cena do 400-500zł) to nie ma co przepłacać - w takim przypadku lepiej kupić najzwyklejszą taniochę a większe fundusze zainwestować w osprzęt - w tym przypadku frezy (ale tyczy się to również wierteł, ostrzy do wyrzynarek...). W narzędzia elektryczne warto inwestować jeśli mają dużo pracować - w przypadku totalnie amatorskiej zabawy dwa razy w roku raczej nie ma to większego sensu.

Skomentuj

ja mam 2 takie
              starsza nadal dziala (po wymianie lozysk i szczotek) a nowsza kupiona za 50zl wlasnie konczy swoj zywot... :(
              w poniedzialek pracowalem zbyt dlugo bez dluzszych przerw i juz uzwojenia upalone ( lacznie jakies 6 godzin pracy po 20-30min)

Skomentuj

Na początek zaokrąglenie 2 frontów i wyfrezowanie 8 otworów. Biorąc pod uwagę, że będę to robił po raz pierwszy, mam nadzieję, że nie wyjdzie mi tego 6 godzin pracy po 20-30 min heheheh

Kurczę, dodatkowo dają tam frezy... pewnie szity, ale zawsze coś, plus komplet naprawczy (szczotki itp.)
                Last edited by djkago; 11.12.2011, 22:34.

Skomentuj

komplet naprawczy masz w kazdej frezarce
                  te frezy to nic specjalnego ale na dlugi czas wystarcza

Skomentuj

O tyle na długo, jak ich nie spali za pierwszym frezowaniem :). Potwierdzam, dla zastosowan domowych takie narzędzie jest ok.

Sent from my U20i using Tapatalk

Skomentuj

zaraz ja bede poszukiwal nowej frezarki bo mam obie uszkodzone :(

Skomentuj

hehe i wyjdzie, że na tym forum się nawet na frezarki robi zamówienia zbiorowe :lol:

Skomentuj

djkago takie rzeczy juz od dawna sa tutaj praktykowane :P

http://diyaudio.pl/showthread.php/14...light=frezarka

Skomentuj

Dobrze byłoby przenieść ten cały temat do TOOL BOX'a bo śmietnik się robi, takie pytania padały już tam 10 razy.

Skomentuj

Nie na temat...
                              Zamieszczone przez maxxx222 Zobacz posta
                              djkago takie rzeczy juz od dawna sa tutaj praktykowane :P
                              Ooooojjj, zbiorowy zakup frezarek na forum to od tamtego zamówienia śliski temat :P

Skomentuj

od kilku lat mam DWT i jestem bardzo zadowolony

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI Zobacz posta
                                  od kilku lat mam DWT i jestem bardzo zadowolony
                                  UKA ma go rowniez od dawna - zuzyl sie przycisk od blokowania wrzeciona i blokowanie wysoksosci frezowania... ale pracuje dobrze
                                  ale ja bym wolal cos mniejszego

Skomentuj

Jesteśmy w dziale offtopic... gdzie jak gdzie ale tutaj chyba śmietnik nikomu nie wadzi... zwłaszcza merytorycznie słuszny i sensowny

Skomentuj

http://diyaudio.pl/showthread.php/19...zarka-Warszawa

może uda ci się przekonać sprzedawcę by Ci wysłał

Skomentuj

Zamieszczone przez malutkiz Zobacz posta
                                        http://diyaudio.pl/showthread.php/19...zarka-Warszawa

może uda ci się przekonać sprzedawcę by Ci wysłał
                                        Dzięki :) Już nabyłem nowe "dłuto".

Skomentuj

Czaruję...
                                        X