Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem z kurierem i kolumnami.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
    to takie gdybanie, rzeczoznawca tak samo by zgadywał
    Faktycznie mogą być jeszcze schody, drzwi od windy czy klatki schodowej, klapa od busa itd, itp. Tak w ogóle to żyjemy chyba w po..... kraju, mam rodzinę w Niemczech i jakoś nigdy się nie skarżyli na firmy kurierskie, wszystko docierało na czas w stanie idealnym opakowane bez żadnych styropianów i tym podobnych rzeczy.

Skomentuj

Najlepszym zabezpieczeniem przed tego typu problemami jest jednak robienie zdjęć towaru tuż przed wysyłką - najlepiej jeszcze podczas pakowania. Nie czytałem całego tematu więc nie wiem - dj_zibi, masz może takie zdjęcia? Co prawda ktoś może zarzucić, że do uszkodzenia doszło pomiędzy zrobieniem zdjęcia a zapakowaniem towaru, ale zawsze jest to jakiś argument na naszą korzyść - nawet jeśli słaby, to jednak jest.

Skomentuj

dabyl nie mam zdjec, bo wg. mnie jest tak jak mówisz... zawsze ktoś powie ze upało mi później Z protokołu wynika również ze uszkodzone było opakowanie, czemu kupujący w 1 kolejności(mailu) zaprzeczał. Jest sporo niejasności z jego strony... i jak juz mówiłem nie do konca chodzi mu o uszkodzenie, tylko po prostu nie pasuje mu lakier matowy (kolumny grają ładnie, uszkodzenia sa prawie niewidoczne ale lakier mi sie nie widzi) cos w tym stylu... I zgodnie z "prawem" moze w 10 dni mi to oddać... Tylko wedle wszystkich znaków na ziemi i niebie wynika ze to prawo nie działa do ośób fizycznych... jest po prostu: widziały gały co brały

No nic... zobaczymy czy dostane pozew... bo na "dogadanie" nie było mowy... chyba ze "daj 250zł na naprawę to bedzie ok" "po połowie nie nie nie!" rozumiemy jako dogadanie...

Na forum jestem od 2005 roku i gdzies od tego momentu robie DIY. Kilka par kolumn w ramach normalnej rotacji sprzedałem i nigdy nie miałem takich cyrków...

Skomentuj

No i nie przejmuj się. Nawet jak dostaniesz to wiesz czym sie bronic i tyle w temacie.

---------- Post dodany o 14:03 ---------- Poprzedni post o 14:03 ----------

No i nie przejmuj się. Nawet jak dostaniesz pozew to wiesz czym sie bronic i tyle w temacie.

Skomentuj

Ciekawe, ile będzie Cię kosztować dojazd do sądu...

Wysłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk

Skomentuj

Zamieszczone przez mbar Zobacz posta
              Ciekawe, ile będzie Cię kosztować dojazd do sądu...
              Oddają tyle ile za PKS/PKP.

Skomentuj

Kontynujac sprawę:
                Kurier odrzucił reklamacje ze względu na czas spisania protokołu, 5 dni po dostarczeniu paczki argumentując ze w tym czasie mogło się stać duzo, w chwili odbioru nie było obiekcji co do paczki. Trzymam się tej samej wersji co kurier bo kurier ma zawsze racje Kupujący wysłał od tamtej pory mi 2 maile z zapytaniem o moje stanowisko w tej sprawie(czy oddam mu tą kase), zawsze mówiąc ze "idzie" do prawnika.

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                  Kurier odrzucił reklamacje ze względu na czas spisania protokołu
                  To jest duży problem. Ludzi epoprostu nie są świadomi że mają prawo otworzyć paczkę po podpisaniu dokumentu odbioru a kurier ma obowiązek poczekać i ewentualnie spisać protokół. Mało że tego nie wiedzą, to jeszcze kurierzy sugerują że to niemożliwe.

Nie martw się sądem, zanim on złoży pozew zastanowi się kilka razy. Poza tym jeśli już dojdzie do procesu to taka sprawa poczeka do 2015

Skomentuj

Informacja
                    odświeżam - nowy wątek

nie znalazlem odpowiedniego tematu a nowego nie bede zakladal

mam problem z doplata do przesylki z firmy UPS
                    wysylalem suba kurierem UPS poprzez strone wysylajtaniej.pl ledwo mieszczac sie w limicie wagi. po paru miesiacach dostalem fakture z doplata do wysylki przekracajacej 30kg (30,6kg!)
                    kwota jeszcze nie az taka tragiczna bo ok 32zl (ale koszt wysylki rosnie z 20zl na 50zl!)

i teraz sie rozchodzi o to czy warto walczyc z reklamacja tego? bo czytam w sieci i wszyscy narzekaja ze reklamacji nie uznaja...
                    zablokowali mi konto na wysylajtaniej.pl a musze wyslac kilka paczek. i nie wiem czy zaplacic ten jeden raz (kolejnym razem bede sie zabezpieczal) czy zakladac nowe konto na innej stronie

Skomentuj

http://allegro.pl/uslugi-kurierskie-...671338666.html

Skomentuj

Po paru miesiącach?
                        Jelenia szukają?
                        Niech ci teraz udowodnia, ze ważyła wiecej!
                        Mogli zrobic o odrazu.
                        Zadzwonić i zapytac czy zgadzasz sie zapłacić dodatkowe koszty.
                        Teraz niech sie walą
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ja bym walczył oczywiście jeśli jesteś pewien, że paczka nie przekroczyła tych 30kg. A poza tym usługa została rozliczona i wykonana a po paru miesiącach dopiero chcą dopłaty. To tak jakby kupić TV w sklepie za 1k a po kilku miesiącach sprzedawca dzwoni do Ciebie i chce dopłaty 1,5k bo telewizor powinien kosztować więcej. Przykład może nie idealnie pasujący do sytuacji ale tak mi przyszło do głowy.

Wyślij sendit-em. Usługa sprawdzona, działa ok.

EDIT: lklukasz był szybszy

Skomentuj

po tyle mozna wysylac paczki DPD. ale nie wiem czemu tylko przez pewien okres - pozniej ceny podnosza do tych zl
                            ale chodzi o wygode wiec przez allegro mi sie nie chce

---------- Post dodany o 17:33 ---------- Poprzedni post o 17:26 ----------

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                            Po paru miesiącach?
                            Jelenia szukają?
                            poszukaj w sieci pod haslem "zawyzanie faktur ups" - wiele osob w ten sposob naciagaja i oszukuja. i nic z tym nie mozna zrobic :/

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                            Mogli zrobic o odrazu.
                            Zadzwonić i zapytac czy zgadzasz sie zapłacić dodatkowe koszty.
                            Teraz niech sie walą
                            paczka dotarla, a dodatkowa oplata zostala naliczona pozniej. nic jeszcze nie zaplacilem. naliczyli mi saldo na koncie i po czasie zablokowali mozliwosc nadawania paczek

Zamieszczone przez etaks Zobacz posta
                            Ja bym walczył oczywiście jeśli jesteś pewien, że paczka nie przekroczyła tych 30kg.
                            30kg nie przekroczyla - byla bliska przekroczenia wymiarow wg ktorych tez sie nalicza wage paczki. jestem pewien ze nie przekroczyla - specjalnie cialem karton zeby sie zmiescic w limicie!
                            od kuriera dowiedzialem sie ze to wina maszyny sortujacej - jest to pomiar laserowy i kazdy wystajacy element (np kawalek tasmy czy folii) moze zawyzyc rozmiary paczki

Zamieszczone przez etaks Zobacz posta
                            Wyślij sendit-em. Usługa sprawdzona, działa ok.
                            u nich taka sama sytuacja

Skomentuj

Napisz im wyjaśnienie z opisem sytuacji
                              Jak zapakowales paczke i jak przygotowałes do wysyłki
                              Ze paczka była zapakowana jak trzeba
                              Maszyny sortujaca hahahha.... pan Czesio zatrudniony na umówie śmieciowej :)

Popros o odpowiednie certyfikaty z pieczeciami urzędu miar i wag steierdzajace poprawność ww pomiarów

Opisz im ww sytuacje z TV i sklepem, ktory go sprzedał.

Napisz, ze to co stosują to kpina i żart.
                              Podlinkuj im kilka stron z problemami z ich firma jeśli twierdzisz , ze takie sa.

Napisz, ze jeśli chcą tak dalej pracować to stracą następnego niezadowolonego klienta.

Popros aby odpisał Ci ktos kompetentny kierownik/menager a nie szary pracownik.
                              Czyli, żeby twoja reklamacja trafiła na biurko kogoś wyżej o ile ktos taki istnieje

Tak to jest jak sie używa dziwnych firm kurierskich.
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                po paru miesiacach dostalem fakture z doplata do wysylki przekracajacej 30kg (30,6kg!)
                                To chyba jest niezgodne z prawem, wg przepisów jest 7 dni na wystawienie faktury po wykonaniu usługi, pogadaj z jakąś księgową jeśli możesz.

Skomentuj

zwrccie uwage na to ze mi naliczyli jedynie 30zl
                                  a sa firmy ktorym naliczyli po kilka - kilkaset tysiecy!
                                  i z tego co czytam w sieci to nic z tym nie zrobili...

wiec raczej raklamacja nic nie da, poniewaz reklamacje skladam do firmy "wysylajtaniej.pl" a dopiero oni do UPS.

Skomentuj

Pawle S. poproś firmę krzak o podstawę prawną, gdyż niezbędna jest do uregulowania należności. Podpisywałeś ich regulamin?

Skomentuj

nikt nic nie podpisywal - ups zmienilo sposob naliczania oplat bez informowania klientow

czyli rozumiem ze radzicie olac ta firme i zakladac konto w innej?

Skomentuj

Dokładnie
                                        To tez jest dobry powód
                                        Maja czas na wystawienie F-VAT
                                        Teraz zrobili to nie zgodnie z prawem

To firma krzak
                                        Jeszcze chwile i upadnie

---------- Post dodany o 19:02 ---------- Poprzedni post o 19:00 ----------

To nie szkodzi, ze nic nie podpisywałes
                                        Na forum tez nic nie podpisujesz
                                        Akceptujesz regulamin
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

ale nie rozumiecie - "wysylajtaniej.pl" to tylko posrednik taki jak inne firmy typu tani kurier. oni tego sami z siebie nie naliczaja. oni wyslali do mnie fakture z niedoplata od UPS!

Skomentuj

Czaruję...
                                          X