Zamieszczone przez LightSound
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Problem z kurierem i kolumnami.
Collapse
X
-
-
Najlepszym zabezpieczeniem przed tego typu problemami jest jednak robienie zdjęć towaru tuż przed wysyłką - najlepiej jeszcze podczas pakowania. Nie czytałem całego tematu więc nie wiem - dj_zibi, masz może takie zdjęcia? Co prawda ktoś może zarzucić, że do uszkodzenia doszło pomiędzy zrobieniem zdjęcia a zapakowaniem towaru, ale zawsze jest to jakiś argument na naszą korzyść - nawet jeśli słaby, to jednak jest.
Skomentuj
-
dabyl nie mam zdjec, bo wg. mnie jest tak jak mówisz... zawsze ktoś powie ze upało mi późniejZ protokołu wynika również ze uszkodzone było opakowanie, czemu kupujący w 1 kolejności(mailu) zaprzeczał. Jest sporo niejasności z jego strony... i jak juz mówiłem nie do konca chodzi mu o uszkodzenie, tylko po prostu nie pasuje mu lakier matowy
(kolumny grają ładnie, uszkodzenia sa prawie niewidoczne ale lakier mi sie nie widzi) cos w tym stylu... I zgodnie z "prawem" moze w 10 dni mi to oddać... Tylko wedle wszystkich znaków na ziemi i niebie wynika ze to prawo nie działa do ośób fizycznych... jest po prostu: widziały gały co brały
No nic... zobaczymy czy dostane pozew... bo na "dogadanie" nie było mowy... chyba ze "daj 250zł na naprawę to bedzie ok" "po połowie nie nie nie!" rozumiemy jako dogadanie...
Na forum jestem od 2005 roku i gdzies od tego momentu robie DIY. Kilka par kolumn w ramach normalnej rotacji sprzedałem i nigdy nie miałem takich cyrków...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mbar Zobacz postaCiekawe, ile będzie Cię kosztować dojazd do sądu...
Skomentuj
-
Kontynujac sprawę:
Kurier odrzucił reklamacje ze względu na czas spisania protokołu, 5 dni po dostarczeniu paczki argumentując ze w tym czasie mogło się stać duzo, w chwili odbioru nie było obiekcji co do paczki. Trzymam się tej samej wersji co kurier bo kurier ma zawsze racjeKupujący wysłał od tamtej pory mi 2 maile z zapytaniem o moje stanowisko w tej sprawie(czy oddam mu tą kase), zawsze mówiąc ze "idzie" do prawnika.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz postaKurier odrzucił reklamacje ze względu na czas spisania protokołu
Nie martw się sądem, zanim on złoży pozew zastanowi się kilka razy. Poza tym jeśli już dojdzie do procesu to taka sprawa poczeka do 2015
Skomentuj
-
Informacjaodświeżam - nowy wątek
nie znalazlem odpowiedniego tematu a nowego nie bede zakladal
mam problem z doplata do przesylki z firmy UPS
wysylalem suba kurierem UPS poprzez strone wysylajtaniej.pl ledwo mieszczac sie w limicie wagi. po paru miesiacach dostalem fakture z doplata do wysylki przekracajacej 30kg (30,6kg!)
kwota jeszcze nie az taka tragiczna bo ok 32zl (ale koszt wysylki rosnie z 20zl na 50zl!)
i teraz sie rozchodzi o to czy warto walczyc z reklamacja tego? bo czytam w sieci i wszyscy narzekaja ze reklamacji nie uznaja...
zablokowali mi konto na wysylajtaniej.pl a musze wyslac kilka paczek. i nie wiem czy zaplacic ten jeden raz (kolejnym razem bede sie zabezpieczal) czy zakladac nowe konto na innej stronie
Skomentuj
-
Ja bym walczył oczywiście jeśli jesteś pewien, że paczka nie przekroczyła tych 30kg. A poza tym usługa została rozliczona i wykonana a po paru miesiącach dopiero chcą dopłaty. To tak jakby kupić TV w sklepie za 1k a po kilku miesiącach sprzedawca dzwoni do Ciebie i chce dopłaty 1,5k bo telewizor powinien kosztować więcej. Przykład może nie idealnie pasujący do sytuacji ale tak mi przyszło do głowy.
Wyślij sendit-em. Usługa sprawdzona, działa ok.
EDIT: lklukasz był szybszy
Skomentuj
-
po tyle mozna wysylac paczki DPD. ale nie wiem czemu tylko przez pewien okres - pozniej ceny podnosza do tych zl
ale chodzi o wygode wiec przez allegro mi sie nie chce
---------- Post dodany o 17:33 ---------- Poprzedni post o 17:26 ----------
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaPo paru miesiącach?
Jelenia szukają?
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaMogli zrobic o odrazu.
Zadzwonić i zapytac czy zgadzasz sie zapłacić dodatkowe koszty.
Teraz niech sie walą
Zamieszczone przez etaks Zobacz postaJa bym walczył oczywiście jeśli jesteś pewien, że paczka nie przekroczyła tych 30kg.
od kuriera dowiedzialem sie ze to wina maszyny sortujacej - jest to pomiar laserowy i kazdy wystajacy element (np kawalek tasmy czy folii) moze zawyzyc rozmiary paczki
Zamieszczone przez etaks Zobacz postaWyślij sendit-em. Usługa sprawdzona, działa ok.
Skomentuj
-
Napisz im wyjaśnienie z opisem sytuacji
Jak zapakowales paczke i jak przygotowałes do wysyłki
Ze paczka była zapakowana jak trzeba
Maszyny sortujacahahahha.... pan Czesio zatrudniony na umówie śmieciowej :)
Popros o odpowiednie certyfikaty z pieczeciami urzędu miar i wag steierdzajace poprawność ww pomiarów
Opisz im ww sytuacje z TV i sklepem, ktory go sprzedał.
Napisz, ze to co stosują to kpina i żart.
Podlinkuj im kilka stron z problemami z ich firma jeśli twierdzisz , ze takie sa.
Napisz, ze jeśli chcą tak dalej pracować to stracą następnego niezadowolonego klienta.
Popros aby odpisał Ci ktos kompetentny kierownik/menager a nie szary pracownik.
Czyli, żeby twoja reklamacja trafiła na biurko kogoś wyżej o ile ktos taki istnieje
Tak to jest jak sie używa dziwnych firm kurierskich.Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postapo paru miesiacach dostalem fakture z doplata do wysylki przekracajacej 30kg (30,6kg!)
Skomentuj
-
Dokładnie
To tez jest dobry powód
Maja czas na wystawienie F-VAT
Teraz zrobili to nie zgodnie z prawem
To firma krzak
Jeszcze chwile i upadnie
---------- Post dodany o 19:02 ---------- Poprzedni post o 19:00 ----------
To nie szkodzi, ze nic nie podpisywałes
Na forum tez nic nie podpisujesz
Akceptujesz regulaminJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
Skomentuj