Wniosek jest z tego jeden że należy uńikać tego typu pośredników. Coraz więcej się takich tworów pojawia w każdej branży co chcą zarabiać po parę proćent na pośrednictwie nie robiąc nic.
Wniosek jest z tego jeden że należy uńikać tego typu pośredników. Coraz więcej się takich tworów pojawia w każdej branży co chcą zarabiać po parę proćent na pośrednictwie nie robiąc nic.
To wyceń sobie przesyłkę u bezpośrednio w UPS i taką samą w takiej właśnie firmie. Oni mają umowy i dzięki temu paczka jest tańsza. Bez umowy zapłacisz jak za zboże.
Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Nie rozumiem na jakiej podstawie naliczaja te opłaty
Przecież wiedzieli odrazu (maszyna im zeskalowala) ze cos jest nie tak
Mogli sie z nim odrazu skontakowac
Trzeba by przeczytać regulamin wysyłek firmy kurierskiej i zobaczyć jak wygląda tryb postępowania w przypadku przekroczenia limitu wagowego. Pewnie jest to gdzieś napisane a wysyłając paczkę potwierdzasz zapoznanie się z regulaminem oraz samą jego znajomość.
Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Ale nawet tak wielka firma jak UPS nie stoi ponad polskim prawem, więc jeśli od wykonania usługi do wystawienia faktury minęło 7 dni to chyba żadne ich regulaminy nie mogą tego zmienić...
Kontynujac sprawę:
Kurier odrzucił reklamacje ze względu na czas spisania protokołu, 5 dni po dostarczeniu paczki argumentując ze w tym czasie mogło się stać duzo, w chwili odbioru nie było obiekcji co do paczki. Trzymam się tej samej wersji co kurier bo kurier ma zawsze racje Kupujący wysłał od tamtej pory mi 2 maile z zapytaniem o moje stanowisko w tej sprawie(czy oddam mu tą kase), zawsze mówiąc ze "idzie" do prawnika.
Na zgłoszenie szkody jest 7dni po otrzymaniu paczki , sprawdź regulamin.
Na zgłoszenie szkody jest 7dni po otrzymaniu paczki , sprawdź regulamin.
zwroc uwage kiedy te posty byly zamieszczane :p
---------- Post dodany o 23:31 ---------- Poprzedni post o 23:30 ----------
zamowilem kuriera z innej strony
ale na "wysylajtaniej" mialem mozliwosc wybrania godziny odbioru. jak mi jutro nie przyjedzie przed praca to sie wkurze :???:
wlasnie ok 12 u mnie sie zjawial
jak wybieralem pozniejsza godzine to byl inny ok 16
musze od niego numer tel wziac bo to sasiad z osiedla
z DPD numer mam, w DHL robi kolega, w GLS ciagle ten sam facet co zostawia paczki u sasiadow...
Ale nawet tak wielka firma jak UPS nie stoi ponad polskim prawem, więc jeśli od wykonania usługi do wystawienia faktury minęło 7 dni to chyba żadne ich regulaminy nie mogą tego zmienić...
Zawsze mogą wystawić fakturę korygującą (w tym przypadku w górę)
10. Poprzez akceptację regulaminu Zleceniodawca wyraża zgodę na wystawienie faktury bez podpisu i zobowiązuje się do uregulowania tych należności do zleceniobiorcy nie później niż w przeciągu 7 dni od dnia wystawienia w/w faktury.
15. Zleceniobiorca ma prawo naliczyć opłatę karno-manipulacyjną w przypadku nadania przesyłki za pomocą innego listu przewozowego niż ten który został wygenerowany przez system wysylajtaniej.pl w (wysokości 25zł netto) , za zmiany na wygenerowanym liście przewozowym, za nadanie przesyłki o innych parametrach niż zdeklarowane lub za inne usługi doliczone przez firmę kurierską a nie oznaczone w formularzu nadania przesyłki. Opłata karno - manipulacyjna wynosi odpowiednio 10zł netto za róznicę powodującą dopłatę do 100zł i 25zł netto powyżej 100 zł.
Skomentuj