Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ktory telefon?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ktory telefon?

wiem ze to nie forum do takich tematow ale nie chce mi sie rejestrowac na wyspecjalizowanych forach

wydzwaniaja do mnie z przedluzeniem umowy
    tak wiec pora wybrac jakis nowy niedrogi telefon

sam nie wiem czego chce wiec dlatego pytam

do wyboru:

Alcatel OT-807 - bawilem sie nim w salonie i bardzo mi sie spodobal (pelna klawiatura w normalnej obudowie + dotykowy ekran)
    ale czy ktos moze napisac cos o jego uzytkowaniu?
    1zł

HTC Wildfire - troche drogi i niekoniecznie podobaja mi sie dotykowe
    99-350zl

LG GT540 Swift - jakos nie przekonuja mnie LG, ale to chyba najtanszy z GPSem
    1zl

Nokia E52 - drogi, ale obudowa klasyczna (to mi sie podoba)

Nokia C5-00 5MP - na tego wczesniej stawialem. czy ktos wie czy to prawdziwa nawigacja? czy jednak pobiera z neta dane?
    1-150zl

Nokia C3-01
    1-199zl

Nokia 500 - niedrogi bajer. brak klawiatury ale bajery i duzy wyswietlacz zacheca
    1-99zl

Samsung Galaxy mini (S5570) - czy samsungi sa cokolwiek warte?
    1zl

Samsung Wave 533 (S5330)
    1-150zl

Sony Ericsson Elm - wiem ze maja dobry stosunek cena/jakosc ale nigdy mnie ich nawigacja nie przekonala
    1zl

SE Live
    1-99zl

T-Mobile move
    1zl

tylko nie piszcie mi zeby brac najdrozszy
    ogolnie lubuje sie w klasycznych telefonach, ale tym razem zastanawiam sie nad czyms innym
    ale czysto dotykowy tel mi sie zle kojazy :/
    Last edited by Pawel S.; 19.03.2012, 14:42.

Kup Samsunga Wave 1 Dlaczego? Najlepsza obudowa... szybki, nie zawiesza się. System bada... ma wszystko co potrzeba, nie tak rozbudownay jak Android ale za to sam telefon pancerny.

Skomentuj

Popieram zibiego, Samsung Wave s8500 <- mam nadzieje ze o ten model mu chodziło, miałem i polecam

Skomentuj

Zanim otrzymałem w prezencie HTC Wildfire (od żony :)) miałem Nokie E51 i chciałem mieć dotykowca, ale miałem też obawy .. wolniejsza reakcja, system, wieszanie się .. nic z tych rzeczy! A żona właśnie ma Samsunga Wave ... no litości, przepaść!

Wiele dowolnie modyfikowanych pulpitów, ogrom widgetów, aparat z lampą (fotki tak na 4+), gps + mapy (nie korzystam ale działa, bo sprawdzałem). Wiele czasu potrzebowałem by przyzwyczaić się do pisania sms na dotykowej qwerty (bo mam palce, nie paluczki :) ale daję radę i nie narzekam. Fajny gadżet .. latarka :)) daje na kilka metrów!
        Długo, by pisać.. wiem, że Android to jest to!

A co mnie urzekło? Widgety, widgety, widgety!
        Obserwuję na live notowania GPW, pogoda, facebook, licznik kroków-spalanie kalorii-dystans i takie tam (jeśli ktoś chodzi, biega, nordic walking), program do rozpoznawania muzyki shazaam, no rewelacja, śledzenie ulubionych kanałów rss ...

w siecią są testy i zestawienia, porównania smartfonów ... uważam, że warto, polecam

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
          Nokia E52 - drogi, ale obudowa klasyczna (to mi sie podoba)
          Syf, kiła, mogiła. Wielu moich znajomych go ma i mówią, że nigdy więcej. Telefon wolno chodzi i strasznie się zawiesza. Fakt, ładnie wygląda, ale nie polecam.
          marcinsywala.pl
          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

osobiście używam SE Hazel (to samo co ELM tylko slider) i jestem bardzo zadowolony. mogę polecić!
            jaka sieć? mam Plus i używam "nawigacji" drogowskaźnik i również mogę szczerze polecić. płaci się miesięczny abonament (jeśli chcesz używać) i nie płacisz za żaden transfer, mapy udostępnia targeo. nieraz się pozytywnie zaskoczyłem dokładnością map

Skomentuj

LG GT540 Swift - jakos nie przekonuja mnie LG, ale to chyba najtanszy z GPSem
              Swifta mam i taki sobie Zależy na jaki model się trafi Mój działa bez zarzutów ale ze względu na ekran oporowy (jedynie zaletą jest w zimie) a nie pojemnościowy nie polecam. Producencka aktualizacja jest tylko do Andka 2.1, a tylna klapka z plastiku łatwo się rysuje, bateria trzyma tak sobie, kiedyś zrobiłem test wyłączyłem Wi-Fi GPS i 3G i zostawiłem bez używania na 2 tyg - o dziwo bateria jeszcze trzymała:). Z GPS są podobno w niektórych modelach jaja nie z tej ziemi Zaletą jest rozdzielczość ekranu ( 320x 480 px) ale jakościa obrazu to TFT nie powala (tylko 262 tys kolorów i 3 cale:( Żałuje do dziś ze nie wybrałem samsunga spicy i5700:(
              Na twoim miejscu wybrałbym wave s8500.
              Last edited by Kubik87; 18.03.2012, 21:55.

Skomentuj

Jestem użytkownikiem szajsunga wave533 od ok roku. W sumie to mój pierwszy smartfon chociaż on jest mało "smart", to raczej taka namiastka. Wcześniej miałem nokie 6300. Ten samsung to taki po prostu zwykły telefon z paroma gadżetami. Niewątpliwie zaletą jest klawiatura qwerty, trochę twardo chodzi i nie ulega to zmianie w trakcie użytkowania ale da się przyzwyczaić. Kolejna fajna rzecz to wifi , można się podłączyć w jakimś hotspocie (np hotel,mc donalds, czy na mieście często są darmowe i ściągnąć pocztę czy pogadać na gg). No właśnie gg działa w javie wiec trzeba płacić za użytkowanie, kolejna upierdliwa sprawa to fakt, że nie działa zmiana orientacji ekranu w aplikacjach javy. Czyli pisząc na klawiaturze podczas rozmowy na gg trzeba odwracać telefon żeby przeczytać co ktoś pisze, trochę porażka.

Przeglądanie internetu na tym telefonie to powiedzmy lekka katorga . Za mała rozdzielczość i nieśpiesznie to działa. Z fajnych rzeczy jest prosta przeglądarka plików word/excel/pdf ale nie obsługuje dużych plików (pare MB). Można doinstalować opere ale niestety utraci sie kolejny kawałek ekranu na klawisze dotykowe które dodaje system do takich aplikacji.

Nie jestem też fanem ekranów dotykowych. Ekran działa w tym telefonie znakomicie (pojemnościowy) ale po prostu sama idea ekranu dotykowego mnie wkurza i mocno się zastanowię przy wymianie czy brać coś z ekranem dotykowym.

Odbiornik gps który on ma można sobie podarować, próbowałem orginalnej nawigacji "zhakowanej" z hiszpańskiej na polską ale pomimo kilku prób nie zadziałało (odpala sie ale nie widzi sygnału gps), zresztą podobno ta samsungowa nawigacja to straszne guano.
                Poza tym są jakieś gierki, youtuby, fejsbuki itp niepotrzebne śmieci. W zasadzie nie ma czym się pobawić w tym telefonie.
                Co mi się podoba to, że w sumie ma fajne radio a ekran jest na tyle spory, że można sobie pooglądać filmy bez konieczności używania lupy :) . Gniazdo słuchawkowe ma 3,5mm wiec na upartego można podłączyć np głośniki od kompa lub nawet normalnego wzmaka . Wbudowany głośnik podaje całkiem głośno i jak się wrzuci na niego radio to jest ok, przydatne np w warsztacie przy budowie kolumn .

Z wad to jest kupa błędów w oprogramowaniu. Nie chciało mi sie do tej pory go aktualizować ale niektóre z errorów są wręcz kuriozalne :). Np samoczynna zmiana czasu systemowego (nie związane z autoaktualizacją) przez co telefon np o 2 w nocy stwierdza że już jest ranek i włącza budzik (pół biedy) bo raz się tak przestawił że sądził ze o 8 rano jest środek nocy, dzięki czemu przyjechałem do pracy 2 godzinki później :). Czasem np wysunięcie klawiatury nie powoduje podświetlenia ekranu dzięki czemu nie wiadomo co sie dzieje bo kolejne chowanie i wysuwanie klawy nie pomaga, jak i wciskanie guzików poza tym jednym wygaszającym ekran (co kasuje przyczynę błędu).
                Gdy owieramy strone internetową w tle to np napisanie smsa graniczy z cudem (gigantyczne lagi w obsłudze klawiatury). I wiele innych mniej lub bardziej uperdliwych bugów .

Skomentuj

Ja mam SE NEO V i wlasnie z niego pisze na forum. Szybki telefonik, dosc intuicyjny, taki mini komputer. Najbardziej drazni mnie za maly ekran. To moj pierwszy telefon dotykowy i dosc szybko sie przyzwyczailem. Wcześniej mówiłem, ze nigdy żadnego dotykowego telefonu, teraz jestem zadowolony. Sorki za polskie znaki, a raczej ich brak w niektórych miejscach.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                    jest mało "smart", to raczej taka namiastka
                    dokładnie o tej przepaści pisałem.. to tylko namiastka smart

a co do E52 .. pół firmy miało ten model - strasznie się wieszał. bezapelacyjnie E51 był lepszy. Ale co na takim ekraniku możesz zrobić z netem.. niby jest, pogodę sprawdzisz...

Skomentuj

Wave 8500 - ponownie potwierdzam, poza tym, jesli sluchasz muzyki z tele - najlepszy brzmieniowo telefon z jakim miałem do czynienia

Skomentuj

Yoshi_80 Musisz miec jakis felerny model bo w moim takich wad nie stwierdzilem,gps działa po wgraniu oprogramowania i skalibrowaniu,juz o oprogramowaniu nie wspomne wszystko chodzi bez najmniejszych problemów,procesorek radzi sobie dobrze z tym systemem lecz jak właczymy odtwarzacz napisanie wiadomośći jest nie mozliwe bo procesor jest przeciażony ogólnie telefon calkiem w porzadku mam go od roku i jakoś nie narzekam,wysoko rozwinienty kalendarz który jest łatwo dostepny.

Skomentuj

wiem ze to nie forum do takich tematow ale nie chce mi sie rejestrowac na wyspecjalizowanych forach wydzwaniaja do mnie z przedluzeniem umowy tak wiec pora wybrac jakis nowy niedrogi telefon sam nie wiem czego chce wiec dlatego pytam
                          Dam Ci rade jeżeli jesteś w t-mobile - nie gódź się na to co proponują Ci ludzie z BOA. Istnieje coś takiego jak "Dział Utrzymania Klienta" - on włącza się w negocjacje i proponuje lepsze warunki gdy klient chce od nich odejść. Ja zawsze przy przedłużaniu umowy wysyłam im wniosek o rozwiązanie umowy zgodnie ze zbliżaniem się terminu jej wygaśnięcia ( inni mówią po prostu że chcą się z nimi połączyć ludziom z BOA - ale ja uznaje że lepiej ich mocno postraszyć). Po otrzymaniu tego listu dzwonią ludzie z tego DUK - u. W rozmowie pomarudź im trochę, powiedz że nie chcesz przedłużać umowy - zaproponują Ci korzystne warunki i powiedzą że ta oferta jest ważna tydzień. Podam ci dla przykładu co ja od nich wytargowałem: Abonament dla stałego klienta według ludzi z BOA i strony www wynosił 55 zł, ja za te same minuty płacę 40zł, telefon dostałem o 50 zł taniej niż w cenniku ( nie wymieniałem żadnych punktów na rabat). Kumpel przy wyższym abonamencie stargował się o 15 zł abonament, rabat na s8500 150 zł (dopłacił 300 a nie 450) i dodatkowych 100 minut do wszystkich sieci ( włącznie z Playem). Oczywiście mówię o umowach na 24 miesiące, te targowania odbywały się pod koniec 2010 więc nie wiem jak jest teraz ale wydaje mi się że warto spróbować :)
                          Last edited by Kubik87; 19.03.2012, 00:10.

Skomentuj

Zamieszczone przez Kubik87 Zobacz posta
                            Dam Ci rade jeżeli jesteś w t-mobile - nie gódź się na to co proponują Ci ludzie z BOA. Istnieje coś takiego jak "Dział Utrzymania Klienta" - on włącza się w negocjacje i proponuje lepsze warunki gdy klient chce od nich odejść.
                            o tym samym myslalem!
                            nie odbieram od nich telefonu od miesiaca!

co do telefonow to chyba pora je pogrupowac wg ceny bo 1zl a 250zl to jednak roznica :???:

Skomentuj

Sam teraz jestem na etapie przedłużenia abonamentu w play.
                              Na dzień dzisiejszy skłaniam się ku HTC Desire Z lub Samsung Galaxy Ace S5830. Nie do końca pasuje mi tylko dotykowy ekran, stąd też na dzień dzisiejszy czekam na telefon HTC aż będzie on na magazynie (chwilowo niedostępny). Co o nim sądzicie?

Przy doborze abonamentu zależy mi przede wszystkim na internecie smartfon min 500mb i stanie darmowym, ale niestety dopiero abonament za 79zl daje mi jedno i drugie przy akceptowalnej cenie HTC.

Ostatnio zaproponowano mi w ramach abonamentu za 65zł:
                              275 minut do wszystkich sieci krajowych (normalnie 350, ale nie mialbym rabatu na abonamen jak poniżej opisuję).
                              Dodatkowo:
                              -25% rabat na Abonament przez 12 miesięcy,
                              -Stan Darmowy w Play przyznawany bezpłatnie na okres 9 miesięcy,
                              -promocyjny pakiet 50 minut do wszystkich sieci, przyznawany bezpłatnie przez okres 6 miesięcy lub pakiet 250 sms do wszystkich. Do powyższej promocji polecamy atrakcyjne telefony już od złotówki.
                              W ramach niniejszej Promocji otrzyma Pan comiesięczny pakiet transferu danych Smartfon o wielkości 1 GB w kwocie 16 zł miesięcznie, który dodatkowo umożliwiać będzie nielimitowany dostęp do Facebook'a i NK (Naszej Klasy) oraz wysyłanie i odbieranie e-maili, oraz HTC Desire Z za 359 zł."

Czy ktos jest na etapie przedluzania umowy z play? Konczy mi sie 27marca i zastanawiam sie co moge jeszcze wynegocjowac. Wprowadzono podwyzki telefonow i jako ze obiecano mi HTC dwa tygodnie temu za 359zl, bede go za tylke mial. Natomiast dzisiaj nie mogliby mi go zaproponowac za mniej niz 409zl przy tej cenie abonamentu.

Skomentuj

Może lepiej dopłacić do Sensation? Jest w Playu za 599 w tym abo. Inna epoka. Na Ace nawet nie patrz, ma stary procesor, będziesz chciał coś ściągnać z marketu i nie będzie działać(nawet z filmami będzie problem). Desire Z jest całkiem w porządku - jakość wykonania na poziomie topowych Samsungów(Galaxy Nexus & SII),wygodna klawiatura, dobry wyświetlacz(choć dla mnie trochę mały) tyle ze teraz na topie są 2 rdzeniowe telefony, a ten ma w środku dość leciwą już drugą generację snapdragona.

Skomentuj

Zamieszczone przez srekal34 Zobacz posta
                                  Może lepiej dopłacić do Sensation?
                                  W abonamencie za 65zł kosztuje on 869zł, a tyle na telefon nie chcę wydać...

Skomentuj

z tego co sie orientuje Galaxy S+ jest teraz za smieszne pieniadze w abonamentach w roznych sieciach. Tel wg mnie dobry, ale posiada dwie podstawowe wady, brak leda na aparcie i brak jakiegokolwiek wsparcia przez samsunga jesli chodzi o aktualizacje ICS. Ja mam go z softem, 2.3.6 i jestem bardzo zadowolony. Jego plusem jest natomiast bateria ktora normalnie 3ma 2dni (net, wifi, gry, sms) a przy samym dzwonieniu to spokojnie 3dni.

Skomentuj

Desire Z to śmieć pod względem wykonania. Moja żona go ma, powłoka ochronna na tylnej klapce schodzi od samego patrzenia. Zawiasy klawiatury dostały luzu większego, niż stawy chińskiej gimnastyczki. A telefon ma ok. pół roku i nie jest mocno eksploatowany.

---------- Post dodany o 10:46 ---------- Poprzedni post o 10:44 ----------

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                      Czy ktos jest na etapie przedluzania umowy z play?
                                      Ja jestem, ale ponieważ mam Galaxy Note, to dla teściowej na prezent wziąłem Motorola Gleam.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                        W abonamencie za 65zł kosztuje on 869zł, a tyle na telefon nie chcę wydać...
                                        Przecieź jak byk w All Inclusive Max FIX jest za 649zł, 1GB internetu, w tej cenie nic lepszego nie ma.

mbar - jesli dla Ciebie Desire Z jest śmieciem, to ciekawe co byś powiedział na Ace'a

Skomentuj

Czaruję...
                                        X