Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ktory telefon?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
    pracuje po 14h wiec nawet na to czasu nie mam ;]
    Zwolnij tempo Pawel, bo tuskowej emerytury nie dozyjesz.

Skomentuj

Zamieszczone przez Alchemiq Zobacz posta
      Zanim otrzymałem w prezencie HTC Wildfire (od żony :)) miałem Nokie E51 i chciałem mieć dotykowca, ale miałem też obawy .. wolniejsza reakcja, system, wieszanie się ...

Obserwuję na live notowania GPW,
      Mnie interesują te notowania online GPW, ponieważ obecnie korzystam z Inwestora Mobile w DM BZWBK na SE K800i, ale to jest mało funkcjonalne. Czy na takim smartfonie można mieć podgląd tak, jak w kompie z wykorzystaniem NOL3 z dostępem do wszystkich opcji rachunku, czy to jednak jest coś innego. Skąd pobierasz te notowania, z jakiegoś DM czy np. z Parkietu lub innego dostawcy. Ja korzystam z DM BZWBK i CDM PEKAO, więc czy to wypali na takim smartfonie?

Skomentuj

Wczoraj otrzymałem telefon, że HTC Desire Z może się już nie pojawić w ofercie play a na magazynie go nie mają. Zapytałem o HTC Sensation i jego cena to 649zł przy moim abonamencie... Ktoś użytkuje go?

Skomentuj

U mnie w pracy jeden programista go ma, i jest zadowolony.
          Tylko ja w życiu bym HTC nie kupił -- z powodu afery z CarrierIQ.

Skomentuj

Zamieszczone przez Patefil Zobacz posta
            Mnie interesują te notowania online GPW
            Mam rachunek w DM BOŚ, pobierasz NOM (mobilny NOL3) na komę i możesz zawierać transakcje :) Poza tym pobrałem widgeta, który z opóźnieniem ok 3 minut monitoruje wybrane, dowolnie skonfigurowane indeksy (DAX, FTSE, DJ, S&P, fiuty na miedź, ropę ..). Bez problemu możesz też obserwować stronę http://www.rynek.bizzone.pl/?node=1, do tego RSS Bankiera, Puls Biznesu i Interia Inwestycje i świat finansów nosisz w kieszeni :)

---------- Post dodany o 09:03 ---------- Poprzedni post o 08:59 ----------

Zamieszczone przez mbar Zobacz posta
            Tylko ja w życiu bym HTC nie kupił -- z powodu afery z CarrierIQ
            Co najmniej jakby google, czy fejsbuk były bezpieczne.. dzisiaj musimy się z pewnymi rzeczami pogodzić. Oczywiście wiedza i świadomość istnienia problemu jest ważna, bo pozwala świadomie korzystać z tych usług lub z nich zrezygnować ... ale nic na to nie poradzimy (my maluczcy). Też mnie to wkurza, że wyszukiwarka google inna jest u mnie, a inna u żony ... ale co poradzić.. wiem, że mnie śledzą :)

Skomentuj

Witajcie,
              Skorzystam z wątku i zapytam czy ktoś może zaproponować zwykły telefon do rozmów a nie zabawy. O dobrej jakości (połączeń)rozmów i niezłym wbudowanym zestawie głośnomówiącym? W dobie wszędobylskich smarkfonów i mnogości ich aplikacji, które są dla mnie zbędne (chwilę użytkowałem Wave 533 i Samsung Ace) szukam następcy posiadanego Samsunga SGH-U800, który w byle dziurze traci sygnał, rozmowy są często niezrozumiałe a system głośnomówiący tak zniekształca dźwięk, że mam wrażenie iż rozmawiam z zupełnie inną osobą. Posiadałem wcześniej SE K750 i był całkiem dobry tylko, że po roku użytkowania obudowa była już mocno zmęczona.
              Dzięki.

Skomentuj

Samsung SGH-i780. Nigdy mnie nie zawiódł, a bateria trzymała bez problemu 10 do 14 dni normalnego używania :) Będę go zawsze mile wspominał.

Skomentuj

troche mnie wkurzyliscie propozycja przejsca do play...
                  ale sprawdzilem warunki jakie oferuja...
                  porownalem wszsytko i dopiero teraz zauwazylem jak nasz oszukuja! :o

dzwonia do nas ze "specjalna oferta" a z tego co widze to oferta jest identyczna jak dla pierwszej lepszej osoby z ulicy!

co ciekawe - porownalem sobie opcje z telefonem i bez telefonu
                  ta sama taryfa a roznica 30zl!
                  30zl x 24 miesiace = 720zl na telefon!

tak wiec sobie sprawdzmy za ile tak naprawde wciskaja nam telefon

pomijam telefony za 1zl bo to wiadomo ze groszowe sprawy

htc wildfire - wolaja za niego 350zl w tym abonamencie ktory mnie interesuje
                  350 + 720 = 1070zl
                  koszt nowego telefonu 600-700zl! :o

nokia c5 - wolaja 150zl
                  nowy kosztuje 500zl!

nawet nie chce mi sie sprawdzac pozostalych ofert... nigdy wiecej nie wezme oferty z telefonem :???:

Skomentuj

dzwonia do nas ze "specjalna oferta" a z tego co widze to oferta jest identyczna jak dla pierwszej lepszej osoby z ulicy!
                    Mówiłem!!!

6 Lat byłem w Erze... i zero szacunku dla stałego klienta wiec... prawie od roku jestem w Play A Play jesli olewasz telefon... (często tylko róznica 10-20zł w obonamecnie z telefonem lub bez z telefonem 24 miesiące umowa) to masz umowe na... 12 miesięcy i to mi się bardzo podobało.

Skomentuj

z tego co widze to oferta jest identyczna jak dla pierwszej lepszej osoby z ulicy
                      standartowe zjawisko.. skad ja to znam Cyfra+

Skomentuj

nigdy wiecej nie wezme oferty z telefonem
                        Ta, ja od jakiś czterech telefonów (i780, Diamond 2, Milestone, Galaxy Note) nie biorę od operatora, tylko w sklepie -- nawet na raty + najniższy abonament (wcześniej miałem prepaida, ale połączenie danych było w nim drogie) wychodzi taniej :)

Skomentuj

Nie do końca Pawle masz rację... :)
                          Na moim przykładzie. Abonament sobie dobieram tak aby mieć 1GB internetu i stan darmowy, a minuty które dostaję mnie nie obchodzą, bo czy będzie ich 200 czy 500 to mi gra. Natomiast biorąc telefon czy nie, te właśnie minuty tylko mi dokładają, więc czemu nie wziąć telefonu za który normalnie zapłaciłbym 500zł więcej?:)
                          Kwestia indywidualnego podejścia do tego co się potrzebuje po prostu...

Niedawno pisałem, że chciałem HTC Sensation za 649zł. Dzisiaj już w tej ofercie chcą za niego 1289.... :)
                          Liczę tylko na telefon z Działu Utrzymania Klienta, bo jak nie zadzwonią to niestety nie będę go miał za 649zl...
                          I w takim przypadku musiałbym się zastanowić nad HTC Desire S... Użytkuje ktoś?

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                            Nie do końca Pawle masz rację...
                            Na moim przykładzie. Abonament sobie dobieram tak aby mieć 1GB internetu i stan darmowy, a minuty które dostaję mnie nie obchodzą, bo czy będzie ich 200 czy 500 to mi gra.
                            a mnie internet az tak bardzo nie obchodzi... i jakos nie znalazlem ciekawej oferty dla siebie

Skomentuj

Dlatego napisałem, że nie można takich wniosków wysuwac skoro trzeba rozpaytrywać to indywidalnie od potrzeb. Dla mnie oferta z telefonem jest bardziej atrakcyjna.

Skomentuj

odświeżam temat

nie mialem czasu zeby zlozyc wypowiedzenie umowy... ale jednak udalo mi sie cos wywalczyc!

wczesniej oferowali mi dokladnie to samo co nowym klientom. teraz zagladam do IBOA i wywalczylem prawie to co chcialem - ceny za rozmowy obnizyli z 39gr do 30gr
                                jednak nadal w PLAY jest wiecej minut i wydaje mi sie ze tansze telefony

porownajmy: play vs t-mobile

abonament
                                65 - 60zl
                                minuty
                                400 - 240
                                internet
                                1gb - 250mb
                                minuta poza abonamentem
                                29gr - 30gr

jak widac zdecydowanie ciekawiej prezentuje sie play, mimo tego ze dzwoniacy do mnie beda placili wiecej...

telefony w tych abonamentach
                                interesuje mnie cos co ma GPS i wi-fi (nic wiecej mi nie przychodzi do glowy)

Samsung Wave 533
                                1zl w play, niedostepny w t-mobile
                                bardzo mi sie spodobal bo ma normalna klawiature i dotykowy ekran

Nokia 500
                                1zl w obu
                                najtanszy smartfon nokii - ktos sie nim bawil?

Samsung Galaxy Ace S5830
                                69zl w play, w t-mobile niedostepny

pomijajac niektore wymagania podoba mi sie jeszcze

Sony Ericsson Live with walkman
                                Sony Ericsson Xperia mini pro - ale tu mi ktos na niego narzekal
                                ktos cos o nich wie?

Skomentuj

Pamiętaj, że w Play masz zasięg trzech sieci Play, Orange i Plus.

Nokia 500 wizualnie nieźle się prezentuje, jednak pomimo 1ghz procka potrafi zamulić.
                                  Osobiście mam xperię x8 i gdybym miał kupić nowego smartphone`a to z większym ekranem, najlepiej z qwerty.
                                  Pisanie sms na 3 calach to męczarnia. ;/
                                  Indywidualne lekcje języka angielskiego online dla dorosłych:
                                  treningjezykowy.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez Areek2 Zobacz posta
                                    Pamiętaj, że w Play masz zasięg trzech sieci Play, Orange i Plus.
                                    ze co?

Zamieszczone przez Areek2 Zobacz posta
                                    gdybym miał kupić nowego smartphone`a to z większym ekranem, najlepiej z qwerty.
                                    Pisanie sms na 3 calach to męczarnia. ;/
                                    dlatego tak mi sie spodobal Samsung Wave 533

chyba pora isc do salonu pobawic sie tymi telefonami

Skomentuj

ze co?
                                      Będąc w sieci Play, nie mając zasięgu sieci macierzystej telefon łączy się z BTS`ami Plus albo Orange (tzw. roaming krajowy).
                                      Więc masz największy w Polsce obszar pokryty zasięgiem.
                                      chyba pora isc do salonu pobawic sie tymi telefonami
                                      W media markcie można dużo modeli pomacać, a widzę, że w koszalinie też mają sklep.
                                      treningjezykowy.pl

Skomentuj

Polecam samsungi, kiedyś jedne z najgorszych fonów, teraz z najlepszych (galaxy s2 w testach lepszy od iphone 4 gs a kosztuje ponad połowe taniej).
                                        Sonyericson xperie tylko arcs, jedyna xperia co działa płynnie i nie wiesza się.
                                        Z nokii różnie to bywa z symbianem, a na pewno nie polecam żadnej lumii. Ta wersja windy to najgorszy system z jakim miałem do czynienia.
                                        Znalazłem już kupca na galaxy s2 (najlepszy smart jaki miałem), i poluje na s3.

Skomentuj

xperia arc s, galaxy s2? Paweł chyba szuka telefonu z nieco niższej półki cenowej :P
                                          I bez przesady z tym wieszaniem się xperii. Moja x8 jest jednym z niższych modeli i nie jest źle.

Wave 533 ma ma wizualnie niezbyt ciekawy interfejs. Ogółem system w samsungach jest dużo mniej funkcjonalny niż android.
                                          Może w jakiejś sieci mają Xperia neo V w przystępnej ofercie?
                                          treningjezykowy.pl

Skomentuj

Czaruję...
                                          X