Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ktory telefon?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Xiaomi zawsze wychodziło najkorzystniej na tle konkurencji. Tylko kiedyś stosowali tańszej jakości materiały do produkcji. Teraz jakość wykonania nie odbiega od topowej konkurencji co analogicznie skutkuje tym, że ceny poszły do góry. Niestety trochę przesadzają ostatnio bo faktycznie kiedyś topowe ich modele kosztowały max 3kzł a teraz już przekroczyli ten pułap. Pewnie chcą pokazac, że też potrafią. Niemniej jednak w ich ofercie już za niecałego tysiaka można kupić super sprzęt który wystarczy większości konsumentom np. już wyżej poruszany Note 8T Jednak porównywać Apple (gdzie ceny 4-7kzl) do Xiaomi (1-3,5kzł) to trochę polecenie z fantazją
    Last edited by Mzamar; 24.02.2020, 11:24.

Skomentuj

W przedsprzedaży od 3,5k jw. a iPhone 11 kosztuje 3599 zł. Co prawda inny model w hierarchii, ale skoro w cenie xiaomi można bez problemów iPhone'a... Sytuacja na rynku się mocno zmienia.

Skomentuj

Zamieszczone przez siewcu Zobacz posta
        W przedsprzedaży od 3,5k
        Dalej nie wiem o który model xiaomi chodzi , dalej nie widzę linka pod którego adresem widniała by cena lub oferta , dalej nie ma konkretów .

Skomentuj

Zamieszczone przez Dawid-SS Zobacz posta
          Cena Mi10 PRO to jakiś żart? Patrzyłem w przedsprzedaż i cena od 3,5k do 4,2k to chyba coś nie ten teges? Miałem ochotę na kolejnego Mi ale chyba sobie daruje... (GSMarena mówiła o 660€ co dawałoby niecałe 2900zł, jeszcze do przełknięcia jakby to była max wersja pamięciowa)
          o, tu masz.

Skomentuj

https://www.kimovil.com/pl/gdzie-kupic-xiaomi-mi-10-pro tutaj masz ceny przedsprzedaży, pewnie będą powoli spadać bo zaraz się sprzedaż globalna, ale nie prędko pewnie.
            Jeżeli koszt wersji 12/512 to byłoby 660€ to mogę kupić i przełknąć tą cenę, ale za 4300PLN to nie bardzo...

Skomentuj

Tak
              cena od 3,5k do 4,2k to chyba coś nie ten teges?
              Po 1 nie ma jeszcze oficjalnej premiery w Polsce więc nie ma co wróżyć z fusów .
              Po 2 porównując do Mi 10 pro 12GB ram 512 gb ROM 4334zł https://www.kimovil.com/pl/gdzie-kup...-12gb-512gb-cn Z:
              - Galaxy s20 ultra wersja 12 gb RAM 128 GB ROM -sklep Avans 5999zł
              - APPLE iPhone 11 Pro Max 4GB RAM 512 GB ROM -sklep Avans 7399zł
              To nie wypada wcale drogo to wszystko zależy czy stać Cię na flagowca w dniu premiery i czy zapłacisz podatek od "nowości" czy poczekasz miesiąc,2, 3 na spadek cen i kupisz w tedy za dobrą cenę .
              To że to Xiaomi to nie oznacza że będzie tani jak zupka chińska ale na tle konkurencji wypada cenowo najtaniej tego nie da się ukryć :)
              Jabłka nie będę nawet komentował bo kawał czasu temu już przestało być śmieszne a zaczęło być żenujące ... temat rzeka na który nie chcę mi się dyskutować i słuchać opinii ludzi jakie to ich iphony są świetne i ja to w ogóle jestem biedak i mnie na niego nie stać bla bla bla i wiadro gunwa wylewane w postach ...

Co do wcześniejszych postów to miałem okazje posłuchać LG v30 na neutronie z moimi Snab Overtone EP-101M v3 i powiem tylko tyle że więcej do szczęścia mi nie potrzeba :) Kupuje go !!
              Mój mate 10 lite nie umywa się do jakości i głośności muzyki z tego LG"ika z xiaomi nawet nie będę eksperymentował bo to nie ma najmniejszego sensu ,jednak to co pisali recenzenci to prawda dokupię tylko dobrego powerbanka z QC i będzie git majonez .

Skomentuj

Tak, iPhone'y są świetne. Ale ja osobiście nie widzę związku między posiadaniem telefonu a stanem majątkowym... I nie rozumiem łączenia tych dwóch rzeczy. Każdy niech sobie kupuje telefon jaki chce, za ile chce, ja wolę swojego wiekowego iPhone'a niż nowy szmelc z firmy, która potrafi jedynie kopiować(wywaliło xiaomi bodajże dyrektora któregoś i od wejścia iPhone'a X nie potrafią sami zrobić nic po swojemu, takie podejście do prowadzenia biznesu mają) - i tak też polecam, ale czy ktoś to weźmie pod uwagę czy nie to już nie moja sprawa.

Skomentuj

Heh.. no widzisz.. a ja znów mam uprzedzenie do Appla.. raczej nie tknę tego sprzętu.. firma ma monopolistyczne ciągawki.. ustalając zawsze swój standard - zaskakująco jedynie nieco się różniący od konkurencji.. tylko w celach braku kompatybilności.. to samo robił i IBM, potem Microsoft.. czy nawet IKEA.. takie korporacyjne zagrywki, żeby z prostego pomysłu zarobić jak najwięcej. IMO to ogranicza postęp i możliwość swobodnej konfiguracji sprzętu. Urządzenia które pozwalały by ładnie współpracować ze sobą muszą być dublowane - bo jedne pracują z takim a inne z innym standardem/protokołem. Gdyby nie presja konkurencji to klepali by te same telefony i 10 lat jedynie zmieniając kolor kształt - tak by co roku była nowa moda i konieczność wymiany. Twój stary iPhone do niczego za chwile nie będzie się nadawał bo firma wpisała mu, że jak mu się trochę bateria zużyje to zmniejszy taktowanie procesora i sam telefon Ci zwolni. A baterii oficjalnie nie wymienisz..
                  Nawet ładowarki.. wszystkie pozostałe telefony mają już jedną wtyczkę (no ok.. jest aktualizacja gniazda do USB C) - tyko jedna firma klepie coś innego.. podobno z UE ktoś chce ich przycisnąć do zmiany wtyczki. - na bank jeżeli fizycznie będzie to samo gniazdo - to zmienią poziomy sygnału/ilość i kształt styków.. albo jeszcze coś innego - tak by sprzęt nie dedykowany do Appla w ostateczności pozwalał tylko doładować telefon i to pewno z małą prędkością.

Skomentuj

nowy szmelc z firmy, która potrafi jedynie kopiować(wywaliło xiaomi bodajże dyrektora któregoś i od wejścia iPhone'a X nie potrafią sami zrobić nic po swojemu, takie podejście do prowadzenia biznesu mają)
                    Jedyne co kopiowali to wygląd. Z resztą teraz wszystkie telefony są podobne. Mi to nie przeszkadza.
                    Z drugiej strony jest producent, który w dupie ma swoich klientów. Wszystko jest robione aby było ciężko naprawialne.
                    Jeżeli zepsuje się gniazdo musisz kupić nowy telefon bo oficjalny serwis tego nie umie naprawić.

A tak poza tym Xiaomi to producent jak każdy inny nawet mają lepsze wsparcie aktualizacjami niż np. Motorola.
                    Moja dziewczyna w 4 letnim telefonie dostaje aktualizacje, które usprawniają telefon.
                    Bardziej boli mnie to, że nie robi się już telefonów poniżej 6 cali. Jak taką patelnię do kieszeni schować.

Skomentuj

Zamieszczone przez LubMich Zobacz posta
                      Twój stary iPhone do niczego za chwile nie będzie się nadawał bo firma wpisała mu, że jak mu się trochę bateria zużyje to zmniejszy taktowanie procesora i sam telefon Ci zwolni. A baterii oficjalnie nie wymienisz..
                      Skąd masz takie informacje? Baterię wymienić w salonie można, a o taktowaniu procesora to masz bardzo nieaktualne i średnio zgodne z prawdą informacje.

Skomentuj

Skąd masz takie informacje? Baterię wymienić w salonie można, a o taktowaniu procesora to masz bardzo nieaktualne i średnio zgodne z prawdą informacje.
                        Co byś nie napisał to każdy wie jakie numery odpie... Apple ze swoimi iphonami i problemy z nimi związane czy też celowe zaniżanie technologicznych możliwości tych urządzeń .
                        Jedyna zaleta to pełna synchronizacja z komputerami iMac i optymalizacja softwerowa to by było na tyle no chyba że są jeszcze inne zalety o których nie wiem a z chęcią się dowiem .

Skomentuj

Baterię wymienić w salonie można,
                          Nawet nie chciało mnie się sprawdzać ile taka usługa kosztuje.. z tego co pamiętam - taka możliwość też się pojawiła dopiero jak Apple dostało jakieś kary.. Zmniejszanie taktowania to temat z 2018 chyba.. i Apple dostało za to sporą karę... co teraz Ci się zmienia wewnątrz telefonu nawet nie wiesz... zaraz z jakiegoś powodu na starszych telefonach aplikacje będą bardziej obcięte w możliwościach.. "niby" z powodu poprawy wydajności..
                          Last edited by LubMich; 03.03.2020, 10:07.

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                            Moja dziewczyna w 4 letnim telefonie dostaje aktualizacje, które usprawniają telefon.
                            No to jakiś wyjątek, bo ja po każdym swoim telefonie widzę, że po dwóch latach użytkowania, aktualizacje sporo ograniczają działanie.. 3 xiaomi z rzędu.

Skomentuj

W moim note 5 mam średnio co 3 miesiące łatkę zabezpieczeń. W Motoroli przez 2 lata były 2 aktualizacje :/

Skomentuj

Xiaomi dla o aktualizacje swoich telefonów...ale tylko tych na snapdragonie. O tym warto pamiętać .
                                Last edited by Oskar29; 03.03.2020, 21:37.

Skomentuj

Ciekaw jestem jak będzie z rn8 pro no on jest na mediateku. Ale procesor jest szybki. Telefon bardzo sprawnie działa.

Skomentuj

Btw ranking w AnTuTu benchmark na pierwszym miejscu mi10 pro
                                    https://www.tabletowo.pl/najwydajnie...y-ranking/amp/

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                                      Ciekaw jestem jak będzie z rn8 pro no on jest na mediateku. Ale procesor jest szybki. Telefon bardzo sprawnie działa.
                                      Teraz już z mediatekami takiej tragedii nie ma z tego co wiem i wreszcie aktualizacje są w miarę normalnie wydawane. Podobno rn8 pro dostanie andka 10 normalnie. Także tragedii nie ma. Nokia też aktualizuje swoje telefony na mediateku na równi z tymi na snapie. Z tymi starszymi mediatekami już za to nie jest kolorowo.

Skomentuj

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
                                        Podobno rn8 pro dostanie andka 10 normalnie..
                                        Dostał.. Mój się zaktualizował wczoraj..

Skomentuj

Nie wiem skąd te opinie na temat iPhone'a. Używam już długo, problemów nie mam - bateria działa jak powinna, dostęp do niej jest bardzo dobry(gdyby ktoś chciał sam wymienić), na czas pracy nie narzekałem dopóki nie włożyłem wyświetlacza jakiegoś dziwnego pochodzenia. Spadku wydajności też nie zauważyłem, chociaż według niektórych powinien już nastąpić. Dziwne... a przynajmniej mało zgodne z tym co twierdzą niektórzy. No ale cóż, każdy słucha takich opinii jakich chce, każdy ma wolną wolę i niech sobie podejmuje taką decyzję, jaką chce na bazie wybranych argumentów. Ja każdemu będę polecał iPhone'a, bo działa BARDZO sprawnie, no ale jak ktoś nie chce to na siłę nie będę namawiać, ale i nie polecę nic innego, bo inne telefony mnie nie interesują.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X