Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ktory telefon?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
    Panowie, od jakiegoś czasu w moim starym telefonie (3 lata) LG K10 samoczynnie włączał się bluetooth.
    Mam nowy telefon (miesiąc), od kilku dni mam to samo, bluetooth sam się włącza.
    O co chodzi?
    Jakieś fatum?
    Sprawdź w uprawnieniach, jakie apki mają dostęp do BT i zacznij po kolei odbierać uprawnienia, aż znajdziesz tą, która sama włącza.

Skomentuj

Może jakiś odtwarzacz audio który uruchamia się automatycznie uaktywnia bt.

Skomentuj

Cześć,
        pisze z małym problem by dowiedziec się czy też ktoś taki ma ;D mam xiaomi redmi note 5 i przy robieniu zdjęć co któreś zdjęcie ma jakiś zmodyfikowany kolor tzn jedna połowa jest jasna a druga np nienaturalnie ciemna. czy ktoś tez ma takie problemy w tym modelu lub innym xiaomi?

Skomentuj

Z lampą czy bez lampy te fotki. Ja musiałem wyciąć duży otwór na aparat i lampę w etui bo robił fotki z lampą prześwietlone. Bez etui tego problemu nie było.
          pozdrawiam.

Skomentuj

Ja mam Xiaomi Note 5 i nie mam takiego problemu, pokaż jak to wygląda.

Skomentuj

Mam ten telefon. nie spotkałem się z problemem.

Skomentuj

Miałem ten tel. Zero problemów z foto.

Skomentuj

Słuchajcie co brać za 5-7 stów? Redmi7 / redmi note 7 albo może moto g7 power? Może jest coś nowszego ciekawego?
                  Właśnie zgubiłem swojego h. mate 10. Priorytet to bateria i działające apki.

Skomentuj

No jak bateria jest priorytetem to redmi 8. Słaby (ale nadal używalny) procesor i bateria 5000.

Skomentuj

Słaby a słabszy niż redmi n7?
                      Tutaj taka opcja z mniejszą baterią meizu notę 8

A co to za modele xiaomi z A na końcu?

Skomentuj

Modele z oznaczeniem A na końcu to najsłabsza seria jest.
                        Osobiście polecam wersję note 7 lub nowszego note 8T. Wersja 8T stówkę powyżej budżetu ale warto.
                        Często promocje się zdarzają w sieci na te modele.
                        Dużo lepsze wykonanie serii note (szkło +metal) niż serii redmi (plastik). Oprócz tego lepszy aparat i wydajność nieporównywalnie lepsza. Bateria 4000mah wystarczą w tych telefonach do 2 dni działania przy normalnym użytkowaniu.

Skomentuj

No akurat jeśli chodzi o baterię to redmi 8 chyba wszystko niszczy i dlatego napisałem o r8 bo priorytetem była bateria . We wszystkim innym są oczywiście lepsze rn7/rn8/rn8t bo to po prostu telefony droższe . W meizu, po tym co przeczytałem ostatnio, bym się nie pchał, a szkoda bo mi osobiście X8 w praktycznie każdym aspekcie bardzo się podoba, oprócz tego ich softu flyme. Ogólnie meizu to firma na skraju bankructwa praktycznie. Bardzo fajne fony robią hardware-owo ale jeśli chodzi o soft to podobno wszystko leży masakrycznie u nich i to ich dobiło. Soft z bugami z którymi nie potrafią sobie poradzić i kompletny brak aktualizacji do nowszych andków jak i ogólny mizerny support klienta/dystrybutorów poza Azją. Dodatkowo jeśli chodzi o softy global to ten dział u nich praktycznie nie istnieje. Jeśli chce się regularne update-y to trzeba z miejsca flashować azjatycką wersję flyme zamiast global. To wszystko w skrócie wynikło z bardzo długiej dyskusji na chińskim forum meizu. W Polsce x8 kosztuje 600zł z "wyprzedaży" na allegro z oficjalnego sklepu meizu (wersja 4/64). RN8T w wersji 4/64 kosztuje u nas ~750zł. Ja doszedłem do wniosku że wolę chyba już dopłacić 150zł do xiaomi i mieć spokój z softem jak i supportem pomimo trochę słabszego wydajnościowo telefonu (sdm710 w x8 vs sdm665 w rn8/8t) za to z lepszym aparatem.
                          Last edited by Oskar29; 19.02.2020, 22:51.

Skomentuj

No jezeli R8 ma mulić to nie ma co się zastanawiać tylko trzeba brać RN8T
                            Jeszcze spozierałem na K20 ale 1100 to troche ten-tego :rolleyes:
                            Last edited by pierotez; 20.02.2020, 00:13.

Skomentuj

Redmi N8T ma nieznacznie szybszy procesor od N7 ale za to jest nowszy i ma nfc.

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                                Redmi N8T ma nieznacznie szybszy procesor od N7
                                No tak nie do końca bo taktowanie CPU w rn8t jest mniejsze niż w rn7, ale chip GPU jest mocniejszy trochę. Co można napisać o tym snapdragonie z rn8t to jest bardziej energooszczędny na pewno bo jest w nowszym procesie.

Skomentuj

Dokładnie tak jak Oskar napisał. Różnica wydajności Snapdragona 660vs665 jest praktycznie nieodczuwalna natomiast konstrukcja nowszego procka jest już na 11nm litografii więc formalnie dużo bardziej energooszczędny. Porównując wydajność procesorów serii 4xx (z redmi 8) kontra seria 6xx to czarna dziura. Na 665 wszystko działa elegancko.
                                  Niestety jeśli chodzi o samo zużycie baterii podczas korzystania to trzeba pamiętać aby po aktualizacjach systemowych obojętnie jakiego Xiaomi w opcjach autostartu aplikacji powylaczac wszystkie aplikacje żeby nie ciągły w tle baterii. Tak też miałem w swoim 9T, że po aktualizacji bateria łapała spadki nawet do 50% w ciągu 2-3h.... Coś chińczycy spieprzyli w najnowszych wersjach MIUI i Androida.

Skomentuj

Przy przeciętnym używaniu telefonu nie zauważy się różnicy w wydajności GPU.
                                    Co do żywotności na baterii będzie podobna:
                                    https://www.gsmarena.com/compare.php...&idPhone2=9513

100zł to niedużo i jednocześnie dużo. Osobiście bym dołożył ale w tym przypadku to 14% ceny.
                                    W codziennym użytkowaniu obydwa telefony będą podobnie wydajnościowo się zachowywały.
                                    Plus dla RN8T za NFC
                                    Last edited by scythe1123; 21.02.2020, 14:54.

Skomentuj

Jeden i drugi można dostać za ok. 7 stów, spoko.
                                      Zaciekawił mnie RN8P. Znacie te sklepy (mi-cool, mi-tel lub mobiplanet) , ciekawe jak z gwarancją?
                                      ceneo RN8 Pro

Skomentuj

W RN8Pro jest silny procek, tylko pytanie jak będzie z aktualizacjami, bo kiedyś mediatek ociągał się ze sterownikami i RN8Pro ma pamięć UFS czyli znacznie szybszą.
                                        Porównanie: https://www.komputerswiat.pl/recenzj...xiaomi/j96495x
                                        Last edited by scythe1123; 22.02.2020, 14:10.

Skomentuj

Ma ktoś z was jakieś info na temat układu audio w Xiaomi note 8 pro ?
                                          Ostatnio myślałem nad zmianą telefonu do 1000-1200 zł ale w sumie tak do końca nie wiem co kupić .
                                          Nie jestem wymagający jeśli chodzi o CPU/GPU bo na telefonie nie gram aparat też jest dla mnie sprawą drugorzędną głównie dużo słucham muzyki na słuchawkach w pracy i dużo czytam więc spory wyświetlacz też by się przydał :)
                                          Bateria też jest dla mnie bardzo ważna i musi sporo wytrzymać .
                                          Note 8 pro wydaje się być ciekawym sprzętem pod względem wielkości ekranu , czasu pracy na baterii , aparatu i nawet ma irde co przyda się jako pilot do amplitunera :)
                                          Ale co z tym w kwestii audio ? Wiem że można zastosować zew. Dac ale jakoś nie widzi mi się trzymać w spodniach roboczych telefonu z DAC na USB jakoś to takie mało komfortowe
                                          Macie jakieś pomysły oprucz LG V30 i LG G7 ?
                                          Last edited by kokoelloko; 22.02.2020, 21:19.

Skomentuj

Czaruję...