Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ktory telefon?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez mbar Zobacz posta
    Słuchaj, telefony sam sobie wybieram... wybrałem sobie Optimusa G Pro, taki miałem kaprys i to chyba kończy dyskusję
    Wcześniej miałem kaprys mieć Galaxy Note, teraz mam kaprys nie mieć ekranu AMOLED, czy SuperAMOLED, choćby skały srały.
    Ale o co się pienisz? Czy ja Ci każę mieć Szajsunga? Ja tylko obaliłem Twój "wygodny mit" o braku konkurencji dla LG, bo się ludzie zasugerują :P.

Zamieszczone przez mbar Zobacz posta
    Dla mnie w tej chwili podstawowym zastosowaniem telefonu jest czytanie książek, gdzie FullHD i 5,5 cala sprawdza się idealnie. A numerek wersji kiedyś się zmieni, kiedys też się tym podniecałem, leciałem na nigtly Cyanogenmoda, ale mi przeszło.
    Ivonę sobie zainstaluj, przerzuć na słuchawki, bo skończy Ci się wzrok. Mówi Ci to programista od 20 lat z zepsutym wzrokiem od monitora. Gdybym lampił się na komórkę, miałbym dwa razy gorszy. A Cyanogen ssie. Nigdy się nim nie podniecałem, bo ssie i ma kiepski support (GPS'a w DHD naprawiali 2 lata i nie naprawili mimo, że im dokładnie powiedziałem co i jak).

Skomentuj

No ssie, a pienić się nie pienię, bo fanem żadnej marki nie jestem. Oceniam to, co kupuję, Samsungi miałem i szczerze mówiąc to są trochę za drogie w stosunku do jakości i tyle. LG jest mało znany, ale teraz porządny, równie dobrze za 2 lata to może być szajs.

Skomentuj

Z mało ciekawych informacji nt. jakości - właśnie dziś dowiedziałem się, że w torebkach (na szczęście nie posiadam) SGS4 się rysuje. Ale żeby nie było - nie plastikowa obudowa... GORILLA GLASS (v3) się rysuje :P.
        Corning, producent Gorilla Glass, próbuje wykorzystać rekordowe zyski ze sprzedaży (miliard dolarów w 2012) i pracuje nad kolejną wersją swojego szkła.
        Cóż, kolejny producent który leci na kasę (oszczędności). Poleci, szybciej niż mu się wydaje.

Skomentuj

Telefony telefony jaki numer mam wykręcić... Cóż mogę powiedzieć. To tylko zabaweczki, ale większość z facetów, to gadżeciażżże, więc zgadzam się z opinią mbar'a, że smarkfony LG, to dobre telefony (stosunek cena jakość). Nie mają nachalnej reklamy jak szajsungi, łajfony, czy nokie, co dla mnie jest dodatkowym atutem. W sumie szajsung wspaniały jest i nie ma wad. Taki volkswagen wśród telefonów, tylko pytanie jest jedno dlaczego mam mieć coś co ma miliony innych ludzi?
          Reasumując następny będzie LG i pewnie G Pro (chyba że MaLuba znowu prezent mi zrobi czasem nie trafia )
          pozdrawiam
          asa

Skomentuj

Hehe, widzę uwielbienie padło na LG Powiem wprost: co chwila widuję ludzi w autobusach, zgadnij z czym (bo najtaniej :P), więc jak najbardziej coś, co ma miliony lidzi :P. Dlatego pisałem "że wiem że jest", nikt z moich znajomych nie kupował.

Skomentuj

Zamieszczone przez krzych.s Zobacz posta
              Hehe, widzę uwielbienie padło na LG Powiem wprost: co chwila widuję ludzi w autobusach, zgadnij z czym (bo najtaniej :P), więc jak najbardziej coś, co ma miliony lidzi :P. Dlatego pisałem "że wiem że jest", nikt z moich znajomych nie kupował.
              Przesadzasz Uwielbiam, to ja swoją MaLubę, a telefon to tylko telefon. LG miło mnie zaskoczyło pozytywnie modelem P990, który zakupiłem jakieś 3 lata temu. Dotąd męczony jest przez Brata i jedyną jego wadą poważną były sporadyczne aktualizacje, ale problem brał się z polityki nVidia.
              Tak prawdę mówiąc życie dla mnie było by prostsze gdyby nie istniały telefony
              pozdrawiam
              asa

Skomentuj

No jak na 3-letni to całkiem spoko parametry. Dla mnie telefon jednak to spore ułatwienie. Notorycznie używam Yanosika, szukam sklepów czy sprawdzam gdzie i za ile, poczta też się czasem przydaje, aparat, etc.

Właściwie to upraszczając mogę powiedzieć tak: dobry GPS + telefon wychodzi drożej i mniej wygodnie w kieszeni. A SGS4 niewątpliwie ma dobry GPS.

Skomentuj

A ja się pochwalę - znalazłem pośredniaka między E51 a jakimś dotykowym:

Nokia C3-00, dostałem od znajomego żebym zgrał mu zdjęcia bo chce aukcje wystawić.

W e51 narzekałem na:

-kiepski aparat, brak flasha i latarki
                  -brak przycisku z boku do robienia zdjęć
                  -mały wyświetlacz i brak dotyku
                  -kiepską jakość rozmów

Co prawda tel ma firmware od Orange, co psuje trochę sprawę - ale już poluję na używkę bez simlocka i czuję że bd zadowolony, bo reszta plusów E51 jest zachowana.

Skomentuj

Zamieszczone przez asa Zobacz posta
                    Telefony telefony jaki numer mam wykręcić... Cóż mogę powiedzieć. To tylko zabaweczki, ale większość z facetów, to gadżeciażżże, więc zgadzam się z opinią mbar'a, że smarkfony LG, to dobre telefony (stosunek cena jakość). Nie mają nachalnej reklamy jak szajsungi, łajfony, czy nokie, co dla mnie jest dodatkowym atutem. W sumie szajsung wspaniały jest i nie ma wad. Taki volkswagen wśród telefonów, tylko pytanie jest jedno dlaczego mam mieć coś co ma miliony innych ludzi?
                    Reasumując następny będzie LG i pewnie G Pro (chyba że MaLuba znowu prezent mi zrobi czasem nie trafia )
                    pozdrawiam
                    asa
                    No tu bym sie nie zgodzil. LG i ich wsparcie od producenta... Widzialem optimusa 3d i l7 i kazdy z nich na stockowym romie nie byl do uzytku (chyba ze wiele wymagam). Ponadto l7 ma moj kumpel, dopiero po wgraniu czystej cm10 + supercharger + wywalenie calego smietnika + kernel oc + kilka innych rzeczy był telefonem do zniesienia więc dla mnie jeżeli średnia półka od producenta jest tandetna to nie oczekuje wiele po "topowych modelach". Pomijajac sam fakt, że lg nie ciesza sie zainteresowaniem developerow o czyms swiadczy.

Co do malej wojny samsung vs lg. Przykro, ale lg nie ma polotu do samsunga. Narzekacie na samsunga, a pokażcie mi telefony od innych producentow, takie 2-3letnie, które maja non stop wsparcie od developerów i nie odstają w płynności i szybkości nowym modelom. I9000 (3 letni) do tej pory ma wsparcie od devow (wszystkie nowe gry ida bez problemow), I9100 (2 letni) tak samo jak I9000. Wykonanie moze i plastik , ale potrafia wiele przezyc :) Nie wspominam juz I9300. Tym bardziej, że samsung jest na poziomie nexusow jezeli chodzi o wsparcie devow. I dlatego warto mieć coś co ma dużo ludzi, bo to działa tak jak trzeba :)

Chcecie coś wytrzymałego ? Kupcie motorolke, a nie gadacie o samsungach / sony ericssonach / htc / lg.

Konkurencja dla tego optimusa g pro ? Xiaomi mi2s :)

Gorilla glass rysuje się w kieszeniach / torebkach itd. bo wystarczy ziarenko piasku aby zrobić ryske, wiec jak dla mnie nie ma znaczenia czy jest to v1 v2 v3.

Poczekajcie na premiere Xiaomi mi3, a potem bedziemy mogli podyskutowac nt. topowych modeli , ale jak narazie s4 > reszta.

Skomentuj

Zamieszczone przez sm0k0 Zobacz posta
                      ale jak narazie s4 > reszta.
                      Pod jakim względem? Co najwyżej hardware jest dobry ale reszta tego telefonu to aż śmiech na sali, plastik ze skóry węża ogrodowego za ponad 2k PLN? Ja podziękuje.

Skomentuj

Dzisiaj na moim HTC Desire Z, po dwóch latach użytkowania zauważyłem pierwszą rysę na ekranie. Gorilla Glass się sprawdza, chyba że nosisz telefon z kluczami w jednej kieszeni :P

Skomentuj

A ja już cieszę sie swoim ipodem. Nie mam zbyt dobrego porównania ale lumia 610 oraz nokia e7 do przeglądania internetu i słuchania muzyki nie maja startu.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                            Pod jakim względem? Co najwyżej hardware jest dobry ale reszta tego telefonu to aż śmiech na sali, plastik ze skóry węża ogrodowego za ponad 2k PLN? Ja podziękuje.
                            Powtórka z rozrywki? Ten argument został skomentowany w poście na który odpowiedziałeś, jak również w innych (np. moim). A co do "Co najwyżej hardware jest dobry" to raz - "conajwyżej" (razem pisane), a dwa - jak na razie najlepszy w tego rozmiaru urządzeniach - nie mówiąc już o tym, że te urządzenia to głównie hardware - to nie samochód czy ubranie, obudowa to rzecz trzeciorzędna skoro zwykle spoczywa w kieszeni czy torebce, a soft można wymieniać jak rękawiczki pod warunkiem wybrania "popularnego" telefonu. Skoro już szydzisz, dobieraj argumenty z sensem. Swoją drogą, zobacz sobie "crash testy" SGS4. Zdziwisz się. Później powtórz je z Twoim telefonem jakikolwiek masz. Życzę powodzenia.

Zamieszczone przez mobias Zobacz posta
                            Dzisiaj na moim HTC Desire Z, po dwóch latach użytkowania zauważyłem pierwszą rysę na ekranie. Gorilla Glass się sprawdza, chyba że nosisz telefon z kluczami w jednej kieszeni :P
                            To nie do końca tak. Mogą różnić się "arogancją". Pierwsze co się produkuje to zwykle nieudana pierwsza wersja, więc zwykle wypuszcza się poprawioną drugą, trzecia wersja to już głównie cięcie kosztów - tak zwykle się czyni (arogancja="i tak wytrzyma") - nadzieję mam, że tu tak nie jest, ale nadzieja swoją drogą, a rzeczywistość swoją. Jak na razie szkło goryle nie pęka w SGS4, za to jest na tyle elastyczne, że są przypadki pęknięć samego amoleda POD szkłem mimo, że szkło jest całę. A porysowanych GGv3 znajdziemy pewnie już sporo skoro mojej dość ostrożnej rodzicielce się udało tego dokonać.

PS. Ponieważ wcześniej bardzo intensywnie używałem telefonu a dziś nadarzyła się pierwsza okazja "normalności" którą łaskawie zauważyłem, czyli rozmowy telefoniczne = 40 minut, wifi cały czas włączone i połączone, ekran powyżej godziny, ale nie bardzo długo, "wykrywanie wzroku" (przednia kamera pracuje co kilka sekund sprawdzając czy patrzę, co zjada również nieco czasu procesora) itp - rezultat "light usage" wygląda tak: 25 godzin = 58% baterii zjedzone. Moim zdaniem, ani dużo, ani mało. W sam raz dla mnie. Mógłby trochę mniej. Po wyłączeniu zbędnych ficzerów pewnie bez problemu wyjdzie dwa i pół dnia.
                            Last edited by krzych.s; 10.07.2013, 00:11.

Skomentuj

Powtórka z rozrywki? Ten argument został skomentowany w poście na który odpowiedziałeś, jak również w innych (np. moim). A co do "Co najwyżej hardware jest dobry" to raz - "conajwyżej" (razem pisane), a dwa - jak na razie najlepszy w tego rozmiaru urządzeniach - nie mówiąc już o tym, że te urządzenia to głównie hardware - to nie samochód czy ubranie, obudowa to rzecz trzeciorzędna skoro zwykle spoczywa w kieszeni czy torebce, a soft można wymieniać jak rękawiczki pod warunkiem wybrania "popularnego" telefonu. Skoro już szydzisz, dobieraj argumenty z sensem. Swoją drogą, zobacz sobie "crash testy" SGS4. Zdziwisz się. Później powtórz je z Twoim telefonem jakikolwiek masz. Życzę powodzenia.
                              Człowieku, jak kogoś próbujesz poprawiać to najpierw sam naucz się pisać bo te twoje "conajwyżej" jest co najmniej żałosne :)

A argument jest dobry bo za coś się ponad 2k PLN płaci i chcę aby telefon wyglądał na swoją cenę a nie był na poziomie takowego za 200 PLN, telefon to nie głównie hardware a też dobry system (jak Windows Phone 8 czy iOS) a nie Android który wymaga coraz większych cudów aby chodzić płynnie.

Zamiast telefonu to polecam słownik na start :)

Skomentuj

Człowieku, jak kogoś próbujesz poprawiać to najpierw sam naucz się pisać bo te twoje "conajwyżej" jest co najmniej żałosne
                                Powiadasz? To znaczy, że mieliśmy inne szkolnictwo, ale to normalne, bo ja jeszcze do ośmioklasowej podstawówki chodziłem - po raz kolejny potwierdzają się różnice.

A argument jest dobry
                                Na poprzedniej stronie użyłeś tego samego argumentu węża ogrodowego. Zwróciłem Ci uwagę, bo się powtarzasz. A z samym argumentem nie będę polemizował, jest conajmniej dziwny.

Oto cytaty:
                                Ciekawe czym? Na pewno nie tą plastikową obudową z węża ogrodowego.

Dopóki nie zmieni się polityka tej firmy (Samsung) to ich telefonu nie dotknę patykiem bo wybacz ale płacąc dwa tysiące za telefon to najmniej wymagam aby on wyglądał na swoją cenę a nie był na poziomie tego za 100 PLN.
                                Teraz masz trzeci raz to samo na koncie. Odnotuj sobie, że przyjęliśmy do wiadomości Twojego "węża ogrodowego".

Zamiast telefonu to polecam słownik na start
                                Sprawdź dwa razy. Tj, teraz sprawdz po raz drugi, bo się mylisz.

Skomentuj

Na poprzedniej stronie użyłeś tego samego argumentu węża ogrodowego. Zwróciłem Ci uwagę, bo się powtarzasz. A z samym argumentem nie będę polemizował, jest conajmniej dziwny.
                                  To nie jest żaden argument a po prostu wyrażenie tego jak ta plastikowa obudowa wygląda, dla mnie wygląd telefonu jest bardzo ważny i takowy telefon Samsunga wygląda jak tania Chińska podróbka czegoś(?) więc jeśli masz problem ze zrozumieniem tego to mi przykro ale może dojdzie do Ciebie to, że to jest moja opinia.

conajmniej -> co najmniej.

Musisz wreszcie poczytać ten słownik, w końcu jesteś bohaterem forum który poprawia innych nie wiedząc samemu jak się pisze.

Sprawdź dwa razy. Tj, teraz sprawdz po raz drugi, bo się mylisz.
                                  Proszę, poszukaj w jakimkolwiek internetowym słowniku i pokaż tam :)

Skomentuj

To nie jest żaden argument a po prostu wyrażenie tego jak ta plastikowa obudowa wygląda, dla mnie wygląd telefonu jest bardzo ważny i takowy telefon Samsunga wygląda jak tania Chińska podróbka czegoś(?) więc jeśli masz problem ze zrozumieniem tego to mi przykro ale może dojdzie do Ciebie to, że to jest moja opinia.
                                    Tylko po co to powtarzasz?

Musisz wreszcie poczytać ten słownik, w końcu jesteś bohaterem forum który poprawia innych nie wiedząc samemu jak się pisze.
                                    Proszę, poszukaj w jakimkolwiek internetowym słowniku i pokaż tam
                                    Dokładnie to zrobiłem polecając to Tobie. I doznałem szoku. Oczywiście masz rację. Zastanawia mnie jednak skąd w mojej głowie tak silnie zakorzenione przekonanie, że jest inaczej. Albo ja już za stary jestem, żeby wierzyć mojej pamięci, albo język przeżył w tym zakresie zmianę, ale nie mogę się jej nigdzie doszukać. Zwracam honor w pełni.

PS. Poszedł grzebać w internecie :P

PS2. O matko... Już nie chcę grzebać w internecie... właśnie znalazłem w na stronach PWN coś takiego (oczywiście uznawane obecnie za poprawne):

niegrzeczny — niegrzeczniejszy — najniegrzeczniejszy,
                                    niedołężny — niedołężniejszy — najniedołężniejszy,
                                    niegrzecznie — niegrzeczniej — najniegrzeczniej,
                                    niedołężnie — niedołężniej — najniedołężniej.

Za moich czasów był to najbardziej pokraczny błąd językowy, chyba już nie pasuję do rzeczywistości....

Skomentuj

I to mi się podoba! Każdy kto potrafi przyznać się do błędu jest dla mnie godną osobą do rozmowy :)

A dlaczego to powtarzam? Aby ludzie się zastanowili nad wyborem, z jednej strony nie mamy za dużego wyboru co do dobrego hardware ponieważ tutaj wszyscy się zgadzamy iż S4 ma najlepszy ale z drugiej strony nie zawsze potrzebujemy cudów - sam używam telefonu który nie jest dostępny w Europie ponieważ mi się po prostu podobał i jest to HTC Droid DNA, Android na nim chodzi płynnie i do tego (dla mnie) świetne wygląda, co więcej chcieć?

Zastanówmy się też do czego dokładnie potrzebujemy bardzo szybki procesor w telefonie? Oprócz oczywiście problemu "zacinania" się Androida na słabszym sprzęcie to dochodzimy do momentu w którym hardware spokojnie sobie radzi z systemem a większość z nas na pewno w gry na komórce nie gra a internet i poczta nie wymagają dużej mocy obliczeniowej.

Skomentuj

I to mi się podoba! Każdy kto potrafi przyznać się do błędu jest dla mnie godną osobą do rozmowy
                                        Dzięki, ale ja naprawdę jestem obecnie w ciężkim szoku i szukam potwierdzenia, że nie zwariowałem :P. Niestety nic na ten temat nie widzę.

A dlaczego to powtarzam? Aby ludzie się zastanowili nad wyborem, z jednej strony nie mamy za dużego wyboru co do dobrego hardware ponieważ tutaj wszyscy się zgadzamy iż S4 ma najlepszy ale z drugiej strony nie zawsze potrzebujemy cudów - sam używam telefonu który nie jest dostępny w Europie ponieważ mi się po prostu podobał i jest to HTC Droid DNA, Android na nim chodzi płynnie i do tego (dla mnie) świetne wygląda, co więcej chcieć?
                                        Ok, to wystarczy zaznaczyć tak jak tu i jest ok, a jak powtarzasz bez tłumaczenia to wygląda, jakbyś chciał całęmu światu narzucić opinię, że musi być wytrzymały i już . Dla mnie nie musi, ja z definicji jako programista jestem przyzwyczajony do szanowania elektroniki i tylko głupie wypadki powodują czasem uszkodzenia mechaniczne, ale te wliczam w koszty albo liczę na to, że przed kolejną wymianą za 2 lata nie wystąpią (i tak zwykle jest). Za to mam w podobnej cenie hardware o który nie muszę się martwić, że się zestarzeje (bo go podkręcę kiedyś). Poza tym, na aluminiowym DHD miałem folię ochronną (sprawdza się), a na SGS4 planuję silikon (ten obejmujący brzegi) co niweluje problem platiku, a tył/przód są dobrze zabezpieczone (tylny plastik jest bardzo amortyzujący, to dla mnie zaleta większa niż pancerne aluminium).

Zastanówmy się też do czego dokładnie potrzebujemy bardzo szybki procesor w telefonie? Oprócz oczywiście problemu "zacinania" się Androida na słabszym sprzęcie to dochodzimy do momentu w którym hardware spokojnie sobie radzi z systemem a większość z nas na pewno w gry na komórce nie gra a internet i poczta nie wymagają dużej mocy obliczeniowej.
                                        Ok, wyjaśniam - jechałeś kiedyś samochodem jednocześnie nagrywając wideo (jak jedziesz, tzw. blackbox, np. dailyroads voyager) jednocześnie mając odpaloną nawigację typu Yanosik (online), osobno nawigację na której możesz zawsze polegać bo jest sprawdzoną offline, jednocześnie rozmawiając przez telefon oraz słuchając muzyki która wprawdzie w trakcie rozmowy telefonicznej jest wyłączona, ale aplikacja wisi w tle z zarezerwowaną pamięcią itp?

To tylko jeden z przykładów od którego umarłby HTC Desire HD a który mi się przytrafiał i nie tyle doprowadzał do śmierci DHD a do śmierci aplikacji bo OOM killer je wykańczał, ale niestety w tak kiepskim tempie, że czasem reboot był jedynym wyjściem, a czasem nawet robił się sam :P.

Ja używam telefonu w pełni, wielowątkowo. Mi cztery core'y owszem, niby na codzień za dużo (trzy wystarczą - dwie aplikacje plus UI androidowe), ale trzeci jako zapas to coś, co być może zapewni mi spokój na dłuuugo. Tak sobie marzę, że na długo .

Skomentuj

Dzięki, ale ja naprawdę jestem obecnie w ciężkim szoku i szukam potwierdzenia, że nie zwariowałem :P. Niestety nic na ten temat nie widzę.
                                          Niestety wszystko się zmienia z czasem :(

Ok, wyjaśniam - jechałeś kiedyś samochodem jednocześnie nagrywając wideo (jak jedziesz, tzw. blackbox, np. dailyroads voyager) jednocześnie mając odpaloną nawigację typu Yanosik (online), osobno nawigację na której możesz zawsze polegać bo jest sprawdzoną offline, jednocześnie rozmawiając przez telefon oraz słuchając muzyki która wprawdzie w trakcie rozmowy telefonicznej jest wyłączona, ale aplikacja wisi w tle z zarezerwowaną pamięcią itp?
                                          A widzisz, u mnie tak się nie zdarza :P GPS mam w radiu samochodowym które jest także bardziej zaawansowanym urządzeniem więc nie muszę do tego telefonu używać a nagrywam niezwykle rzadko (pewnie używasz jako kamerki w samochodzie?).

To tylko jeden z przykładów od którego umarłby HTC Desire HD a który mi się przytrafiał i nie tyle doprowadzał do śmierci DHD a do śmierci aplikacji bo OOM killer je wykańczał, ale niestety w tak kiepskim tempie, że czasem reboot był jedynym wyjściem, a czasem nawet robił się sam :P.
                                          Posiadałem także HTC Desire HD przed Droid DNA i to samo stwierdzam, telefon nie za mocny na te czasy.

Ja używam telefonu w pełni, wielowątkowo. Mi cztery core'y owszem, niby na codzień za dużo (trzy wystarczą - dwie aplikacje plus UI androidowe), ale trzeci jako zapas to coś, co być może zapewni mi spokój na dłuuugo. Tak sobie marzę, że na długo .
                                          W sumie to można stwierdzić, że każdy kto więcej rzeczy robi na telefonie to używa go w pełni - w końcu to kernel systemu zajmuje się rozdzielaniem wątków/procesów pomiędzy rdzeniami a nie sam użytkownik.

Sam posiadam smartfona z takiej okazji iż potrzebuje mieć wszędzie dostęp do mojej poczty i internetu (czy też SSH i paru innych "lekkich" rzeczy) ale to jest praktycznie wszystko do czego jest mi potrzebny.

ja z definicji jako programista
                                          A jeśli to nie problem to pochwalisz się czego programistą jesteś? Sam zajmuje się programowaniem raczej nisko-poziomowym zazwyczaj C z C++ ale nie rzadko ASM x86.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X