Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ktory telefon?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
    Wniosek jest taki: przenosze swoj nr, dziewczyny i nr rodzicow(wszyscy mamy na karte) do play na karte i po takim zabiegu mam: kazdy z osobna bonus 60zl za przeniesienie nr, minuty, smsy do bolu w play, 9gr sms do innych sieci/29gr min, konto wazne caly rok po kazdym doladowaniu. Chyba lepsza oferte ma tylko sam Pan Bog do sw Pietra:P
    A mówiłem, że dziwnie robisz to nie słuchasz - przekalkuj sobie na spokojnie, na doładowaniach wydasz z 50-60zł i tak miesięcznie, i to uważając na to co robisz, a przy abonamencie w heyah w sumie za 29+9+9= 47zł masz wszystko za darmo... siedzialem w heyah na karte a tam smsy w sieci za darmo, do wszystkich sieci po 29gr/min i tak wydawałem jak piszę 50-60zł i patrzyłem, o dzwonił ktoś z play - o nie oddzwonie, bo za drogo :) Dzwonie gdzieś i uwijałem się z rozmową i pytaniami, teraz na razie siedzę z słuchawką w uchu i pracuję - rozmawiając w sumie cały czas o ile bateria pozwala..

BTW - HTC Wildfire mnie wkur... bateria słaba, trzyma 8h przy częstych rozmowach, zawiesza się, mało pamięci na aplikacje itd, pracuje wolno. Robiłem wczoraj hardreset, ale nadal podobnie, mimo iż konfigurowalem wg poradników... dziewczyna ma LG L3 i pracuje to dużo lepiej, szybciej i bateria trzyma jej 3dni... A ma aplikacji jak to baba naotwierane :P

do 300zł w używce znajdę coś ciekawszego - szybszego i z baterią która trzyma trochę, noi na androidzie, najlepiej 4.0 wzwyż?

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
      A mówiłem, że dziwnie robisz to nie słuchasz - przekalkuj sobie na spokojnie, na doładowaniach wydasz z 50-60zł i tak miesięcznie, i to uważając na to co robisz, a przy abonamencie w heyah w sumie za 29+9+9= 47zł masz wszystko za darmo...
      Czytałeś co napisałem wcześniej normalnie będąc w pl wydaje 20-30/msc więc po co mi abo za 50zl? Będąc za granicą wydaje nawet 200zł na doładowania na msc i tu mi na nic abo bo roaming leci poza abo wiec to dodatkowe koszta. Poza tym za 3msc zmieniam pracę na taką żeby być w pl cały czas - nie opłaca mi sie już teraz brać mixa na te 3msc

Skomentuj

do 300zł w używce znajdę coś ciekawszego - szybszego i z baterią która trzyma trochę, noi na androidzie, najlepiej 4.0 wzwyż?
        tylko kradzionego w komplecie z ogonem policyjnym :P SGS2 to chyba minimum bo by Cię mogło satysfakcjonować

Skomentuj

Wiem że to głupie gadanie ale warto dołożyć stówkę do L7 i się nie wkurzać.

Skomentuj

Nie czytałem całego wątku bo długi ale zauważyłem ze ktoś chce androida na kartę. Jeśli tak to pod warunkiem że internet jest rozliczamy osobno (pakiet) a rozmowy osobno. Dla androida wyssać cały pakiet w krótkim czasie to pestka.

A poza tym bez internetu android przeważnie jest tak o połowę gorszy. Ja osobiście bez abonamentu z "nieskonczonym" internetem bym się zaplakał

PS. SGS4 za 1200 vs 2500 w sklepie. Bez limitu na rozmowy i 3Gb internetu. Tak to się można bawić. Koszt poniżej stówki. Wiem ze to nie ta półka cenowa, ale za ten *telefon* warto. Za rozmowy bez limitu również.

Skomentuj

Zamieszczone przez krzych.s Zobacz posta
              PS. SGS4 za 1200 vs 2500 w sklepie. Bez limitu na rozmowy i 3Gb internetu. Tak to się można bawić. Koszt poniżej stówki. Wiem ze to nie ta półka cenowa, ale za ten *telefon* warto. Za rozmowy bez limitu również.
              O jakiej taryfie dokładnie piszesz?

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver Zobacz posta
                Wiem że to głupie gadanie ale warto dołożyć stówkę do L7 i się nie wkurzać.
                Zamienie się z dziewczyną na parę dni telefonami - zobaczę jak to L3 działa przy moich bojach, wtedy jednak raczej L5 bo mniejszy wyświetlacz i mniejszy tel = mniej prądu ciągnie. Takich dużych też nie lubię nosić A kumpel ostatnio sprzedawał L9 za 400zł... mogłem wziąć na sprawdzenie i handel.

Skomentuj

mniejszy wyświetlacz i mniejszy tel = mniej prądu ciągnie
                  Większy telefon=większa bateria Moja cegła z 5cio calowym ekranem 3 dni potrafi chodzić.

Skomentuj

Witam,panowie a co powiecie na sony xperie j? miał to ktoś w rękach ? jak sie sprawuję?

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                      O jakiej taryfie dokładnie piszesz?
                      W moim przypadku na firmę 85 zł z Play czy coś takiego, ale są podobne w indywidualnych (nazwy nie pamiętam, coś a la all inclusive?)

Zaraz poszukam...

Nie - Formuła 4.0, ale jak widzę obecnie na www coś się pozmieniało - oni tam mają śmiesznie, bo na łebie mają jakąś ofertę, w salonie nieco inną, generalnie można sobie podzwonić i powybierać. ALe pi razy oko podobnie wychodzi.

Większy telefon=większa bateria Moja cegła z 5cio calowym ekranem 3 dni potrafi chodzić.
                      A co to cegła jest, bo ja mam tyż 5 cali i lekki jak piórko jest... A bateria standard - 2 dni max przy bardzo niewielkim używaniu, jeden dzień max przy częstym, pól dnia gdy jadę na maksimum.

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
                        Nie widze go w mixie to raz, 2 raczej lg bym nie chciał HTC, Nokia, Samsung - coś z tych, poza tym nawet jeśli by ten lg byl to pewnie z 600zl bym musiał dopłacić a tyle bulić nie chce za tel, 200-300zł jeszcze jest do zaakceptowania.
                        LG akurat robi w tej chwili najlepsze telefony, mam Optimusa G Pro, a żona tego 4X HD, więc się znam :-D
                        Obydwoje pożegnaliśmy ozięble Samsunga, a HTC nie dotknę już kijem i przez szmatę, podobnie Nokię.

Skomentuj

Zamieszczone przez mbar Zobacz posta
                          LG akurat robi w tej chwili najlepsze telefony, mam Optimusa G Pro, a żona tego 4X HD, więc się znam :-D
                          Obydwoje pożegnaliśmy ozięble Samsunga, a HTC nie dotknę już kijem i przez szmatę, podobnie Nokię.
                          Zdefiniuj "najlepsze telefony"? Zdefiniuj "znam się"?

Posiadam HTC Desire HD, Samsung Galaxy S4, oba rewelacyjne. Co więcej, na razie _telefonu_ (nie liczę padów) przewyższającego SGS4 brak. HTC One prawie dorównuje, ale tylko prawie. Co do mojego "znania się" - jestem programistą android/linux i szczerze polecam obie firmy. O LG jedynie słyszałem, "że jest". Pomijając oczywiście Nexusa, który wiadomo, że jest i nawet "dotykałem", ale to już dla mnie nie LG, a Google. Zresztą w porównaniu do SGS4 bardzo słabo wypada (no chyba, że cenowo , choć i tak nie jakoś rewelacyjnie)

Skomentuj

Obecnie najlepsze w sensie jakości wykonania -- jak dla mnie. A od lat jadę po raczej topowych modelach wymienionych marek (poza Nokią, która dla mnie skończyła się już dawno, ale akurat teraz mój teść ma Lumię 920, więc mogłem sobie obejrzeć). Nexus 4 akurat udany specjalnie nie jest, ale Optimus G Pro w tej chwili konkurencji nie ma. Nawet w porównaniu do S4.

A "znam się" było z przymrużeniem oka

Skomentuj

Ale które to są te topowe? Bo ja np. Desire HD za topowy nie mogłem uznać gdy kupowałem, bo były lepsze, a okazał się topowy, bo najtrwalszy i z najlepszym supportem na XDA . Topowy topowemu nierówny. Poza tym, dopiero teraz można o Samsungu powiedzieć, że dorównuje konkurencji (teraz = od dwóch lat może max) ze swoimi Galaksiakami, dlatego dopiero teraz zdecydowałem się kupić takowego.

Optimus vs SGS:

Display Type True Full HD IPS Plus LCD capacitive touchscreen, 16M colors
                              W SGS masz Amoled który tam gdzie jest czarno nie świeci = mniejsze zużycie energii

Camera Primary 13 MP, 4208 x 3120 pixels, autofocus, LED flash, check quality
                              Features Geo-tagging, face detection, image stabilization, panorama, HDR
                              Video Yes, 1080p@30fps, dual-video rec., HDR, check quality
                              Secondary Yes, 2.1 MP, 1080p@30fps
                              W SGS:
                              Camera Primary 13 MP, 4128 x 3096 pixels, autofocus, LED flash, check quality
                              Features Dual Shot, Simultaneous HD video and image recording, geo-tagging, touch focus, face and smile detection, image stabilization, HDR
                              Video Yes, 1080p@30fps, dual-video rec., check quality
                              Secondary Yes, 2 MP,1080p@30fps, dual video call

sumarycznie - rozdziałka o kilkadziesiąt kresek mniej w SGS na głównej, co znaczenie ma niewielkie, ale za to "ficzery" lepsze co też znaczenie ma niewielkie, załóżmy że oba ok

USB Yes, microUSB v2.0 (MHL), USB Host
                              W SGS = to samo + USB On-the-go

OS Android OS, v4.1.2 (Jelly Bean)
                              SGS = 4.2.2 na dzień dobry, a to świadczy o tym, że będzie na czasie - skoro LG wypuszcza stary rom z nowym telefonem, wnioski nasuwają się same

Chipset Qualcomm APQ8064T Snapdragon 600
                              w SGS = Chipset Qualcomm APQ8064T Snapdragon 600 czyli to samo

CPU Quad-core 1.7 GHz Krait 300
                              w SGS = CPU Quad-core 1.9 GHz Krait 300 czyli lepiej

Sensors Accelerometer, gyro, proximity, compass
                              SGS = Sensors Accelerometer, gyro, proximity, compass, barometer, temperature, humidity, gesture

GPS Yes, with A-GPS, S-GPS support and GLONASS
                              SGS = GPS Yes, with A-GPS support and GLONASS - pierwsza przewaga, przy czym ja nie mam pojęcia co to S-GPS, jakaś nowa nowość

Body Dimensions 150.2 x 76.1 x 9.4 mm (5.91 x 3.00 x 0.37 in)
                              Weight 172 g (6.07 oz)
                              SGS4 = Body Dimensions 136.6 x 69.8 x 7.9 mm (5.38 x 2.75 x 0.31 in)
                              Weight 130 g (4.59 oz)

Czyli Optimus to już ciężki kloc (porównaj w sklepie, SGS4 trzyma się jak jakiś mały notesik, inne telefony już czuć w ręce choć to tylko 40g)

Jak widać, Optimus Pro ma konkurencję i jest nią właśnie SGS4. W życiu bym się nie zamienił, no chyba, że mi SGS padnie (w co wątpię)

Nie wiem kto Ci doradza w telefonach, ale niestety kłamie. Najepszy doradca = gsmarena.com

Skomentuj

Poza tym, dopiero teraz można o Samsungu powiedzieć, że dorównuje konkurencji (teraz = od dwóch lat może max) ze swoimi Galaksiakami,
                                Ciekawe czym? Na pewno nie tą plastikową obudową z węża ogrodowego.

Dopóki nie zmieni się polityka tej firmy (Samsung) to ich telefonu nie dotknę patykiem bo wybacz ale płacąc dwa tysiące za telefon to najmniej wymagam aby on wyglądał na swoją cenę a nie był na poziomie tego za 100 PLN.

Skomentuj

Akurat wczoraj miałem okazję porównać L7 i L5 - rozmiarowo to samo praktycznie... Muszę zerknąć na parametry obu.

Moja cegła z 5cio calowym ekranem 3 dni potrafi chodzić.
                                  miesięcznie na telefon-rozmowy, sms, internet-wydaje do 30 złotych więc mi żaden abonament nie podejdzie
                                  Już wiadomo czemu Czyli ogólnie nie mam co liczyć, że jakiś smart przy ok 1-4h godzin dziennie rozmów, wifi potrzyma mi bateria 3dni... Trzeba sobie wrócić do E51.

Skomentuj

Optimus vs SGS:

Display Type True Full HD IPS Plus LCD capacitive touchscreen, 16M colors
                                    W SGS masz Amoled który tam gdzie jest czarno nie świeci = mniejsze zużycie energii
                                    Wiesz, ja inny "target" jestem. Wcześniej miałem Galaxy Note i dla mnie telefony poniżej 5,5 cala nie istnieją po prostu. Więc S4 nie jest dla mnie żadną konkurencją z definicji. A wybór na tej półce jest niewielki, bo co? Note 2? To ja przepraszam :)
                                    AMOLED wiem jaki jest, bo miałem. Czarny nie świeci, super, ale za to biały świeci na niebiesko. Też super :) Ale niektórzy recenzenci nie odważyli się tego napisać.

IPS+ w tym Optimusie nie ma sobie równych w odwzorowaniu kolorów w tej chwili.

Co do 4.2.2, to owszem, jeszcze nie ma aktualizacji, ma być (na szczęście, nie jak w HTC, które wszystkich swoich użytkowników dyma na tym punkcie http://arstechnica.com/gadgets/2013/...ear-old-phone/) tylko mój zestaw Bluetooth w samochodzie nie działa z telefonami, które dostały aktualizację do 4.2.2. Jest w tej wersji jakiś błąd ponoć. Zobaczymy, czy poprawią -- jakoś mi się nie śpieszy.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                                      Ciekawe czym? Na pewno nie tą plastikową obudową z węża ogrodowego.

Dopóki nie zmieni się polityka tej firmy (Samsung) to ich telefonu nie dotknę patykiem bo wybacz ale płacąc dwa tysiące za telefon to najmniej wymagam aby on wyglądał na swoją cenę a nie był na poziomie tego za 100 PLN.
                                      Jeśli kupujesz telefon dla obudowy (w tym wagi) to ja się nie wypowiadam. Jak napisałem (celowo) miałem już pancerny - Desire HD - aluminium, zabić można, tylko co z tego, ciążył w kieszeni a i tak nikt się nie nawinął pod niego

Wiesz, ja inny "target" jestem. Wcześniej miałem Galaxy Note i dla mnie telefony poniżej 5,5 cala nie istnieją po prostu. Więc S4 nie jest dla mnie żadną konkurencją z definicji. A wybór na tej półce jest niewielki, bo co? Note 2? To ja przepraszam
                                      No jak do samochodu to i owszem, jak do kieszeni to współczuję.

AMOLED wiem jaki jest, bo miałem. Czarny nie świeci, super, ale za to biały świeci na niebiesko. Też super Ale niektórzy recenzenci nie odważyli się tego napisać.
                                      Mój świeci na biało. Nie wiem co to "stary amoled", za to wiem co to "stary" LCD i już takiego nie chcę. Co więcej, bateria w telefonie to jedna z najważniejszych rzeczy dla mnie, a odwzorowanie kolorów? A co ja fotoszkopa na tym mam odpalać? Poza tym, nie jestem grafikiem, a nawet gdybym był, nie używałbym telefonu do takich rzeczy.

IPS+ w tym Optimusie nie ma sobie równych w odwzorowaniu kolorów w tej chwili.
                                      Ale co to daje, tak konkretnie, bo lampić się w ekranik dla zachwytu to trochę bez sensu... Zreszta jak mówię, mój Amoled nijak nie odstaje od LCD porównując z Nexus 4 na przykład.

Co do 4.2.2, to owszem, jeszcze nie ma aktualizacji, ma być (na szczęście, nie jak w HTC, które wszystkich swoich użytkowników dyma na tym punkcie http://arstechnica.com/gadgets/2013/...ear-old-phone/) tylko mój zestaw Bluetooth w samochodzie nie działa z telefonami, które dostały aktualizację do 4.2.2. Jest w tej wersji jakiś błąd ponoć. Zobaczymy, czy poprawią -- jakoś mi się nie śpieszy.
                                      No cóż, ja też używam Windows XP, ale wcale nie dlatego, że mi się nie spieszy, po prostu mój laptop by umarł od siódemki. Powiem tak, na XDA siedzę już długo, z DHD miałem do czynienia, więc wiem co to znaczy brak upgrade od HTC - dokładnie nic, bo HTC jest na tyle popularne, że 4.1.2 mam na telefonie który od roku conajmniej nie ma upgradów. Dopóki sprzęt który posiadasz jest ceniony, dopóty możesz mieć nieoficjalne upgrady. Nie wiem jak jest z LG (lub jak będzie z nowymi LG), jakoś ich nie widuję, ale skoro doszli do poziomu SGS4 to być może będzie lepiej. Co do BT - Google non-stop robi błędy, niektóre celowo. Przyzwyczaj się .

Skomentuj

Słuchaj, telefony sam sobie wybieram... wybrałem sobie Optimusa G Pro, taki miałem kaprys i to chyba kończy dyskusję :)
                                        Wcześniej miałem kaprys mieć Galaxy Note, teraz mam kaprys nie mieć ekranu AMOLED, czy SuperAMOLED, choćby skały srały.

Dla mnie w tej chwili podstawowym zastosowaniem telefonu jest czytanie książek, gdzie FullHD i 5,5 cala sprawdza się idealnie. A numerek wersji kiedyś się zmieni, kiedys też się tym podniecałem, leciałem na nigtly Cyanogenmoda, ale mi przeszło.

Skomentuj

Wydać na telefon 2 tysie żeby czytać na nim ebooki, gdzie za 250 zeta możesz mieć czytnik na einku.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X