Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ktory telefon?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

mam bardzo dziwny przypadek i ciekaw jestem czy ktos z was mial cos podobnego

otoz wyslalem dziewczynie sms
    ona dostala cos ZUPELNIE INNEGO! :o
    tylko ostatnie 2 slowa zgadzaly sie z moim smsem, cala reszta zupelnie obca

teraz pytanie kogo tu wina?
    na telefony raczej nie zgadanim winy bo tresc nie byla zwiazana z zadnym z nas
    czyzby problem u operatora?

Skomentuj

Kim Dzong ci podmienił
      Dobrze ze nie na te ich płotki Paweł ☺

Skomentuj

Miałem podobny przypadek ( też sms do dziewczyny ) początek był właściwy a końcówka to jakieś urywki ze starych wiadomości. sytuacja ustała jak zmieniliśmy telefony.. powtarzało sie to raz na jakiś czas.

Skomentuj

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
          a końcówka to jakieś urywki ze starych wiadomości.
          no wlasnie jakby to byly stare wiadomosci to bym sie domyslil ze to telefon. ale to nie bylo NIC z naszych telefonow!

Skomentuj

znajomy kiedyś tak miał, wysyłał smsy i przychodziły losowe treści... zmiana softu na inny pomogła

Skomentuj

Znajoma ostatnio opowiedziała coś podobnego - wysłała smsa, doszedł cały + jedno dodatkowe zdanie na końcu. Wysłuchałem i pokiwałem głową z przekonaniem, że gada głupoty, ale jak widać, coś w tym jest. Może jakiś syf na androida się zainstalował?

Skomentuj

Zamieszczone przez Tanner Zobacz posta
                Może jakiś syf na androida się zainstalował?
                kolejny plus dla starej nokii! :blushing:

Skomentuj

wiele lat temu ucieklem z ERY do PLAY, bo era miala mnie najzwyczajniej w dupie i stalego klienta traktowali gorzej niz nowego...
                  pol roku temu wrocilem do t-mobile...
                  no i zaczelo sie!
                  zanim uruchomili usluge (przeniesienie numeru) to naliczyli mi 2 wysokie abonamenty na numer ktorego nawet nie dostalem! (nie bylo karty sim)
                  abonament mial byc 29zl a ciagle byl 35zl!
                  no i teraz bez zadnego uzasadnienia dostalem rachunek na 45zl! :o
                  co za skur...!!!!
                  pisac jaki operator nie naciaga i nie robi takich oszustw!
                  bo chyba wracam do play!

Skomentuj

Od ponad 15 lat jestem w Idea/Orange i nie miałem żadnych problemów. Na jednym numerze mam abo Plan 0 i ostatnia faktura to 5,26zł, na drugim IFnK do korzystania z netu. Jedyny problem to narastająca kasa na tym koncie, mam obecnie ponad 400zł i prawie 90GB danych i nie jestem w stanie tego zużyć, ciągle narasta. Co z tym można zrobić? Jak tą kasę skonsumować?

Skomentuj

Każda sieć ma plusy i minusy.
                      A to że nowego witają promocjami, zaś obecnego maja głęboko w du..e to już norma w każdej sieci.
                      Ostatnio nawet pochodziłem sobie po różnych sieciach bo posiadam stary telefon i chciałem kartę kupić.
                      Wszystkie sieci w miarę jakoś to wygląda, po za orange. Na kartę babka ze stoiska w media markt w chorzowie wolała monitor wycierać niż ze mną pogadać bo ona nie obsługuje kart - żenada.
                      Last edited by dzwiedziu; 29.10.2016, 09:21.

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                        A to że nowego witają promocjami, zaś obecnego maja głęboko w du..e to już norma w każdej sieci.
                        To dotyczy niestety nie tylko sieci komorkowych, ale tez np. platform tv cyfrowych. Nowy klient dostaje promocyjne pakiety kanalow na dzien dobry a stary za wszystko musi placic dodatkowo, nawet jak przedluza umowe.

Skomentuj

Nie na temat...
                          Zamieszczone przez Patefil Zobacz posta
                          Jak tą kasę skonsumować?
                          Doładuj sobie transfer na Chomiku, tam jest pełno muzyki dla audiofili (firmowe samplery itp.) nawet w gęstych plikach :)

+ chomika jest taki, że nie musisz czekać jak przy ściąganiu torrentów. Po prostu klikasz i się ściąga.

Skomentuj

Zamieszczone przez piotreq123 Zobacz posta
                            To dotyczy niestety nie tylko sieci komorkowych
                            Tak że i ubezpieczeń oc. W zeszłym roku niecałe 800zł a w tym 1200zł za to samo. Po obliczeniu na stronie dużo taniej, tyle że nie kryją tego i babka mi wprost powiedziała że nowi klienci mają spore upusty.
                            Się dziady przez lata ścigali i walczyli o klienta że teraz ledwo przędą. Bardzo dobrze im tak.

Skomentuj

Ja tak abonament żony ostatnio zmieniłem, w play miała za 34zł 1GB netu i standardowe warunki darmo do play, czy coś.
                              Zadzwoniłem na infolinię a tam że abonament skończył się w maju i się przedłuża co miesiąc automatycznie na starych warunkach.
                              To poprosiłem o wycenę najtańszego abonamentu jaki mogą mi zrobić, teraz jest 15zł warunki te same + 3GB netu.

Z OC to dzwonili do mnie, wychodzi że będzie 15zł drożej, czyli lekko ponad 1000zł, się pytam o zniżki za bezszkodową bo mi się coś należy chyba, a babka że tak ale ogółem koszty jakieś tam wzrosły i się wyrównało.
                              Zadzwoniłem na infolinię tego samego ubezpieczyciela, powiedziałem kobiecie że obecne warunki na przedłużenie mają słabe i chcę zerwać wcześniejszą umowę i żeby mi zrobili wycenę od zera.
                              240zł taniej, tylko liczą na takich co się nie upomną ^^

Tmobile ogółem jest ok, ale jak się rozmawia z infolinią i powie magiczne "bo play mają", albo "myślę jeszcze o ofercie "play", etc.
                              Moja mama ich tak ustawicznie morduje co 2 lata, na stoiska szkoda nawet tacić czas, zawsze przez telefon dadzą lepsze warunki.

Skomentuj

lepsze da przedstawiciel biznesowy, który z osobą prywatną też umowę może podpisać. ale przerabiałem wszystkie sieci i najmniej problematyczny jest play + najlepszy zasięg, chociaż boje z nimi miałem niesamowite... zresztą nie ja jeden, a chodziło o BB i BIS - telefon bez wpisanego APN albo z wpisanymi bzdurami, wyłączone połączenie z internetem a i tak naliczało. kłótnie, wojny ale finansowo stratny nie byłem na tym... a ostatnio jak poszło o rozmowy międzynarodowe(które, jak się okazało, mają 3 różne cenniki i oczywiście obowiązuje najdroższa cena) to nawet do przodu wyszedłem, bo oddali więcej niż te rozmowy kosztowały. chyba że to kwestia tego, że jestem niesamowicie upierdliwy i jak mam się kłócić z nimi to mi się lekki agresor włącza. kłótnie na granicy bluzgów i zawsze ugrałem to co chciałem...

Skomentuj

Ostatnio do mojej zony zadzwonili z Orangutana. Ma jakis tam wysoki abonament Orange wiec ja zagadali ze z tej okazji dostanie laptopa z netem i lekko podniosą jej abonament. W kazdej chwili moze zrezygnowac i zwrocic sprzet jak cos sie nie spodoba. Rozmowa przez telefon trwala prawie godzine i facetka zapewniala ze jic to nie bedzie kosztowac. Ok. Przyslali laptopa z modemem na usb. Zona obejrzala z zewnatrz laptopa i wczytala sie w umowe. Byla tak skomlikowanie napisana i tak poukrywane miala oplaty ze zona odeslala wszystko i zrezygnowala z tej super promocji. Po jakims czasie przyszedl rachunek za aktywacje neta/ktory nie zostal oczywiscie aktywowany (modem z karta nawet nie byl wyciagniety). Oczywiscie sęk byl w tym ze odebrala paczke co wedlug nich oznaczalo zawarcie umowy na miesiac....o czym oczywiscie nie wspomnieli.

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
                                    Oczywiscie sęk byl w tym ze odebrala paczke co wedlug nich oznaczalo zawarcie umowy na miesiac....o czym oczywiscie nie wspomnieli.
                                    Tak to nie dadzą rady, umowa zawarta na odległość, możesz odstąpić

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                                      Tak to nie dadzą rady, umowa zawarta na odległość, możesz odstąpić
                                      tylko ze pewnie dopiero w sadzie...

oj sorki - w sądzie!

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                        tylko ze pewnie dopiero w sadzie...
                                        No to będą musieli pójść z tym do sadu jak ruffpl nie zapłaci. Złoży reklamację, choćby mailem i piłeczka po ich stronie. Mają do wyboru albo wystawić korektę albo się sądzić...

Skomentuj

tylko ze oni maja swoich prawnikow i stac ich na to zeby wykombinwoac tak zeby to byla wina klienta :/

Skomentuj

Czaruję...