Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ktory telefon?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Penetrator Zobacz posta
    brak testów
    Po co gwardia ludzi do testów za pieniądze jak my możemy ich za free zastąpić i zgłaszać błędy.
    Ja mam s8+, dałem za niego w przedsprzedaży 4kzł i non stop po aktualizacjach zamiast być lepiej, jest coraz gorzej.
    Baaa, nawet raz jak jechałem do Szwecji to podczas rozmowy i urwania się zasięgu tracił wszystkie dźwięki i mikrofon (aktualizowałem w trasie).
    A że byłem 2 tygodnie w miejscu który nie grzeszy zasięgiem, mało go nie roztrzaskałem (podczas 10 minutowej rozmowy trzeba było średnio 5 razy restartować).
    Serwis kazał zrobić twardy reset, kopię wszystkiego wysłać w chmurę, jeszcze przed zniesieniem roamingu - majątek by mnie to kosztowało.
    Dopiero po powrocie i zrobieniu kopii na kompie i twardym resecie pomogło.
    Nie dość że coraz droższe, to coraz gorsze gófno robią.
    Obecnie pakują do s8 graty z niskiej półki (ram itp) przez to że dali d..y z różowymi wyświetlaczami (już podczas filmików z testowaniem baterii zanim wyszły na rynek było widać różowe odcienie "białego" tła) i trza się podnieść po katastrofie z notem.
    Nam guard dali standardowy a teraz dają ubezpieczenie na wyświetlacz żeby ludzie brali.
    Ale powiedziałem już ostatni raz szajsunga, nigdy jabłka (miałem 3gs, znajomi mają i różne rzeczy się z nimi dzieją, szefowi 7 w potrzebie się zablokował że serwis ledwo dał rady odratować), teraz (tzn za ok rok, bo tyle mam telefony) jakiś dobry chińczyk, bo robią coraz lepsze w przystępnej cenie.
    Last edited by dzwiedziu; 31.08.2017, 19:51.

Skomentuj

Z ciekawości co się działo z 3gs'em? Zawsze postrzegałem starsze apple do 4s włącznie jako w miarę bezawaryjne telefony...

Dobrze że ja jako użytkownik BBOS tego nie doświadczam bo bym już chyba telefonu kilka razy nie miał .

Co do postępu w elektronice to...postęp jest a cen nie obniżają bo po co? Ludzie kupują po takiej cenie to nie widzę powodu czemu by mieli obniżać. To wszystko jest przez ludzi a nie korporacje. Korpo robią to co ludzie chcą a ludzie dzisiaj kupują nowy model jak wyjdzie (nie wiem po co bo nawet nie wykorzystywali w kilkunastu % starego modelu. no ale to szczegół ). Gdyby ludzie mieli większe wymagania i myśleli na co i jak wydają pieniądze to by te produkty były lepsze.

Ja się właśnie zastanawiam co kupię kiedyś.
      Last edited by Oskar29; 31.08.2017, 20:43.

Skomentuj

3gs to czasy kiedy mp3 nie można było wrzucić po ludzku jako dzwonek, tylko siedziałem "pół dnia" nad kompem i fonem.
        Wtedy bardzo ubogo było w aplikacje, a żeby połączyć się z innym telefonem i poprzesyłać dźwięki czy inne rzeczy to albo nie dało się albo nie dało się :-)
        I jakiś taki uraz został, głównie przez politykę "antypiracka" a może monopol apple. Ściągnąć bee, ale kupić to jak najbardziej.

Jednak jakoś pomimo wielu wad, wolę andka.
        Windę miałem jak kulała jeszcze i masakra, teraz nie miałem okazji się pobawić.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
        Ja się właśnie zastanawiam co kupię kiedyś.
        Popatrz na xiaomi, meizu czy inne chińskie marki o których nawet nie słyszałeś, oczywiście pomijając całą tandetę typu manta, kruger i inne tego typu.
        Można za 1kzł kupić coś konkretnego? Można.

Skomentuj

Teraz nie jest lepiej. 10 to IMO kupa na glinianych nogach. Najlepsze czasy to WP to ostatnie wersje 8.1. Wtedy lumie chodziły jak burza i nie miały bugów.

Ja już miałem fure androidow, Windowsa, jabłkiem się bawiłem i wszystko fajnie tylko polityka Apple jest dla mnie nie do przyjęcia. Dopiero na BlackBerry czuje ze mam wygodny telefon, który się nie scina, nie zawodzi i po prostu działa. W tej chwili mam z10 i pomimo słabszych bebechow niż androidy chodzi mniej więcej tak jak dzisiejsze androidy ze średniej półki. W niedługim czasie planuje kupić Passporta a ten to ma już snapa 801 i chodzi jak burza. Jeśli ktoś nie potrzebuje miliona aplikacji i używa telefonu po prostu jako telefonu z aparatem i innymi podstawowymi funkcjami smarta to polecam.

Aaa i jeszcze jedno super wyjście audio. Naprawdę fajnie pędzi jakieś słuchawki dokanalowe.

Zastanawiam się co tylko kupię po passporcie kiedyś bo nic mi nie pasuje :d.

Skomentuj

"teraz nawet średniaki tyle mają. lenovo p2, które sprzedałem, ma 4 gb ramu - nowy kosztuje max 1400 zł..." i to jest kolejna parodia. średni telefon ma kosztować 1400zł.? No bez przesady .
            To ile kosztuje telefon ze średniej półki? 500 zł?

Skomentuj

Tyle moim zdaniem maksymalnie powinien kosztować nowy telefon ze średniej albo średnio wyższej półki. Dla mnie 500zł to jest granica jaka jestem w stanie zapłacić za telefon który I tak się sypnie po gwarze.

Skomentuj

Kpisz chyba. Za 500 zł to kupisz telefon z dolnej półki, który jest mułem po zainstalowaniu 2-3 aplikacji. Średnia półka to np Huawei P9/P10 Lite, Lenovo P2, Samsung A3(ew A5) 2017... Dostałem takiego hujaweja za 500 zł służbowego. Zamulony szmelc... Ale jeśli to średnio wyższa półka, to ciekaw jestem z jakiej są Galaxy S8/iPhone 7/Huawei P10/Xperia XZ Premium/LG G6.
                Last edited by siewcu; 01.09.2017, 07:50.

Skomentuj

Zamiast się unosić przeczytaj to co napisałem jeszcze raz. Nie twierdzę że telefony za 500zł są fajne. Wręcz przeciwnie.

Skomentuj

Pomacałem wczoraj w markecie dla idiotów Redmi 4A i mimo, że nie siedzi tam jakiś demon prędkości (snapdragon 425) to działało płynnie i strony się przeglądało dość komfortowo, tak na szybko nie zauważyłem różnicy wydajnościowej między 4X a 4A.

Skomentuj

http://www.conowego.pl/testy/xiaomi-...zlotych-23707/

Skomentuj

To chyba najlepiej rozwijajaca sie firma ktora dogoni niedlugo liderow branzy dzieki cenie swoich artykułów
                        http://komorkomania.pl/34525,xiaomi-...x-2-i-mi-max-2
                        Last edited by ruffpl; 01.09.2017, 14:24.

Skomentuj

Mam Xiaomi Redmi 3S Pro i śmiga aż miło
                          marcinsywala.pl
                          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Też mam i nie narzekam.
                            No może poza aparatem, ktory zly nie jest, ale moglby jednak troche lepsze foty robic.

Skomentuj

Zamieszczone przez piotreq123 Zobacz posta
                              Też mam i nie narzekam.
                              No może poza aparatem, ktory zly nie jest, ale moglby jednak troche lepsze foty robic.
                              No ale dźwięk mają całkiem całkiem większość wyposażona w układy audio firmy wolfson

Skomentuj

Zamieszczone przez kokoelloko Zobacz posta
                                dźwięk mają całkiem całkiem
                                No dzwiek jest ok. Nawet dosc dlugo bateria trzyma przy glosnym słuchaniu.

Skomentuj

Ja mimo softwarowych przycinek, pozostanę z iOS, dlatego że praktycznie wszystko mam od apple, laptopa, tvboxa, zgodne radio samochodowe, akcesoria w domu z homekitem (nie licząc kilku tabliczek), pracuję na jakpach i w dodatku w firmie jestem swego rodzaju specjalistą w macOS, oraz ich sprzęcie.

Mając chmurę do muzyki, apple music, nasy do timemaschine, netflixa, tak naprawdę nie potrzebuję niczego.
                                  Same kompy są niezniszczalne, uptime często mam po miesiącu, w dodatku vmki z windowsami mi na tym śmigają (te resetuję dość często).
                                  Coś takiego jak format nie występuje, dysk ssd z wcześniejszego laptopa zamontowałem z obecnym (jeszcze się dało), nawet nie klonowałem bo nie było sensu.
                                  Ogółem jako środowisko pracy, dla mnie ideał, zero problemów poza myszą co zjada baterie w tydzień.

Właśnie iOS ostatnio się zrypał, mniej stabilny i co miesiąc pasuje mu reseta zrobić.
                                  Chciał bym aby był jak macOS, a mu trochę ciężko idzie. Sam 7 jest dobry, dostaje zdrowo roboty, zawsze po siłce myję go pod kranem, masa softu, tak że czasami pracuję z kanapy na telefonie. Planowo ma wytrzymać rok, może dwa, zwykle fizycznie rozwalam telefon w tym czasie (przyciski, gniazda, upadki, etc).
                                  Ostatnio airpodsy dorzuciłem i bardzo fajnie się*z nimi pracuje, szybko się przełączają między urządzeniami, grają ok. Problem zawieszających się*słuchawek na lightning rozwiązany.

Znam bardzo dużo userów apple, prowadzących firmy, kancelarie, dzwoniących do obłędu, całe biura na macach mini. Są to narzędzia pracy, drogie, okropnie niewydajne w swojej cenie, koszmarne w serwisie, ale relatywnie stabilne i niezawodne. Ot magia.

Jako sysadmin ogarniający AD, stado linuxów, bsd i sporo stacji roboczych, wybrałem appla z prostego powodu, mi komp zawsze działa ^^
                                  Z telefonami podobnie, do niedawna (ios 9) największym problemem jaki miałem był zawieszający się*budzik, teraz budzik działa, maile durnieją, ale pewnie przejdę na outlooka mobilnego, podobno rozwala konkurencję.
                                  Czekam na nowy system plików, bo coś w stronę ZFS się szykuje, w dodatku również na iOS.

Skomentuj

Zamieszczone przez kokoelloko Zobacz posta
                                    No ale dźwięk mają całkiem całkiem większość wyposażona w układy audio firmy wolfson
                                    Xiaomi mają wolfsony? Pierwsze słyszę. Samsungi z exynosami tak, ale xiaomi?

Skomentuj

Marcin V, ja uptime na windowsie też miewałem po miesiąc i jakoś normalnie działał... Ale teraz jakoś wyłączam komputer jak wychodzę z domu, kiedyś tak nie robiłem. I maca nigdy nie kupię. Za 5500 zł złożę stacjonarkę lepszą niż imac w zestawie z monitorem i systemem. I tak, wiem, że więcej miejsca zajmuje, ale na macu sobie nie pogram... Ale z ios jestem bardzo zadowolony, następny telefon to będzie iphone 7, ale czekam na premierę 8 i 7s, żeby 7 potaniała na 7s ani 8 nie będzie mnie stać... :(

ale w sytuacjach z apple najbardziej śmieszą mnie przecieki nikt nic nie wie, zero oficjalnych informacji, ale internet huczy od sprawdzonych przecieków od ludzi, którzy zgadują co będzie - a internety mają ich za wyrocznię
                                      Last edited by siewcu; 01.09.2017, 23:36.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marcin V Zobacz posta
                                        wybrałem appla z prostego powodu, mi komp zawsze działa ^^
                                        .
                                        A w Battlefielda 1 po sieci pograsz??
                                        Ja mam Windowsa całe życie i jakoś tak się składa że sam robie format i instaluje wszystko co potrzeba a komp działa z tryliardem aplikacji bez zamułki kilka lat
                                        Jak ktoś jest blady i nie zna tego systemu to będzie na niego narzekał proste jak wysikanie dziury w śniegu :biggrin:.

Xiaomi mają wolfsony? Pierwsze słyszę. Samsungi z exynosami tak, ale xiaomi?
                                        A wiedziałeś że stary LG gt540 miał Wolfsona ?

Skomentuj

Oczywiście że pogram, bo mam PC do grania, co prawdę szrot 5 letni z gtx970, ale w full hd jeszcze jakoś dyszy.
                                          Zawsze jeszcze ps3/4 zostaje, zresztą na osx też pogra, diablo 3, syberię 3 udało się odpalić na imacu, rocksmitch, cs:go, ogółem co od valve to ruszy, tylko dedykowane gpu potrzebne, bo iris lekko słaby. Co mi przeszkadza mieć dedykowany sprzęt do zadania?

Na linuxie przesiedziałem chyba 8 lat, do 2010 kiedy na osx przesiałem się, równolegle zawsze miałem/grałem/pracowałem z windowsem.
                                          Po prostu wolę unixy (mac os wywodzi się z bsd), linux jako stacja robocza mi nie wystarcza, windows nie pasuje do stylu pracy, tyle nie ma co dyskutować.
                                          Na wszytki można pracować, ja pracuję na tym najlepszym dla mnie ^^
                                          10 lat pracy w IT (17 przy kompach), wyrobiłem sobie swoje zdanie.

A ja nie zostawiam maca w domu, tylko w pracy, by jak wrócę do domu to moc się połączyć i pracować zdalnie wieczorem (jeśli trzeba). To samo w czasie urlopu, muszę mieć 100% pewności, że jeśli dostanę telefon będąc 1000km dalej, połączę się przez VPN i będę miał działający gotowy do pracy system. Nigdy nie odcinam się od pracy ^^

Koniec offtopu z mej strony.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X