Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ktory telefon?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    ( Śliczna dziewczyna prosi kumpla o przysługę:
    ona - Słuchaj mam problem z moim PC chyba Windows mi padł a na pulpicie mam folder ze zdjęciami z ostatniej sesji foto, są dla mnie bardzo ważne bo posłużą do mojego portfolio gdyby Ci się udało je odzyskać była bym prze szczęśliwa i na pewno bym Cię sowicie wynagrodziła
    on - sorry nie znam się , mam maca ...)
    Sytuacja z życia wzięta :biggrin: ciuś ciuś

Skomentuj

Typowy macowy lamus to musiał być...

https://www.youtube.com/watch?v=k5BV5A7C99Y
      https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

czytając o fotach do portfolio nasunęły mi się takie mało cenzuralne...

Skomentuj

Nie na temat...
          Zapewne wynagrodzenie było by również niecenzuralne :biggrin:

Skomentuj

Nie na temat...
            robilem raz formata koledze na kompie jego dziewczyny. zainstalowalem windowsa i programy jakie miala i chciala...
            jednym z nich byla chyba picassa. po zainstalowaniu program przeszukal calego kompa i wyswietlil wszystkie zdjecia... te nagie tez!

Skomentuj

Nie na temat...
              pewnie czerwona ze wstydu była

Skomentuj

a widziała to w ogóle?

Skomentuj

Poszukuję telefonu (niestety na razie nie dla siebie), który ma dzwonić, długo trzymać i w miarę sensownie focić, wszyscy tak chwalą Xiaomi, więc też patrzyłem na coś w budżecie Redmi 4A, miał ktoś?

Skomentuj

Ja ok 5tyg temu oddałem na gwarancje redmi 3s, byłem zadowolony.
                    Teraz mam dostać 4X, bo niestety nie da się 3s naprawić... Wadą redmi jest wbudowana bateria, ale z drugiej strony telefon i tak zmienia się średnio co półtora-dwa lata.
                    No ale 5tygodni jeśli chodzi o serwis i wciąż brak telefonu to jakaś kpina. Nie wiem jak to rozwiązać...
                    Last edited by dolphin123; 18.09.2017, 17:11.

Skomentuj

"Polska" gwarancja?
                      marcinsywala.pl
                      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                        Teraz mam dostać 4X, bo niestety nie da się 3s naprawić... Wadą redmi jest wbudowana bateria, ale z drugiej strony telefon i tak zmienia się średnio co półtora-dwa lata.
                        No ale 5tygodni jeśli chodzi o serwis i wciąż brak telefonu to jakaś kpina. Nie wiem jak to rozwiązać...
                        Nijak. Warunki gwarancji regulują jedynie zapisy w karcie gwarancyjnej, prawo polskie nie ma na to wpływu. Kiepska sprawa, nic nie zrobisz....

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
                        Poszukuję telefonu (niestety na razie nie dla siebie), który ma dzwonić, długo trzymać i w miarę sensownie focić, wszyscy tak chwalą Xiaomi, więc też patrzyłem na coś w budżecie Redmi 4A, miał ktoś?
                        Jak starczy $$$ to Lenovo P2. Jeśli chodzi o długie trzymanie to raczej nie ma konkurencji w klasie dotykowych

Skomentuj

Zamieszczone przez siewcu Zobacz posta
                          Warunki gwarancji regulują jedynie zapisy w karcie gwarancyjnej, prawo polskie nie ma na to wpływu.
                          To chyba w Bangladeszu bo w IV RP to https://prawakonsumenta.uokik.gov.pl...cje/gwarancja/
                          https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

Doczytaj to co jest w tym linku. Chyba to wziąłeś z googla i wrzuciłeś link bez czytania.

"Jest to dobrowolne oświadczenie dotyczące jakości towaru złożone przez przedsiębiorcę, czyli gwaranta."

Słowo-klucz dobrowolne. I tak Ci tylko dorzucę - Apple daje na swoje sprzęty rok gwarancji. I jest to w 100% zgodne z prawem.
                            Last edited by siewcu; 18.09.2017, 18:06.

Skomentuj

Ogólnie zawsze lepiej korzystać z prawa rękojmi, aniżeli gwarancji. Zazwyczaj jest "lepsza".
                              https://pl.wikipedia.org/wiki/Rękojmia

Skomentuj

Jak znam życie to jak "ktoś" na serwisie będzie miał zły humor to odeśle go razem z raportem że była ingerencja cieczy i będzie pozamiatane ... choć czasami zdarzają się wyjątki , jakiś tydzień temu kumpela odebrała Samsunga A5 z autoryzowanego serwisu telefon upadł jej na podłogę z wysokości około 50 cm co zaowocowało piękną plamą na LCD zrozpaczona właścicielka zakomunikowała że wysyła to na serwis i że maja to naprawić bo jak powiedziała (dzisiejsze telefony są zbyt kruche i powinny wytrzymać kontakt z glebą z takiej wysokości ) miałem ubaw po pachy zero szans przecież to wina użytkownika o dziwo w samsungu wymienili jej LCD , baterie oraz zestaw buzer/głośnik za friko ...
                                jak się o tym dowiedziałem to zbladłem , nie chciało mi się wierzyć ale jednak to prawda udało się , na szczęście w nieszczęściu LCD nie miało żadnego widocznego pęknięcia oprócz wielkiego BAD PIXELA na środku ekranu .
                                Ktoś miał chyba dobry dzień w Samsungu
                                Last edited by kokoelloko; 18.09.2017, 21:35.

Skomentuj

Zamieszczone przez kokoelloko Zobacz posta
                                  Ktoś miał chyba dobry dzień w Samsungu
                                  O jak dobrze że koleżanki mąż jest autoryzowanym serwisem Samsunga...
                                  Raz walnąłem we wkurwie swoim A3 o ścianę , na drugi dzień telefon z nową obudową i wyświetlaczem (oczywiście na gwarancji)

Skomentuj

Topowi producenci mają fajny serwis, ci mniejsi cóż.
                                    Znajomy pracował w serwisie który miał umowę z wszelkimi manatami i resztą tanich chińskich mobilnych badziewi.
                                    Mieli w miarę czasy naprawy, w ustawowych 2 tygodniach, roboty nie brakowało.
                                    Ale jak serwisu nie ma w Polsce, to powodzenia, czasami coś na gwarancję leci to wiele razy po 2 miesiące sprawa trwała.
                                    Tyle dobrze że znajome sklepy dają towar na zastępstwo.

Nawet w razie braku możliwości naprawy, to ponad miesiąc często czekam na info od serwisu o wydaniu nowego produktu, albo zwrotu kasy. Więc te ustawowe terminy to działają jak chcą.

Ale są fajne wyjątki, jak padła mi stacja belkin thunderbolt 2 hd, z apple store, to przez telefon ustaliłem co i jak, przysłali kuriera w ten sam dzień, jak kurier odebrał paczkę to od razu wysłali nową. W środę zadzwoniłem, w piątek około południa nową stację na biurku.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                      jak tam z jakoscia aparatu?
                                      ja w MI4 mam FATALNY aparatz przodu i taki sobie z tylu

dopiero po wakacjach zobaczylem roznice :/

ale z telefonu jestem bardzo zadowolony
                                      dopiero od tygodnia jest jakas fatalna wersja MIUI i pierwszy raz telefon muli! :o

co do serwisu
                                      kolega z pracy oddal swojego samsunga na gwarancje (cos tam sie popsulo)
                                      ale ze mial pelne ubezpieczenie telefonu to zazadal wymiane tego, tamtego i czegos jeszcze... no to juz drugi miesiac czeka :p

Skomentuj

Pomoże ktoś z wyborem...?

Smartphone SAMSUNG Galaxy J3
                                        Smartphone LENOVO K6 Power 16 GB
                                        Smartphone SAMSUNG XCover 4

Skomentuj

Gdyby budżet tył wyższy, to bym rekomendował xiaomi Mi6. O ile nie boisz się takich urządzeń to właśnie coś z tej stajni Xiaomi. Tańsze też się znajdą, a jakość i wydajność bez porównania.

Skomentuj

Czaruję...