Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ktory telefon?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    Jak dzieci licytujące się kto ma co w domu...
    marcinsywala.pl
    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Co do zjedzonych 3 gb ramu z 6gb. Jak ktoś kiedyś wspomniał, nieużywany RAM to stracony RAM, wszystko zależy od tego czy system potrafi to szybko zwolnić jak będzie potrzeba miejsca dla nowej aplikacji.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marcin V Zobacz posta
        Jak składam kompy dla dzieciaków do CSa to mało kiedy rodzic ustala budżet na poniżej 5k, zwykle prawie 8, młody chce dostaje ^^ (fajne czasy).
        Nie czasy tylko rodzice bezmózgi.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
        nieużywany RAM to stracony RAM
        Etam przy kompie za 10 koła jaka to róznica czy damy te 200 zł więcej czy mniej aby mieć więcej RAMu nawet gdyby miał leżeć odłogiem?
        https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

Nie na temat...
          Jak składam kompy dla dzieciaków do CSa to mało kiedy rodzic ustala budżet na poniżej 5k, zwykle prawie 8, młody chce dostaje ^^ (fajne czasy).
          Skoro już jesteśmy przy kompach do gier to za pół roku będę musiał taki złożyć, ale chciałbym to zrobić w rozsądnych pieniądzach.
          Za ile można teraz złożyć dobry komp do gier i jakie powinny być przykładowe komponenty?

Skomentuj

https://www.purepc.pl/zestawy_komput..._grudzien_2017

Tu masz przykłady.. aktualizowane co dwa tygodnie..

Skomentuj

Dzięki, przyda się, ale chciałbym jeszcze wiedzieć jaki jest teraz optymalnym komp do grania. Albo jaka jest najbardziej wymagająca gra? Aby pod nią dobrać parametry.

Skomentuj

Zamieszczone przez Arturos Zobacz posta
                Dzięki, przyda się, ale chciałbym jeszcze wiedzieć jaki jest teraz optymalnym komp do grania. Albo jaka jest najbardziej wymagająca gra? Aby pod nią dobrać parametry.
                Jaki masz budżet na kompa ?? Będziesz sam składał ma się rozumieć 😃

Skomentuj

Zamieszczone przez kokoelloko Zobacz posta
                  Jaki masz budżet na kompa ?? Będziesz sam składał ma się rozumieć 😃
                  Będę składał sam :)

Budżet pewnie będzie spory - komunia, ale nie chcę wydać kasy po to aby syn się chwalił przed kolegami jak drogi ma komputer (chociaż i tak by tego nie robił bo na szczęście nie jest tak wychowany :) ).
                  Ma to być efektywny komputer głównie do gier, tak żeby w zasadzie każda gra mogła działać prawidłowo, ale jednak z dobrym stosunkiem: cena - jakość.

Skomentuj

Zamieszczone przez hi_aro Zobacz posta
                    Taaaa, zamulone pudełko dla mojej córki. 6 flagowcem w jakiej kategorii..... Widzę że masz zero pojęcia o aktualizacjach jabłkowych. Twoja 6 po tylu aktualizacjach nadaje się tylko do słuchania muzyki. Każda aktualizacja powoduję znaczące spowolnienie, zawieszanie się..... To że mam 5 lat Maca, to tylko dlatego, że jest upgrajtowany. Gdyby był w wersji pierwotnej, dawała by się na śmietnik. Ale co ty możesz o tym wiedzieć.... I tak samo jest z I.
                    no tak, zero pojęcia. ale dziwnym trafem mam ios 11.2 i jakoś nie mam problemu z którąkolwiek z appek, które używam. i fakt, na androidzie po update systemu na nowszy nie ma spowolnienia. nie wiem w jakim świecie żyjesz, ale wychodzi na to, że nie masz styczności z nowymi smartfonami.

Powtórzę, I7 ma lepsze zdjęcia i obsługę aparatu. Tylko dlatego, że od 3 modeli korzystają z tego samego aparatu. Jak masz jakieś wątpliwości co do wydajności 835 to popatrz na benchmarki..... Mi 6 w pozostałej części jest nie do pobicia. Np. takie coś jak rozpoznawanie lini papilarnych, W I7 mokry palec, tłusty, zadrapany i po srajfonie. Sama skuteczność jest na poziomie 90%. W MI6 nic takiego nie występuje 99% trafność w dodatku szybciej. Albo oglądanie filmów nawet z YT. I7 po 30 min jest rozgrzany do czerwoności, MI6 nie. Trzymanie baterii w I7 to jakaś paranoja, a po kilku ostatnich tak kochanych przez Ciebie upgratach zżera w pół dnia. Na zwykłym czuwaniu, bez zabawy, bez netu I7 trzyma max 2 dni, Mi6 4 dni. Może jeszcze jakieś dane potrzebujesz, otwórz zaropiałe oczy..... No i serwis, specjalnie są podbijane ceny bo skoro jest Ciebie stać na I to na wymianę szkiełka za 800-900PLN też. Jak lubisz być rżnięty, twoja sprawa.
                    wydajność 835? spoko, tyle że teraz A11 jest na topie. z touchid 2 gen też jakoś problemów nie zauważyłem jak kolega na budowie odblokowywał telefon. i kolejny raz dziwnym trafem, z ios 11.2, bateria trzyma mi sporo dłużej niż pół dnia, grzania też nie zauważyłem.

No po raz kolejny posiadasz informacje, pewnie z kolejki w biedronce. Ja płaciłem 1470PLN za Mi6. A teraz przeproś grzecznie....
                    wejdź sobie na google, zobacz ile kosztuje na ceneo w jakimś znanym sklepie i przeproś(ceny spadły przez te kilka dni, wtedy kosztował 2k).

ps. taka rada życiowa - uważaj na ludzi, bo za tekst "przeproś grzecznie" możesz od kogoś niezłego strzała w zęby wyłapać. ja jestem w stanie takie coś zignorować będąc tym mądrzejszym i olać, ale nie każdy zrobi tak jak ja.
                    Last edited by siewcu; 13.12.2017, 22:22.

Skomentuj

Zamieszczone przez siewcu Zobacz posta
                      wydajność 835? spoko, tyle że teraz A11 jest na topie
                      Jednak masz coś nie tak z ...
                      Pisze porównanie Mi6 z I7. A11 jest w I8 i X, że tak się brzydko wyrażę bar...... Że problemów nie zauważasz, oznacza to tylko że jesteś użytkownikiem ukierunkowanym na bajery. To włącz film w pełnej rozdzielczości i poczekaj, a no tak telefon ma tylko wyglądać i mieć japko:)

wejdź sobie na google, zobacz ile kosztuje na ceneo
                      Lepiej Ty włącz myślenie.....
                      https://www.ebay.pl/itm/XIAOMI-MI-6-...wAAOSwHYpaJddH

https://www.gearbest.com/cell-phones...68.html?wid=21
                      Te ceny się wahają lekko.

możesz od kogoś niezłego strzała w zęby wyłapać
                      Chłopcze......weź głęboki oddech.

Skomentuj

chcesz z chin, kupuj z chin, a jak się zepsuje to się zastanawiaj co zrobić. tyle że te ceny nie sa oficjalnymi cenami polskiej dystrybucji, więc mnie nie interesują. iPhone'a X też mogę sobie załatwić w cenie 8 Plus u nas w kraju, tylko po co? pozbywam się najważniejszej rzeczy w elektronice, czyli rękojmi.

Skomentuj

iPhone'a X też mogę sobie załatwić w cenie 8 Plus u nas w kraju
                          ....jumane....?

Gwarancje i rękojmie to zupełnie inna bajka i cały nowy wątek.

Skomentuj

Nie, z USA. Poniżej 1100$ kosztuje, znajomy mógłby mi to przywieźć - ale zostaje mi tylko roczna gwarancja Apple, bo jest międzynarodowa. Kradzionych sprzętów nie kupuję.

Skomentuj

Nie na temat...
                              Panowie, przepychajcie się na PW, ale spotkajcie się na żywo i wyjaśnijcie sobie co tam chcecie.
                              Czytanie waszych przepychanek jest co najmniej męczące.
                              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez Arturos Zobacz posta
                                Będę składał sam :)

Budżet pewnie będzie spory - komunia, ale nie chcę wydać kasy po to aby syn się chwalił przed kolegami jak drogi ma komputer (chociaż i tak by tego nie robił bo na szczęście nie jest tak wychowany :) ).
                                Ma to być efektywny komputer głównie do gier, tak żeby w zasadzie każda gra mogła działać prawidłowo, ale jednak z dobrym stosunkiem: cena - jakość.
                                Super że będziesz składał sam bo zaoszczędzisz w ten sposób sporo kasy a jak zdecydujesz się na zakup części z drugiej ręki to twój syn będzie miał fajny sprzecik do grania w najnowsze tytuły w wysokich i ultra w 1080p :) tylko pytanie ile możesz pieniędzy przeznaczyć na tej szczytny cel 😀

Skomentuj

Zamieszczone przez Penetrator Zobacz posta
                                  Nie czasy tylko rodzice bezmózgi.
                                  Z tym się nie zgadzam, znam trochę łebków co ogarniają gaming na tyle ze sobie fajnie kieszonkowe dorabiają, wielu ma szansę na start w gamedevie, jako QA, oraz zostanie w sektorze.
                                  Bardziej "bezmózgie" było pokolenie które teraz ma jakieś 50-70 lat (i okolice), wiele osób z tamtych lat rozbiło się o mur którym była nich rozwijająca się technologia. Osoby dla których telewizor z dekoderem i 3310 były końcem rozwoju.
                                  Gry to wciąż rosnący rynek, z graczy wywodzi się większość pracujących w gamedevie, nie wszyscy, ale większość.
                                  Bardziej szanuję rodziców co potrafią dać pewien luz dziecku, niż takich co burczą mając w głowie "smutny obraz nędznej komuny w której się wychowali", tylko szkodzą.
                                  Last edited by Marcin V; 15.12.2017, 15:52.

Skomentuj

znam trochę łebków co ogarniają gaming na tyle ze sobie fajnie kieszonkowe dorabiają
                                    a ile mają kontaktu z ludźmi w rzeczywistości? osobiście, nie za pośrednictwem komputera. i pomijam tu szkołę i pracę(o ile są po szkole).

Skomentuj

a ile mają kontaktu z ludźmi w rzeczywistości?
                                      Pewnie jedynie z lekarzami, głownie ortopedami, okulistami i psychologami :)
                                      https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

Ech, reprezentujecie "wapno" ^^
                                        Czasy się zmieniają, dziś się nie rwie panny na rower z komunii, tylko na w grach :)

Skomentuj

akurat moje, hmm, dorastanie wpisało się w pewnym w sensie w część rozwoju gier - początki prób gier online na neostradzie, potem jako pierwszy wśród znajomych miałem stałe łącze(początek 2001 roku, 512 kB/s symetryczne - przy neostradzie kosmos), i poszło - tibia, diablo, starcraft, warcraft, ogame, lol, czołgi, cs, cod itd itp... całe szczęście, że miałem wtedy nienajlepszy sprzęt(nie pozwalał na granie w nowe gry) to jeszcze pobiegałem sobie z kolegami trochę :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X