Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ktory telefon?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Panowie z doświadczenia w moim domu WODOSZCZELNY

Kolejny poszedł w zapomnienie :(

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
      Paweł z jakich nadajników możesz korzystać?
      Może tutaj leży problem telefon przełącza po między nimi na innych chodzi lepiej na drugich gorzej?
      watpie - gdyby tak bylo to by od dawna tak chodzil. a nie tuz po zmianie na aero

Skomentuj

Dlatego pytam bo nie wiem z jakich nadajników możesz w tej sieci korzystać
        ja mam w pleju i jak jestem poza miastem to musze żąglować operatorami

- - - - - aktualizacja - - - - -

A w tym aero może tylko jeden...
        DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

panowie, mam pytanie dotyczace uslug LTE

teraz wprowadzaja pakiety bez limitu danych w zasiegu sieci LTE

i teraz pytanie - czy chodzi o zasieg nadajnikow? czy odbiornik tez musi byc w nowszej technologii?
          bo szybkie modemy LTE kosztuja min 200zl. a co np z tanszymi modemami "3,5g"? np http://allegro.pl/modem-usb-m-life-3...577015287.html
          rozumiem ze bedzie wolniej, ale czy nadal bez limitu?

teraz bede przedluzal umowe na telefon i bede mial przez pol roku darmowy nielimitowany internet w zasiegu LTE. i teraz nie wiem czy musze kupic nowy modem czy nadal stary telefon da rade

Skomentuj

Różni operatorzy różnie to interpretują ale generalnie musisz mieć połączenie LTE żeby nie mieć limitów, jeśli połączenie będzie wolniejsze to będziesz korzystał z połączenia limitowanego. A w jakiej chcesz sieci?

Skomentuj

LTE naprawdę ciężko znaleźć, w Bielsku miałem dosyć często, w Krakowie w mojej części w ogóle nie ma :/ Taka loteria.

Sieć to Play.

Skomentuj

Potwierdzam w sieci Play Lte to loteria zależy też dużo od miasta, w Katowicach jest jeszcze ok ale np Oświęcim zasięg jest tylko w połowie miasta a i tak nie zawsze się chce przełączyć pozatym w osw prędkość to tylko 7.5MB/S co nie jest dobrym wynikiem ale przynajmniej za darmo.
                PPodobno limit miesięczny to 200GB

Skomentuj

mam w play
                  nie zalezy mi na predkosci tylko na nielimitowanym transferze

Skomentuj

ja mam w polsacie i uciekac z tej firmy jesli chodzi o internet tragedia! zrywa polaczenia non stop w bialymstoku tragiczny zasieg, jedynie w warszawie dzialalo ok. za 90pln miesiecznie masakra

Skomentuj

Witam kolegów. Chcę sie przenieść z karty (aktywna od 2005 roku) na abonament.... z kart wychodzi mi 40zł/mies a abonament 49.90 z nielimitowanymi rozmowami i sms do każdej z sieci, plus telefon za 199 (galaxy core plus) llub 39.90 z telefonem własnym (chciałbym galaxy s2 plus)

Co lepsze czy brać nowy telefon i mniejszy abonament czy lepszy telefon luzem a mniejszy abonament ??

Skomentuj

dzieki forumowiczowi mam karte z orange, swoja karte z play i aero2.
                        wszystkie daja wiele do zyczenia!
                        w miescie najlepiej dziala mi play, ale tu za miastem praktycznie nie da sie tego uzywac
                        aero2 dziala raz znakomicie, raz fatalnie (obecnie) mimo tego ze mam bardzo blisko do nadajnika!

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                          bo szybkie modemy LTE kosztuja min 200zl.
                          Niekoniecznie..
                          http://allegro.pl/modem-lte-huawei-e...585805844.html
                          Jak się nie spieszy to można upolować E398, czy E392 poniżej 150zł.

Korzystam z LTE w Play na kartę od kilku miesięcy,
                          doładowanie za 50zł przedłuża ważność konta o 60 dni,
                          wychodzi więc 25zł miesięcznie,
                          trzeba tylko pamiętać o aktywowaniu usługi co 30 dni,
                          no i na koncie nie może być mniej niż 30zł
                          w domu działa mi bez zarzutu,
                          ale poza domem zdarzyły mi się kilkudziesięcio sekundowe zwisy,
                          limitu 200GB raczej nie przekroczę,
                          nie jestem fanem Play,
                          ale jak narazie to chyba najkorzystniejsza oferta..
                          Last edited by Makaron; 07.09.2014, 20:51.

Skomentuj

Jeśli chodzi o internety to Play wypada słabiej jeśli chodzi o limity nielimitowanego internetu

Tak tak są... w Play limit wynosi 100GB (poszukać w googlach lub umowe przestudiować) potem prędkość spada do 2MB/s

Natomiast Plus/Cyfrowy polsat limit to "setki gigabajtów" - tak stwierdził jakiś ich rzecznik. Osobiście mam Plus, max prędkość to 90MB/s w mieścinie zwanej Błaszków (świętokrzyskie), raz udało mi się przekroczyć ich nielimitowany limit, prędkość spada poniżej 1MB/s, ciężko wtedy cokolwiek zrobić... ale miałem odebranych ok 1TB danych... (wimp hifi, pobieranie gier od nowa na stemach etc)

Ogólnie trzeba mieć znajomych w różnych sieciach i sprawdzać czy "u mnie działa i jak" Jeszcze z 5 lat i będzie lepiej :P
                            Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel074 Zobacz posta
                              w Play limit wynosi 100GB (poszukać w googlach lub umowe przestudiować) potem prędkość spada do 2MB/s
                              te 2mb to i tak dobrze

Zamieszczone przez Pawel074 Zobacz posta
                              raz udało mi się przekroczyć ich nielimitowany limit, prędkość spada poniżej 1MB/s, ciężko wtedy cokolwiek zrobić...
                              a pomysl sobie co ja mam obecnie na aero2 :/

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
                                z kart wychodzi mi 40zł/mies a abonament 49.90 z nielimitowanymi rozmowami i sms do każdej z sieci, plus telefon za 199 (galaxy core plus) llub 39.90 z telefonem własnym (chciałbym galaxy s2 plus)
                                przelicz co ile wychodzi sumarycznie
                                bez telefonu masz chyba krotsza umowe wiec moze wyjsc taniej

Skomentuj

Miałem to samo na Orange free dom pro... Niby do 1mb a chodziło poniżej krytyki...

Ogólnie przyzwyczaiłem się do dużych prędkości i ciężko na wolniejszych coś robić :-D
                                  Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Freedom pro to propozycja dla osób mieszkających w lesie. Tam gdzie kabel nie może a 3g to marzenie tam cdma ewentualnie da ten 1mb... lepiej to niż nic.
                                    <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

Freedom pro to propozycja dla osób mieszkających w lesie. Tam gdzie kabel nie może a 3g to marzenie tam cdma ewentualnie da ten 1mb... lepiej to niż nic.
                                      Ja miałem ten internet zanim wszedł do sprzedaży, byłem jedną z osób które to testowały, wtedy nie było mowy o 3G a prędkość cdma wahała się w granicach 3 mb. Teraz 3G jest wszędzie więc 4-6 mb można wyciągnąć w "lesie". LTE za kilka lat też będzie wszędzie :P

Skomentuj

Jakie 3G jest wszędzie?
                                        Wyglada jednak, ze nie miałeś dawno z tym doczynienia :)
                                        Zapraszam cie na grilla do mnie na działkę

3G działa tylko i wyłącznie w dużych miastach
                                        A internet w play to najgorszy siet jaki miałem okazje używać
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                                          Ma ktos moze galaxy nota 3? Zastanawiam sie nad kupnem uzywki, bo tanieją.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X