teraz wprowadzaja pakiety bez limitu danych w zasiegu sieci LTE
i teraz pytanie - czy chodzi o zasieg nadajnikow? czy odbiornik tez musi byc w nowszej technologii?
bo szybkie modemy LTE kosztuja min 200zl. a co np z tanszymi modemami "3,5g"? np http://allegro.pl/modem-usb-m-life-3...577015287.html
rozumiem ze bedzie wolniej, ale czy nadal bez limitu?
teraz bede przedluzal umowe na telefon i bede mial przez pol roku darmowy nielimitowany internet w zasiegu LTE. i teraz nie wiem czy musze kupic nowy modem czy nadal stary telefon da rade
Różni operatorzy różnie to interpretują ale generalnie musisz mieć połączenie LTE żeby nie mieć limitów, jeśli połączenie będzie wolniejsze to będziesz korzystał z połączenia limitowanego. A w jakiej chcesz sieci?
Potwierdzam w sieci Play Lte to loteria zależy też dużo od miasta, w Katowicach jest jeszcze ok ale np Oświęcim zasięg jest tylko w połowie miasta a i tak nie zawsze się chce przełączyć pozatym w osw prędkość to tylko 7.5MB/S co nie jest dobrym wynikiem ale przynajmniej za darmo.
PPodobno limit miesięczny to 200GB
ja mam w polsacie i uciekac z tej firmy jesli chodzi o internet tragedia! zrywa polaczenia non stop w bialymstoku tragiczny zasieg, jedynie w warszawie dzialalo ok. za 90pln miesiecznie masakra
Witam kolegów. Chcę sie przenieść z karty (aktywna od 2005 roku) na abonament.... z kart wychodzi mi 40zł/mies a abonament 49.90 z nielimitowanymi rozmowami i sms do każdej z sieci, plus telefon za 199 (galaxy core plus) llub 39.90 z telefonem własnym (chciałbym galaxy s2 plus)
Co lepsze czy brać nowy telefon i mniejszy abonament czy lepszy telefon luzem a mniejszy abonament ??
dzieki forumowiczowi mam karte z orange, swoja karte z play i aero2.
wszystkie daja wiele do zyczenia!
w miescie najlepiej dziala mi play, ale tu za miastem praktycznie nie da sie tego uzywac
aero2 dziala raz znakomicie, raz fatalnie (obecnie) mimo tego ze mam bardzo blisko do nadajnika!
Korzystam z LTE w Play na kartę od kilku miesięcy,
doładowanie za 50zł przedłuża ważność konta o 60 dni,
wychodzi więc 25zł miesięcznie,
trzeba tylko pamiętać o aktywowaniu usługi co 30 dni,
no i na koncie nie może być mniej niż 30zł
w domu działa mi bez zarzutu,
ale poza domem zdarzyły mi się kilkudziesięcio sekundowe zwisy,
limitu 200GB raczej nie przekroczę,
nie jestem fanem Play,
ale jak narazie to chyba najkorzystniejsza oferta..
Jeśli chodzi o internety to Play wypada słabiej jeśli chodzi o limity nielimitowanego internetu
Tak tak są... w Play limit wynosi 100GB (poszukać w googlach lub umowe przestudiować) potem prędkość spada do 2MB/s
Natomiast Plus/Cyfrowy polsat limit to "setki gigabajtów" - tak stwierdził jakiś ich rzecznik. Osobiście mam Plus, max prędkość to 90MB/s w mieścinie zwanej Błaszków (świętokrzyskie), raz udało mi się przekroczyć ich nielimitowany limit, prędkość spada poniżej 1MB/s, ciężko wtedy cokolwiek zrobić... ale miałem odebranych ok 1TB danych... (wimp hifi, pobieranie gier od nowa na stemach etc)
Ogólnie trzeba mieć znajomych w różnych sieciach i sprawdzać czy "u mnie działa i jak" Jeszcze z 5 lat i będzie lepiej :P
z kart wychodzi mi 40zł/mies a abonament 49.90 z nielimitowanymi rozmowami i sms do każdej z sieci, plus telefon za 199 (galaxy core plus) llub 39.90 z telefonem własnym (chciałbym galaxy s2 plus)
przelicz co ile wychodzi sumarycznie
bez telefonu masz chyba krotsza umowe wiec moze wyjsc taniej
Freedom pro to propozycja dla osób mieszkających w lesie. Tam gdzie kabel nie może a 3g to marzenie tam cdma ewentualnie da ten 1mb... lepiej to niż nic.
Freedom pro to propozycja dla osób mieszkających w lesie. Tam gdzie kabel nie może a 3g to marzenie tam cdma ewentualnie da ten 1mb... lepiej to niż nic.
Ja miałem ten internet zanim wszedł do sprzedaży, byłem jedną z osób które to testowały, wtedy nie było mowy o 3G a prędkość cdma wahała się w granicach 3 mb. Teraz 3G jest wszędzie więc 4-6 mb można wyciągnąć w "lesie". LTE za kilka lat też będzie wszędzie :P
Skomentuj