Zamieszczone przez lklukasz
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
ktory telefon?
Collapse
X
-
Hmmm, telefony diamentową obudwą też się liczą? :)
Paranoją w (p)apple jest stosunek ceny do oferowanych przez urządzenie "usług". I dla mnie ta cała otoczka jak wspomniałem.
Tak samo mam z motocyklami BMW - miał nie będę, bo całe namaszczenie marki zupełnie do mnie nie trafia.marcinsywala.pl
Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS
Skomentuj
-
S6 kosztuje wiecej od appla, bo jest lepszy. Czysta kalkulacja ceny.
Co prawda ceny produktow Appla sa zawyzone, ale np nowego Imac z matryca 5k wciagnalbym bez zastanowienia, bo cena jest bardzo dobra. Jak ktos nie widzial na zywo tego sprzetu, to ciezko mu bedzie sobie wyobrazic jakiej jakosci jest obraz tego wyswietlacza.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta5k
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postabez zastanowienia
Możecie mi powiedzieć co potrafi ten cały szajsung czy tam jabcok czego nie potrafi mój gównofon za 180PLN ? :biggrin:
Skomentuj
-
Wiadomo, potrzeby sa rozne. Ja troche fotografuje, skanuje i przy takich zastosowaniach ten komp urywa dupsko. Poza tym przy takiej rozdzielczosci pulpitu, praca przy komputerze, to czysta przyjemnosc.
Kiedys ludziom wystarczal monitor z rozdzielczoscia VGA, ale technologia idzie do przodu, a z nia potrzeby zupelnie inne.Last edited by Pogromca mitow; 23.04.2015, 15:13.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaS6 kosztuje wiecej od appla, bo jest lepszy. Czysta kalkulacja ceny.
Co prawda ceny produktow Appla sa zawyzone, ale np nowego Imac z matryca 5k wciagnalbym bez zastanowienia, bo cena jest bardzo dobra. Jak ktos nie widzial na zywo tego sprzetu, to ciezko mu bedzie sobie wyobrazic jakiej jakosci jest obraz tego wyswietlacza.ja do grafiki, obrobki i wydrukow mam Eizo i tylko na tym da sie profesjonalnie pracowac poza kilkoma modelami NECa... matryce appla do grafiki i tak sie nie nadaja
Skomentuj
-
dobra, panowie. Nie tu problem. Można dać za telefon 2 czy 3kzł, ale szkoda mi kasy. Wolę coś z niższej półki co załatwia moje potrzeby. Ten myphone był dla mnie naprawdę fajny. Póki się nie uwalił. Jakby działał, tobym dalej był z niego zadowolony. Wracam do pytania, czy ktoś zna magika w wawie który dobrze potrafi lutować taką drobnicę?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaJa troche fotografuje, skanuje i przy takich zastosowaniach ten komp urywa dupsk
Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz postaproblemow z systemem
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaNie znam się ale za bagatela 11kafli (podstawowa wersja ) chyba wolał bym kupić pro monitor
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaS6 kosztuje wiecej od appla, bo jest lepszy
Zwykłemu użytkownikowi w zupełności wystarczy telefon z dostępem do neta, który nie będzie się zacinać. To oferuje Nokia z WP i tańsze Androido pochodne telefony. Apple nie ma takich modeli, i tu jest jego ułomność a zarazem przewaga. Albo kupujesz wypaśną maszynę, albo nic. Nikt nigdy nie wytknie, że robią budżetowe telefony, ale z drugiej strony jak ktoś jest swiadomym użytkownikiem, który potrzebuje telefonu do dzwonienia i do neta, to iPhone będzie się u niego marnować.
Takie moje zdanie na ten temat. Ja czekam na przyzwoitą ofertę z Nokią na WP, wydaje mi się że to będzie system idealny pod moje potrzeby.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez waloos Zobacz postaJa czekam na przyzwoitą ofertę z Nokią na WP, wydaje mi się że to będzie system idealny pod moje potrzeby.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaTo zobacz ile kosztuje sam monitor 5k jakosci podobnej do tego imaca. Podpowiem - 2500 dolcow, a gdzie reszta komputera?
za 32g musisz dołożyć 2.5k więc masz prawie 5k na kompa
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaMijasz sie z prawda ale ok.
To ze Eizo jest czolowka w swiecie monitorow, nie ma watpliwosci, ale pisanie, ze imac nie nadaje sie do pracy z grafika i fotografia to bzdury.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaSpokojnie poskładasz bo przecież do grafy nie weźmiesz z podstawowym ramemem tego imac-a :)
za 32g musisz dołożyć 2.5k więc masz prawie 5k na kompachociaz przy takim budzecie i tak bedzie
dysk ssd 256GB 32GB ram, I7 przy RAWach nawet z D800 nie bedzie zajakniecia... Sam teraz skladam nowa stacjonarke pod foto
Last edited by konradzik88; 23.04.2015, 16:45.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postateraz zmienilbym na lumie 1020
Skomentuj
-
ja nie rozumiem tej pogoni za komorkamizaplaciłem 4lata temu 1700zł za Galaxy S2, który rewelacyjnie służy do tej pory Automapa 2015 Europa śmiga jak szalona wszystkie apki których potrzebuje smigaja :P Ktoś może wyjaśnić co jest w tych nowych tel czego brakuje starszym? bo bebechy maja lepsze od niejednego PC, ale do wysylania smsow i dzwonienia chyba zbedne... Ja do tej pory swojego fona w pelni nie wykorzystalem, no moze kilka razy jak AutoCada musialem odpalic i nic poza tym :/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz postaMacBooka nie skalibrujesz jak Eizo i nie jest czolowka tylko jest najlepszy w pelni kalibrowalny. Sam zajmuje sie fotografia i poligrafia posiadam wlasna drukarnie cyfrowa i mialem MacBook Pro z retina ale i tak podlaczony byl pod Eizo, na pewno do niego wroce ze wzgledu na zarzadzanie barwa bo Winda na podgladzie kroi kolory. Na wydruku musi byc to co na monitorze bez spektrofotometru i profili ICC pod kazdy material nie ma mozliwosci cos zrobic. Jak wiec chcesz obrobic zdjecia na matrycy ktorej nie skalibrujesz by odwzorowac rzeczywiste kolory?
Akurat razem z kumplem jestesmy na etapie poszukiwania dobrego drukarza, bo wiekszosc z nich albo nie ma pojecia o swojej robocie, albo nie potrafi skalibrowac swojego sprzetu.
Zamieszczone przez waloos Zobacz postaNie lubię takich patelni, ja bym celował w 720 albo 920, ale takiej już nie dostanę.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaKazda matryce skalibrujesz, ale matryce roznia sie gamutem kolorow i stad wychodza roznice. To sa podstawy. Nie ma na rynku monitorow, ktore nie wymagaja kalibracji.
Akurat razem z kumplem jestesmy na etapie poszukiwania dobrego drukarza, bo wiekszosc z nich albo nie ma pojecia o swojej robocie, albo nie potrafi skalibrowac swojego sprzetu.
Tez nie lubie, ale 1020 ma doskonaly aparat ( jak na komorke ) i dlatego bym ja kupil.
http://tomaszpluszczyk.pl/monitor-fo...obrobki-zdjec/
no niestety tak jest z drukarzami jak drukuja ze sterownikow bez profili ICC... ale nie oszukujmy sie malo kogo stac na RIPa i spektrofotometr bo komplet to 20k+ ja zajmuje sie tylko wielkoformatem od foto przez canvas po fototapety dowolnych wymiarow
Skomentuj
Skomentuj