Również mi pasuje ta asusowska nakładka, jedyny minus to nawalone aplikacji od producenta. Część ciekawych, ale pozostałe uważam za zbędne- choć nie ma problemu z wyłączeniem to usunąć się nie da. Krótko opisując nakładke: prosta i przejrzysta, przez co szybsza i wygodna.
A ja zaproponuję coś innego. Również stałem przed wyborem nowej komórki i przeglądałem topowe modele marek aż ktoś podrzucił mi temat z telefonami marki Xiaomi działajacymi na MIUI. Pogrzebałem, poczytałem i po 5 dniach miałem już u siebie nówkę Xiaomi MI4 z ibuygou.com. W tej chwili czekam na premierę MI5 (ma być w lutym po Chińskim Nowy Roku) i jak tylko się pojawi to pewnie go zamówię. Po 1,5 roku użytkowania MI4, telefon miażdży. System jest tak świetnie dopracowany, serwis i wsparcie również. W chwili kiedy go kupowałem to topowymi modelami była np. S5 od Szajsunga czy Sony Z3 a parametrami i jakością wykonania, płynnością w działaniu MI4 zawstydzała konkurentów (turbodymomena) mimo, że był sporo tańszy. Jak się okazało bez reklamy takiej jakie ida na Samsunga czy Sony też można zrobić telefon w normalnych pieniądzach. Reklama swoje kosztuje i gdzieś trzeba ja doliczać a gdzie jak nie do telefonów za które my płacimy.
W wakację zastanawiałem się nad zmianą telefonu własnie na poczatku roku i myślałem o jabłku ale jak kupiłem Ipad'a Air'a 2 to powiedziałem, że nikt mnie na "japko" w formie telefonu nie namówi. Często jadąc do pracy SKM'ką czy metrem, oglądam jakieś seriale/filmy i jak się okazało ze Ipad ma problemy z odtwarzeniem wielu formatów video, jak np. *.mkv (720p, 1080i) to zrobiłem oczy jak 5 ZŁ. Nie, nie wierzę, 3 koła za tablet i żebym nie mógł normalnie oglądać tego co chce????? Dramat!!! Jeśli chodzi o działanie to nie mam nic do zarzucenia ale funkcjonalość i hermetyczność jest makabryczna. Kupując iphone'a strzeliłbym sobie w stopę i byłoby już pooglądane w drodze z/do pracy.
XIAOMI mozna w ciemno brac Za polowe ceny Samsunga, otrzymujemy praktycznie to samo, z jeszcze lepszym wsparciem i bardziej intuicyjnym UI.
Sam uzytkuje redmi note 2 i udalo mi sie zarazic tym modelem juz przynajmniej 6 osob
matrix, po macaniu w sklepie mimo 8 rdzeni i 2 gb ramu to interfejs chodził szybciej na 1 gb ramu i 4 rdzeniowym procesorze w moto g 3 generacji :)
Z resztą spotkałem się z recenzją, w której stwierdzono, że płynność intrefejsu dorównuje flagowcom.
XIAOMI? Miałem jednego chińczyka, mantę nie byłem z niej zadowolony. Potrzebuje telefonu solidnego bo nie zmieniam ich za często, a chińczyk jakoś do mnie nei przemawia. Spodobał mi się LG G2 bodajże, tylko szkoda że ten fon jest sporo droższy od mojego zakładanego budżetu.
Równieź polecam Xiaomi. W moim przypadku Mi3. Siostra i brat mają RedMi 2. Wszyscy zadowoleni.
ŁukaszN, a który telefon nie jest z Azji? Tutaj chodzi o jakość a Xiaomi akurat ją ma. To nie jest jakiś noname Chinczyk.
Po 3 miesiącach użytkowania mogę śmiało polecić HTC 820, stosunkowo tani, posiada wszystkie bajery, solidny... myślę że wystarczy mi na dobrych parę lat. Na dzień dzisiejszy nie znalazłem nic co by mnie wkurzało.
Skomentuj