Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ktory telefon?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wystarczy się wyprzeć odebrania paczki, zawsze można powiedzieć, że sąsiad odebrał o ile nie było podpisu u kuriera...

Skomentuj

zawsze jest podpis. to sa paczki typu do rak wlasnyh

Skomentuj

wszystko zależy od zdolności kuriera, nie jedna paczka do rąk własnych była zostawiona u sąsiada, jeśli nie było dokumentów zwrotnych do podpisania...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
          ylko ze oni maja swoich prawnikow i stac ich na to zeby wykombinwoac tak zeby to byla wina klienta :/
          Ale
          1. każda firma ma pułap do której nie opłaca się uruchamiać windykacji
          2. Od strony operatora sprawa jest naprawdę rażąca i po przeczytaniu przez prawnika naprawdę nie sądzę żeby poszło to do sądu.

W ustawie są wprost zapisane zasady przy umowach na odległość... Takie zachowanie wprost łamie zasady na których działa ta ustawa. Ja bym w tym wypadku się nie obawiał i nie płacił. Ale oczywiście nie można zwyczajnie nie płacić, tylko trzeba wysłać reklamację.

Skomentuj

U nas w kraju tak to działa że obowiązkowo trzeba płacić, następnie reklamować, oni rozpatrują i zwracają pieniądze.
            Ale w między czasie obeznać temat np w internecie czy prawnika, i w razie czego nie popuszczać bo się nauczyli że - strzelam - czterech na pięciu użytkowników płaci bo nie chce mu się chodzić po prawnikach, nie ma czasu bo praca czy problemy rodzinne itp.

Skomentuj

Mam kilka numerów na firmę w Play. Podpisałem ostatnio umowę i miało być pół roku bez opłat.... miało. Ciągle naliczają jakieś różne drobne sumy, które nie wiem skąd wynikają. Zbierze się sumka to po raz kolejny będę domagał się zwrotu..... Połowa faktur z Play to korekty. Tak to działa i my tego nie naprawimy - trzeba się szarpać.

Skomentuj

Orange potrafi dwie opłaty na jednej fakturze umieścić i trzeba się szarpać później. Ale Rzecznik Praw Konsumentów działa otrzeźwiająco. Od razu wszystko rozpatrywane jest pozytywnie dla konsumenta. Polecam.

Skomentuj

Chciałem posłuchać w aucie czegoś nie radiowego i podłączyć telefon... wyciagam z kieszeni a tu w moich rękach pojawił się diy nowy iPhone bez gniazda jack...

Skomentuj

klebek bawelny z kieszeni dzinsow?

Skomentuj

Odkąd przeszedłem tylko na garniturowe gacie zapomniałem ile się na to denerwowałem ^^
                      Zwłaszcza jak nie zauważyłem i wcisnąłem tego kula wtyczką.

Co do 7 to ten ich adapter jest tak biednie wykonany że jak przeżyje pół roku to max.
                      Biedny pomysł mieli z tym gniazdkiem.

Skomentuj

Piach albo beton... Jakis czas temu wszyscy mowili ze mnie nie slychac jak dzwonie. Okazalo sie ze kamyk wpadl w dziurke gdzie jest mikrofon.

Skomentuj

Słyszałem że standardową usterką jest mikrofon i głośnik zalepiony podkładem :)

Skomentuj

Nie na temat...

a tak sie konczy to w branzy obroki metali

Skomentuj

Przymierzam się do zmiany telefonu i chciałbym kupić jakiś z dobrym dźwiękiem na słuchawkach - przeglądając różne tematy trafiłem na poniższą listę telefonów z opisem kości DAC i OPAMP:

Vivo X6 Plus – ESS ES9028 DAC / ES9603 Amp w/ Yamaha YSS-205X audio processor (can drive up to 600 ohms)
                              Vivo X6S Plus - Cirrus Logic CS4398 DAC / Analog Devices AD45257 Amp
                              Meizu Pro 5 – ESS ES9018K2M DAC / OPA1612 Amp w/ NXP Transistor
                              Meizu Pro 6 – Cirrus Logic CS46L36 DAC/Amp w/ NXP TFA9911
                              ZTE Axon 7 - AKM4490(Main) + AKM4961(Recording) / Smart PA / Dolby Atmos
                              Lenovo Vibe X3 - ESS Sabre 9018C2M(Main) + Wolfson WM8281 DAC(Recording) / 3x TI OPA1612 Amp / Dolby Atmos
                              Xiaomi Mi Note Pro - ESS Sabre ES9018K2M DAC / 2x TI OPA1612 & 2x ADI ADA4896 Amp (can drive up to 600 ohms)
                              Ulefone Vienna - NXP Smart Audio PA DAC/Amp
                              Vivo XPlay 5 Elite/Ultimate - 2x ESS Sabre ES9028 DAC / 3x TI OPA1612 opamp
                              LG G5 HiFi Plus B&O Module - ESS Sabre ES9028C2M + Sabre9602C Amp
                              UMI Super - Awinic AW8738 DAC/Amp
                              Leagoo Shark 1 - Awinic K6 DAC/Amp
                              Sony Z3 - Qualcomm WCD9320 Audio Codec / 2x NXP TFA9890 DAC/Amp
                              LG V10 - ESS Sabre ES9018 DAC / ES9602 Amp
                              LeTV Le Max Pro – AKG Audio / Dolby Atmos / LeHiFi
                              Alcatel Flash Plus 2 – AK4375 DAC / NXP9890 Amp - $150
                              HTC 10 - Qualcomm Aqstic DAC + Smart PA Combo ( same setup used by Xiaomi Mi5)

Z takich w miarę przystępnych cenowo ok. 1k zł znalazłem jeszcze alcatel idol 4 i pop 4s (widziałem dużo pozytywnych opinii na temat dźwięku).

Pytanie, czy ktoś z Was miał jakieś doświadczenia w tej materii i czy w ogóle warto iść w tą stronę?

Aktualnie używam samsunga galaxy S3.

Skomentuj

Meizu robiło kiedyś całkiem przyzwoite grajki, ale nie wiem czy szukanie jakości muzyki w telefonie ma jakikolwiek sens... zresztą, w tym są 4 telefony znanych marek(htc 10, lg v10, sony z3 i xiaomi mi note pro), reszta to lekka niewiadoma, albo tak jak lg g5 telefon za ponad 2k plus jeszcze moduł b&o za ponad 500 zł...

Skomentuj

Te w cenie ponad 2k pomijam - mnie interesuje coś w okolicy 1k.

Pytanie, czy ktoś z Was miał okazję przetestować któryś z tych telefonów (lub innych) i ma swoje spostrzeżenia na ten temat, tzn., czy to jest tylko bełkot marketingowy, czy rzeczywiście słychać tą różnicę w dźwięku.

Skomentuj

Jeśli chodzi o dzwięk z smartphone to jak najbardziej jest różnica , np prawie wszystkie modele galaxy S oprucz galaxy s2 (który ma układ audio yamaha ) to wszystkie Eski mają układ audio firmy Wolfson który cechuje bardzo liniowe odtwarzanie dzwieku oraz ponad przeciętna moc wbudowanych układów Audio , oczywiście ta moc jest ukryta w standardowych Androidach . Po zrotowaniu i dograniu odpowiedniego kernela np taki poczciwy galaxy s3 zyskuje nowe oblicze , bez żadnego problemu jest w stanie wysterować każdy wzmacniacz , amplituner czy końcówkę mocy .
                                    link do testu http://www.gsmarena.com/samsung_i930...view-761p8.php
                                    Układ wolfsona mają tylko i9300 nie posiadaja go S3 lte oraz S3 neo .

Skomentuj

Dzięki za info - miałeś rację - po wgraniu boeffla-kernel dźwięk zmienił się i to baaaardzo :)

a ja chciałem się pozbyć tej s3'ki...

Skomentuj

Szukam czegoś małego 4 do 4.3 cala. Nie musi być nowy ani super szybki. Tak żeby normalnie działał.

Plećcie coś.

Skomentuj

iphone 5/5s i w sumie ciężko dla tego alternatywę znaleźć...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X