Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ktory telefon?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Na szybko, bo już w zasadzie powinienem od dawna spać

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
    Niestety wszystko się zmienia z czasem
    Owszem, ja osobiście nadążałem aż do dziś, miejmy nadzieję, że to tylko język.

GPS mam w radiu samochodowym które jest także bardziej zaawansowanym urządzeniem więc nie muszę do tego telefonu używać a nagrywam niezwykle rzadko (pewnie używasz jako kamerki w samochodzie?).
    Ja mam obok radia samochodowy GPS, wraz z akcelerometrami i komputerem pokładowym utrzymuje "fix"'a nawet w tunelach, garażach podziemnych itp, więc pod tym względem nic go nie przebija, ale są inne względy. Yanosik jest jednym z tych ważnych. I tak, używam telefonu jako kamery. Kiedyś miałem plan kupić dedykowane urządzenie, ale albo jakiś tani chłam był, albo drogi jak diabli (bo z GPSem).

telefon nie za mocny na te czasy.
    Z dobrym romem daje radę, ale już ledwo.

Sam posiadam smartfona z takiej okazji iż potrzebuje mieć wszędzie dostęp do mojej poczty i internetu (czy też SSH i paru innych "lekkich" rzeczy) ale to jest praktycznie wszystko do czego jest mi potrzebny.
    Ja sobie nie wyobrażam ssh przez touchscreen (tj. lepiej niż przez Nokię N95, ale nadal tylko skrajne przypadki)

A jeśli to nie problem to pochwalisz się czego programistą jesteś? Sam zajmuje się programowaniem raczej nisko-poziomowym zazwyczaj C z C++ ale nie rzadko ASM x86.
    Też C/C++, assembler dawno temu, obecnie to i python, php, java (android), do tego sql w różnych wydaniach i nie wiem co jeszcze, pewnie już niewiele - miło, że ktoś z podobnej branży

Skomentuj

Cosik ten temat ucichł. To ja dodam od siebie na rozbudzenie, że odkryłem niedawno w swoim telefonie większe (tak, większe, bo wszystkie sprawdzane mają, ale mniejsze) wybrzuszenie Gorilla "Szybki" gdzieś w okolicach "zegarka" . Tj. patrząc pod światło tak, aby odbijało się w ekranie widać, jak zniekształca klosze, żarówki itp. bardziej, niż inne SGS4 które miałem w rękach (a było ich w sumie 4), zatem otrzymałem "pechowy" egzemplarz - wszystkie pozostałe mają również zniekształcenia ale nieco mniejsze.

Potwierdza to moim zdaniem "lepszość" starych GGv2, bo na tamtych nie zaobserwowałem zniekształceń - praktycznie jak lustro . V3 już takie nie jest, a moje to już szczególnie .

Skomentuj

mojej mamie konczy sie umowa. wydzwaniaja i na sile cos chca wcisnac...

jaki polecacie PROSTY w obsludze telefon z duzym czytelnym wyswietlaczem?
        oferta t-mobile

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
          Ogólnie telefony oparte na systemach operacyjnych typu android obsługuje się dokładnie tak samo, różnica to ekran jakość wykonania i bebechy.

Skomentuj

mojej mamie konczy sie umowa. wydzwaniaja i na sile cos chca wcisnac...

oferta t-mobile
            Galaxy Note :thumbup: Jak nie chcesz bawić się w zmianę romu, to zmienisz dpi na większe ( lub wgrasz jakiś inny launcher) i jest idealny dla starszej osoby- duży wyświetlacz i duże ikony.

Skomentuj

to ja moze wyjasnie jak prosty telefon potrzebuje

moja mama od kilku lat nie nauczyla sie jak wkladac plyte do DVD
              co tydzien musze jej tlumaczyc jak obslugiwac aparat fotograficzny ktory mam od 6 lat
              przez 2 lata nie nauczyla sie jak dodac nowy numer w telefonie (ale tu wina telefonu - w motoroli sam sie gubie)

mysle raczej o prostej duzej nokii z duzym czytelnym wyswietlaczem i jedynie poprawnym aparatem - nic wiecej nie potrzebuje i nie potrafi obslugiwac

Skomentuj

Czyli proste ostatnie modele noki s40

Skomentuj

to ja moze wyjasnie jak prosty telefon potrzebuje

moja mama od kilku lat nie nauczyla sie jak wkladac plyte do DVD
                  co tydzien musze jej tlumaczyc jak obslugiwac aparat fotograficzny ktory mam od 6 lat
                  przez 2 lata nie nauczyla sie jak dodac nowy numer w telefonie (ale tu wina telefonu - w motoroli sam sie gubie)

mysle raczej o prostej duzej nokii z duzym czytelnym wyswietlaczem i jedynie poprawnym aparatem - nic wiecej nie potrzebuje i nie potrafi obslugiwac
                  Twoja i moja mama to chyba ten sam model. Moja jak chc obejrzec film to dostaje ode mnie odtwarzacz dvd z już załadowana płytą, ktory wystarczy podlączyć pod scart i do prądu, a gada mi, że "nie bo coś popsuje".
                  Chyba musisz się z nią przejść do salonu pokazać jakiś telefon z dotykowym wyświetlaczem, bo nie wiadomo czy jej się to spodoba, może lepiej wziąć coś z ofert t-mobile dla ciebie ,i a jej kupić używkę z allegro.

Skomentuj

Motorola Gleam?

Skomentuj

Zamieszczone przez mbar Zobacz posta
                      Motorola Gleam?
                      tak, to sobie wybrala poprzednim razem bo wyswietlal godzine na obudowie

ja sie zastanawiam nad samsungami solid. ale chyba faktycznie trzeba isc z nia do sklepu

---------- Post dodany o 15:43 ---------- Poprzedni post o 15:41 ----------

Zamieszczone przez ejanek Zobacz posta
                      Czyli proste ostatnie modele noki s40
                      to model czy system operacyjny?

Skomentuj

To zamknięty system noki jak bada samsunga prostota

Skomentuj

bym jej dal nie uzywane 6303i gdyby nie te male przyciski za nisko...
                          chyba C5 bedzie dobrym wyborem - jak myslicie?
                          przyciski dosc duze i w wygodnym polozeniu, telefon juz lepiej wyposazony ale nadal prosty

---------- Post dodany o 16:33 ---------- Poprzedni post o 16:24 ----------

301 mi sie spodobal. chyba ide do sklepu dla idiotow go zobaczyc

Skomentuj

N95 byłaby dobra (rozsuwanie - dobrze się odbiera telefon, klawiatura, dobry aparat jak na lata produkcji itp), gdyby nie to, że ja bym jej nikomu w zasadzie nie polecał - wolna, ma też trochę błędów.

W zasadzie to ciężko o "stary" telefon który można polecić.

Skomentuj

N96 slajder aparat super pamięci kupa symbian np. Nagrywanie rozmów nawigacja GPS

Skomentuj

Zamieszczone przez ejanek Zobacz posta
                                kupa symbian
                                to się zgadza.

Skomentuj

zgadzam się z mbar... nic na systemie symbian bo twoja mama jeszcze nerwicy dostanie...

Skomentuj

panowie, idziecie w zla strone. ma byc proste i ladne. nic wiecej sie nie liczy
                                    ona nawet smsa nie potrafi pisac! rok czasu uczylem ja jak sie smsa odbiera

301 pomacalem w MM - gdyby nie "joy" to byloby OK. duze przyciski tam gdzie trzeba, lekka, duzy wyswietlacz... tylko ze to byla atrapa wiec nie wiem co oferuje :/

a moze tanszy abonament zamiast telefonu? :unsure:

Skomentuj

http://www.nokaut.pl/telefony-komorkowe/emporia.html może coś takiego ? Baaaardzo proste w obsłudze , nawet moja babcia obczaiła jak działa , do tego ma takie sweet guzik że jak się coś stanie to od razu dzwoni na 112 . Telefon bez żadnych bajerów , choć sms da się napisać , literki i cyferki są ogromne , przyciski też...

Skomentuj

Moja Mama ma właśnie Emporia Elegance - i ten telefon daje radę.
                                        Jest też spora oferta tego typu telefonów marki MyPhone http://www.myphone.pl/Produkty/TelefonySimpleLife.aspx
                                        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

te telefony to dla mnie przesada. przyciski zrobili jak dla ludzi z parkinsonem, a wyswietlacze jak dla ludzi w srednim wieku...

chociaz emporiaCLICK jeszcze jakos wyglada

Skomentuj

Czaruję...
                                          X