Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ktory telefon?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

No właśnie. Nie tak dobrze jak normalny czytnik a co to za różnica skoro i tak naturalnie palec spoczywa ci z tyłu obudowy ?
    Last edited by Oskar29; 10.08.2019, 08:07.

Skomentuj

Apropo face id https://niebezpiecznik.pl/post/tasma...-iphonea/?more

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
      ... tak naturalnie palec spoczywa ci z tyłu obudowy ?
      Nie zawsze, ja w pracy wolę położyć sobie telefon na biurko i wtedy go muszę podnieść żeby użyć czytnika linii papilarnych albo jak telefon jest w uchwycie samochodowym to dostęp do tylnego czytnika jest problematyczny.

Skomentuj

To masz double tap to wake

Skomentuj

Mając dwie cegły jedną z faceid, drugą z touchid. Muszę przyznać że znacznie wygodniejsze jest faceid, w samochodzie w uchwycie, na biurku, w sumie wszędzie, czytnik linii papilarnych jest dużo mniej wygodny.
          Minusy, jak człowiek pijany i roześmiany to czasami jest zbyt wesoły dla skanera, w sklepie trochę wysoko trzeba telefon podnieść aby wallet się odblokował, trzymając długopis w zębach nie ogarnie.

Touchid ma też swoje minusy, jak nie jesteś księgowym, czy innym gryzipiórkiem to często palce od manualnych prac są uszkodzone ponad możliwość skanera, brudne też robią głupoty, jest to dodatkowa czynność jak by nie patrzeć zajmuje czas ^^
          Plusy, deska, motor, maska przeciwpyłowa, wszędzie tam gdzie twarz zakrywa coś co trudno ściągnąć, faceid nie ma prawa bytu, jeśli mowa o motorze gdzie telefon jest w uchwycie, to wszystkie skanery z tyłu obudowy są raczej bez sensu.
          Last edited by Marcin V; 10.08.2019, 09:42.

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
            To gdzie najlepiej kupować? Ali,.ebay, gearbest, coś innego? Sam sie zastanawiam nad czyms co ma skaner w ekranie, wiec albo lenovo albo xiaomi czy jakieś inne.
            Gearbest i Banggood. Są fora o tanich zakupach w chinach, ludzie wrzucają kupony rabatowe, jest też grupa na FB. Cały czas jakieś promocje i na prawdę można sporo taniej kupić niż w PL.
            Mi9 w oficjalnej dystrybucji kosztuje 2000zl, można do obecnie za około 1500zl wyrwać w wersji 128GB.
            Jak ustawiłem faceid to nie używam już czytnika linii...

Skomentuj

Ustawiłem też odblokowywanie twarzą skoro tak chwalicie :p . Zobaczymy jak tego się używa :) .

Skomentuj

Zamieszczone przez piotreq123 Zobacz posta
                Gearbest i Banggood. Są fora o tanich zakupach w chinach, ludzie wrzucają kupony rabatowe, jest też grupa na FB. Cały czas jakieś promocje i na prawdę można sporo taniej kupić niż w PL.
                Mi9 w oficjalnej dystrybucji kosztuje 2000zl, można do obecnie za około 1500zl wyrwać w wersji 128GB.
                Jak ustawiłem faceid to nie używam już czytnika linii...
                Potwierdzam, z ubezpieczeniem przesyłki mi9 dla żony wyszło 1580zł z czego 45 ubezpieczenia. Jutro dostanie telefon i zobaczymy czy będzie zadowolona.
                Jedynie co nie doszło na czas to ładowarka samochodowa indukcyjna, ale trudno, kupiłem za to indukcyjna stacjonarną i zobaczymy jak będzie to działać.
                Telefon sporych rozmiarów co osobiście mi nie przeszkadza ale korzystanie z tego jedną ręką jest na pewno słabe.

Skomentuj

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
                  To masz double tap to wake
                  I wtedy trzeba wklepać pin bądź narysować szlaczek.
                  Dla mnie czytnik z przodu to jest plus.
                  Na razie nie miałem doczynienia z czytnikiem w ekranie ale w recenzjach nie widzę narzekania że działają gorzej niż zewnętrzne. Oczywiście zależy od telefonu.

Skomentuj

No jak to nie? Często się pisze że czytniki ekranowe jeszcze nią mają takiej precyzji i szybkości jak tradycyjne.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Moim zdaniem powinni zostawić taki jak był w np. meizu. Wiem że zabiera to miejsce na ekran ale tradycyjny czytnik i z przodu. Albo z boku można umieścić. Też żaden problem jeśli ktoś nie chce z tyłu.

Skomentuj

A moim zdaniem tylko czytasz o tych rozwiązaniach ale nie obcowałeś z nim na co dzień.
                      Fakt jest wolniejszy - zamiast odblokować telefon w 0,2 s zajmie Ci to 0,5 s lub nawet 1 s. Tylko co to zmienia? W mojej ocenie nic.
                      Mam taki telefon, który ma czytnik w ekranie widzę szereg plusów czytnika w ekranie. Rano gdy telefon się ładuje a ja jeszcze leżę mogę sobie go spokojnie odblokować i nie muszę go podnosić, w aucie gdy telefon wisi w uchwycie nie muszę go z niego wyciągać, gdy telefon leży na stole a je chcę coś na nim zrobić tak aby telefon dalej leżał, nie muszę go podnosić co chwilę bo się automatycznie zablokował. A do tego cały czas mam duży ekran w telefonie bez bródki z czytnikiem zabierającej mi część ekranu.
                      Nie jestem fanem dużych telefonów ale jestem fanem dużych ekranów. I mając maksymalne możliwe wypełnienie ekranu mogę dzięki temu kupić mniejszy telefon.
                      Jak dla mnie to rozwiązanie, które mam w telefonie, zwłaszcza po aktualizacjach jest wystarczające do normalnego codziennego użytkowania. Tylko żeby to wiedzieć to trzeba telefonu używać a nie czytać zawiedzionych, że telefon im się odblokowuje sekundę dłużej :)
                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

A moim zdaniem to zależy czy kogoś to denerwuje czy nie. Jakby czytnik w ekranie mi się mylił albo długo mi odblokowywał (dłużej niż tradycyjny czytnik) telefon to bym nie był raczej szczęśliwy. Wole mieć tradycyjny czytnik który odblokowuje natychmiast praktycznie i rzadziej się myli.
                        Last edited by Oskar29; 10.08.2019, 14:36.

Skomentuj

Żona ma chyba s10 czy jakis tam z czytnikiem w przycisku zasilania. Pierwsze kilka dni było dla niej ok ale nie wytrzymała i zmienila na pin. Teraz sie wnerwiam jak biore jej telefon bo zamiast raz nacisnac trzeba wklepywac kombinacje a to poszukiwanie przycisku bylo tez wnerwiajace.

Skomentuj

Również mam p30. Czytnik jednak dłużej się odblokowuje. Za to face id mam wrażenie że "uczy się". Działa szybciej iniż na początku. Tel używam około miesiąca.

Skomentuj

Film jak to działa to u mnie
                              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

To już działa nieźle :) . Tylko że rzadko który z tego co wiem tak dobrze działa .

Skomentuj

Mi9 identycznie, Mi 9 se miałem przez chwilę i działało tak samo.

Skomentuj

W moim 3,5 letnim Kruger&Matz Mist spuchła bateria. Jest ona "niewymienna", łączy się z telefonem 3 przewodami. Zamiast niej podłączyłem na dolutowanych krótkich przewodach baterię 860mAh BL-4C, całkiem wydojoną do 0V, ze starej, nieużywanej przez wiele lat Nokii 5130. Po 5-6 godzinach ładowania z USB bateria się naładowała i od zakończenia ładowania po 16 godz. czuwania ma 65%. Niestety BL-4C jest za gruba i klapa telefonu odstaje. Może ktoś się orientuje od jakiego telefonu pasowałaby bateria w rozmiarze 54x60x4. Oryginała raczej nie dostanie się, szukałem w necie.

Skomentuj

Jakbyś podał model tego K&M lub chociaż model oryginalnej baterii to może by ktoś pomógł :)
                                      http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Ludzie jednak nie czytają ze zrozumieniem... ech.
                                        W pierwszym zdaniu przecież podałem co to za model, ale to nie jest najważniejsze. Najważniejsza jest dziura, w którą musi wejść inna bateria o podanych max wymiarach 54x60x4.
                                        Na razie znalazłem info, że może podejdzie bateria od Samsunga Galaxy Ace 2. Może ktoś ma takiego i może sprawdzić jakie wymiary ma bateria do niego.

Skomentuj

Teraz zwróciłem uwagę, że tam jest coś takiego jak "Mist" Poszukam wieczorem. Możliwe, że znajomy będzie miał do tego baterie
                                          http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Czaruję...