Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ktory telefon?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

rozebralem mi4 - chcialem odzyskac kontakty
    psul sie wyswietlacz, padla bateria! :(

Skomentuj

Ile ma lat ten telefon, że tak wszystko w nim umiera?

Skomentuj

3-3,5 roku
        obawiam sie ze cos musialo sie z nim stac :/
        nie pamietam zeby upadl... wiec albo pogniotl sie za mocno w kieszeni, albo wilgoc mu zaszkodzila (parowanie ciala w spodniach?)

Skomentuj

cos powazniejszego sie dzieje z tym telefonem :(
          wczoraj bateria padala po max 1min po odlaczeniu ladowarki
          na noc zostawilem telefon zeby sie rozladowal... a tu rano dzwoni budzik i bateria pelna :/
          a zamowilem juz nowa!

moze twardy reset cos tu pomoze

Skomentuj

Może coś po prostu zwiera Ci zasilanie ale nie zawsze i stąd takie zachowanie.
            Zrób sobie synchronizację z kontem google to nie będziesz się musiał martwić o kontakty na przyszłość.
            Potem nawet wchodząc na gmail możesz sobie podejrzeć numery telefonów :)

Skomentuj

Synchronizację jak najbardziej polecam. Nie warto ryzykować utraty kontaktów... Ja mam zsynchronizowane dwa telefony, na bieżąco aktualizują się kontakty w obu i kopia siedzi w google.

Skomentuj

a ja cały czas mam opór przed synchronizacją i innymi chmurami...że to udostępnianie danych...
                pewnie i tak już wszystko co mieli wyciągnąć to wyciągnieli ale gdzieś tam z tyłu głowy siedzi żeby jednak dobrowolnie nie udostępniać tych danych

Skomentuj

Ja też niczego nie trzymam w chmurze, google synchronizuje kontakty, ustawienia, hasła do sieci wifi ale sam z siebie zdjęć nie kopiuje.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                    cos powazniejszego sie dzieje z tym telefonem :(
                    wczoraj bateria padala po max 1min po odlaczeniu ladowarki
                    na noc zostawilem telefon zeby sie rozladowal... a tu rano dzwoni budzik i bateria pelna :/
                    a zamowilem juz nowa!

moze twardy reset cos tu pomoze
                    Możliwe że jest gdzieś zawilgocony np przez pot w kieszeni spodni pojawiła się gdzieś korozją pod układami i może wariować .
                    Rozkręć telefon i dla profilaktyki wykąp płytę główną w izopropanolu jak masz myjkę ultradzwiekową to jeszcze lepiej i za pomocą miękkiej szczoteczki do zębów wyczyść laminat ( tylko ostrożnie żebyś nie pourywały elektroniki :biggrin: ) wysusz za pomocą suszarki i testuj to wszystko co możesz zrobić w domu bez sprzętu.
                    Być może jest uszkodzony układ zarządzania energią w telefonie i to on jest problemem .
                    Ps ściągnij sobie apke o nazwie Ampere z google Play za jej pomocą sprawdzisz status kondycji baterii oraz aktualny pobór prądu normą to około 250 - 350 mA .
                    Zapomniał bym o istotnym fakcie a mianowicie jak na laminacie są mikrofony to trzeba je zabezpieczyć żeby ich nie zalać
                    Last edited by kokoelloko; 05.06.2019, 13:42.

Skomentuj

Jeszcze gniazdo ładowania łatwo potrafi skorodować i płatać figle.

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                        Jeszcze gniazdo ładowania łatwo potrafi skorodować i płatać figle.
                        Tak jest zgadza się , Szczota + izopropanol i jechane :)

Skomentuj

Ja mam to grzebanie w udostępnionych głęboko... Robię backup całego telefonu, bo w Apple to tak działa(po zmianie telefonu miałem kopię 1:1 wszystkiego) i mam święty spokój... Do tego synchronizacja kontaktów z google i finito, coś się stanie to kupuję drugi telefon i nie tracę absolutnie nic, łącznie z wersjami aplikacji.

A prawda jest taka, że żeby uniknąć wrzucania czegokolwiek gdziekolwiek to trzeba by było wyłączyć w telefonie jakiekolwiek połączenia internetowe, albo kupić coś, co nie ma takiej funkcjonalności. Niestety, coś kosztem czegoś...

Skomentuj

A ja tam jestem staroświecki, telefon 16GB i karta 32GB, zdjęcia i jakieś własne pliki lądują raczej tam, ewentualny backup SMSów i kontaktów także do plików, jak zmieniam po jakimś czasie telefon to nawet się cieszę, że na nowym nie ma licznego starego syfu, który już mnie wcześniej męczył, a to co potrzebuję jest na karcie.

Podczas bieżącego kopiowania jadę po SMB pod lokalnym serwerkiem, także pliki mam u siebie i wiem co się z nimi dzieje.

Skomentuj

Zamieszczone przez kokoelloko Zobacz posta
                              normą to około 250 - 350 mA .
                              zależy od jasności ekranu bardzo mocno. U mnie na minimalnej jasności jest 180mA a na maksymalnej potrafi być nawet 610mA.

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                                Zrób sobie synchronizację z kontem google to nie będziesz się musiał martwić o kontakty na przyszłość.
                                Potem nawet wchodząc na gmail możesz sobie podejrzeć numery telefonów
                                ciagle to pomijalem. ale teraz juz to zrobilem! :p

Zamieszczone przez sebasbox Zobacz posta
                                a ja cały czas mam opór przed synchronizacją i innymi chmurami...że to udostępnianie danych...
                                z tego samego powodu tego nie robilem... jak widac ryzyko utraty danych jest wieksze niz ze cos wyplynie :p

Zamieszczone przez kokoelloko Zobacz posta
                                Ps ściągnij sobie apke o nazwie Ampere z google Play za jej pomocą sprawdzisz status kondycji baterii oraz aktualny pobór prądu normą to około 250 - 350 mA .
                                w tym telefonie sa baterie li-po. one potrafia oddac duzo wieksze prady :p

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
                                A ja tam jestem staroświecki, telefon 16GB i karta 32GB, zdjęcia i jakieś własne pliki lądują raczej tam
                                staroswiecki to bylem ja przed zakupem xiaomi. do rozmow i sms mialem nokie 6303, a smartfon byl do internetu :p

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                  w tym telefonie sa baterie li-po. one potrafia oddac duzo wieksze prady
                                  Wiem że potrafią ale chodziło mi o to jaki prąd pobiera urządzenie w danej chwili tj w spoczynku .

Skomentuj

xiaomi redmi note 7
                                    bateria 4000mAh
                                    2 doby po odlaczeniu od ladowarki, normalne uzywanie, wlaczone wi-fi, gps itp itd
                                    22% baterii!

bardzo ladnie zoptymalizowali prace i zuzycie baterii

Skomentuj

Na innym romie niż miui jest jeszcze lepiej .

Skomentuj

Chłopaki chcę kupić dla żony telefon z dobrym aparatem, ale nie chcę wydać majątku, myślę o mi9 6/128 czy to dobry wybór? Obecnie mamy obydwoje mi6 6/128 i ja jestem zadowolony a żona średnio, bo trochę słaba bateria i czasem się zamuli coś. Mi nic nie zamula tylko jak były upały to telefon wyświetlił komunikat że się przegrzewa, dodam tylko że wi-fi bluetooth, synchronizacja, automat ekranu mam załączone cały czas a jak jadę autem to i GPS działa i wtedy mu gorąco było.

Jeżeli jest jakiś telefon do którego warto dołożyć to dajcie informacje, bo póki co ten mi9 wygląda sensownie.

Skomentuj

Zależy czego chcesz od telefonu i jaki masz budżet.

Skomentuj

Czaruję...