3-3,5 roku
obawiam sie ze cos musialo sie z nim stac :/
nie pamietam zeby upadl... wiec albo pogniotl sie za mocno w kieszeni, albo wilgoc mu zaszkodzila (parowanie ciala w spodniach?)
cos powazniejszego sie dzieje z tym telefonem :(
wczoraj bateria padala po max 1min po odlaczeniu ladowarki
na noc zostawilem telefon zeby sie rozladowal... a tu rano dzwoni budzik i bateria pelna :/
a zamowilem juz nowa!
Może coś po prostu zwiera Ci zasilanie ale nie zawsze i stąd takie zachowanie.
Zrób sobie synchronizację z kontem google to nie będziesz się musiał martwić o kontakty na przyszłość.
Potem nawet wchodząc na gmail możesz sobie podejrzeć numery telefonów :)
Synchronizację jak najbardziej polecam. Nie warto ryzykować utraty kontaktów... Ja mam zsynchronizowane dwa telefony, na bieżąco aktualizują się kontakty w obu i kopia siedzi w google.
a ja cały czas mam opór przed synchronizacją i innymi chmurami...że to udostępnianie danych...
pewnie i tak już wszystko co mieli wyciągnąć to wyciągnieli ale gdzieś tam z tyłu głowy siedzi żeby jednak dobrowolnie nie udostępniać tych danych
cos powazniejszego sie dzieje z tym telefonem :(
wczoraj bateria padala po max 1min po odlaczeniu ladowarki
na noc zostawilem telefon zeby sie rozladowal... a tu rano dzwoni budzik i bateria pelna :/
a zamowilem juz nowa!
moze twardy reset cos tu pomoze
Możliwe że jest gdzieś zawilgocony np przez pot w kieszeni spodni pojawiła się gdzieś korozją pod układami i może wariować .
Rozkręć telefon i dla profilaktyki wykąp płytę główną w izopropanolu jak masz myjkę ultradzwiekową to jeszcze lepiej i za pomocą miękkiej szczoteczki do zębów wyczyść laminat ( tylko ostrożnie żebyś nie pourywały elektroniki :biggrin: ) wysusz za pomocą suszarki i testuj to wszystko co możesz zrobić w domu bez sprzętu.
Być może jest uszkodzony układ zarządzania energią w telefonie i to on jest problemem .
Ps ściągnij sobie apke o nazwie Ampere z google Play za jej pomocą sprawdzisz status kondycji baterii oraz aktualny pobór prądu normą to około 250 - 350 mA .
Zapomniał bym o istotnym fakcie a mianowicie jak na laminacie są mikrofony to trzeba je zabezpieczyć żeby ich nie zalać
Ja mam to grzebanie w udostępnionych głęboko... Robię backup całego telefonu, bo w Apple to tak działa(po zmianie telefonu miałem kopię 1:1 wszystkiego) i mam święty spokój... Do tego synchronizacja kontaktów z google i finito, coś się stanie to kupuję drugi telefon i nie tracę absolutnie nic, łącznie z wersjami aplikacji.
A prawda jest taka, że żeby uniknąć wrzucania czegokolwiek gdziekolwiek to trzeba by było wyłączyć w telefonie jakiekolwiek połączenia internetowe, albo kupić coś, co nie ma takiej funkcjonalności. Niestety, coś kosztem czegoś...
A ja tam jestem staroświecki, telefon 16GB i karta 32GB, zdjęcia i jakieś własne pliki lądują raczej tam, ewentualny backup SMSów i kontaktów także do plików, jak zmieniam po jakimś czasie telefon to nawet się cieszę, że na nowym nie ma licznego starego syfu, który już mnie wcześniej męczył, a to co potrzebuję jest na karcie.
Podczas bieżącego kopiowania jadę po SMB pod lokalnym serwerkiem, także pliki mam u siebie i wiem co się z nimi dzieje.
Zrób sobie synchronizację z kontem google to nie będziesz się musiał martwić o kontakty na przyszłość.
Potem nawet wchodząc na gmail możesz sobie podejrzeć numery telefonów
ciagle to pomijalem. ale teraz juz to zrobilem! :p
Ps ściągnij sobie apke o nazwie Ampere z google Play za jej pomocą sprawdzisz status kondycji baterii oraz aktualny pobór prądu normą to około 250 - 350 mA .
w tym telefonie sa baterie li-po. one potrafia oddac duzo wieksze prady :p
Chłopaki chcę kupić dla żony telefon z dobrym aparatem, ale nie chcę wydać majątku, myślę o mi9 6/128 czy to dobry wybór? Obecnie mamy obydwoje mi6 6/128 i ja jestem zadowolony a żona średnio, bo trochę słaba bateria i czasem się zamuli coś. Mi nic nie zamula tylko jak były upały to telefon wyświetlił komunikat że się przegrzewa, dodam tylko że wi-fi bluetooth, synchronizacja, automat ekranu mam załączone cały czas a jak jadę autem to i GPS działa i wtedy mu gorąco było.
Jeżeli jest jakiś telefon do którego warto dołożyć to dajcie informacje, bo póki co ten mi9 wygląda sensownie.
Skomentuj