Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ktory telefon?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
    ja mam redmi note 7 i jestem bardzo zadowolony
    zwlaszcza z baterii. trzyma 2 doby!
    Potwierdzam, też jestem posiadaczem tego modelu. Co prawda nie eksploatuję go bardzo intensywnie (dużo rozmów, trochę net, zero grania).

Skomentuj

Teraz te 2 doby to jest taki standard w miarę. Moja nokia trzyma podobnie tylko że inna specyfikacja. W większości telefonów celują mniej więcej producenci żeby przy przeciętnym użytkowaniu trzymał te 1,5-2dni. Co do xiaomi to ogólnie dobre telefony. Raczej bezawaryjne i wiele się z nimi nie dzieje.

Niezłe są też meizu ale te się kocha albo nienawidzi przez ich nakładkę. Też można tanio dostać u chinoli a czasami nawet u nas.

Skomentuj

2 doby przy małym czy dość intensywnym użytkowaniu?
        Jeszcze jeśli mogę spytać, sprowadzałeś z zagranicy czy kupowałeś gdzieś w salonie w Pl?

Skomentuj

normalne uzywanie
          wi-fi wlaczone
          gps wlaczony
          gry, yt, internet, smsy, niewiele rozmow

bralem na allegro na raty

Skomentuj

Cześć, podpinając i odświeżając temat. Macie jakieś opinie w kwestii telefonów Xiaomi? Skąd kupować, jakie modele królują?
            Z góry dzięki za opinie.

Skomentuj

Miecio, jakbyś przeczytał 3 ostatnie strony tego wątku to byś nie zadawał tego pytania.

Skomentuj

Wg mnie kupno telefonu czy to Chiny czy Pl to kwestia indywidualnych upodobań klienta. Ja wiem że kupując w Chinach jest taniej ale gwarancja nie istnieje. W PL jest drożej ale z gwarancją.

Skomentuj

Też potwierdzam, X.R. 7 śmiga młodemu Aż miło 24 na dobe niemalże i bateria wytrzymuje 2 dni. Mój H Mate 10L wytrzymuje w pracy 1 dzień. Po aktualizacji jakoś płynniej.

Słuchajcie muszę kupić żonie i matulce coś taniego do użytkowania. Jednej asus wpadł do kibla!?, druga roztrzaskała wyświetlacz na amen!
                  Coś taniego bo wiem że akcje mogą się powtarzać

Jest coś akceptowalnego w okolicach 3 stówek z dostępem do sieci (dual sim powiedzmy), z możliwością zapisania jakiegoś dokumentu i aktualnego na 2 lata powiedzmy?
                  Last edited by pierotez; 13.10.2019, 14:39.

Skomentuj

Od kilku dni posiadam telefon Huawei P20.
                    Potrzebowałem nowego telefonu (wcześniej miałem LG K10) który robi fajne zdjęcia.
                    Jestem bardzo zadowolony.
                    Nocne zdjęcia to pocisk (jak na telefon).

Wczoraj był wypad do lasu więc zrobiłem kilka zdjęć.

Tutaj na auto ze sztuczną inteligencją:

Tu zdjęcie na manualu (widać że zieleń już nie jest podkolorowana i wygląda bardziej naturalnie):

A tutaj na auto przy świetle jarzeniówki:

EDIT. chyba uploder obniżył jakość zdjęć...

Skomentuj

Ehhh co za ludzie , łażą po tych lasach i śmiecą butelkami i puszkami po piwie ... Żeby to jeszcze do pili burżuje ale nie bo po co niech się marnuje
                      A tak na serio to p20 jest bardzo sympatyczną słuchawką tak jak większość urządzeń z tej firmy .
                      Bardzo ubolewam nad tym że Huawei dostał po dupie od Trumpa i że nie będzie miał już wsparcia od Google ... Moim następnym telefonem chciałem aby został kolejny Huawei ale niestety chyba będę musiał się rozstać z tą marką a szkoda ...

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                        Od kilku dni posiadam telefon Huawei P20.
                        Uważaj tylko na baterię, żona już 2 telefony zajechałą. Nie rozładowuj, nie laduj na 100%

Skomentuj

Wystarczy nie używać dedykowanej szybkiej ładowarki.
                          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Ogniwa nie powinno się poniżej 15 albo 18% rozładowywać bo ma to negatywny wpływ na jego kondycję.

Skomentuj

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
                              Ogniwa nie powinno się poniżej 15 albo 18% rozładowywać bo ma to negatywny wpływ na jego kondycję.
                              To zabezpieczenie jest wbudowane w bms baterii smartphona , to że telefon się wyłączył to nie oznacza że ogniwo jest rozładowane do zera bo w tej sytuacji system odcina zasilanie gdy napięcie spadnie w okolice 2.8 - 2.9 v tak ma większość systemów bms opartych o ogniwa li-ion li-pol i ta wartość jest dopuszczalną dolną granicą rozładowania .

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                Wystarczy nie używać dedykowanej szybkiej ładowarki.
                                To ona skraca żywotność baterii?

Skomentuj

Ładuje dużym prądem, co powoduje mocne nagrzewanie baterii, a to skraca jej żywotność.
                                  Ja telefony zawsze ładuję przez noc, zwykłą ładowarką 2.4A pomimo, że obsługują szybkie ładowanie i nigdy pojemność żadnej z baterii mi odczuwalnie nie spadła.
                                  Zdarzało się sporadycznie doładowywać quickchargem ale bardzo rzadko.

Skomentuj

Ogólnie bezpieczny prąd ładowania zależy od technologi wytworzenia ogniwa i zaleceń producenta przyjęło się że zdrowym prądem ładowania jest 1C a najlepiej gdyby oscylowało w granicach 0.5 C w tedy akumulator ma najwieksze szansę na dożycie długich lat i max liczbę cykli ładowania .

Skomentuj

Ja długo ładowałem zwykłą 0,75 A i to jeszcze nie zostawiałem na noc tylko odpinałem jak doszło do 100%. Telefon działał zauważalnie dłużej...

Skomentuj

Najstarszy laptop (który jeszcze jest w rodzinie) co kupiłem MacBook Pro z 2010 roku, do dzisiaj pracuje 5h na baterii, iPad 2 też, czy mini z 2013 też baterii nie straciły.
                                        Nie zauważyłem żadnego specjalnego niszczenia się*baterii, ani przez mocniejsze ładowarki, ani przez trzymanie laptopów cały czas na zasilaczach, telefony podładowuję*do 100% co chwilę, bo wyrobiłem sobie nawyk że miejsce telefonu jest na ładowarce indukcyjnej. Najstarszy telefon co posiadam ma 3 lata i 91% baterii, drugi który ma rok na 97% baterii.
                                        Ładuje wszystkim co możliwe, ładowarki oryginalne, greencell, aukey, samochodowe, normalne, stacjonarne (te co mają 6 portów USB), z laptopa, komputerów, telefon jak trzeba to ładuję ładowarką laptopa (ma port C, więc kablem C do lighting), różne indukcyjne, zarówno markowe, jak i chińskie, powerbanki, bez litości.

Jedyna bateria co mi zmarła, to w laptopie, z winy producenta ogniw, po prostu spuchła i załapała się na darmowy serwis po gwarancyjny.

Trudno mi ocenić jak jest w androidach, ale nie wierzę że przy tym jak dzisiaj wypasione i dopracowane są telefony na androidzie z baterią było gorzej niż w apple.
                                        Znajomi używają różnych qalaxy, QC dla nich to podstawa, bo telefon zawsze naładowany i nikt się jeszcze nie skarżył.
                                        Dawno też nie widziałem laptopa z windows który ma mniej niż 5 lat i martwą baterię, chyba że to z tych laptopów dla studentów z dedykowaną grafiką za 1800zł.

Ostatnim telefonem co mi padła bateria był HTC Desire, spuchła, ale to było lata temu jak jeszcze ten telefon był czymś godnym uwagi.
                                        Nie potrafię osobiście potwierdzić, żadnych historii o padających bateriach, jedyne na co uważam to by nie zostawiać urządzeń w samochodzie jak słońce w lecie grzeje.

Skomentuj

Zdecydowałem się na jego zakup. I rzeczywiście długo trzyma na baterii, jestem mega zadowolony jak na razie.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X