SE. A jeśli po kilku latach chodzą dobrze ma być takie, że zaczynamy od czyszczenia telefonu do zera to ja podziękuję za takie coś. W pewnym momencie znudziły mi się kombinacje i chcę po prostu używać telefonu, a iPhone z czasem nie zwalnia...
Jeśli jesteś użytkownikiem iPhona to opowiedz o jego wyższości nad innymi urządzeniami oczywiście oprócz optymalizacji softu i synchronizacji z mac PC czy ma jeszcze jakieś inne zalety ? Ma jakoś parametr który zdecydowanie góruje nad innymi sprzętami z androidem ? Rozumie ludzi którzy korzystają z jabłka ale nie rozumie zamykania się na jedno urządzenie i ślepe wierzenie że ich sprzęt jest najlepszy a jak dobrze wszyscy wiemy tak nie jest .
Nie chcę wywoływać jakieś niepotrzebnej dywagacji czy jak kto woli gunwo burzy ale chciałbym poznać Twój pogląd .
SE. A jeśli po kilku latach chodzą dobrze ma być takie, że zaczynamy od czyszczenia telefonu do zera to ja podziękuję za takie coś. W pewnym momencie znudziły mi się kombinacje i chcę po prostu używać telefonu, a iPhone z czasem nie zwalnia...
Kiedy ostatni raz korzystałeś z androida? Bo to co piszesz to już jakieś 3 lata co najmniej nieaktualne. Poużywaj przez dłuższy czas czegoś z androidem i wyrób sobie opinie na podstawie aktualnego stanu rzeczy :) .
To, że zamula to to, co znam z opowieści i sam widziałem oraz bawiłem się tymi telefonami - no cóż, bardzo odpychające. A dlaczego tylko iPhone? No cóż... odpowiem tak samo jak wielu moich znajomych, którzy zmienili androidy(często też używając tylko flagowców) na iPhone'y - ten telefon po prostu działa. Szczerze mówiąc ciężko mi to jakoś konkretnie opisać, bo zwyczajnie nie wiem jak, ale używając LG G3, w trakcie wielu perypetii gwarancyjnych kupiłem iPhone'a 4S, żeby coś mieć działającego. G3 znowu poleciało na serwis, ale iPhone tak mi się spodobał, że chwilę później kupiłem 5S. Powrót do LG na chwilę, później po kolejnej naprawie wymienili mi na G4, ale iPhone dalej był lepszy. I tak już zostało... A kupowałem tylko używane, nie nowe modele. Jedynie LG było kupione nowe w sklepie :)
Nie jest też tak, że miałbym problem z obsługą telefonu z androidem, bo tak nie jest - ale po prostu nie chcę i koniec kropka. I tego nie zrobię. A, no i żeby nie było - nie chodzi tu o kompatybilność z komputerem, bo maca nie mam i jeśli nie będzie musiał(czyt. jeśli wyląduję w takiej pracy, gdzie trzeba będzie się przesiąść) to nie kupię. I ten argument u mnie odpada...
ale używając LG G3, w trakcie wielu perypetii gwarancyjnych kupiłem iPhone'a 4S
Miałeś jeden z najbardziej awaryjnych telefonów w historii ( problem z bootloop płyty głównej ) z przed 6lat i przez pryzmat jednego urządzenia porównujesz go do reszty ?:lol: to tak jak byś raz zjadł tłustego schabowego w barze i stwierdził że od dziś zostajesz wege bo warzywka nie są tłuste :biggrin:
Poza tym to koledzy mają więc ja też będę miał nie będę gorszy
No cóż twoja sprawa ale dalej nie padły żadne wybitne wyróżnienia jeśli chodzi o Apple vs Android .
Ps z mojej strony pasuje bo nie warto dalej ciągnąć ten temat każdy kumaty zna perypetie spadającego jabłka :)
Miałem G2mini. Stracił nagle zasięg i było po telefonie. Później był Huawei P9lite - telefon nie do zabicia. Wygięty działą, dopiłem niechcący w wiadrze po zmywaniu fugi i nic. Upadków na beton z 2-3m nie zliczę. Ekran się nie uszkodził tylko szkło hartowane pękało. Masakra jakaś. Nawet kapsle z piwa dobrze zdejmuje. Jedyne co mogę mu zarzucić to że zwolnił. Wysłałem już go na przymusowy odpoczynek. Testuję teraz RN8T.
O ile dobrze kojarzę to p9 lite był metalowy? Teraz już tak fajnie nie ma . Nie wytrzyma telefon tyle. Ja teraz jako zastępczy fon używam redmi note 4. Jak wiadomo również metalowy (aluminiowy ). Swoje już też przeżył ale też jest nie do zabicia. Kiedyś biegłem i z kieszeni mi się wyślizgnął. Poleciał ładnie i przywalił bokiem o podłoże. Wygięła się boczna część metalowego unibody z którego jest zrobiony tył i boki. Dogiąłem z powrotem do poprzedniego kształtu i tyle :) . Teraz już się tak nie robi bo jest szkło z tyłu i się zbije od razu :p. Teraz szukam telefonu następnego i też chciałem tylko i wyłącznie metalowy ale chyba będę musiał spasować bo to eliminuje praktycznie wszystkie opcje. Dzisiaj się po prostu nie robi metalowych fonów niestety. Ogólnie to myślałem też żeby zamówić z aliexpress leeco ze snapem 820/821, wgrać na niego jakiegoś customa i po prostu używać bo z tymi telefonami nic się nie dzieje kompletnie, a jak się teraz przekonałem gwarancja w Polsce praktycznie nie istnieje (oddałem nokie na gwarancję a serwis 3x napisał że usterka nie występuje...nosz do k...). Nie ma sensu przepłacać za telefon w Polsce tylko trzeba kupować z chin i tyle. Taniej a gwarancji w Polsce i tak nie ma w praktyce więc co to za różnica gdzie się kupi?
Miałem 3 lata temu p8lite po 1.5 roku użytkowania był wygięty jak banan ale dalej działał :) ogólnie miło wspominam ten telefon , teraz mam mate10lite i jest większy i jakoś nie potrafię go zgiąć może przez amelinową obudowę która się niemiłosiernie rysuje ale i tak lubię ten telefon lecz chciał nie chciał idzie na emeryturę :)
LG V30 będzie godnym następcą , leciwym ale jednak pragnienie dobrego audio w telefonie przeważyło szale .
Teraz większość telefonów gra już na jakims tam poziomie (nawet tych budżetowych ).
Chciałbym się z Tobą zgodzić ale niestety tak nie jest i czasami nie są to subtelne różnice a przepaść jakościowa nadal bardzo często gęsto producenci traktują po macoszemu jakość audio niby są flagowce firmy X czy Y w których ten aspekt powinien być dopracowany ale niestety dla nich to chyba jedna z ostatnich cech o które walczą .
Myślę że to zależy co dla kogo jest akceptowalnym poziomem. Dla mnie jest to taki poziom przy którym nic mnie w dźwięku nie denerwuje za bardzo i można w biegu czegoś posłuchać.
Myślę że to zależy co dla kogo jest akceptowalnym poziomem. Dla mnie jest to taki poziom przy którym nic mnie w dźwięku nie denerwuje za bardzo i można w biegu czegoś posłuchać.
Jasne zgadzam się z tym w 100% nie uważam się za jakiegoś melomana czy kogoś kto ma idealny słuch ale jednak dla mnie w wielu smartphonach brakuje tego czegoś a dopiero po posłuchania leciwej V30 stki dostrzegłem tą przepaść która dzieli chodzby i nawet Galaxy S8+ czy iPhona 7 z drugiej strony można zadać sobie pytanie po co taki dobry szczegółowy sprzęt skoro zazwyczaj słuchamy muzyki w pracy w autobusie czy potocznie mówiąc w biegu ? A no po to żeby nie czuć niedosytu i lepiej żeby mieć niż żałować :)
A jak z Twoimi spostrzeżeniami w tym temacie na czym słuchasz muzyki ? Jaki odtwarzacz ?Jakie słuchawki ?
Słuchawki sony mh750 (polecam poczytać bo naprawdę ciekawy temat, były dodawane do telefonów sony i ogólnie bardzo ciekawy microdriver w nich siedzi), oprócz tego chińskie doki trn. Co do telefonu to jaki się nawinie :p . W tej chwili redmi note 4 tak jak wyżej pisałem zastępczy, albo podłączam do osobnej karty na OTG z ess9018k2m. Ogólnie mobilnie nie wymagam jakiejś super jakości bo to takie granie w biegu .
Panowie, miałem do grudnia - tylko bez śmiechawek - nokie z windowsem - potem i teraz LG Nexusa 5X . LG to ten z tą wadą ale już po wymianie gwarancyjnej bebechów. Mimo wszystko potrzebują czegoś nowego. Parametry tego LG mi odpowiadają poza brakiem możliwości dodania karty pamięci.
Coś nowego z parametrami LG albo lepszymi + karta pamięci . Używam tylko do : rozmów telefonicznych , internet - strony , fora , facebook, poczta , nawigacja , w miarę dobre zdjęcia .
Żadne granie , aplikacje itd itp.
Tak do 500 pln co by nie było żal jak spadnie i rozbije sie:) a z powodu wykonywanej prze zemnie pracy zdarza sie często.
Ja bym dołożył do czegoś o wzmocnionej konstrukcji albo jakiś zwykły telefon + pancerne etui i szkło hartowane. Nowy za 500 zł może być ciężko dorwać...
Skomentuj