Spokojnie co z baterii 6000 mAh jak tam siedzi Exynos wiec to nie znaczy że dłużej będzie trzymał, poza tym to jest tak niski model że pewnie wolno chodzi.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
ktory telefon?
Collapse
X
-
Podczepię się pod temat.
Żona uwaliła kolejnego smartfona i muszę coś kupić. Miała huawei Y5 2019 który generalnie jej wystarczał, ale może coś do 500zł da się lepszego kupić ? większy ekran czy ciut lepszy aparat.
Generalnie kupiłbym takkiego samego i temat z glowy ale ceny ich stoja w miejscu plus jest jakiś cyrk wokół braku wsparcvia aplikacji od googla - ktoś się orientuje bardziej w temacie o co tak właściwie chodzi?
Skomentuj
-
Hej. Przyszła pora na mnie. Od roku nie jestem w temacie więc muszę się podszkolić. Żona oddała roboczy telefon i szuka coś max 1000 najlepiej nowy bo (zawsze dba o telefon). Z tego co określiła musi mieć telefon mesengera, facebooka :) i ma się nie zacinać jak note 3 którego wyciągnąłem dla niej z szuflady. Ja przy pkazji szukam też ponieważ kilka samochodów przejechało mi telefon i obecny huawei nie nadaje sie do użytku (chociaż działa). Najlepiej coś w stylu wspomnianego note- duży ekran, możliwość zrootowania, odblokowywanie w ekranie, wyjście słuchawkowe, slot na sd i dobry aparat najlepiej kolo 40megapikseli (lustrzanki już nawet nie używam).Da rade jakąś w miarę "nową" używkę do 1500zł- jakiś xiaomi, oppo czy coś? Ps oba usb cLast edited by ruffpl; 05.11.2020, 09:08.
Skomentuj
-
Niedawno dziecku kupiłem Samsung M21 6/64GB i jak za 900 zl to fajny telefon. W dzień robi dobre zdjęcia, aparat szybko pracuje a ekran amoled robi wrażenie. Slot na 2x SIM + microSD także jak ktoś ma 2 numery to i jeszcze dodatkową pamięć można zamontować.
Przy moim redmi note 5 a córy note 8T to M21 naprawdę fajny telefon.
Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
Skomentuj
-
Jak coś z dużym ekranem i przyzwoitym aparatem to polecam Xiaomi Redmi Note 9 Pro 6/64GB. Do wersji 128GB nie ma sensu dopłacać bo zawsze można kartę pamięci dokupić. Cena w okolicach 1000-1100zl z polskiej dystrybucji. Procek wydajny i energooszczędny, bateria 5020mah polimerowa więc nie trzeba będzie dziennie ładować.
Ewentualnie z lepszym trochę aparatem i jak ma być AMOLEDowy ekran to Xiaomi Mi Note 10 Lite 6/128GB. Jest jakieś 300zl droższy ale trochę lepsze parametry i lepszy ekran
Wszystkie te telefony robią spoko zdjęcia przeważnie w dzień, jak jest słabe oświetlenie to pojawia się mocne ziarno i zniekształcenia. Aparat profesjonalny ciężko zastąpić.Last edited by Mzamar; 05.11.2020, 11:06.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz postaJeśli dobre zdjęcia to Huawei P30 może uda sie używkę kupić. Sam bym kupił bo mały i dość fajny ale kończące się już wsparcie mnie zniechęca.
Więc jak dla mnie wszystko bez problemu działa i świat się nie zawalił jak to niektórzy wieszczyli.
Oświadczenie Huawei:
Mamy oficjalne oświadczenie Huawei Polska:
Huawei ma dostęp do aktualizacji systemowych i poprawek bezpieczeństwa od Android poprzez Android Open Source Project. Będziemy aktywnie wdrażać nowe aktualizacje oprogramowania, poprawki systemowe i poprawki błędów, zapewniając jednocześnie kompatybilność i ciągłość działania urządzeń. Od 16 maja 2019 roku Huawei wydawał poprawki bezpieczeństwa dla ponad 200 modeli. Częstotliwość wydawania poprawek jest na takim samym poziomie, jak w przypadku całej branży. Plan aktualizacji bezpieczeństwa dla modeli Huawei jest dostępny na stronie internetowej: https://consumer.huawei.com/en/support/bulletin/
Użytkownicy urządzeń Huawei starszej generacji, działających w oparciu o Google Mobile Services, mają niezmiennie dostęp do sklepu Google Play, z którego mogą pobierać aplikacje i aktualizacje. Działanie aplikacji bazujących na GMS również pozostaje bez zmian.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Na p40lite z apk zainstalowałem większość potrzebnych aplikacji.
Nie działa spotify(działa na wirtualnej maszynie, gdzie są usługi google). Facebook jeszcze córa nie używa, więc nie wiem czy będzie działać.
Whatsapp działa bez problemu
Dla siebie mam plan na POCOPHONE F2 PRO, ale jeszcze nie kupiłem
Skomentuj
-
Poco F2 pro ma fajne bebechy, tylko czemu teraz te telefony to takie patelnie?
Teraz posiadam Xiaomi Redmi Note 5 i trochę mnie ta marka zirytowała, dlatego na razie nie biorę pod uwagę tego telefonu.
Ciekawą pozycją jest Realme 7 Pro - Amoled z czytnikiem palca w ekranie. SD720 i kosztuje 1300zł, czekam na jakąś promocję na ten telefon, w końcu "czarny listopad"
Wcześniej myślałem o One Plus Nord ale dochodzę do wniosku, że jest za drogi na co oferuje, tym bardziej że podrożał od premiery.Last edited by scythe1123; 05.11.2020, 17:59.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz postaProducenci porzucają urządzenia po 2-3 latach.
Skomentuj
-
Używam już dłuższy czas i nie kupiłem ani jednej aplikacji... I raczej nie zapowiada się na zmiany. No ale wielu osobom przeszkadza to, że to element poniekąd zamkniętego ekosystemu, który dzięki temu działa tak dobrze jak działa, i nie ma jak w androidzie róbta co chceta i dziura na dziurze...
Skomentuj
Skomentuj