Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakoś mało ludzi na forum.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez jamess8 Zobacz posta
    To co zrobił Bingant może zrobić zupełny amator w Audio, zwykły stolarz.
    No ale zrobił sam :) to może to forum powinno się nazywać AudioStolarka ??
    No i nie najeżdżajmy na binganta bo co On bogu ducha winien :)

A jeśli zrobię "Twój projekt" i zrobię do nich lepsze obudowy to tez będę amatorem tylko zwykłym stolarzem ?? A może jeśli zrobię po swojemu zwrotkę to też będzie to kopia ?? Trzeba najpierw poznac zamysł słowa DIY - Zrób to sam :)

Skomentuj

Zamieszczone przez jamess8
      Pod warunkiem, że ma się spore doświadczenie, szczególnie kiedy głośniki są trudne w aplikacji.
      Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
      To samo mozna powiedziec o obudowach.
      A myślisz, że Bingant uwzględniał charakterystyki i mnóstwo innych zmiennych przy projektowaniu obudów jeżeli nawet sam zwrotnic nie lutował?

Skomentuj

Widząc ostatnie "dzieci" biganta myśle ze uwzględnia wszystko. Wystarczy poczytac/obejrzeć na tym "złym" AS jakie piękne kolumny ostatnio pokazał. Najlepsze to to ze wszedzie w nich zwrotnice robił Yoshi! HA! Swietnie się chłopaki uzupełniaja.

Skomentuj

Jeszcze nawiązując do Binganta, tematyki forum, audio, zwrotek, elektroniki, głośników... W tej konkretnej rozmowie bardziej pasuje mi dyskusja na temat obudowy dla niskośredniaka - niemniej jednak nie mam nic przeciwko wymiany spostrzeżeń na temat sposobu obróbki krawędzi forniru.

Chodzi o to, że na forum znajdzie się miejsce dla każdego - zarówno super projektanta zestawów, hiper przyklejacza forniru - jak i gościa, który zadaje pytanie "jaki zamiennik do Tonsila xxx/yyy/zzz do suba". W mojej ocenie ten ostatni jest najbardziej irytujący (bo samo pytanie świadczy o tym, że nie czytał tematów na portalu i nie użył "szukaczki") - ale jakoś się przecież dogadujemy. Nie ma pyskówek jakie momentami pojawiają się na AH i bardzo często na AS. Generalnie jest spokojnie i merytorycznie - zaprzeczycie?

Chwała moderatorom (ja pierdziu... ale przylizałem :cool: )

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
            Widząc ostatnie "dzieci" biganta myśle ze uwzględnia wszystko o czym Ty nie masz pojęcia. Wystarczy poczytac/obejrzeć na tym "złym" AS jakie piękne kolumny ostatnio pokazał.
            No to mnie tym wpisem zniechęciłeś do czegokolwiek na tym forum. Dziękuję

Skomentuj

Panowie nie marudzić tylko zabrać się za konstrukcje! moim zdanie to najlepsze forum audio w polsce :-) Problemy techniczne pewnie zostaną rozwiązane ..niebawem, i tyle. Reszta oki.

Skomentuj

No to mnie tym wpisem zniechęciłeś do czegokolwiek na tym forum.
                Bingant i SEAS :P

Może teraz zachęciłem ?? Byś swoje wreszcie skończył :P

PS Na co z niecierpliwością czekam....

Skomentuj

Dajcie spokój Bingantowi, to taki sam maniak audio jak cała reszta tego forum. Po prostu jest świetnym stolarzem ma bardzo dużą wiedzę w tym temacie, dużo dobrych pomysłów i rozwiązań. To też się liczy, zrobienie dobrej obudowy wcale nie jest takie proste. To też jest jakaś część techniki głośnikowej . A lutować, zapewniam, że umie hehehe

Skomentuj

Tak, tak L26RFX/P I W18EX skąd ja to znam Chłopak nie jest taki zły bo wybrał fajne głośniki:)

Skomentuj

Tak, tak L26RFX/P I W18EX skąd ja to znam
                      Nota bene robisz świetne skrzynki pod te głosniki:)

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                        zrobienie dobrej obudowy wcale nie jest takie proste.
                        Wiem na własnej skórze, co przeszedłem to przeszedłem, ale się nie poddam:)

Skomentuj

Tak, tak L26RFX/P I W18EX skąd ja to znam
                          Tak tak, zgapiane od Ciebie haha . Geneza powstania tego zestawu była zupełnie nie zależna od tego co robisz i niezależna od Binganta, ba on nawet został zaskoczony tym co dostał w paczce bo sądził, ze przyjadą seasy 22'ki .

Poza tym jak widzisz to już jest zrobione i gra a Ty dalej strugasz :P więc kto był tak naprawdę pierwszy? haha

Skomentuj

Wiem na własnej skórze, ale sięnie poddam
                            I na tym do jasnej anielki chodzi w DIY :)

Zrobić po swojemu, i przede wszystkim własnoręcznie !! Niezależnie czy będzie to klon, kopia z inną stolarką, kopia z inną zwrotką, czy całkowicie nowy projekt grunt że są tacy ludzie którzy to kochają !!!

Skomentuj

Ja nie robię zwrotnicy w krótkim okresie, ale próbuję mnóstwa różnych rozwiązań. Wtedy najwięcej się uczę.

---------- Post dodany o 23:52 ---------- Poprzedni post o 23:50 ----------

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                              Poza tym jak widzisz to już jest zrobione i gra a Ty dalej strugasz :P
                              Dlatego że wykończenie ma dla mnie drugorzędne znaczenie ALe dla niektórych jak nie wygląda to nie zagra

Skomentuj

Boże, ile ja bym mógł tutaj napisać na temat....stolarki, jednak lepiej zamilczeć. Nauczyłem się przez lata pokory i samokrytyki, i ostrożności w kontaktach forumowych.

Skomentuj

Wiem i mam szacunek do tego, bo zdaję sobie sprawę jak przez niewiedze można wiele zaszkodzić lub dzięki wiedzy wiele ułatwić sobie w tych sprawach.

Skomentuj

Z tym odsyłaniem nowych do szukajki jest pewien problem. Na samym początku to nawet nie wiadomo czego ma się szukać. A ten nowy który odzywał się parę stron temu na ten temat odważył się powiedzieć co mu leży, a i tak został zjechany i już pewnie się w tym temacie nie odezwie

Skomentuj

Zamieszczone przez Alchemiq Zobacz posta
                                      raven1985 idealnie podsumowałeś, co chciałem powiedzieć.. Powiedz swojemu dziecku, że nie skorzysta z wikipedii - odeślij do Encyklopedii Brytanika.
                                      Nie powiem bo nie posiadam :flapper:

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                                        Biznes owszem dla osoby która chce zarobić na hobbystach . Hobby to nie jest biznes.
                                        Ja pewnie jestem już zepsuty przez kasę - za dużo lat w handlu. Uważam nadal, że hobby z biznesem jest nierozerwalnie związane. Wszelakie kolekcjonerstwo, renowacja starych samochodów itd. To są olbrzymie pieniądze ! Najważniejsze aby obie strony miały z tego korzyści.
                                        Jestem niechlujem
                                        Za ten zwrot bardzo kolegów przepraszam. Wiecie jednak co dokładnie miałem na myśli - dlatego nikt się nie obraził :)
                                        Mi to po prostu sprawia frajdę, chcę się czegoś nowego nauczyć dowiedzieć. Tyle.
                                        Z tego samego powodu i ja jestem na tym forum. Ciągle uczę się czegoś nowego. Ostrzegam że, do działu elektronika także zacznę zaglądać :)
                                        No jeśli jedyną motywacją dla nich ma być zwrot kosztów to ja im dziękuje. Mogą nie pokazywać.
                                        Cytat Napisał KonradRak Zobacz post
                                        Np ogłosić konkurs
                                        Konkurencja i rywalizacja to jest motywacja
                                        Masz radykalne poglądy. Niestety najlepszą motywacją są pieniądze lub inne wymierne korzyści. Sportowcy czy naukowcy nie ścigają się tylko dla satysfakcji. Odpowiedz w takim razie na pytanie: Skąd dwudziestoletni student ma wziąć 2000 zł na głośniki jeśli np rodzice nie mogą pomóc. Zarobione pieniądze w wakacje zamiast na urlop ma wpakować w audio ? To jest drogie hobby - jak każde zresztą.
                                        Raven1985 pochodzisz z planety amplificatoris, której ja nigdy dokładnie nie zobaczę. Zazdroszczę wiedzy jak diabli. Generalnie chodzi o uzupełnianie swojej wiedzy, umiejętności. Chętnie zmontuję dla Ciebie poprawne obudowy jeśli Ty zmontujesz dla mnie jakiegoś potworka 2x200W (8ohm) do mojej nowej kobyły :)
                                        Tu moje brzydactwa i jeszcze okropniejsze zdjęcia. Specjalnie dla Was

Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Nie na temat...
                                          Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
                                          z planety amplificatoris
                                          clithoris? :cool:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X