Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Audio Show

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
    Niestety mnie tez nie bedzie. Auto wyzionelo ducha i zamowilem dzisiaj nowe wtryskiwacze...
    "Zielony", a środowisko własnym samochodem zanieczyszcza, wstyd! :P.

Skomentuj

skoro forum dziala to poprosze fotki i sprawozdanie

Skomentuj

a po jaki grzyb? jaką masz pewność że ta padlina znowu nie padnie? Albo coś robimy porządnie albo niech właściciel się wali, bo w dupie ma całkowicie..

Skomentuj

to nie temat na narzekanie ;]
          masowo narzekamy w przyklejonym temacie

Skomentuj

A Ty jeden masz nadzieję...

Skomentuj

niestety to jedyny sposob aby zyc w tym kraju

Skomentuj

Ja bym tegoroczne AS nazwał ubogim. Pod dwoma względami. Pierwszy, udało sie zwiedzić wszystko i to przed czasem, pomimo półgodzinnego spóźnienia, pomimo szukania bóg wie ile czasu pizzeri (tej co zawsze i nie znalezienia jej :lol: ). Czyli skoro szybko poszło, to pokoje były mało interesujące lub było ich mniej.

Drugi powód ubóstwa to sam sprzęt. Jeżeli widzę, że ponad połowa kolumn jest na głośnikach za 200-300zł np wszechobecny seas z tańszej serii prestige bo exceli to nie widziałem nigdzie, vify, wavecory, visatony, jakieś sb acoustics, nie wspominając o całkowicie budżetowych kolumnach za 1000zł/para .. Wiadomo, nie chodzi o to żeby prezentować sam sprzęt za setki tys zl ale jest wrażenie jakby trochę ten cały biznes cofał sie w rozwoju. Każdychyba tam idzie z nadzieją zobaczenia czegoś co go zaskoczy a nie zobaczenia sprzetu takiego samego lub gorszego niż ma w domu.

Dla kogoś kto był 1wszy raz na pewno było to interesujace. Dla mnie a jestem któryś raz z kolei to brakowało trochę smaczków, typu elektrostaty, jakieś ogromne, wielodrożne kolumny, szerokopasmówek, tub itd. Na poprzednich wystawach było tego więcej. Tę wystawę cechowała .. przeciętność.

No i na koniec, na dole w sobieskim, posluchałem TL'ek, z głowy nie pamietam firmy. I po raz kolejny jestem zawiedziony. Czy jakaś firma potrafi zrobić TLke z dobrym basem? Ba dobrym, w ogóle z basem .

Skomentuj

Pisałem już na daudio.eu, ale tutaj również napiszę, że najbardziej cieszę się z tego, iż miałem przyjemność poznać osobiście wielu forumowiczów.
                  Pierwszy raz na własne oczy widziałem, dotykałem z każdej strony kolumny Sonus Faber. Jest do czego dążyć :)

Skomentuj

Już nie bądź taki skromny
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                      bo exceli to nie widziałem nigdzie
                      Małe monitory Harbeth 30 tam był chyba T25CF001 (lub coś podobnego) zamaskowany "grilem"
                      :)

Były też SS :)

Acutony :P

Etony

AC też były .

więc tak biednie to nie było znowu

Skomentuj

No i na koniec, na dole w sobieskim, posluchałem TL'ek, z głowy nie pamietam firmy.

PARTER
                        Galeria I - JBL / Mark Levinson
                        Galeria II - Audio System
                        Galeria III - Audio System

Wilanów I - Voice
                        Wilanów II - Trimex

Hall 1 - Audio Tech
                        Hall 2 - Masterdisc

Hall 3 - Percon Polska

Hall 4 - Decibel

Belweder I - Chillout Studio / AbysSound

Belweder II - Graj End

Arkadia I - C4i Consultants for Industry
                        Arkadia II-III - Audio Center
                        Arkadia IV-V - Audio Center

Moze to pomoze?

Skomentuj

zrobić TLke z dobrym basem? Ba dobrym, w ogóle z basem .
                          PM potrafi :)

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                            PM potrafi
                            Chyba tylko w pomiarach :P

Skomentuj

No i na koniec, na dole w sobieskim, posluchałem TL'ek, z głowy nie pamietam firmy.
                              To był Acoustic Zen :)
                              Załączone pliki

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                To był Acoustic Zen
                                To juz wszystko jasne. Glosniki, ktore w kazdym tescie rzucaja na kolana recenzentow. Dlaczego nie zagraly? Nie wiem, ale takich przykladow mozna podac setki. Juz pisalem, ze ocena sprzetu na podstawie takich prezentacji nie ma realnego przelozenia na rzeczywiste parametry. Bron Boze nie pisze tu w obronie TL, sami poczytajcie jak skrajne opinie na temat tego co dobre, a ciulowe ludzie pisza i mowia.

Skomentuj

Kolumny Pancin Art Technology

To nie był chyba ich debiut, bo dam głowę, że widziałem je już wcześniej na AS.
                                  Dizajn troszkę, tego, no ...dla mnie kontrowersyjny, ale to sprawa gustu.
                                  W kwestii strojenia nie mogę powiedzieć złego słowa: zrównoważone, dobre granie, ale dobór głośników zupełnie mi "nie leży". Dwie osiemnastki nie wyciągną więcej niż 35Hz i byłem akurat w momencie grania utworu z częstotliwościami strojenia i poniżej. Tunel mocno pracował odciążając głośniki w tym paśmie, ale to co poniżej (a poniżej 30 Hz naprawdę sporo się dzieje) dawało sie mocno we znaki tym głośnikom i sądząc po wychyleniach grały na granicy możliwości a w sali wcale nie było jakoś specjalnie głośno. Sala była dla nich za duża. Dziwnie też słuchało się średniotonowego: to chyba ten sam, który gra u mnie a dynamiki jakoś niewiele. Najprawdopodobniej dołożenie pasywnego filtra od dołu dawało efekty zmniejszonej dynamiki a może obudowa. U mnie jest to tylko 2 litry nie wiem w ilu litrach siedzi w kolumnach z wystawy.
                                  Ogólnie: drogie, kontrowersyjny wygląd, do pełnego pasma sporo brakuje, nie wydajne mocowo. Za duże do małego pokoju a za słabe do sali z wystawy.
                                  Last edited by lklukasz; 15.11.2012, 18:51.

Skomentuj

a oto moja galeria, jak będziecie zainteresowani to mam więcej wystarczy poprosić ;p
                                    na pewno zeta zero miało fajny klimat, a koleś puszczał wszystko bez problemu, w większości pokoi same plumkanie, nie żebym miał coś przeciwko muzyce klasycznej, jazz-owi itp. ale te kolumny i wzmacniacze się nawet nie zmęczyły jak miały jeden dźwięk co "godzinę" ;]
                                    gramofony i lampiaki to na pewno to czym się teraz zainteresuje :)

imageshack jakoś dziwnie poobracał niektóre foty wiec trzeba sobie jakoś poradzić :)

Skomentuj

No, widze modyfikowany SB satori w Wilson Audio :)
                                      Last edited by lklukasz; 15.11.2012, 18:52.

Skomentuj

Rzeczywiście nie było nas w katalogu. Przeoczenie organizatora wystawy. Ale jak widać kto chciał ten trafił do naszego pokoju. Szkoda że nie było okazji poznać więcej ludzi z Diyaudio.
                                        Last edited by lklukasz; 15.11.2012, 18:53.

Skomentuj

Colcolcol to chyba sluchalismy rożnych kolumn :/

Nie zgodzę sie z tym, ze miały mało dynamiki. Bo niby jak to określiłes w pomieszczeniu, które miało 130m2 i 5 wysokości a grały 2x18 na stronę? To nie są kolumny do naglasniania małych imprez!

Zrównoważone tonalnie bardzo dobrze.
                                          Nic sie nie wybijalo nic nie wychodziło na pierwszy plan. Przy dużym poziomie glosnosci nie zaczynało brakować jakiekolwiek parti. Wysokotonowki dawały rade i nie stawały sie ostre.

Byłem przy tym jak jeden gość dawał swoje płyty ostrego rocka i kolumny na chwile nawet nie kleknely a słuchał długo.

Powiem tak ja osobiście głośników wysokotonowych SS nie lubię, tym bardziej nie lubię twardych kopulek.
                                          Nie kupilbym bym ich ze względu na to. No i na cenę tez .
                                          Ale jak już jesteśmy przy cenie to akurat porównując je do zestawów za 1 czy 2 miliony złoty czy chociażby do focali utopia których cena wynosi 1,1miliona zł to te są akurat śmiesznie tanie.

I design ich jest bardzo fajny.
                                          Nie codzienny.
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X