Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Tonsil wraca do gry :)
Collapse
X
-
https://www.facebook.com/watch/?v=459615034966788
film z produkcji tonsil
zobaczcie 4-5s
ciekawe kogo to bentley
Zostaw komentarz:
-
No ja nie jestem w stanie zagwarantować 100% poprawności, nie ja tworzę tą stronę, sam znalazłem trochę nieścisłości ale tak czy inaczej przydatne źródło informacji.
Kiedyś widziałem wątek na elektrodzie gdzie ludzie wrzucali noty katalogowe zestawów i tam też była rozpiska jakie głośniki siedzą.
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
Np. RAPSODIA i GDN 20/80 ??
W EXCELENCE wysokotonowy też był inny .
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postano i teraz nie wiem czy wklejac "nowe" czy naprawiac 30 letnie oryginaly?!
Sam się raz (jedyny) nadziałem na ich wyroby, jakieś 20 lat temu. Kumpel mi kupił we Wrześni w sklepie firmowym, a ja gupi myślał, że bedzie super. Mogłem kupić na Wolumenie, ale nie, uparłem się na te z Wrześni i je musiałem rozklejać i prostować. Od tamtej pory omijam ich szerokiem ukiem.
Zostaw komentarz:
-
Kiedyś likował ktoś listę głośników tonsil'a z zastosowanie w poszczególnych zestawach. Przewaliłem posty i nie mogę tego znaleźć, pamięta może ktoś gdzie to było?
Zostaw komentarz:
-
No, membrana pognieciona...
Ale czy karkas źle sklejony z membraną?
Na zdjęciu wygląda jak by po prostu membrana była krzywo docięta, a nie krzywo sklejona.
No ale to Ty masz to w ręce, więc zapewne więcej widzisz :)
Tak czy siak, tego nie ma sensu montować.
Zostaw komentarz:
-
krzywo jest wklejony resor w jednej sztuce
powieksz zdjecia i zobacz jakie zapady od tylu i jak pognieciona membrana od przodu
Zostaw komentarz:
-
Paweł, a co jest tam nie tak?
Chodzi o krzywo sklejoną membranę z karkasem?
Zostaw komentarz:
-
nie wiem gdzie to wrzucic
zakupilem gotowe "wklady" do GDN 30/60/1 z tonsila
no i teraz nie wiem czy wklejac "nowe" czy naprawiac 30 letnie oryginaly?! :???:
Zostaw komentarz:
-
Słuchałem tych calipso. Gdyby kosztowały połowę tego co kosztują to były by konkurencyjne. Niestety cenę mają z sufitu (jak większość o ile nie ich cały asortyment :p ). Wysokotonowka jest ta sama co w altusach ale w calipso brzmiała lepiej. W altusach była zrobiona "po altusowemu" czyli syczała i ogólnie nieprzyjemnie grała ale w tych calipso już było elegancko. Nie kuła czy coś takiego. Szczegółów nie miała jakiś super ale i tak uważam za postęp że dało się tego słuchać bo w tonsilu to jest rzadkość żeby ich wysokotonowki dało się słuchać. Gdn'y to o ile pamiętam sa dalszym rozwinięciem 17/100. Co do średniaka niestety nie wiem.Last edited by Oskar29; 30.08.2019, 13:06.
Zostaw komentarz:
-
Ale woofery mogą być ciekawe, opis mówi o powlekanej celulozie ale na zdjęciu polipropylen ;/
Zostaw komentarz:
-
nie wiem co to ale montuja to tez w altusach
bardoz takie sobie :/
Zostaw komentarz:
-
Temat chyba umiera ale coś takiego znalazłem na stronie sklepu Tonsil
https://www.skleptonsil.pl/calipso-40,id1068.html
Ciekawe co to za wysokotonówka, nie wygląda jak Tonsilowa
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez Patefil Zobacz postaPytanie nasuwa się takie czy parametr Xmax ma duże znaczenie dla możliwości reprodukcji basu.
Od czasów GDN 20/30 chyba niewiele się cewka zmieniła, bo tutaj też ma 9mm uzwojenia, :cool: niesamowite.Last edited by Matador; 17.09.2017, 21:09.
Zostaw komentarz:
Zostaw komentarz: