Zawsze czytałem, że ekran powinien być podpięty od strony źródła np laptop/dźwiękówka/cdp (czyli żyła sygnałowa normalnie, żyła od masy normalnie, ale ekran od strony źródła). Oglądając poniższy odcinek RS jest na odwrót tj ekran jest podpięty od strony źródła. Jak w końcu powinno być? Chodzi mi o IC
Witam, jestem w trakcie robienia 3 way to STX i w moim składzie odgrzebałem kabel który kupiłem kilka lat temu, mianowicie LSK 3510 Schweiger 2x2,5mm^2.
Jakoś nie mogę znaleźć o nim opinii. Nie pytam czy to super kabel, ale czy warto kupować coś innego skoro ten już mam? Będzie spora różnica?
Witam, jestem w trakcie robienia 3 way to STX i w moim składzie odgrzebałem kabel który kupiłem kilka lat temu, mianowicie LSK 3510 Schweiger 2x2,5mm^2.
Jakoś nie mogę znaleźć o nim opinii. Nie pytam czy to super kabel, ale czy warto kupować coś innego skoro ten już mam? Będzie spora różnica?
Jak go magnes nie przyciąga, to z prawdopodobieństwem 99% można powiedzieć, że różnicy nie usłyszysz płacąc 10 x więcej, a nawet 50 razy.
A propos, ja się przyłącze do pytania. Szwagier w ramach wykańczania domku zakupił i położył w ścianach kable do satelit tylnych. Długość jakoś niewiele ponad 10m.
Tyle że zamiast miedzianych jakiś oszust sprzedał mu 2,5mm2 CCA zarzekając się że to czysta miedź. Gnój miał kabel nawinięty na szpulę oznaczoną jako OFC, a kabel w przekroju jest srebrny :-(
Starczy tych kabli, czy wymieniać? Tak patrzę, alu ma 2x wyższą rezystancję, ale to niby tylko satelity. Tyle, że będą 2 drożne, FW146 i Usher 9950, efektywność nie za wysoka, trochę mocy trzeba będzie przepuścić.
To, że kabel jest srebrny o niczym nie świadczy - jak by to było czyste AL to nie dało by się lutować - jak się lutuje to znaczy, że miedź (pewnie czymś pokryta).
Skomentuj