Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy forum umiera?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
    To widze marios ze ty jesteś świeży user i od wczoraj korzystasz z forum
    W takim razie rozumiem- mozesz nie wiedzieć

To pomoge
    1. Wchodzi w ogłoszenia
    2. Zakładasz nowe ogłoszenie
    3. w zakładce "prefiks" wybierasz [zlece]!

Dodam, ze nie jest to nowa funkcja

Jeśli pomogłem kliknij "dziekuje"
    No doskonale o tym wiem, stąd uważam że to wystarczy aby złapać kontakt do potencjalnego wykonawcy. Jak będzie zainteresowany sam się odezwie a może nawet kilku i będzie zleceniodawca miał wybór. Taka forma zlecenia tafi do ludzi którzy często są na forum, udzielają się itd. Robienie jakiejkolwiek formy reklamy może spowodować że ktoś będzie miał całkowicie forum w d...i będzie zaglądał raz na miesiąc ewentualnie jak się pojawi potencjalne zlecenia. Czyż nie?

Już klikam dziękuje za instrukcję, proszę Pana :)
    Swoją drogą mógłbyś założyć wątek "spot warszawski" to dostaniesz drugie dzięki :)

Skomentuj

Sie zgadzam
      Mozna zrobic cos na zasadzie przetargu :)

Przenioslem tu troche postów z innego tematu i mi umknęła ilosc "dzięki" za spota
      Zaraz sprawdze zainteresowanie :)
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez kaman777 Zobacz posta
        Po co ta Ironia??
        Zarzucać, ze czegoś nie ma jak jest
        Rozumiem jakby to mówił początkujący ale Marios
        Ehh raczej nieporozumienie.

Skomentuj

Tak
          Szczegolnie, ze przeciez Marios pisał, ze jak pojawia sie ogłoszenia komercyjne to on odpada
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Mariosek się zamotał...

A ja nieskromnie się zapytam o czerwiec.
            Działacie coś z tym czy urodzin nie będzie?

Skomentuj

Chyba we wlasnym zakresie, ja nic nie wiem.

Skomentuj

A miało być tak pięknie, baloniki, serpentyny...
                Eh...

Skomentuj

Może nie mnie się wypowiadać w tym temacie, ale obserwuje wątek i chciałbym wypowiedzieć moje skromne zdanie.

Nie róbcie z tego forum jednego wielkiego folwarku zleceń i biznesu. Już jest takie jedno forum gdzie liczy się tylko kolesiostwo i kasa. Dochodzi do tego że moderacja banuje osoby które psują im interesy.

Siłą forum Diyaudio jest właśnie brak nachalnego sprzedawania swoich produktów i polecania swoich usług. Pomagajcie i wskazujcie drogę i nie róbcie reklamy swojej osoby. Nie da się uniknąć komercjalizacji, ponieważ jeżeli ktoś mocno siedzi w diy to wiadomo że jakieś kontakty z branżą mieć musi, ale nie jest to powód żeby od razu na tym zarabiać.

Rozwiązanie nie jest proste i pewnie jakiej drogi sie nie wybierze zawsze bedzie źle. Być może warto w stopce wpisać info np. pomogę w wykonaniu obudowy lub projektuję zwrotnicę, może gdzieś w profilu umieścić takie informację. Mozna też jak ktoś już wcześniej wspominał umieszczać dodatkowe ikony.

Jest jeszcze jeden problem, co w przypadku gdy ktoś kogoś oszuka? Lub coś wykona źle? Kto będzie odpowiedzialny? Forum? Moderatorzy? Administrator? Mieszanie Policji, sadów i jeszcze urzędu skarbowego?

Skomentuj

Zamieszczone przez charLeS Zobacz posta
                    Jest jeszcze jeden problem, co w przypadku gdy ktoś kogoś oszuka? Lub coś wykona źle? Kto będzie odpowiedzialny? Forum? Moderatorzy? Administrator? Mieszanie Policji, sadów i jeszcze urzędu skarbowego?
                    Na wolnym rynku to sie nazywa ryzyko, z ktorym trzeba sie liczyc. Ktos, kto sie godzi na usluge takiej osoby, ponosi ryzyko. Moze tez zamowic drozej w firmie uslugowej, gdzie umowa jasno precyzuje co ma byc zrobione, jak i za ile.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                      Na wolnym rynku to sie nazywa ryzyko, z ktorym trzeba sie liczyc. Ktos, kto sie godzi na usluge takiej osoby, ponosi ryzyko. Moze tez zamowic drozej w firmie uslugowej, gdzie umowa jasno precyzuje co ma byc zrobione, jak i za ile.
                      Ryzyko istnieje i trzeba się z nim liczyć. Ale jak ktoś zostanie oszukany to myślisz że gdzie będzie toczyła się cała batalia? Oczywiście na forum gdzie do całej sprawy zostaną wciągnięci moderatorzy i użytkownicy. A to napewno nie wpłynie pozytywnie na wizerunek forum i na przyciągnięcie nowych forumowiczów.

Skomentuj

Ale dlaczego od razu zakladac, ze ktos kogos oszuka? Jak ktos zrobi raz, piaty, dziesiaty, to opinie bedzie mial dobra. Ryzyko to jest rzecz, ktorej chyba wiekszosc ludzi boi sie podjac w kazdej dziedzinie zycia. Na wszystko musi byc gwarancja i pewnosc na 101% a w zyciu pewne sa tylko podatki i smierc.

Skomentuj

Odrazu pisze, zeby nie było niedomówień
                          DOGADUJECIE SIE WE WŁASNYM ZAKRESIE
                          MODERACJA I ADM NIE BIERZE ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA WASZE INTERESY
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Rozwiązanie nie jest proste i pewnie jakiej drogi sie nie wybierze zawsze bedzie źle. Być może warto w stopce wpisać info np. pomogę w wykonaniu obudowy lub projektuję zwrotnicę, może gdzieś w profilu umieścić takie informację. Mozna też jak ktoś już wcześniej wspominał umieszczać dodatkowe ikony.
                            Nie ma takiej opcji. :)

Skomentuj

To moze lepiej w liscie uzytkownikow umiescic takie info/ jesli oczywiscie uzytkownik chce. Taki uzytkownik ktory np zajmuje sie cieciem laserem, lakierowaniem,etc. bedzie bardziej sklonny odpowiedziec na priva chetnej osobie co ma nabite np 500 postow niz komus kto sie dopiero co zarejestrowal na forum

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                Mariosek się zamotał...
                                Marian, ja tobie też zalazłem za skórę czy o co chodzi?

Nie róbcie z tego forum jednego wielkiego folwarku zleceń i biznesu. Już jest takie jedno forum gdzie liczy się tylko kolesiostwo i kasa. Dochodzi do tego że moderacja banuje osoby które psują im interesy.
                                Też tak uważam.
                                DOGADUJECIE SIE WE WŁASNYM ZAKRESIE
                                MODERACJA I ADM NIE BIERZE ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA WASZE INTERESY
                                Prawidłowo.

Skomentuj

Nie na temat...
                                  Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                                  Marian, ja tobie też zalazłem za skórę czy o co chodzi?
                                  ...Marianku
                                  Mariankowi...
                                  Szacunek działa w dwie strony.

Skomentuj

Nie na temat...
                                    a jaj jaj z moje strony to na poważnie ze szczerego szacunku i grzeczności. Mam nadzieję że dwustronnie to tak ma działać..

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                                      Kolejny raz przeniosłem OT do Spam postu proszę tam zaczynać , toczyć i kończyć tego typu dyskusje .

Skomentuj

Czy forum umiera?
                                        Bo tutaj potrzebna "fioletowa krowa- ta od czekolady milka " coby sobie koledzy przypomnieli że hobby powinno łączyć a nie dzielić

Skomentuj

Ostatnio na tym najgorszym forum od CA też był taki temat.

No i wyszło na to że umarł ,forum jakoś ciągnie jeszcze

Skomentuj

Czaruję...
                                          X