Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

AudioVideoShow 2018 - wrażenia

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

AudioVideoShow 2018 - wrażenia

witam

proponuje temat z naszymi relacjami z tegorocznego AVS. Osobiście zdążyłem dzisiaj zwiedzić tylko PGE, i zauważyłem że z roku na rok kable zasilające u wielu wystawców sa coraz grubsze :)

Dziś po pracy poszedłem do Sobieskiego posłuchać na trzy godziny i duże wrażenie zrobił na mnie zestaw jak na zdjęciu poniżej. Cały system łącznie z kolumnami wykonany przez jedną firmę. Grał ten duży wzmacniacz (A50i) na KT 120. Kolumny z litego drewna, tunel bas reflex w dolnej ściance kolumny. Grało to tak naturalnie, że przy aplauzie na koniec nagrania ręcę mi sie mało nie poderwały do klaskania Głośniki wyglądały na Satori TW29R* + MW16P. Firma niby kładzie nacisk na analogowość całego toru, jednak po przełączeniu na chwilę na odtwarzacz CD nie uleciało aż tak dużo z tej magii. Więc kolumny i wzmacniacz moim zdaniem bardzo udane.

Skomentuj

Zamieszczone przez sylvester Zobacz posta
      Dziś po pracy poszedłem do Sobieskiego posłuchać na trzy godziny i duże wrażenie zrobił na mnie zestaw jak na zdjęciu poniżej. Cały system łącznie z kolumnami wykonany przez jedną firmę. Grał ten duży wzmacniacz (A50i) na KT 120. Kolumny z litego drewna, tunel bas reflex w dolnej ściance kolumny. Grało to tak naturalnie, że przy aplauzie na koniec nagrania ręcę mi sie mało nie poderwały do klaskania Głośniki wyglądały na Satori TW29R* + MW16P. Firma niby kładzie nacisk na analogowość całego toru, jednak po przełączeniu na chwilę na odtwarzacz CD nie uleciało aż tak dużo z tej magii. Więc kolumny i wzmacniacz moim zdaniem bardzo udane.

Nie wiem czy przyglądałes się tym monitorom z bliska, ale jak nie to mogłeś się przyjrzeć bo frezy pod głośniki były tak krzywo zrobione że miejscami jest szpara dobre 2mm.

Skomentuj

Posłuchajcie tego :)
        Pokój 516.
        Od 7 piętra w dół (do czwartego, bo niżej jeszcze nie byłem), nic lepiej nie gra.

Last edited by tomekk_; 17.11.2018, 07:27.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
          Posłuchajcie tego :)
          Pokój 516.
          Od 7 piętra w dół (do czwartego, bo niżej jeszcze nie byłem), nic lepiej nie gra.

Zgodzę się, że to bardzo dobre granie, ale najlepsze jak dla mnie nie :)

Skomentuj

Zamieszczone przez andiandi2103 Zobacz posta
            Nie wiem czy przyglądałes się tym monitorom z bliska, ale jak nie to mogłeś się przyjrzeć bo frezy pod głośniki były tak krzywo zrobione że miejscami jest szpara dobre 2mm.
            Możliwe, skupiałem się raczej na słuchaniu wczoraj. Może po prostu to lite drewno się rozjechało po czasie. Wizualnie to one mi tak średnio podchodziły szczerze mówiąc.
            Last edited by sylvester; 17.11.2018, 09:30.

Skomentuj

Nie ma latoś STX?

Skomentuj

Wchodzisz do pokoju, patrzysz, fajne kolumny... przyglądasz się bliżej, i...

Skomentuj

Ekipa DIYaudio na salonach
                  Kolega Kondrax i Pawel_Luk poznali po koszulce:

Skomentuj

Wchodzisz do pokoju, patrzysz, fajne kolumny... przyglądasz się bliżej, i...

Że co? Wkrety do g-k?

Skomentuj

O graniu w naszym pokoju nie wspomnę, bo każdy je zna :lol:

Przeleciałem tak szybko tegoroczną wystawę i miejsca gdzie chciałem się zatrzymać na chwilę dłużej to były - jak Koledzy już zauważyli, w Sobieskim pokój 516, stoisko Studia 16 Hz, na stadionie - pokój Gryphona z kolumnami Wilson Audio, pokój z dużymi kolumnami Audiovector R8 Arrete i elektroniką Primare , dobrze też grały (choć nie rewelacyjnie, ale dobrze) Opery Grand Callas, czy to na stadionie, czy też w Sobieskim. W innych miejscach warunki lokalowe spowodowały, że odsłuchy były mniej ciekawe, albo też sprzęt nie trafił w mój gust.

Marian - nie wiem o co Ci chodzi z Operą Grand Callas - paczki za 40 kzł para, z tyłu dwa HDS, z przodu SS9700 + Seas U18RNX/P + 2x customowy Scan Speak 22 cm alu z koszem od serii Classic (dawnego Reveleatora). Paczka solidnie i przyzwoicie wykonana. Biorąc pod uwagę, że te kolumny nowe można kupić za 30 kzł, to i tak przestawiają one niezłą wartość jakość/cena. Dużo lepszą niż np. Sonus Faber Lilium czy Olympica.
                      Last edited by jaro4444; 17.11.2018, 23:34.

Skomentuj

Ludzie mam prośbę :) czy mógłby ktoś sprawdzić jakiej firmy panel jest na tylnej ściance głośników boenicke W13, będę wdzięczny :) (hotel Golden Tulip)

Skomentuj

Po dwóch intensywnych dniach zwiedzania, doszedłem do siebie żeby coś napisać.

Na wstępie pozdrawiam wszystkich forumowiczów z którymi miałem okazję widzieć się na żywo.

Pokój diyaudio.pl jak zwykle z klasa, pierwszy raz miałem okazję posłuchać satori i podobało się, zwłaszcza kopułka. Zestaw z legendą forum sprzed 10lat czyli monacor też dawał radę.

Byłem w sobotę i w pokoju było cały czas tłoczno.

Sama wystawa na plus, na PGE większość zestawów buczała a nie grała w moim odczuciu, zwłaszcza że znaczna większość materiałów muzycznych to było jakieś spokoje jazzowe plumkanie - ciekawe czy ten trend się kiedyś zmieni i coś bardziej współczesnego będzie grane.

Z tego co wpadło w mój gust to całkiem ciekawa średnica i góra.

Tutaj się chwalili na każdym kroku że wszystko samo od zera produkują, ale nawet ciekawie grało

Wilsony jak najbardziej na plus ale akurat na tym co grało to wysokie trochę drażniły.

OB - całkiem ciekawe żywe granie

Soundbar od creativa pod atmosa dziadostwo ale suby na efektach całkiem fajnie grzmiały

No i ostatni to mój absolutny nr 1 wystawy, OB od Tri-Art Audio

Żywe, mocne, ciepłe koncertowe granie. Na tym materiale muzycznym co akurat trafiłem granie dla mnie było wzorcowe. Wizualnie - nawet bym tego nie tknął
                          No ale nie obyło się bez dodatkowych audiofilozofii jak supertweeter grający od 50khz. To była ta mała szparka między kopułką a szerokopasmowką.

Oczywiście nie obyło się też bez festiwalu "grubych pyt"

Wariactwa w postaci słuchania wielośladów

Za to w tulipanie widać były konkretniejsze tematy tłumaczone

Jedno jest pewne, po tym audioshow przekonałem się do OB i trzeba coś zrobić w tym temacie :)
                          Last edited by dragon; 18.11.2018, 14:12.

Skomentuj

Thomas, masz panel

Skomentuj

Poprosilem wystawce aby wyprosil innych zwiedzających, co bym mógł posłuchać w spokoju

Skomentuj

No i jak wrażenia Marian sam na sam😉.

Skomentuj

Bas jakiś taki dziwny, jak by przesterowany.
                                  Reszta spoko.
                                  Wygląd świetny.

Skomentuj

Thomas, masz panel
                                    Dzięx Marian :)

- - - - - aktualizacja - - - - -

Mnie się podobało, przyjemnie się słuchało. Nadal nie wiem co to za panel, znalazłem DSP do wielokanałowych zestawów Dayton, ale różnią się trochę :/ Spróbuję poeksperymentować z tego typu rozwiązaniami, podzielę się na forum.
                                    Polubiłem obudowy zamknięte :)
                                    Takie zestawy jak Boenicke W13 chyba tylko do dużych pomieszczeń.

Skomentuj

http://www.powersoft-audio.com/en - To Włośka firma szeroko znana z rynku PA. głównie końcówki mocy do systemów liniowych i subbasów.
                                      To zapewne jakiś produkt OEM dla Nich z małą mocyą w klasie D. Mało prawdopodobne jest że wzięli żywcem produkt z PA o dużej mocy. LUb użyli coś z stylu skonfiguruj Sam:
                                      http://www.infosound.pl/artykul/4206...w-glosnikowych
                                      http://www.powersoft-audio.com/en/oe...minimod#series

moduł http://www.powersoft-audio.com/en/oe...l504-is#series wygląda podobnie i ma niską moc więc moze to być to - ale nie spodziewajcie się ceny poniżej 2k :) w detalu.
                                      Last edited by Zap Projekt; 18.11.2018, 18:00.

Skomentuj

Jak się spisały monitorki Lusztiego? Zrobi ktoś recenzję ? :)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X